|
|
| Autor |
Zpráva |
george69 Anonymní
|
Zaslal: čt duben 19, 2007 10:22 am Předmět: jirka |
|
|
Ahoj, jmenuji se Jirka a jsem z Brna, prijel jsem do USA 1 brezna 2006. Predtim sem zil v rakousku asi 9 let emigroval 18ti letech roku1988. Jinak souhlasim stebou Miro jak jsi na psal o sosbe, je jedno odkud jsi, kdo jsi a kde zijes, dulezitejsi jsou jine veci jak se chovas k lidem okolo sebe a oni k tobe jak dokazes pochpit jinou kulturu a ne jen kritizova to umi kazdy ale neco pozitivniho neco zbudovat nebo ukazat v realite jak by to melo byt to, uz nedokaze kazdy. Cet jsem jsem zde hodne nez jsem se zaregistrival a potom napsal a zajimalo by me co v USA nekteri delaji kdyz se jim zde nelibi tak at jedou domu.Nejspis se jim nelibilo ani doma tak kam "do USA tam je dobre NE", jsou lide kteri nebudou spokojeni nikde, jako treba unas lidi v hospode kritizuji co se da od politiky az po sport ale ve svem zivote nic neudelali ani v osobnim, nesli treba ani k volbam nesnazili se neco zmenit klepsimu."Politika je svinstvo a zkurvena jako vsude jinde na svete." Neni to jednoduche neco zmenit hlavne politku unas, to by jsem nesmely jen prihlizet co tam nahore delaji, jeden v tom nedokaze nic. Poznal jsem zde par lidi co tu jsou delsi dobu a umi jen pomlovat, kritizovat amiky a USA, jak by se jim libilo kdyby prijeli knam a zili unas kritizovali nas jak blbe zijem a pomlovali nas. Je to jejich zivot a jejich "bydliste", myslim ze cela Amerika se muze naucit neco od Evropy a opacne a to vseobecne. Samozrejme jsem poznal i lidicky co premysleji konstruktivne a pozitivme atd......................
Mam rad zivot prirodu, hory, sport a adrenalinove sporty, umeni, literaturu - jedna z poslendich knih je "DaVinci code" neco natom bude stoji to za to si ji precist. Jinak cau lidicky a mejte se fajn budte nasebe hodni i na "amiky" pokud to jde!
"Pokud chces a by te pochpili druzi pochop ty je." |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 1001 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: čt duben 19, 2007 12:03 pm Předmět: |
|
|
| Vitej na foru. Rad jsem si precetl tvuj pribeh. Souhlasim s tebou. Ono hodne lidi je na svete, ale jen malo z nas zde opavdu zije. Nejvic me mrzi, ze je tolik lidi bez vlastniho nazoru co se nechaj tak snadno manipulovat treba politikou. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: čt duben 19, 2007 12:57 pm Předmět: |
|
|
| miro napsal: | | Vitej na foru. Rad jsem si precetl tvuj pribeh. Souhlasim s tebou. Ono hodne lidi je na svete, ale jen malo z nas zde opavdu zije. Nejvic me mrzi, ze je tolik lidi bez vlastniho nazoru co se nechaj tak snadno manipulovat treba politikou. |
Jeste k tomu pridej, ze pokud nekdo MA svuj vlastni nazor, tak ho vetsina zblblych ovci co sem chodi, totalne odsoudi a totalne sezerou
Hned sem hodim svuj pripad LOL - nesnasim nasili a jsem proti valce. Parkrat jsem to tu vyjadrila, a 90% lidi se mohlo potrhat vztekem, ze nejdu slepe s davem a nesouhlasim s tim co vlada propaguje a jeste si dovolim to tu nahlas vyjadrit
PS: ale na druhou stranu musim rict, ze jsem tu nepotkala ani Cechy ani AMiky co by me okradli nebo podvedli, jak tu plno lidi porad pise. Ja myslim ze vrana k vrane seda. A nesouhlasim s tim ze opozity se pritahujou Takze to bude nejspis tim ze clovek se styka s lidmi sobe podobnym. Takze asi by si kazdy mel zamest pred svym vlastnim prahem nez zacne zbytecne napadat a pomlouvat druhe  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: čt duben 19, 2007 2:07 pm Předmět: |
|
|
Tim falesnym pacifismem a nesouhlasnym postojem k valce v Iraku jses prave soucasti davu. Davu, ktery se stane diky sve pasivite a odporu k nasili pomerne brzy lacinou koristi te casti sveta, ktera ceka, az vstanou nove kvetinove deti, odzbroji a nebudou se "vmesovat"  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
|
Zaslal: čt duben 19, 2007 2:37 pm Předmět: |
|
|
| scout66 napsal: | Tim falesnym pacifismem a nesouhlasnym postojem k valce v Iraku jses prave soucasti davu. Davu, ktery se stane diky sve pasivite a odporu k nasili pomerne brzy lacinou koristi te casti sveta, ktera ceka, az vstanou nove kvetinove deti, odzbroji a nebudou se "vmesovat"  |
Aha Scoute, takze vsichni nepratele nasili jsou soucasti zblblych ovci...
Tak tos to trefil.
Radsi ani nebudu cist co jsi napsal k tematu VA Tech, protoze si myslim ze tobe se nasili libi a i se za nej stavis  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
|
Zaslal: čt duben 19, 2007 2:54 pm Předmět: |
|
|
Mne se nasili rozhodne nelibi a uz jsem to tu rikal tolikrat, ze je mi az trapne to zase opakovat.
Valka je strasne smutna a kruta, ale na tomto svete je porad jeste nezbytna k tomu, aby nas nesezrali ti, co nesdili nase mirumilovne myslenky.
Jako ukazkovy priklad vidim porad situaci pred WWII. Vsichni ti mirumilovni diplomate tak dlouho ustupovali a volili mirove reseni, az z toho byly nejvetsi jatka v dejinach lidstva
Ale to vy, poslove miru, neradi slysite. O pochopeni tohoto principu soucasne reality sveta ani nemluve. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
|
Zaslal: čt duben 19, 2007 6:50 pm Předmět: |
|
|
| scout66 napsal: | Mne se nasili rozhodne nelibi a uz jsem to tu rikal tolikrat, ze je mi az trapne to zase opakovat.
Valka je strasne smutna a kruta, ale na tomto svete je porad jeste nezbytna k tomu, aby nas nesezrali ti, co nesdili nase mirumilovne myslenky.
Jako ukazkovy priklad vidim porad situaci pred WWII. Vsichni ti mirumilovni diplomate tak dlouho ustupovali a volili mirove reseni, az z toho byly nejvetsi jatka v dejinach lidstva
Ale to vy, poslove miru, neradi slysite. O pochopeni tohoto principu soucasne reality sveta ani nemluve. |
Scoute, myslim ze me znas, a vis ze ja stojim za svym nazorem, nejdu s davem, a rozhodne stojim nohama pevne na zemi!  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 620 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: čt duben 19, 2007 7:33 pm Předmět: |
|
|
| XxX napsal: | | scout66 napsal: | Mne se nasili rozhodne nelibi a uz jsem to tu rikal tolikrat, ze je mi az trapne to zase opakovat.
Scoute, myslim ze me znas, a vis ze ja stojim za svym nazorem, nejdu s davem, a rozhodne stojim nohama pevne na zemi!  |
XxX nechtela jsi rict "pevne na mesici"?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
|
Zaslal: čt duben 19, 2007 8:41 pm Předmět: |
|
|
| AzPete napsal: | | XxX napsal: | | scout66 napsal: | Mne se nasili rozhodne nelibi a uz jsem to tu rikal tolikrat, ze je mi az trapne to zase opakovat.
XxX nechtela jsi rict "pevne na mesici"?  |
Jasne, pevne na Mesici, sorry za preklep LOL  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
george69 Anonymní
|
Zaslal: čt duben 19, 2007 11:12 pm Předmět: |
|
|
No jo politika je svinstvo a nabozenstvi a vira to stejne. Lidi se nechaji manipulovat chytryma a nebo mocnyma {po cela staleti neli tisicileti} ale ne vsichni chytri a mocni jsou stejni. Zalezi kdo a jak moc, penize a chytrost vyuziva. Nase republika je mala tak si nemuze dovolit to co velke a bohate staty ale za to stoji co se deje unas, tady se o sve lidi aspon umeji postarat kdyz se jim neco stane v zahranici i kdyz nejsou treba v pravu. Treba afery co se deji unas jak se"STAT" k obcanum, kteri dnes a denne jdou do prace aby si vydelali na jednoduche ziti a zaplatili dane tem co si rikaji politici a cemu rikaji "demokracie", mozna by jsme si mely precist co to slovo znamena z ceho vzniklo a odkud pochazi Nechci je litovat kazdy sam jsme strujcem sveho stesti nebo ziti. ..... Ale nadruhe strane strany neco slibuji, pak to nedodrzi a nejlepsi byl vyrok jednoho politika "vy jste si nas zvolili" tak co se divite NE. Nebo jedna strana prohlasila, uz jsem zapomel ktera ale to je asi jedno "my svoje pohledavky neplatime" Tak ze ........ ??????????? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mob
Registrace: 26. 01. 2005 Příspěvky: 654 Bydliště: Na Samote u Lesa
|
Zaslal: pá duben 20, 2007 6:35 am Předmět: |
|
|
| scout66 napsal: | Mne se nasili rozhodne nelibi a uz jsem to tu rikal tolikrat, ze je mi az trapne to zase opakovat.
Pokud jsem to dobre pochopil, k tomu aby byl svetovy mir v dnesni dobe musi se uskutecnit WWIII ?? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ocean*
Registrace: 05. 04. 2005 Příspěvky: 224
|
Zaslal: pá duben 20, 2007 9:43 am Předmět: |
|
|
george69
Neplet si viru s nabozenstvim. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Buba Anonymní
|
Zaslal: pá duben 20, 2007 9:47 am Předmět: |
|
|
| Mob napsal: | | scout66 napsal: | Mne se nasili rozhodne nelibi a uz jsem to tu rikal tolikrat, ze je mi az trapne to zase opakovat.
Pokud jsem to dobre pochopil, k tomu aby byl svetovy mir v dnesni dobe musi se uskutecnit WWIII ?? |
No ja to pochopila jako jednat podle potreby - mentality ruznych narodu. S nekym muzes vyjednavat do aleluja, po par letech se mozna na necem domluvite a vsichni budou stastni. S jinym co po tobe pri pokusu o vyjednavani vystreli, reagovat primerene zpatky.
Proste ruzne situace zadaji ruzne metody ;] |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
|
Zaslal: pá duben 20, 2007 10:26 am Předmět: |
|
|
| Buba napsal: | | Mob napsal: | | scout66 napsal: | Mne se nasili rozhodne nelibi a uz jsem to tu rikal tolikrat, ze je mi az trapne to zase opakovat.
No ja to pochopila jako jednat podle potreby - mentality ruznych narodu. S nekym muzes vyjednavat do aleluja, po par letech se mozna na necem domluvite a vsichni budou stastni. S jinym co po tobe pri pokusu o vyjednavani vystreli, reagovat primerene zpatky.
Proste ruzne situace zadaji ruzne metody ;] |
No ja nevim, ja nemam v lasce lidi kteri vse resi nasilim. Vidis to vsude kolem, zakomplexovany magori proste vse resej nasilim, rvackama a strilenim....
Co nadelas... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
|
Zaslal: pá duben 20, 2007 11:51 am Předmět: |
|
|
To Mob:
No to jsi nepochopil uplne presne. Je to tak, ze kdyby tenkrat zapadni spojenci jednali razne a zakrocilo proti Nemecku vojenskou silou hned, kdyz zacalo svoji expanzi, kdyz bylo jasne, ze zbroji, zacina rasove segregovat, uplatnuje dalsi a dalsi uzemni naroky paktuje se s komunistama, mohl byt fasismus utnuty hned v zarodku, Nemecko mohlo byt porazeno, odzbrojeno a demokratizovano mnohem driv, nemuselo se valcit na tolika frontach, valka mohla zustat pouze evropskou zalezitosti a nemusela expandovat na dalsi kontinenty, Japonsko by si nechalo zajit chut, nemusela byt zadna Hirosima, nebyla by zadna Jaltska konference, v jejimz dusledku potom trpely a umirali lide jeste 50 let po ni pod tvrdou rukou SSSR, nemusely umrit miliony lidi v Pacifiku, v Normandii, v Rusku, v Africe a 6 milionu Zidu nemuselo vylitnout kominem.
Domluvit Hitlerovi po dobrem neslo. Zkouseli to, ustupovali, verili, doufali, chteli reseni mirovou cestou za kazdou cenu. Nemecky narod byl zfanatizovan tak, jako je dnes mnoho lidi na Blizkem vychode nebo v Iraku. I tenkrat by se nasli tisice vernych clenu NSDAP, kteri by proti obsazeni sve zeme bojovali partizanskym zpusobem, mozna i sebevrazednymi bombovymi utoky, kteri by rvali ze umiraji nevinni civiliste, ze se jedna o zvuli Zapadu a Americanu, kteri maji z utrpeni hrdeho nemeckeho naroda dobry bizz. Podobnost diktatorskych rezimu kdekoliv na svete s tim hitlerovskym je snad jasna. Jde o to, ze nektere z nich ohrozuji zbytek sveta , jeho stabilitu a rovnovahu vic, nez ty jine. Je jasne, ze nejaky diktatorsky rezim uprostred Afriky svet ohrozi jenom tezko. Ale situace na Blizkem vychode, kde jsou pro nadchazejicich 50 let mimoradne dulezite zasoby strategicke suroviny c. 1, je opravdu nekde jinde. Vubec nejde jen o USA. Americane ve sve podstate potrebuji jen to, aby si tu ropu mohli kdykoliv koupit a aby celou zapadni civilizaci nedrzelo v sachu par jedincu s neomezenou moci ve svych zemich. Nejen hrozbou vyvoje atomovych zbrani a jejich pripadnym pouziti, ale i utahovanim kohoutu. Kdyby v techto zemich existovala normalni demokracie, normalni trzni ekonomika, jejich hospodarsky rozvoj, vzdelanost a zivotni uroven by sly prudce nahoru. Snizilo by se socialni napjeti, se vzdelanosti by ubyvalo nabozenskeho fanatismu, lide by zacali cestovat a poznavat okolni svet, kultury, narody. Prestali by v USA videt sveho uhlavniho nepritele, hur a hur by se verbovali pro cinnost v teroristickych organizacich a skupinach, poznavali by sve moznosti v mirumilovne spolupraci a postupne by se cela situace uklidnovala a vyhasinalo by jedno ohnisko napeti za druhym. Celosvetove by se mohly pomalu zacit snizovat naklady na zbrojeni a vyuzit tyto prostredky jinym zpusobem.
Jenomze toto vsechno nejde udelat moc rychle a uz vubec ne tak, ze se tem zlym a mocnym diktatorum po dobrem domluvi. Zrovna tak, jako se nedalo domluvit Adolfu Hitlerovi.
Nikdo z obycejnych lidi nema rad valku. Ale je prilis jednoduche proti ni demonstrovat, odmitat ji, litovat nevinnych obeti a nemit pritom jine reseni! Nikdo pred WW2 nevidel dal, nez na spicku nosu, dal, nez ke sve vlastni hranici. Nikdo si nedovedl predstavit miliony mrtvol, lidi v dobytcacich, kourici krematoria, koncentracni tabory. A tak se vsichni ti mirumilovni lide chteli zachovat lidsky, zatimco o kus dal uz se to na ne chystalo.
V teple domova, u sklenicky vina, v kasinech Las Vegas, v nablizkanem Lexusu, na plazich Kalifornie pri lyzovani v Coloradu, v pekne skole, s plnou lednici..... se strasne lehce mluvi o miru a nenasili. A taky je strasne jednoduche odsuzovat valku, kdyz mne je tak dobre a nic mi nechybi. Je strasne hloupe se domnivat, ze valka v Iraku je jen pro poteseni prezidenta Bushe, ktery si tim snazi nahrabat pro sebe a svou rodinu na duchod. Bohuzel prave tak zjednodusene je uz v posledni dobe prezentovana a vnimana. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|