|
|
| Autor |
Zpráva |
dita22 Anonymní
|
Zaslal: út červen 05, 2007 2:20 pm Předmět: |
|
|
[quote="Big_Rig"] | ANDREA napsal: |
A MOZNA BY JSI MOHL ZKUSIT ANGLII |
no ale anglie je proste nic proti americe nemuze ani zdaleka konkurovat, jedina velka vyhoda je ze je to kousek domu ale to je opravdu jedina
jestli chces fakt prijed tak kasli na to co rikaj ostatni a proste prijed kdybych se ja mela ridit tim co mi kdo rek na tomhle foru tak uz sem pravdepodobne davno doma v CR |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: út červen 05, 2007 2:27 pm Předmět: |
|
|
| dita22 napsal: |
jestli chces fakt prijed tak kasli na to co rikaj ostatni a proste prijed kdybych se ja mela ridit tim co mi kdo rek na tomhle foru tak uz sem pravdepodobne davno doma v CR |
asi tak
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 981 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: út červen 05, 2007 3:32 pm Předmět: |
|
|
| dita22 napsal: |
jedina velka vyhoda je ze je to kousek domu ale to je opravdu jedina
|
A to, ze bude v Anglii legalne, kdezto tady bude bez papiru, bez pristupu k pracovnimu trhu, bez jakychkoli socialnich zaruk a momentalne bez sance na legalizaci, je spis nevyhoda   ?
Jasne, pokud sem kluk bude chtit prijet, tak sem prijede a basta, ale to jak si to tady nekteri predstavuji ...
Skoda mluvit. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út červen 12, 2007 12:59 am Předmět: rk |
|
|
Zdravim tě marcibrno!
díky,že mi takhle pomáháš,cením si toho i ostatních co píšou!
Zařídil jsem si kartu American Express od Komerční banky a má i pojištění,chci se zeptat toto pojištění stačí,nebo je třeba jiné,řidičák jdu pro něj příští týden(mezinárodní),ohledně práce,myslíte,že je možné sehnat nějakou práci?nemůžu říct jakou,protože nevím co se dá sehnat za práci bez povolení,jinak mě zajímá fitko,hotely(úklid atd.),stavby atd.Aj se domluvím.,kolik je třeba mít peněz na začátek ,je možné přicestovat vlakem z New Yorku do Los Angeles?a kolik by to asi stálo?
díky za odpověď rk:) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1390 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: út červen 12, 2007 7:24 am Předmět: Re: rk |
|
|
| Anonymous napsal: |
... je možné přicestovat vlakem z New Yorku do Los Angeles?a kolik by to asi stálo? ...
|
Technicky to jde cestovat z NY do LA vlakem, ale prakticky (mimo linek které spojují centrum velkoměsta s dědinami kolem) se v USA vlakem nejezdí. Je to trochu podobné jako kdyby jsi chtěla je z Českých Budějovic do Mělníku parníkem. Vlak je spíš do dopravu uhlí, chemikálií, dřeva a jiných surovin.
Buď jedeš autem, nebo když to je velká dálka, tak letíš nebo jedeš autobusem. O autobusech v USA:
http://www.chicago-cz.com/Amerika/Autobusy_Greyhound_L228/ |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Buba Anonymní
|
Zaslal: út červen 12, 2007 10:02 am Předmět: Re: rk |
|
|
| Anonymous napsal: |
... je možné přicestovat vlakem z New Yorku do Los Angeles?a kolik by to asi stálo? ...
|
Autobus nedoporucuju. Letadlo te vyjde levneji a usetri dva dny strachovani, ze na kazde zastavce muzes prijit o zavazadla, kdyz si nedavas pozor.
Jinak jestli neoplyvas anglictinou na tolik, aby sis vygooglil jakykoliv spoj z NY do LA, tak te cekaj krusny zacatky. Hodne stesti. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1390 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: út červen 12, 2007 11:19 am Předmět: Re: rk |
|
|
| Buba napsal: | | Anonymous napsal: |
|
Autobus nedoporucuju. Letadlo te vyjde levneji a usetri dva dny strachovani, ze na kazde zastavce muzes prijit o zavazadla, kdyz si nedavas pozor.
|
Jó, souhlasím, ale vidím pár výhod jet autobusem: můžeš mít daleko víc zavazadel, prohlédneš si průřez Amerikou co by člověk z letadla neviděl, a pro některé lidi je to výhoda že oproti cestování letadly nikdo se neptá na důkaz totožnosti.
Ohledně bezpečnosti zavazadel: nikdy jsem neměl problém se zavazadly na autobusech, ale občas se zavazadla co jsem odevzdal na letišti spoždili. Jinak, jestli někdo je vážně paranoidní, tak si klidně může sedět v autobuse hned nad dveřmi jak se dávají zavazadla a kontrolovat když se v zastávkách vykládají zavazadla a zakročit když je potřeba; v letadle tuto možnost člověk nemá. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marcibrn Anonymní
|
Zaslal: út červen 12, 2007 2:08 pm Předmět: |
|
|
Kdyz priletis do NYC tak bych se snazila si vyridit nejak americky ID ( nevim jestli budes moct) a najit aspon na chvili praci at nasetris nejakou rezervu, posbiras zkusenosti a udelas si predstavu o pracich ( taky se ti bude lepe hledat prace)
Do LA muzes jet cim chces: letadlem,vlakem, autobusem, autem i lodi. Zalezi kolik mas casu a penez. Nejlevnejsi a nejrychlejsi je letadlo, vlak te vyjde docela draho: ( vlak asi $600 a letadlo $250)
http://www.amtrak.com/servlet/ContentServer?pagename=Amtrak/Page/Routes_Index_Page&c=Page&cid=1080072922209&ssid=4
( a to musis pripocitat jidlo ve vlaku na par dni, nudu spojenou s cestovanim pres 36 hodin ) Autobus je levnejsi ALE jezdi jim tu chudi lidi tj. stanice jsou v "nebezpecnej" ctvrtich tj. budes nekdy mit "zajimave" spolujezdce, budes muset presedat 3x a na rozdil od vlaku (kde se muzes prochazet) te budou bolet nohy z 3denni cesty.
Ze uvidis US neni tak docela pravda protoze nemyslim ze je nejak moc zajimavych mist mezi NYC a Coloradem co kolem nich jede autobus, to bych letela do Denveru a od tud autobusem.
Taky si muzes pujcit ci koupit auto ( to je podle mne nejlepsi varianta kdyz chces neco videt) a jet pres US a stravit 3-4 tydny cestovanim a podivat se na uzasna mista po ceste jako Rocky Mountains, Grand Canyon, Arches ci Udoli Smrti. Neni to nejlevnejsi (benzin asi $300) ale spat muzes na odpocivadlech (usetris za motely) a kupovat jidlo v supermarketu ci fast food a urcite budes mit zazitky na cely zivot. Jet autem pres US a nepospichat je snem hodne lidi a jen par ma "odvahu" to udelat. Ja jela z Chicaga do SF 3 tydny ( Z Chicaga do Denveru nonstop 19hodin nic po ceste neni) a bylo to skvely. Kazdopadne nejlepsi je ze muzes udelat cokoli co si usmyslis jen chtit. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|