|
|
| Autor |
Zpráva |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 620 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: st květen 02, 2007 11:31 pm Předmět: Americka ekonomie. |
|
|
Podle me.
Minimalne 2 roky zpozdeni.U.S. dollar pujde pod 20 korun..a to to je kdyz U.S. nenapadne Iran.
Real estate se nezacne vzpamatovat tak ekonomie pujde porad dolu. Vse se muze zmenit po volbach v 2008 ale nevidim nikoho z dnesnich kandidatu jako schopnych resit problemy nasi planety.
Dobra doba koupit trochu zlata a trochu real estate. Ja na nestesti..nebo stesti musim investovat do hluboke studny a tim myslim studny na vodu.AzPete.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 1001 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: čt květen 03, 2007 5:14 am Předmět: |
|
|
| Ja bych rekl, ze ta krivka bude velice pozvolna. Rekl bych, ze to bude pomalu padat tak dalsich 3-5 let a pak, az se situace ve svete ustali se to pomalu vrati nekam kde to je nyni. Tezko ale muzeme ocekavat, ze se US ekonomika nekdy vrati na vrchol kde byla za Clintona. Podle me se to urcite, uz nikdy nestane, protoze EU se vydatne zapojuje do svetove ekonomiky, at se to US ekonomum libi nebo ne. S timhle si normalni lidi hlavu lamat nemusi, protoze toto jejich stesti nijak neovlivni. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
|
Zaslal: pá červenec 13, 2007 12:02 am Předmět: |
|
|
Jak jsem rikal pred par mesici..hergot a to nemam zadnou vysokou ekonomickou. U.S. dollar jde do prdele a to neni dobre pro nas co je vydelavame.
Do studny jsem investoval a zatim to vypada ze 12 gallonu za minutu se vyplati.
Ale samozrejme ja chci jen zalevat svuj maly budouci sad plny orechu..na samote v Arizone. AzPete. 
Naposledy upravil AzPete dne pá červenec 13, 2007 7:14 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1390 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: pá červenec 13, 2007 7:52 am Předmět: |
|
|
| AzPete napsal: | | U.S. dollar jde do prdele a to neni dobre pro nas co je vydelavame. |
Podle čeho toto usuzuješ? Dnešní inflace je 2.7%, Dow dnes otevřel kolem 13,860, NASDAQ kolem 2,700 (což jsou v rekordním territory), 30-leté dluhopisy jsou kolem 5 3/16.
Toto se Ti zdá že je nějak katastrofální? Co nevidím? Rád se poučím. Díky. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
|
Zaslal: pá červenec 13, 2007 6:14 pm Předmět: |
|
|
Podmlynku ja se na tu Americkou ekonomii divam trochu jinak nez media. Je fakt, ze Wall street mela dalsi rekordni den,cely svet ma nejvetsi ekonomickou expanzi v historii ale nemyslim si ze se to moc ovlivni prumernou Americkou rodinu.
http://money.cnn.com/magazines/fortune/fortune_archive/2007/07/23/100134937/index.htm?postversion=2007071209
Za dollar si tady rozhodne nekoupis to co pred deseti lety a to nemluvim co si za to koupis v Evrope.
Milliony dobre placenych jobu v Americe zmizely diky outsourcing.
Americani jsou vic a vic zadluzeni,baraky se neprodavaji a miliony jsou bez zdravotniho pojisteni.
Americke companies ukazuji recordni prijmy. Jenze ty prijmy jdou do kapes par CEO a top management a investorum. Middle class v Americe pomalu a jiste mizi a bez te nemuzes mit uspesnou a silnou zemi. Tak se na to divam ja..proste se me to moc nezda. AzPete. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
|
Zaslal: pá červenec 13, 2007 7:10 pm Předmět: |
|
|
Americká ekonomika má problém, dolar dál oslabuje
14:36 | 11.7.2007
New York - Americká ekonomika ztrácí sílu. Dolar oslabil na rekordní úroveň. Jedno euro stojí 1,38 dolaru. Za poklesem je hlavně otřásající se americký trh nemovitostí.
Vůči britské libře je dolar nejslabší za poslední čtvrtstoletí. Jedna libra stojí 2,03 dolaru.
Američané totiž mají problém splácet hypotéky. Na to doplácejí kromě jiného i akcie stavebních, realitních a finančních firem na amerických burzách. Ty se jen během úterka propadly zhruba o procento.
Dow Jonesův index v závěru klesl o 1,09 procenta na 13 501,70 bodu. Index trhu Nasdaq ztratil 1,16 procenta a končil na 2639,16 bodu.
Krizi rizikových hypoték zhoršila ratingová agentura Standard & Poor's. Ta oznámila, že kvůli nesplácení asi sníží ratingy dluhopisů na celkem 12 miliard dolarů souvisejících s rizikovými hypotečními úvěry.
Poté agentura Moody´s snížila ratingy asi čtyř set cenných papírů krytých hypotékami v hodnotě asi pěti miliard dolarů. Za důvod svého kroku označila zvýšené nesplácení těchto úvěrů.
Vládnou obavy, že tyto problémy se promítnou do dalšího zpomalení hospodářského růstu v USA.
http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/svetova-ekonomika/clanek.phtml?id=465553 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: pá červenec 13, 2007 7:56 pm Předmět: |
|
|
| AzPete napsal: | | Podmlynku ja se na tu Americkou ekonomii divam trochu jinak nez media. Je fakt, ze Wall street mela dalsi rekordni den,cely svet ma nejvetsi ekonomickou expanzi v historii ale nemyslim si ze se to moc ovlivni prumernou Americkou rodinu. |
Nechápu jak se můžeš domnívat že když ekonomie roste, že to neovlivní průměrnou Americkou rodinu. Kde se domníváš že členové rodin pracují? Podívej se na inflaci (2,7%) a na nezaměstnanost (4,5%). Zdá se mi to dosti úžasné. Podívej se na platy.
Nechápu jak se můžeš domnívat že když hodnoty akcií na Wall Street rostou, že to neovlivní průměrnou Americkou rodinu? Kde se domníváš že rodiny investují své IRAs, Keoughs, HR-10, 401(k), atd? Rodiny na stock market vydělávají fůry peněz.
Jo, jsou problémy. Lidi, kteří si dávali prachy na barák s tím že cena se bude dvojnásobit každých 5 let jak to bylo před tím, tak samozřejmě na to doplatili. Corrections budou s námi vždy, a každý investor který se overextenduje na to zaplatí (been there, done that). Bylo to tak s investicemi v 1987, pak zase po 1990-tých letech, a dnes to je s real estatem. Nic nového pod sluncem. Ják bych si můj dům který jsem si koupil v 1999 dnes finančně dovolit nemohl, i když se mi příjem skoro ztrojnásobil.
A budou problémy. Obrovské. Nyní jsou ty dobré “good old days”. Nyní je docela dobře, vše docela klape. Ale až baby-boomers přestanou vyhazovat peníze protože se blíží důchodu, tak ekonomie půjde dost dolů. A pak až začnou prodávat svoje mutual funds, vyprázdňovat IRAs, 401(k), atd., tak to vážně půjde do hajz.lu. Komu myslíš že to budou prodávat? X-gen pracovníkům, kteří budou tak přetíženi z vysokých daní (bude tak 2 pracovníky na důchodce)? Jo, to zrovna. 90’s a 00’s byli docela dobré roky. 10’s budou dosti těžké; bude depression. 20’s zase budou lepší. Za 10 let budeš vzpomínat jak to dnes bylo dobré. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: pá červenec 13, 2007 8:06 pm Předmět: |
|
|
| AzPete napsal: |
Za dollar si tady rozhodne nekoupis to co pred deseti lety a to nemluvim co si za to koupis v Evrope. |
No, ale to je přeci pořád. Za dollar nikdy nekoupíš tolik jako v minulosti. Jedině kdyby byla depression.
Jestli se domníváš že inflace je velká (vzpomínáš si jaké to bylo za Cartera?), tak toho využij. Udělej si velké dluhy které v budouctosti splatíš levnými dollarami. Můžeš na tom vydělat velké prachy.
A to že Euro oproti USD trvdne? No, nechtěl bych být výrobce zboží v Evropě pokoušet se vyvážet do USA. Ale pro Americké dodavatele je to docela výhodné prodávat v Evropě. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: pá červenec 13, 2007 8:31 pm Předmět: |
|
|
Promin, ale já považuji České noviny ohledně Americké ekonomie asi tak autoritativní jako kdybych se ptal průměrného Američana aby popsal zeměpis České Republiky.
I Ty musíš uznat že co píšou je nesmysl. Jen si vem tuto citaci:
“Dow Jonesův index v závěru klesl o 1,09 procenta na 13 501,70 bodu. Index trhu Nasdaq ztratil 1,16 procenta a končil na 2639,16 bodu.”
Zní to hrozně co? To že DJI stratil 1,09% a IXIC stratil 1,16% v úterý napíšou, ale to že DJI za poslední rok vyskočil nahoru o 31%, a IXIC o 34%, samozřejmě nepíšou. Proč? Je mi to dosti záhadné... 
Naposledy upravil pdmlynek dne pá červenec 13, 2007 8:45 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
|
Zaslal: pá červenec 13, 2007 8:41 pm Předmět: |
|
|
| pdmlynek napsal: | | Za 10 let budeš vzpomínat jak to dnes bylo dobré. |
Uz dneska si tak dobre napamatuji. Mozna ze za deset let bude lepsi abych si to snad nepamatoval. Je fakt ze je dobre si dnes pujcit a to presne delam,ale podmlynku Amerika jiz neni Amerika tak ja ma byt a nikdy nebude. Musim rict ze jsem ji jeste zazil v tech 80 letech,kdy jsi si sednul za volant Chevroletu a to bylo byl Chevrolet,benzin 99 centu za gallon a zadny internet. Podle me to bylo lepsi. Amerika mela character ktery dnes jiz nema.Ale to je jedno..such is life. Ber to spis jako exodus mladi a moji "midlife crisis". Zatim. AzPete.
Naposledy upravil AzPete dne pá červenec 13, 2007 8:53 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
|
Zaslal: pá červenec 13, 2007 8:46 pm Předmět: |
|
|
| pdmlynek napsal: |
Hahaha! Jó, já se budu učit o Americké ekonomii z nějakých listů z východní Evropy? Kde před pár lety ještě vyplňovali 5-leté plány a o volném trhu neměli ani páru? To jsi mě pobavil. Já považuji České noviny ohledně Americké ekonomie asi tak autoritativní jako kdybych se ptal průměrného Američana aby popsal zeměpis České Republiky.
I Ty musíš uznat že co píšou je nesmysl. Jen si vem tuto citaci:
“Dow Jonesův index v závěru klesl o 1,09 procenta na 13 501,70 bodu. Index trhu Nasdaq ztratil 1,16 procenta a končil na 2639,16 bodu.”
Zní to hrozně co? To že DJI stratil 1,09% a IXIC stratil 1,16% v úterý napíšou, ale to že DJI za poslední rok vyskočil nahoru o 31%, a IXIC o 34%, samozřejmě nepíšou. Proč? Je mi to dosti záhadné...  |
Podmlynku,vzdyt jsem ti nahore napsal ze moc neverim co pisou ve zpravach. Dal jsem ti dva priklady,jeden positivni a jeden "Cesky". Na vsem je neco pravdy a zalezi na tom jak si vyberes a jak to uplatnis.AzPete. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: pá červenec 13, 2007 8:48 pm Předmět: |
|
|
Podmlynku,vzdyt jsem ti nahore napsal ze moc neverim co pisou ve zpravach. Dal jsem ti dva priklady,jeden positivni a jeden "Cesky". Na vsem je neco pravdy a zalezi na tom jak si vyberes a jak to uplatnis.AzPete. |
OK, uz chapu. Diky! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: pá červenec 13, 2007 9:18 pm Předmět: |
|
|
Amerika jiz neni Amerika tak ja ma byt a nikdy nebude. Musim rict ze jsem ji jeste zazil v tech 80 letech,kdy jsi si sednul za volant Chevroletu a to bylo byl Chevrolet,benzin 99 centu za gallon a zadny internet. Podle me to bylo lepsi. Amerika mela character ktery dnes jiz nema. |
Jo, a já si pamatuji jak v 70-tých letech kdy gallon stál 72 centů v novinách hrozili že jednou gallon se vyšplhá až na dollar! A dělali si srandu, že prý až jednou gallon bude za dollar, tak se to bude lepší počítat. A tehdy lidi si vzpomínali jak to bylo před 20 lety lepší, že gallon stál jen 32 centů, a že dříve každé auto co přijelo před pumpu obskakovali alespoň 4 chlapi co zkontrolovali chladič, tlak pneumatik, atd., a né jen 2 chlapi kteří jen načepují, zkontrolují Ti ojel, a po zaplacení zmizí!
Jó, chápu nostalgii, ale kvalita života v 80-tých letech a dnes se nedá srovnat. V 70-tých jsi měl obrovskou inflaci, oil embargo, Vietnam, atd. V early 80-tých jsi měl vysokou nezměstnanost, studená válka řádila, Němci protestovali proti umístění Pershingů imperialistických Američanů v Evropě, byla skoro válka v Centrální Americe, atd.
A Chevrolet? Dnešní obyčejné mají head restraints, ESR, ABS, air bags, LATCH system pro děcka, jezdí na unleaded, každý má AC, CD player, některé navigation, atd. Nic takového tehdy nebylo. Byly to lodě, žrali fůru leaded benzínu, maximálně měli pruhy a AC.
Cheer up! Neni to dnes zas tak strasne |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
|
Zaslal: so červenec 14, 2007 11:39 pm Předmět: |
|
|
Podmlynku. U.S. je, a to je posledni cislo ,zadluzena 9 trillionu U.S.dolaru.
Ja jsem jeste ste stare skoly,kde se ucilo ze si nejdrive nasetris na to co si chces koupit.
Je to take daleko lepsi pocit kdyz si to vytouzene koupis a daleko vic si toho vazis.
Ja vim ze jsem v tom minority a je to velice tezke vychovavat deti v Americe kde je "instant gratification" instant.Je me opravdu lito nasich deti. AzPete.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: ne červenec 15, 2007 2:46 pm Předmět: |
|
|
Ja jsem jeste ste stare skoly,kde se ucilo ze si nejdrive nasetris na to co si chces koupit.
|
No, chápu co píšeš. Toto platí ve systémech kde je cash based economy. Naštěstí žiji v zemi kde je možné mít kredit, půjčky, hypotéky, atd.
Jen si vem hypotéku. Nedovedu představit jak bych si mohl koupit dům v hotovosti. Mladý člověk si dodělá školu, najde práci, na hypotéku si koupí hned dům, který pak splácí každý měsíc na příštích 20 let. Jak by ta ekonomie asi vypadala, kdyby mladí lidé si museli na dům šetřit? To by jako žili s rodičemi nebo v podnájmu 10 nebo 15 let než si našetří aby si mohli koupit dům? No a pak, jak už budou mít kariéru rozjetou, nebudou platit za bydlení nic? Zdá se mi to daleko lepší pro člověka a pro jeho rodinu, když během své kariéry si platí hypotéku, než aby v první polovině si žil jako žebrák a platil si podnájem a šetřil si peníze na dům a v druhé polovině kariéry by si žil jako král protože by neměl žádný náklady na bydlení.
Osobně chápu co píšeš, a taky se moc nespoléhám na dluhy, ale řeknu Ti že platit hotovost za nemovitost je nesmysl, i když na to máš. Hypotéky jsou levné peníze, úrok se odčítá z daní. Kdykoliv vidím nabídku na levné peníze (jako když mi kreditní karty nabídnou velice nízký úrok), tak velice rád se zadlužím. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|