Sail boat (cruiser 40-50 ft)

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Sail boat (cruiser 40-50 ft)
Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema
Autor Zpráva
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: po květen 07, 2007 11:28 pm    Předmět: Sail boat (cruiser 40-50 ft) Odpovědět s citátem

Hledam i timto prostrednictvim nekoho, kdo by se tady v USA podelil o vsechno kolem namorniho yachtingu.
Hledam cloveka, ktery vlastni yachtu, ma dlouhodobejsi zkusenosti a pomohl by zacatecnikovi cenou radou.
Zajimam se o vsechny okolnosti tykajici se ziskani kapitanske licence pro yachty do 50 ft tady v USA (nebo "offshore" zeme), vyhledani, financovani a nakup takove yachty (cruiser pro 6-8 osob), provoz a jeho naklady, registrace, umisteni v marine, pojisteni atd., atd.
Budu vam vdecny i za sprostredkovani kontaktu. Jedna se mi o zkusenosti s provozem yachty v USA popripade karibskych zemich.
Zvlaste by me zajimal postup pri nakupu a registraci v tzv. offshore zemich. Ne na Floride, v Kalifornii, vychodnim pobrezi nebo velkych jezerech!!!

Naposledy upravil scout66 dne út květen 08, 2007 6:26 am, celkově upraveno 1 krát
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: út květen 08, 2007 12:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Scoute sorry; ptala jsem se manzela a ten prohlasil, ze jachty jsou na nej moc pomale (i kdyz jsou pry "good on gas"). Za pry okolo nich rad krouzi ... Laughing. Ale jinak bych snad o nekom jinem vedela ... SZ req. Mej se.
scout66

PříspěvekZaslal: út květen 08, 2007 6:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja kdyz se o to zacal trochu zajimat, tak jsem taky pokukoval po motoraku, ale pak jsem to rychle zavrhl. Jednak ty naklady, ktere jsou mnohonasobne vyssi jak pri nakupu, tak i pri udrzbe a krmeni tech dvou obludnych motoru, jednak velke omezeni pro delsi plavby (musi se jet od "benzinky k benzince") a podle starych morskych vlku umi motorak ridit "kazda milionarska blondynecka", bo to neni zadne umeni Laughing
A pro mne by to melo byt hlavne o tom "vetru v plachtach"! Wink
Anonymní

PříspěvekZaslal: út květen 08, 2007 7:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Delava me dane jeden polak, ktery tu je asi 30 roku, fair chlap. Je kapitan a maju s manzelku velku lod. Sailuju karibske more a central america. delavaju trips na delsi dobu a beru jeden nebo dva couples a neni to drahe. Wojciech Wojcik 773-725-1001 or 773-725-8000. Snad ti poradi.
scout66

PříspěvekZaslal: út květen 08, 2007 7:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Super! To je presne ono! Diky. Urcite se s nim spojim.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: út květen 08, 2007 7:48 am    Předmět: Plachetnice Odpovědět s citátem

OK, je veliký rozdíl mezi různými loděmi. Musíš si napřed ustanovit co je Tvůj cíl. Chceš si otevřít business a vydělávat si tím peníze? Nebo je to jen pro Tvojí rodinu? Na celý rok? Na potápění? Na rybaření?

Normálně jak to lidi dělají s plachetnicemi je že koupí menší loď, a za pár let si jí vymění za větší, a pak znovu. Kdykoliv mluvím s někým o koupění plachetnice (na vysoké jsem závodil na plachetnicích ale od té co jsem se oženil na to nemám čas a náladu a peníze Very Happy ), tak první věc co se ptají je jakou vlastním nyní, a když řeknu že žádnou nemám, neberou mě vůbec seriózně.

Ohledně velikosti: 50 ft je obrovská loď. Obrovská! Kolik lidí chceš aby Ti s ní pomáhali pilotovat? 3, 4? I 40 ft loď, což je poloviční velikost 50 ft lodi (velikost je třetí mocnina délky), je taky hodně veliká. Začni s 22 nebo 24 ft, což jsou velikosti na kterých se můžeš naučit základy, jsou levné, nepotřebuješ na ně pojištění (lodě pod 26 ft padají pod home owners insurance). Pak jdi na 32, 34 což už má dosti místa na 6-8 osob (pro rodinu OK, ale né pro pasažéry).

O motoru: Valná většina plachetnic nad 26 ft má motor. Neodvážil bych se je na moře bez motoru. Ani nevím jestli je to legální nemít fungující motor.

Good luck!
scout66

PříspěvekZaslal: út květen 08, 2007 10:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mlynek:
Myslim, ze v urcitych smerech je jedno, jestli je ta lod k potapeni, rybareni, nebo cruiser na cestovani. Nakup, udrzba, pojisteni, registrace se v tomto smeru moc nelisi.
Kdyz jsem mluvil o motorove lodi, myslel jsem motor, jako zakladni pohonou jednotku bez pouziti plachet.
Abych rekl pravdu, nevim, jestli bych mel chut kazdou chvilku prodavat lod starou a kupovat vetsi.
Neco jsem uz slysel od kamarada v Cesku, ale o tom, ze by 50 ft lod musely ridit 4 lide, nepadlo ani slovo. Bavili jsme se konkretne o nemeckych Bavariich, ktere hodne jezdi na Jadranu a bezne jsou rizene jenom kapitanem. podle toho, co jsem zatim vyslechl, neplati v yachtingu pravidlo, ze se musi zacinat na malych lodich a postupne prechazet na vetsi. Naopak vetsi lode jsou na mori lepe riditelne a mnohem stabilnejsi. Proto jsem o necem malem s jednou kajutou vubec neuvazoval.
Prioritne by melo jit o podnikatelskou investici s pronajmem takove lodi a s moznosti omezeneho vyuziti pro vlastni potrebu.
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út květen 08, 2007 2:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nebyl by do Vegas lepsi spis velbloud nez jachta?
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: út květen 08, 2007 2:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

scoute jachta 30 ft.je dobra velikost da se bydlet cely rok.jen tak pro zajimavost vprumeru kazdy tyden se 1. lod potopi nebo ztrati na mori a to jsou jen hlasene pripady
scout66

PříspěvekZaslal: út květen 08, 2007 4:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ta tricitka je samozrejme dostatecna, ale neda se na ni vydelavat. Hodne lodi se potapi kvuli pojisteni, takze ta cisla jsou trochu zkreslena.
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: út květen 08, 2007 8:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jestli chces na tom vydelavat musis mit kapitan licenci
scout66

PříspěvekZaslal: út květen 08, 2007 11:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na zkusenosti se ziskanim licence jsem se tusim ptal hned na samotnem zacatku, ale to je vedlejsi. Kapitanska licence je naopak dobra tenkrat, kdyz tu lod chces uzivat sam bez toho, aniz bys byl vazany na sluzby kapitana. Pro komercni pronajem takove lodi ji naopak nepotrebujes vubec. Je to jako s truckem. Muzes si jich koupit treba 10, najmout ridice, sehnat naklad a vydelavat. Ale sam CDL mit nepotrebujes.
V Chorvatsku to funguje tak, ze clovek koupi lod, podepise kontrakt s marinou, kam ji umisti a o vic se nestara. Na svou vlastni lod ma narok na 2 tydny a zalezi na nem, jestli si ji uzije sam, nebo ji znovu pronajme. Marina provadi veskerou udrzbu, opravy, zazimovani atd a samozrejme poskytuje servis zakaznikum. O zisk se s majitelem deli ve velmi zajimavem pomeru Wink
Podobne jako v kamionove doprave, pokud si clovek sezene "naklad", a lod jezdi, vydela si na sebe pomerne brzy. Nevyhodou jsou opravdu vysoke vstupni investice. Ta lod stoji jako pekny dum, ale financuje se podobne jako auto. 30 let vam ji rozhodne nikdo splacet nenecha Smile
Big_Rig

PříspěvekZaslal: st květen 09, 2007 2:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

scout66 napsal:

Je to jako s truckem. Muzes si jich koupit treba 10, najmout ridice, sehnat naklad a vydelavat. Ale sam CDL mit nepotrebujes.

Nothing easier than that ... Laughing Laughing Laughing
scout66

PříspěvekZaslal: st květen 09, 2007 7:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Znam vas blaznu dost a vim, jak to chodi Wink
Ale nejak si nedovedu predstavit, ze bych koupil trucka, udelal si kvuli tomu CDL a najal na nej ridice s podminkou, ze 4x do roka bude ten truck pouze muj a vyrazim s nim na cesty sam Smile
Big_Rig

PříspěvekZaslal: čt květen 10, 2007 2:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja si zase nedovedu predstavit, ze by's jenom tak koupil truck, jenom tak si sehnal naklady a uz vubec ne, ze by jenom tak byl nekdo ochotny pro Tebe jezdit. Sehnat ridice, ktere by Ti byla pojistovna ochotna vubec pojistit o prijatelnych rates nemluve, je dneska tak tezke, ze firmy kupuji jine firmy jenom proto, aby je mohly zlikvidovat a prevzit jejich personal.

No jo, neni to k tematu, uz mlcim.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com