Same delnicke prace - prace v IT (informacni technologie)

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Same delnicke prace - prace v IT (informacni technologie)
Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Predstavte se nam
Autor Zpráva
karelmal

Registrace: 25. 06. 2007

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2007 1:50 am    Předmět: Same delnicke prace - prace v IT (informacni technologie) Odpovědět s citátem

Ahoj.

Kdyz to tady tak procitam, tak vetsina z vas jela do USA, aby tam delala nejake delnicke, podradne profese a "zivorila". Proc(?) Nic ve zlem!

Jsou tu zkusenosti nejakych lidi, kteri jeli do USA delat treba v oblasti IT (informacni technologie) nebo neco jineho "na urovni"?

Ja se mam v Cechach celkem dobre. Chtel bych jet do USA za prve abych se zdokonalil v Aj, vydelat penize (i kdyz to ted neni moc dobre s dolarem za 20 Kc:) ), nasbirat zkusenosti a vubec se podivat na jinou kulturu.
Anonymní

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2007 9:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud sem prijedes na turisticke viza jako vetsina lidi tak ani jinou pracovni moznost nemas nez pomocne, stavebni a uklidove prace. Pokud se ti podari tu zlegalizovat tak mas potom uplne jine moznosti.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2007 9:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vítej Karle.

Nevím co vidíš špatného na tom být dělníkem. K takovému řemeslu mám úctu; je to těžká mizerně placená práce. Navíc, v USA lidi jako dělníci moc nepracují; fabriky se v USA zavírají, a stěhují se do Mexika, Indočíny, atd.

Jestliže se máš dobře v ČR, tak je to dobře. Východní Evropa potřebuje lidi kterým se tam dobře daří a kteří vybudují silné ekonomie, a státy. Nemá cenu jezdit jinam když jseš v ČR spokojený.
Anonymní

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2007 10:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud chces pracovat v tvem oboru tak si najdi internship.
dvvd

Registrace: 05. 06. 2007

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2007 7:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a kde si vzalze vetsina z nas sem nejela aby tu delala delnicke profese a podradne prace?,Vetsina z nas sem jela naucit se anglictinu, cestovat a hlavne nasbirat zkusenosti co kdo dela je vec jak si to kdo zaridi. a taky proto ze sme nebyly spokojeni v CR, a nebo sme proste potrebovaly zmenu a nebo jen tak z nudy ale tobe se zrejme v CR libi a zmenu nehledas
lsuk

Registrace: 17. 01. 2007

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2007 5:41 am    Předmět: prace v IT Odpovědět s citátem

Ahoj, ja pracuju v IT jako network administrator. Urcite na to potrebujes pracovni vizum jinak te nikdo nezamestna. Bohuzel H1B viza jsou totalne zablokovany, takze pokud to s tou praci v USA myslis smrtelne vazne, tak si bud musis pockat na guest worker program (jestli ho senat a kongres schvali) a nebo se snazit se sem dostat a hledat si zamestnavatele, ktery by te sponzoroval na zelenou kartu pres employment. To ale by v soucasnosti fungovalo jenom pokud mas magistersky titul, PhDr nebo doktorat.
meppovic

Registrace: 21. 05. 2006

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2007 8:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja bych polozil ot spise jinak. Legalizace pro vetsinu cz lidi v us je skutecne spise sen nez moznost, nicmene k tem profesim. Pokud uz nekdo v us je a i treba jako ilegal proc minimum lidi se venuje treba tomu IT? Zatim jsem zde zaregistroval jen jeden post ohledne eshopu. Vsak tyto veci jdou delat z domova. Ci lze se venovat jakymukoliv programovani. At uz webu, databazi ci treba klasickemu cecku. Firmu lze zalozit ci koupit na dalku takze v tom take nevidim problem.
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2007 5:51 pm    Předmět: Re: Same delnicke prace - prace v IT (informacni technologie Odpovědět s citátem

karelmal napsal:
Ahoj.

Ja se mam v Cechach celkem dobre. Chtel bych jet do USA za prve abych se zdokonalil v Aj, vydelat penize (i kdyz to ted neni moc dobre s dolarem za 20 Kc:) ), nasbirat zkusenosti a vubec se podivat na jinou kulturu.

Jak rikavala nase babicka"mas se dobre ,dobre ti TAK"
Marcibrno

Registrace: 02. 06. 2007

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2007 1:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No nevim s kym jsi mluvil ale ja tu v CA znam minimalne 6 Cechu co delaji IT job, jsou placeni velmi dobre a libi se jim tu, pokud sem chces tak se musis trochu starat sam a sehnat si praci s vizem neni to jednoduchy ale neni to nemozny dokazalo to hodne lidi, ale musis byt odbornik a vybornej protoze tu je mnohem vetsi konkutence hlavne z Indie, Ciny a vlastne celeho sveta, protoze se tu plati nejlip
ocean*

Registrace: 05. 04. 2005

PříspěvekZaslal: so červen 30, 2007 2:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Shocked Ja jsem IT, network spec. - dohled velkych siti. Dohlizet tady velke site nemuzu, protoze nemuzu byt zamestnana. Takze jsem si cca pred 5ti lety zalozila byznys na opravu kompu a delam od A do Z uplne vsechno. A rozhodne za vetsi penize, nez jako zamestnanec. Proc si nekdo mysli, ze tady neco NEJDE? Jde. Jen se na tom musi makat.
Jo - a mame i uklidovku a musela bych byt padla na hlavu, abychom tenhle byznys poslali k ledu.
ocean*

Registrace: 05. 04. 2005

PříspěvekZaslal: so červen 30, 2007 6:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kdyz to tady tak procitam, tak vetsina z vas jela do USA, aby tam delala nejake delnicke, podradne profese a "zivorila".

A protoze me tahle nablbana otazka vytocila, reknu ti neco. Pokud jsi fakt machr IT, nemusis opoustet CR jen kvuli prachum, v tomhle oboru se tam dnes daji vydelat pomerne slusny penize. Pokud ses mizernej, tak nevim, co bys delal tady.

K tomu zivoreni - i kdyby nas zivily jen ty uklidy, mam se porad daleko lepe, nez jsem se mela jako IT tam. Ale nemyslim, ze jsou tady lidi kvuli $. Ja teda rozhodne ne.

Tady zalezi jen a jen na tom, jak poctive praci delas. Velky penize se daji vydelat v podstate na vsem. Pokud ses dric, jedes si za svym a nejsi lenoch. A blbec, ktery neni schopnej se po x letech odlepit z nadvlady kretena, kterej si tady rika boss.
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: so červen 30, 2007 9:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pripojuji se k Ocean, ma naprostou pravdu. Ja sice nedelam dohled nad sitemi, byla jsem v IT vzdycky spis consultant a trainer, ale to je, myslim, jedno. A - dikybohu - GC mam, takze tenhle problem me netrapi.

Na druhou stranu tohle je zeme neomezenych moznosti, ale moznosti take (krome jineho) znamenaji, ze clovek musi byt velice flexibilni. Nebavim se ted o praci na plny uvazek, ale mozna, ze bude zajimave, kdyz popisu svou posledni zkusenost:

Moje sousedka mela svuj yard (zahradu okolo domu) v prisernem stavu - plevel, prerostle kere atd. Jednoho dne se me zeptala, jestli neco nevim o cesneku - tak jsem ji rekla, ze ja ho osobne nikdy nepestovala, ale muj tatinek ano a radu let (dokonce ho i prodaval). Zkracene: pote, co jsem videla jeji cesnek, tak jsem se musela hodne drzet, abych se nezacala smat; rostlinky v trsech, napechovane na jednom miste az hruza. A ze sousedky vypadlo, ze si mysli, ze cesnek plodi na stvolu NAHORE NAD ZEMI (to uz jsem se fakt kousala do rtu). No, to make a long story short: skoncila jsem tim, ze jsem ji ten cesnek vyjednotila apod., upravila vetsinu zahrady a porad na tom (po praci) delam; plati me velice slusne. A nejen to. Protoze to asi vypada velice dobre (vzdycky se snazim, aby vysledek byl perfektni a snazim se pristupovat k jeji zahrade tak, jako by byla moje = coz se ceni), uz mam praci i u jejich znamych atd. Pomalu uz prestavam stihat.

No, sice se nekomu muze zdat, ze tady delam podradnou praci jako part-time, ale me to bavi a to je, myslim, to hlavni. Jeste nevim; kdybych u landscaping chtela zustat, museli bychom se nejspis prestehovat, protoze tahle oblast je ponekud chudsi a ne moc lidi si muze dovolit najmout lidi na tuhle praci, ale tohle neni proc jsem se takhle rozepsala. Pisu to proto, ze v kdyz tady v US tvrde makas a das do toho kousek sveho ja atd., tak uspech mit budes. A je jedno, jestli delas v IT, jestli jsi CEO nebo zahradnik ci ja nevim co. Jen si musis vyjasnit, co je Tvoje priorita (penize, rodina, volny cas, cestovani atd.).

Jiste, urcite "kastove" rozdily tu jsou. Treba nasi sousedi pres ulici. I kdyz jsem clovek, ktery dokaze velice dobre navazovat kontakty, u nich se mi to jeste nepodarilo. Jinak: soused (povolanim doktor) je uzavreny sam do sebe, styka se se "sobe rovnymi" a jinak se omezi na pozdrav. Jiste, je to jeho vec, ale nepusobi to moc dobre. Myslim tim, jak dava najevo, ze je "z vyssi spolecnosti" - coz je podle me nesmysl, ale on si to urcite mysli. To jen tak pro doplneni.

Ale v kazdem pripade se v USA citim daleko lepe, nez v CR. Svobodnejsi, volnejsi. V CR jsem makala od nevidim do nevidim, protoze se ode me ocekavalo, ze budu pracovat na pozici, ktera odpovida memu vzdelani atd. - ovsem (i kdyz jsem byla velice nadprumerne placena) tyhle penize stacily tak na preziti a stres byl mym dennim chlebem. Neustaly dohled, sousedske drby, byrokracie uradu a ja nevim, co vsechno jeste. V US ne; proste "you've got to do what you've got to do", muzes si zvolit. Pro me po letech stravenych v silenem pracovnim kolotoci v Cechach je prioritni stravit maximum casu s rodinou. Jiste, i tady pracuji na sve kariere, ale vim, ze je tu hodne dalsich moznosti, jak si privydelat; staci se snazit. Jednoduse receno, hure provedeno - SNAZIT a MIT VYSLEDKY se tu ceni. A necekat, kdo Ti co da, protoze tohle se tu nestava.
meppovic

Registrace: 21. 05. 2006

PříspěvekZaslal: so červen 30, 2007 11:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja si myslim, ze karelmal to jako urazku nemyslel... Proste si nejspise jen procetl forum a nabyl dojmu, ze vetsina lidi je v USA nelegalne a ruzne uklizi ci nekde doplnuje. Urcite existuje mnoho Cechu a Slovaku co delaji treba i v tom IT. Nicmene nemohl jsem si nevsimnout , ze na tento post odpovida ta mensina co zrovna GC ma. A samozrejmne z jejich pohledu dela mnoho cechu nedelnice pozice. Nicmene ruku na srdce. Jestli z celkoveho poctu ma 10proc legalni status tak je to mnoho. Takze skutecne asi vetsina lidi bude delat delnicke profese. Nicmene nesouhlasim s karelmalem, ze je to neco spatneho a podradneho. Nevim kolik on si prosel praci ja leta pracoval jak tovarnach a skladech, tak i v IT a proste kazda prace ma sve... Ja si myslim, ze mnoha lidem tam o praci az tolik nejde, ale chteji poznat jazyk, krajinu a jinou kulturu a to je preci hezke..
Anonymní

PříspěvekZaslal: so červenec 28, 2007 1:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ocean* napsal:
Kdyz to tady tak procitam, tak vetsina z vas jela do USA, aby tam delala nejake delnicke, podradne profese a "zivorila".

A protoze me tahle nablbana otazka vytocila, reknu ti neco. Pokud jsi fakt machr IT, nemusis opoustet CR jen kvuli prachum, v tomhle oboru se tam dnes daji vydelat pomerne slusny penize. Pokud ses mizernej, tak nevim, co bys delal tady.

K tomu zivoreni - i kdyby nas zivily jen ty uklidy, mam se porad daleko lepe, nez jsem se mela jako IT tam. Ale nemyslim, ze jsou tady lidi kvuli $. Ja teda rozhodne ne.

Tady zalezi jen a jen na tom, jak poctive praci delas. Velky penize se daji vydelat v podstate na vsem. Pokud ses dric, jedes si za svym a nejsi lenoch. A blbec, ktery neni schopnej se po x letech odlepit z nadvlady kretena, kterej si tady rika boss.

Na tento zajimavy komentar musim zareagovat zajima me totiz jakym zpusobem se da uklizenim vydelat vice nez v dobreplacenem zamestnani v CR jak tazatel pise.Kolik se da uklizenmim vydelat za kolik straveneho casu to by me velice zajimalo podle meho nazoru tim,ze budu uklizet at uz ulici ci kancelar,obchod,restauraci si nemohu vydelat nejake chvalipekne penize i kdyz budu uklizecskou praci vykonavat dokonale dobre bez chyb a ve velkem casu.Mozna mate na mysli stat se zamestnavatelem pracovni sily,ale tomuto se nepodoba vase posledni veta,ktera odsuzuje ostatni za nemoznost se odlepit od kretena zvaneho boss.Velke penize se daji vydelat na vsem pokud se tvrde a poctive pracuje dalsi uvaha,ktera me velice zajima znamena podle vas,ze praci se daji vydelat velke penize vsude pouze staci tvrde ci poctive tuhletu praci vykonavat.Ja jsem zjistil jinou vec,ze pouze lenoch ci prisluhovac,ktery chodi po kolenou a zaluje muze se v tomhletom systemu dockat nejakeho uznani ci pochvaly,lepsiho postaveni atd....
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: so červenec 28, 2007 3:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

moje uklizecka si pocite $50 na hodinu..
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Predstavte se nam Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com