|
|
| Autor |
Zpráva |
jakudo
Registrace: 28. 01. 2006 Příspěvky: 129 Bydliště: Trebic/Praha/Seoul(Jižní Korea)
|
Zaslal: so květen 19, 2007 12:41 pm Předmět: |
|
|
Rumburak: Omlouvam se, pokud tu nikde fakt nebylo napsano "všichni češi", mě to tak vyznělo (konkrétně třeba toto Cesi jsou na diskuse "machri". Nic se jim nelibi a je mezi nima velika zavist.), moje chyba. Určitě se to tu za posledních 10 let změnilo (sám nemůžu přesně posoudit jak moc, protože mi je "teprve" 22 let;)). Ale myslím si, že se to změnilo:)
ke Tvému dalšímu příspěvku - já nikdy američany nebo čechy žijící kdekoliv na světě (včetně USA).
nekritizoval. Uznávám, že hodně lidí kritizuje americkou zahraniční politiku (kupříkladu jejich vpády na blízký východ). Ale ne Američany jako takové
. A jestli celej rok šetříš, přijedeš sem a Tví přátelé Tě shazují a říkají ať odjedeš odkud jsi přišel imigramte, tak Tě upřímně zvu k nám domů Nepotkáš jedinného člověka,který by Ti vytkl to, že jsi zdrhl. Fakt přijeď Kupříkladu každý rok se knám rádi vracejí známí, co jsou už 10 let v Austrálii;) Přijeď, jsi zván!
A chyba, že dnešní mladí neví nic moc o komunismu je v Tobě a lidech Tvého věku (nějak mi vyplynulo, že jsi mnohem starší než já). Proč? Protože na každou otázku "Tak mi tenkomunismus vysvětli." dostanu odpověď "Tos nezažil, to nepochopíš". Moje generace toho snad udělá mnohem víc pro ČR
Scout: Mě tady fakt přišlo jako by se bavilo všeobecnš o Češích. Např. Je to sice neuveritelne, ale je to pravdivy obraz toho, jak smysli cesky narod, to mě přijde dost obecné a přitom se jedná o pár lidí, kteří prostě jen rýpou, ale zbylých 10 milionů lidí se k tomu ani nevyjádřilo. V těchto diskusích se vždycky vyjadřují Ti samí lidé, tak jako třeba na tomto fóru. A taky podle toho, jak tady mluvíte nebudu soudit všechny emigranty, ale každého si představím podle toho, jaké názory si tady od něho přečtu. Souhlasím s Tebou, že pivo (které nepiju) a hokej (který fakt nemám rád) není to pravé kvůli čemu by jsme měli být hrdí, že jsme Češi. Já osobně moc hrdej na to, že jsem čech nejsem, ale vždy se hlásím k tomu, že Čech jsem (teď jsem to asi napsal trochu kostrbatě, ale snad alespoň trochu srozumitelně ). Ten výrok "Cesi jsou smejici se bestie" neznám, vidím ho tu poprvé a tak docela nevím jestli souhlasit či ne. Co je fakt debilní je to, že vždycky se mluví o tom špatném a ne o tom dobrém (to jsem viděl i v USA), proto si možná každý nečech myslí, že jsou češi bestie. Ale znáš třeba český pořad 12 odvážných (nevím, zda v USA nějak chytáte české televize)? Je to o Češích (podnikatelích), kteří se fakt snaží a něčeho dosáhly bez jakéhokoliv podvádění či čehokoliv takového. Radši bych použil výrok "Zlaté české ručičky). Jsou češi bestie, když je to kupříkladu jediný stát (vlastně ještě se slovenskem), který se třeba rozpadl bez jakéhokoliv konfliktu? Akorát si v parlamentu zazpívali českou a slovenskou hymnu, toď vše. Většina lidí není špatných je to jen o tom, s kým se stýkáš. Jo, jsou tu i špatní, ale myslím si, že většina jsou dobří...
To s tím češi-češi a češi-američani mi tak nějak vyplinulo třeba z toho, jak někdo psal, že on musel kvůli komunismu prostě odjet a že mu to tady hodně ublížilo...no a? jeden můj děda vlastnil velké zahradnictví, druhý byl kulak...tak si představ jak jim to mohlo ublížit - např, ze dne na den bez ničeho...taky smutné, ale bohužel mu nevyšlo zdrhnout do zahraničí (tím nekritizuji imigranty. Nevadí mi, že odešli. I já chci odejít z ČR). A taky netvrdím, že jsi to řekl Ty. Jen jsem zrovna nějak neměl náladu odpovídat každému, jako to dělám teď, tak se na mě prosím nezlob je to jen diskuse:)
Scout a Rumburak: aby to nevyznělo, jako že souhlasím s XXX, tak si nemyslím, že si myslíte, že jste lepší
XXX: osobně si myslím, že to má s politikou dost společného a to proto, že ve světě lidi nevidí občany země, ale vidí politiky, kteří danou zemi reprezentují. Naše politická scéna se mi nelíbí, takže vlastně z části chápu proč si o nás jiní myslí to, co si myslí.
ke Tvému poslednímu příspěvku - nesouhlasím s tím, že Tvůj názor nic nezmění... Může změnit hodně a to mi věř, já svým názorem změnil už hodně věcí. Sice zatím ne Svět nebo Historii, jen malé věci, ale názor může změnit mnoho...
P.S.: Nečel jsem to po sobě, tak prosím omluvte mé možné chyby a prosím nic neberte, že Vás nějak napadám. Jen rád diskutuji...
A dál bych chtěl vznést otázku: "Jaký je rozdíl v někom, kdo pomlouvá někoho a v někom, kdo pomlouvá někoho, kdo pomlouvá někoho?" |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: so květen 19, 2007 12:43 pm Předmět: Re: Ukazkovy pripad! |
|
|
| Rumburak napsal: | | XxX napsal: | | Rumburak napsal: | | scout66 napsal: | http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=426264
Nedalo mi to a musel jsem to tu pripomenout. Z me strany obrovska gratulace! A taky kus dalsi motivace, ze jde dokazat vsechno z toho, o cem clovek od malicka snil!
Bohuzel nejvetsi sok prichazi v diskuzi pod clankem! A to i na jinych serverech. Je to sice neuveritelne, ale je to pravdivy obraz toho, jak smysli cesky narod
Lidi, ted nekecam, ale mne se z tech prispevku udelalo po rano opravdu fyzicky nevolno! Tesil jsem se na dobrou snidani, ale nebyl jsem schopen pozrit soustu. V takovychto chvilich jsem rad, ze jsem dostatecne daleko. |
Scoute s tema diskusema mas uplnou pravdu. Cesi jsou na diskuse "machri". Nic se jim nelibi a je mezi nima velika zavist. Misto aby byli radi, ze mame sportovce jako Jagr, Hasek, Nedved, tak jim nadavaji a vymysleji si kde jaky debiloviny.
A nejsou mezi diskutojicimi jen mladi lide.
Vzdy kdyz prijedu do Cech, tak zasnu , jak jsou tam ty lidi ubohy.  |
TAK PRO SCOUTA A RUMBURAKA, KTERI SI MYSLEJ ZE JSOU LEPSI NEZ OSTATNI:
PRECTETE SI OBA DVA PRISPEVEK OD RUMBURAKA, KTEREJ TAM PISE : Cesi jsou na diskuse "machri". Nic se jim nelibi a je mezi nima velika zavist. Misto aby byli radi, ze mame sportovce jako Jagr, Hasek, Nedved, tak jim nadavaji a vymysleji si kde jaky debiloviny.
Vzdy kdyz prijedu do Cech, tak zasnu , jak jsou tam ty lidi ubohy.
TAKZE BYCH REKLA ZE OPRAVDU PSAL JAK CESI JSOU ZAVISTIVI A KDOSI COSI.
TO NEMA S POLITIKOU NIC SPOLECNEHO.
PS: JO TYKAME SI, TADY SI VSICHNI TYKAJ, NA TO ZE UZ TADY SES TAK DLOUHO, JSEM MYSLELA ZE JSIS TOHO VSIMNUL.
PS 2: JA JSEM Z CECH A JSEM NA TO HRDA. |
Ja vim ze si tady tykame. Ale rict nekomu: TY VOLE SE PROBER.
To rikaji jen pubertaci  |
tak jo, mas pravdu
tak priste bez toho vola  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
|
Zaslal: so květen 19, 2007 12:46 pm Předmět: |
|
|
| jakudo napsal: |
XXX: osobně si myslím, že to má s politikou dost společného a to proto, že ve světě lidi nevidí občany země, ale vidí politiky, kteří danou zemi reprezentují. Naše politická scéna se mi nelíbí, takže vlastně z části chápu proč si o nás jiní myslí to, co si myslí.
ke Tvému poslednímu příspěvku - nesouhlasím s tím, že Tvůj názor nic nezmění... Může změnit hodně a to mi věř, já svým názorem změnil už hodně věcí. Sice zatím ne Svět nebo Historii, jen malé věci, ale názor může změnit mnoho...
|
Muj prispevek nemel s politikou nic spolecneho, takze co si myslis osobne, si myslis spatne Jen ja presne vim jak jsem to myslela, a ver mi ze moje prispevky se politiky netykaj, protoze at je nahore kdokoliv, ja s tim nic neudelam.
Muj nazor nic nezmeni, zeptej se Scouta, ten tu nekolikrat psal ze na muj nazor se pri volbach nikdo ptat nebude a muj hlas se pocitat nebude. Nebo tak neco. A vis co, me to zily netrha, ja jsem stastna tady, ja se mam dobre. A cokoliv se stalo v minulosti, ja s tim nic neudelam. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jakudo
Registrace: 28. 01. 2006 Příspěvky: 129 Bydliště: Trebic/Praha/Seoul(Jižní Korea)
|
Zaslal: so květen 19, 2007 1:15 pm Předmět: |
|
|
| aha, tak to sorry, špatně jsem to s tou politikou pochopil... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 710 Bydliště: Canada
|
Zaslal: so květen 19, 2007 2:44 pm Předmět: Re: Ukazkovy pripad! |
|
|
| XxX napsal: | | Rumburak napsal: | | XxX napsal: | | Rumburak napsal: | | scout66 napsal: | http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=426264
Nedalo mi to a musel jsem to tu pripomenout. Z me strany obrovska gratulace! A taky kus dalsi motivace, ze jde dokazat vsechno z toho, o cem clovek od malicka snil!
Bohuzel nejvetsi sok prichazi v diskuzi pod clankem! A to i na jinych serverech. Je to sice neuveritelne, ale je to pravdivy obraz toho, jak smysli cesky narod
Lidi, ted nekecam, ale mne se z tech prispevku udelalo po rano opravdu fyzicky nevolno! Tesil jsem se na dobrou snidani, ale nebyl jsem schopen pozrit soustu. V takovychto chvilich jsem rad, ze jsem dostatecne daleko. |
Scoute s tema diskusema mas uplnou pravdu. Cesi jsou na diskuse "machri". Nic se jim nelibi a je mezi nima velika zavist. Misto aby byli radi, ze mame sportovce jako Jagr, Hasek, Nedved, tak jim nadavaji a vymysleji si kde jaky debiloviny.
Vzdy kdyz prijedu do Cech, tak zasnu , jak jsou tam ty lidi ubohy.  |
TAK PRO SCOUTA A RUMBURAKA, KTERI SI MYSLEJ ZE JSOU LEPSI NEZ OSTATNI:
PRECTETE SI OBA DVA PRISPEVEK OD RUMBURAKA, KTEREJ TAM PISE : Cesi jsou na diskuse "machri". Nic se jim nelibi a je mezi nima velika zavist. Misto aby byli radi, ze mame sportovce jako Jagr, Hasek, Nedved, tak jim nadavaji a vymysleji si kde jaky debiloviny.
Vzdy kdyz prijedu do Cech, tak zasnu , jak jsou tam ty lidi ubohy.
TAKZE BYCH REKLA ZE OPRAVDU PSAL JAK CESI JSOU ZAVISTIVI A KDOSI COSI.
TO NEMA S POLITIKOU NIC SPOLECNEHO.
PS: JO TYKAME SI, TADY SI VSICHNI TYKAJ, NA TO ZE UZ TADY SES TAK DLOUHO, JSEM MYSLELA ZE JSIS TOHO VSIMNUL.
PS 2: JA JSEM Z CECH A JSEM NA TO HRDA. |
Ja vim ze si tady tykame. Ale rict nekomu: TY VOLE SE PROBER.
To rikaji jen pubertaci  |
tak jo, mas pravdu
tak priste bez toho vola  |
Dobre, jsem rad, ze jsme se domluvili
Preji ti pekny den  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
|
Zaslal: so květen 19, 2007 4:13 pm Předmět: |
|
|
| jakudo napsal: | Rumburak: Omlouvam se, pokud tu nikde fakt nebylo napsano "všichni češi", mě to tak vyznělo (konkrétně třeba toto Cesi jsou na diskuse "machri". Nic se jim nelibi a je mezi nima velika zavist.), moje chyba. Určitě se to tu za posledních 10 let změnilo (sám nemůžu přesně posoudit jak moc, protože mi je "teprve" 22 let;)). Ale myslím si, že se to změnilo:)
ke Tvému dalšímu příspěvku - já nikdy američany nebo čechy žijící kdekoliv na světě (včetně USA).
nekritizoval. Uznávám, že hodně lidí kritizuje americkou zahraniční politiku (kupříkladu jejich vpády na blízký východ). Ale ne Američany jako takové
. A jestli celej rok šetříš, přijedeš sem a Tví přátelé Tě shazují a říkají ať odjedeš odkud jsi přišel imigramte, tak Tě upřímně zvu k nám domů Nepotkáš jedinného člověka,který by Ti vytkl to, že jsi zdrhl. Fakt přijeď Kupříkladu každý rok se knám rádi vracejí známí, co jsou už 10 let v Austrálii;) Přijeď, jsi zván!
A chyba, že dnešní mladí neví nic moc o komunismu je v Tobě a lidech Tvého věku (nějak mi vyplynulo, že jsi mnohem starší než já). Proč? Protože na každou otázku "Tak mi tenkomunismus vysvětli." dostanu odpověď "Tos nezažil, to nepochopíš". Moje generace toho snad udělá mnohem víc pro ČR
Scout: Mě tady fakt přišlo jako by se bavilo všeobecnš o Češích. Např. Je to sice neuveritelne, ale je to pravdivy obraz toho, jak smysli cesky narod, to mě přijde dost obecné a přitom se jedná o pár lidí, kteří prostě jen rýpou, ale zbylých 10 milionů lidí se k tomu ani nevyjádřilo. V těchto diskusích se vždycky vyjadřují Ti samí lidé, tak jako třeba na tomto fóru. A taky podle toho, jak tady mluvíte nebudu soudit všechny emigranty, ale každého si představím podle toho, jaké názory si tady od něho přečtu. Souhlasím s Tebou, že pivo (které nepiju) a hokej (který fakt nemám rád) není to pravé kvůli čemu by jsme měli být hrdí, že jsme Češi. Já osobně moc hrdej na to, že jsem čech nejsem, ale vždy se hlásím k tomu, že Čech jsem (teď jsem to asi napsal trochu kostrbatě, ale snad alespoň trochu srozumitelně ). Ten výrok "Cesi jsou smejici se bestie" neznám, vidím ho tu poprvé a tak docela nevím jestli souhlasit či ne. Co je fakt debilní je to, že vždycky se mluví o tom špatném a ne o tom dobrém (to jsem viděl i v USA), proto si možná každý nečech myslí, že jsou češi bestie. Ale znáš třeba český pořad 12 odvážných (nevím, zda v USA nějak chytáte české televize)? Je to o Češích (podnikatelích), kteří se fakt snaží a něčeho dosáhly bez jakéhokoliv podvádění či čehokoliv takového. Radši bych použil výrok "Zlaté české ručičky). Jsou češi bestie, když je to kupříkladu jediný stát (vlastně ještě se slovenskem), který se třeba rozpadl bez jakéhokoliv konfliktu? Akorát si v parlamentu zazpívali českou a slovenskou hymnu, toď vše. Většina lidí není špatných je to jen o tom, s kým se stýkáš. Jo, jsou tu i špatní, ale myslím si, že většina jsou dobří...
To s tím češi-češi a češi-američani mi tak nějak vyplinulo třeba z toho, jak někdo psal, že on musel kvůli komunismu prostě odjet a že mu to tady hodně ublížilo...no a? jeden můj děda vlastnil velké zahradnictví, druhý byl kulak...tak si představ jak jim to mohlo ublížit - např, ze dne na den bez ničeho...taky smutné, ale bohužel mu nevyšlo zdrhnout do zahraničí (tím nekritizuji imigranty. Nevadí mi, že odešli. I já chci odejít z ČR). A taky netvrdím, že jsi to řekl Ty. Jen jsem zrovna nějak neměl náladu odpovídat každému, jako to dělám teď, tak se na mě prosím nezlob je to jen diskuse:)
Scout a Rumburak: aby to nevyznělo, jako že souhlasím s XXX, tak si nemyslím, že si myslíte, že jste lepší
P.S.: Nečel jsem to po sobě, tak prosím omluvte mé možné chyby a prosím nic neberte, že Vás nějak napadám. Jen rád diskutuji...
A dál bych chtěl vznést otázku: "Jaký je rozdíl v někom, kdo pomlouvá někoho a v někom, kdo pomlouvá někoho, kdo pomlouvá někoho?" |
Tady je neco pro Jakudo, muzesm si to prostudovat
http://www.totalita.cz/ |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jakudo
|
Zaslal: so květen 19, 2007 4:17 pm Předmět: |
|
|
Diky:) ale já o komunismu už něco vím. Jsem člověk zvídavý a ledacos jsem si už zjistil, takže o tom nějakou představu mám mluvil jsem spíš tak všeobecněji... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
|
Zaslal: so květen 19, 2007 4:42 pm Předmět: |
|
|
| jakudo napsal: | Diky:) ale já o komunismu už něco vím. Jsem člověk zvídavý a ledacos jsem si už zjistil, takže o tom nějakou představu mám mluvil jsem spíš tak všeobecněji... |
Tak dobre, nechtel jsem o tom psat, ale dam ti jeden priklad.
Muj sryc pracoval jako klempir v jednom podniku a jeho zavod delal stavbu mimo mesto. Poslali tam zametnance autobusem. Rano autobus vyzvedl zametnance, ale do cile nedojeli, protoze mel autobus nehodu. Zrejme v namraze dostal smyk a narazil do skaly. Mnoho lidi se zranilo, ale jelikoz to nevypadalo vazne, tak podnik ani sanitu nezavolal. Proste je jinym autobusem odvezli domu a rekli jim at si vezmou 2 dny volna a v pondeli at prijdou do prace. Muj stryc mel ale porad bolesti hrudniku a tak sel k doktorovi. Ten ho ani k chirurgovi neposlal. Rekl mu at si vezme neky prasky proti bolesti. Hodne ho to bolelo, ale dovolenou si vzit nemohl, protoze si ji uz v lete vybral.
Za komunismu si nikdo nemohl vzit neplaceny volno, protoze byla povinnost pracovat. Kdyz nekdo neprisel 3 dny do prace(a nemel potvrzeni od doktora), tak sel do vezeni. A to si ted nedelm srandu.
Takze muj stryc sel zase do prace a delal asi 4 dny a najednou se mu udelalo spatne a spadl ze zebriku. Sef samozrejme musel zavolat sanitu, ktera ho zavezla na chirurgii. Poslali ho na rengen a tam zjistili, ze ma krvaceni do plic. Zrejme z toho autobusove nehody.
Byl v nemocnici nekolik tydnu, ale jelikoz uz to s nim bylo tak spatny, tak po 3 nedelich zemrel.
Nikdy jsem to jeho sefovi(velkymu komunistovi) neodpustil.
Chtel proste tu nehodu "zabubnovat", aby nemel problemu se stranou a odnesl to nevinny clovek.
Proto nemohu pochopit, jak nekdo muze tvrdit, ze za komunismu bylo dobre.
A to by je jeste nekteri mladi naivni lide volili  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
|
Zaslal: so květen 19, 2007 5:01 pm Předmět: |
|
|
| Rumburak napsal: |
Pockej Rumburaku, jeste dodatek, ja rekla ze MNE komunisti nic neudelali (ne ze vsem lidem bylo dobre nebo tak). To jeste neznamena ze jsem je volila nebo tak neco. To byl jen muj osobni "prozitek" z doby totalitni.
Ja necitim "nenavist" ani k jejich strane, ani ke strane nikoho jineho. Ja necitim nic. Pro me je zbytecny nad tim premyslet ci brecet, protoze ten pocit bezmocnosti mi uz za to nestoji. Snad chapes jak to myslim. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
|
Zaslal: so květen 19, 2007 5:31 pm Předmět: |
|
|
| XxX napsal: | | Rumburak napsal: |
Pockej Rumburaku, jeste dodatek, ja rekla ze MNE komunisti nic neudelali (ne ze vsem lidem bylo dobre nebo tak). To jeste neznamena ze jsem je volila nebo tak neco. To byl jen muj osobni "prozitek" z doby totalitni.
Ja necitim "nenavist" ani k jejich strane, ani ke strane nikoho jineho. Ja necitim nic. Pro me je zbytecny nad tim premyslet ci brecet, protoze ten pocit bezmocnosti mi uz za to nestoji. Snad chapes jak to myslim. |
Ja jsem odpovidal Jakudovi, protoze me psal, ze moc nic o komunismu nevi. Tentokrate jsem do tebe "nerejpal"  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so květen 19, 2007 6:58 pm Předmět: |
|
|
No, toto je dosti hrozná věc se něco takového stát, ale chtěl bych jen uvést 2 poznámky:
(1) V USA by policie Ti taky řekla že to není jejich problém. Co se domníváš že policie by měla udělat v takovém případě? Zatknout ho? Donutit ho aby Ti zaplatil? To co se Ti stalo je věc občanského práva a né kriminálního, a řeší se před soudem a né policií. Policie se do toho motat nebude, protože jejich jurisdikce je v kriminálních věcícha né v občanských.
pdmlynku to je vsechno hezky ale jestli chces aby ti pojistovna zaplatila skodu(korunku v mem pripade) tak potrebujes policejni zpravu anebo jit do emergency room.Na nestesti se to stalo den pred odjezdem zpatky do U.S.tak ze nebylo moc casu nekoho soudit. Pozdeji jsem se dozvedel ze ten parek me prodali illegalni ukrajinci.
Scotty "beeeep" me Up.AZPete. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 620 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: so květen 19, 2007 7:02 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | No, toto je dosti hrozná věc se něco takového stát, ale chtěl bych jen uvést 2 poznámky:
(1) V USA by policie Ti taky řekla že to není jejich problém. Co se domníváš že policie by měla udělat v takovém případě? Zatknout ho? Donutit ho aby Ti zaplatil? To co se Ti stalo je věc občanského práva a né kriminálního, a řeší se před soudem a né policií. Policie se do toho motat nebude, protože jejich jurisdikce je v kriminálních věcícha né v občanských.
pdmlynku to je vsechno hezky ale jestli chces aby ti pojistovna zaplatila skodu(korunku v mem pripade) tak potrebujes policejni zpravu anebo jit do emergency room.Na nestesti se to stalo den pred odjezdem zpatky do U.S.tak ze nebylo moc casu nekoho soudit. Pozdeji jsem se dozvedel ze ten parek me prodali illegalni ukrajinci.
Scotty "beeeep" me Up.AZPete. |
Nejak me to nevyslo s registraci sorry.AzPete. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1390 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: so květen 19, 2007 7:07 pm Předmět: |
|
|
Muj sryc pracoval jako klempir v jednom podniku a jeho zavod delal stavbu mimo mesto. Poslali tam zametnance autobusem. Rano autobus vyzvedl zametnance, ale do cile nedojeli, protoze mel autobus nehodu. ...
Byl v nemocnici nekolik tydnu, ale jelikoz uz to s nim bylo tak spatny, tak po 3 nedelich zemrel.
Nikdy jsem to jeho sefovi(velkymu komunistovi) neodpustil.
|
Rumburaku, toto je tedy hrozné jak se pod komunistickým režimem s lidmy zacházelo.
Ale ještě horší bylo to, že ne-existoval žádný Michael Moore aby se o tom natočil film. Lidi zemřeli, nebo byli jinak ubližovaní nebo omezovaní, a nikdo nic o tom nesměl říct. Toto je ta tragédie komunismu, nacismu, a ostatních totálních režimů.
Totální režim není špatný protože se pod ním vede lidem dobře nebo špatně, ale protože je totální. Mít se dobře pod totálním režimem (jezdit si na ROH zájezdy, atd. je príma, jak psala XxX) není nemožné, ale problém leží v tom že nemáš na vybranou. Problém s totálním režimem je to, že není demokracie a svoboda. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
|
Zaslal: so květen 19, 2007 7:16 pm Předmět: |
|
|
Me jenom nasere, kdyz celej rok poctive makam a pak za usetrene penize priletim do Cech a tam me nekteri Cesi(ted uz vim ze to jsou nacionaliste) reknou at tahnu zpet odkud jsem prisel. Ze uz tam nepatrim.
A to pritim nemaji o komunismu ani paru, protoze vsem je tak okolo 30-ti, takze v roce 1968 jeste ani nezili. |
Ja vim, plno lidi zavidi uspechy jinym.
Ja to vidim takhle. Ja taky makam, rodice mi nikdy nic nedali, ja teda po nich samozrejme nic nechci, ale tady na foru je plno cechu co ziji tady v US, a zavidej vic nez tobe Cesi kdyz letis domu na dovolenou.
Precti si par prispevku co jsem psala ja,
mam vse, mam se skvele, mam vsechno co jsem si jen mohla kdy prat,
a reakce 90% lidi na foru ???
Typu - ze jsem to nakradla, vy**kala, voch*ala ostatni atd atd... Zavist je hnusna vlastnost....
PS: Jasne v roce 68 jsem na svete nebyla a proto pisu ze MNE osobne za totality nikdo nic neudelal.
Tak v pohode Rumburaku  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jakudo
|
Zaslal: ne květen 20, 2007 1:23 am Předmět: |
|
|
Rumburak:
ja chapu, že to pro Tvé příbuzenstvo nebylo vůbec dobré. Já v jednom z mojich předešlých příspěvků také psal, že to nebylo dobré ani pro mé příbuzenstvo. S komunismem zásadně nesouhlasím, nevolil jsm je a volit je nikdy nebudu.
Jen holt všichni v té době neměli tu možnost odejít do zahraničí... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|