Nechteji me

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Nechteji me
Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Predstavte se nam
Autor Zpráva
Petra
Anonymní

PříspěvekZaslal: po duben 16, 2007 8:07 pm    Předmět: Nechteji me Odpovědět s citátem

Zdravim vsechny,
rada bych se predstavila a mozna pozadala i o radu vsechny, kdo mi mohou pomoci vlastni zkusenosti. Pochazim z CZ, kde mam a chci i nadale mit trvaly pobyt. Jinak vsak ziju jiz nekolik let v Italii se svym pritelem ( vdavat se ale z osobniho presvedceni nechci ). Mam za sebou vejsku v CZ ( novinarinu ) a zivim se psanim na volne noze. Pro par ceskych casopisu pisu cestopisy z mnoha mych cest a predevsim me zivi psani pohadkovych knizek. Takze pro urady rozhodne nic stabilniho, ale osobne se rozhodne nemam spatne. Neni mi jeste 30, konto v bance urcite presahuje vicerocni prumerny prijem v CZ, vlastnim i novy pudni byt v centru Prahy, pozemky...Pritelova rodina vlastni retezec hotelu na Jadranske riviere, takze ani on neni nejaky "socialni pripad". Zijeme v jeho vilce na plazi... O tom vsem se tu rozepisuju jen z toho duvodu, aby bylo jasne, ze jsem nikdy nemela v umyslu pracovat v USA v nejakem umastenem XYBurgeru. Pred 2 roky se u meho pritele rozjelo vzacne geneticke onemocneni kuze ( nic smrtelneho, ale znemoznuje mu pobyt na slunci, takze je z nej neco jako Dracula ), ktere s nejvetsi uspesnosti leci na jedne klinice v L.A.. Kura vsak trva pres 8 mesicu, pak jsou tu kontroly...takze asi rok pobytu. Navic se nejedna zrovna o bezbolestne leceni. Prijde mi logicke, ze po 7 letech spolecneho zivota bych mela mit moznost doprovodit ho, aniz bych se kvuli americkym urednikum musela vdavat. Tak jsem v srpnu 2005 poprve hodne naivne pozadala o vizum, po telefonu mi na muj pripad na ambasade doporucili vizum turisticke. Dolozila jsem veskery majetek, sporeni...notarem overeny preklad dopisu meho pritele, cil cesty i s zamluvenym apartmanem, slusne jsem se oblekla ( kostymek od Armaniho ) a vyrazila. Pul hodiny ve fronte, jak nejaky zebracek, 3 minuty a bylo po vsem, ani neotevreli desky s dokumentama. Ze pry tam jedu za ilegalni praci a odchod. Dost jsem to doma obrecela ( nejenom doma, myslim, ze cela Praha myslela, ze mi nekdo umrel ). Takovy zvlastni pocit, najednou se mi zhroutily vsechny predstavy o svobode atd. Navic je hodne tezke zit s pocitem, ze osoba, na ktere vam nejvic zalezi, se nemuze lecit a trpi, jen kvuli vasi narodnosti. Hruza!!! Leceni jsme tedy odlozili a rozhodli se to zkusit znovu po roce. V lete 2006 jsem si zazadala pres nejvetsi ceskou agenturu o studijni pobyt - Akademicky rok ( tak bych mohla asistovat priteli pri lecbe a navic studovat ). Skolu jsem zaplatila, mela zaplacene i ubytovani, zamluvenou letenku, vsechnu potrebnou dokumentaci v poradku...Dalsi 3 minuty..."To je ale divny, ze se tam chcete tak moc dostat, podle me tam chcete zustat." To byla odpoved, pote co jsem k zadosti prilozila i vysvetleni situace s dopisem z kliniky. Tak nic. Pomalu uplynul dalsi rok. nevim, jestli to ma jeste cenu, nerada bych si 3 zamitnutim zavrela definitivne dvere. Na druhe strane nemoc se progresivne zhorsuje a ja mom opravdu hrozny pocit viny. Neni tu nekdo, kdo by mi mohl poradit, jak na to? Jakykoliv typ viza, klidne tam budu i ilegalne, jen se dostat ven z letadla na americkou pudu. Copak je vazne mozne, ze jeste dnes par uredniku a razitek muze branit lidem v jejich vztahu, zdravi a zivote? Nikdo se nepozastavi nad jednotlivym pripadem.
Mejte se fajn
Petra
Petra
Anonymní

PříspěvekZaslal: po duben 16, 2007 8:28 pm    Předmět: P.S.: Odpovědět s citátem

Ted jsem to po sobe precetla a zjistila, ze to zni dost snobsky. Takze se omlouvam, to jsem vazne nechtela, jen jsem se snazila co nejbliz popsat moji situaci a vysvetlit, ze penize, narozdil od mineni urednika ambasady, nejsou to, co me zajima. Jsem obycejna holka z Jiznih Cech, rodice delnici. To, co mam, jsem si vydelala praci a studiem, bez protekci a cizi pomoci. Stejne jako tem muj talian.
Krasny den vsem
AzPete

Registrace: 06. 01. 2007

PříspěvekZaslal: po duben 16, 2007 10:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Petro.Musis si uvedomit ze Americani jsou na jednu stranu paranoidni a na druhou stranu hypokryti. Evropanum delaji dost velke problemy ale hranice z Mexikem jsou k smichu.
Nenapsala jsi ve ktere ambasade jsi zadala. V Cechach nebo Italii. Mela jsi dopis od doctora ze leceni je v U.S.?
V takovych pripadech davaji humanitarni visa. Apropros jses novinarka tak jestli si myslis ze se Americka vlada k tobe zachovala ne fair napis do novin anebo vladnim uradum a necekej. Vsechno trva dost dlouho. AzPetr. Confused
XxX

Registrace: 13. 07. 2005

PříspěvekZaslal: po duben 16, 2007 11:05 pm    Předmět: Re: P.S.: Odpovědět s citátem

Petra napsal:
Ted jsem to po sobe precetla a zjistila, ze to zni dost snobsky. Takze se omlouvam, to jsem vazne nechtela, jen jsem se snazila co nejbliz popsat moji situaci a vysvetlit, ze penize, narozdil od mineni urednika ambasady, nejsou to, co me zajima. Jsem obycejna holka z Jiznih Cech, rodice delnici. To, co mam, jsem si vydelala praci a studiem, bez protekci a cizi pomoci. Stejne jako tem muj talian.
Krasny den vsem

Peto, vubec to nezni snobsky!
Ale to mi uplne vyrazilo dech, ze se ani na nic nepodivali a hned ti to zamitli!!!! Sad Sad Sad Sad
ALe drzim ti palce at vam vse dobre dopadne!!!!
L.
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: po duben 16, 2007 11:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nedovedu pochopit, jak Ti to vizum mohli zamitnout. A hlavne proc.

I kdyz u Amiku je asi mozne vsechno - jak ted treba zamitli vizum nekomu z CR vlady (jmeno jsem zapomnela) ...

Sice pises, ze Ti doporucili turisticke vizum, ale prijde mi divne, ze Ti ho pak zamitli. Vazne, mozna by stalo za to se na ne obratit jeste s dotazem, co mas tedy delat.

Jinak se zkus mrknout tady - snad se to na Tebe hodi, nevim. A klidne bych tvrdila, ze jsi snoubenka; jen ze se treba chcete vzit, az se uzdravi ci co (nevim, mozna by to pusobilo lepe).
http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/...

Drz se a dej vedet, jak jsi dopadla!!!
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: po duben 16, 2007 11:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Musim Petru pochvalit za sebekriticnost, protoze ten prispevek vyzniva opravdu hodne snobsky. Ale hned ten nasledujici to myslim dostatecne objasnuje a celkovy dojem zmirnuje na unosnou mez.
Petro, mel bych pro tebe myslim naprosto jednoduche, dostupne a po vsech strankach idealni reseni. Ale nerad bych se o tom rozepisoval verejne. Jestli o nej stojis, posli mi kontakt soukromou zpravou. Vsechno ti podrobne vysvetlim. Myslim, ze by mohlo byt vsechno vyrizeno do mesice, maximalne dvou Wink
AzPete

PříspěvekZaslal: út duben 17, 2007 12:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

scout66 napsal:
Musim Petru pochvalit za sebekriticnost, protoze ten prispevek vyzniva opravdu hodne snobsky. Ale hned ten nasledujici to myslim dostatecne objasnuje a celkovy dojem zmirnuje na unosnou mez.
Petro, mel bych pro tebe myslim naprosto jednoduche, dostupne a po vsech strankach idealni reseni. Ale nerad bych se o tom rozepisoval verejne. Jestli o nej stojis, posli mi kontakt soukromou zpravou. Vsechno ti podrobne vysvetlim. Myslim, ze by mohlo byt vsechno vyrizeno do mesice, maximalne dvou Wink

Scoute,jestli je to tak jednoduche,dostupne a idealni reseni proc je to takovy "secret".Ja jsem si myslel ze je to public forum a mel by prospivat a informovat vsechny kteri maji zajem byt informovani.Dobrou. AzPete Rolling Eyes
scout66

PříspěvekZaslal: út duben 17, 2007 1:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Protoze ve chvili, kdy se z toho stane verejne znama vec, tak to razem prestane fungovat. A ja nechci, aby to zneuzil kdejaky povalec, ktery si mysli, ze v USA litaji peceni holubi sami do huby a pak az vystrizlivi, bude v nejlepsim pripade nadavat na to, jak je to tu zkazene. V horsim pripade ojebe nejakou banku pres seky nebo kreditky a v nejhorsim pripade ojebe nekoho jinyho, aby "zmirnil" nasledky sve lenosti a neschopnosti.
Staci to jako vysvetleni?
petrrra

Registrace: 17. 04. 2007

PříspěvekZaslal: út duben 17, 2007 5:46 am    Předmět: petra - doplneni Odpovědět s citátem

O vizum jsem zadala 2x na prazske ambasade. Myslim, ze to, co me v jejich ocich odepsalo, je ze mam prechodny pobyt v Italii. Takze si panove za okynkem logicky mysli, ze "zdrhla jednou, zdrhne znova". Pak asi taky nizky vek a zadne rodinne zavazky. V Italii zadat nemuzu, protoze narozdil od "domova" tu zkratka oficialne vubec nic nevlastnim a nedelam. Jenze jako vy jste mozna snili uz od malicka o USA, ja snila o Italii a v zadnem pripade bych nechtela menit. Jak to ale dokazat? Snad jsem jen kapla na nejaky smolny dny, kdy potrebovali dohnat statistiku. Do novin jsem o tom taky psala, ale je to, jako kdyz plivnes do more, takovejch jako ja je.
Zatim se mejte
Petra
Buba
Anonymní

PříspěvekZaslal: út duben 17, 2007 10:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:

I kdyz u Amiku je asi mozne vsechno - jak ted treba zamitli vizum nekomu z CR vlady (jmeno jsem zapomnela) ...

Dva poslanci [komunista a lidovec] pozadali o vizum v patek vecer s tim, ze v sobotu se melo odletat na uzemi USA[prohlednout radar, ktery se ma u nas mozna stavet]. Ambasada proste jen logicky nestihla viza vystavit.
V Cechach to v novinach rozmazli, ze v americe nechcou nase komunisty ;]]

to Petra: drzim pesti, at ta Scoutova pomoc vyjde!
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: út duben 17, 2007 11:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Buba napsal:
Dana_MI napsal:

Dva poslanci [komunista a lidovec] pozadali o vizum v patek vecer s tim, ze v sobotu se melo odletat na uzemi USA[prohlednout radar, ktery se ma u nas mozna stavet]. Ambasada proste jen logicky nestihla viza vystavit.
V Cechach to v novinach rozmazli, ze v americe nechcou nase komunisty ;]]

to Petra: drzim pesti, at ta Scoutova pomoc vyjde!

Tak to ja take drzim pesti; Scout ma v tomhle daleko vetsi zkusenosti .... Razz.
Ale jinak s tou vladou jsem to myslela jako "perlicku" jen tak pro srandu ...
AzPete

PříspěvekZaslal: út duben 17, 2007 7:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

scout66 napsal:
Protoze ve chvili, kdy se z toho stane verejne znama vec, tak to razem prestane fungovat. A ja nechci, aby to zneuzil kdejaky povalec, ktery si mysli, ze v USA litaji peceni holubi sami do huby a pak az vystrizlivi, bude v nejlepsim pripade nadavat na to, jak je to tu zkazene. V horsim pripade ojebe nejakou banku pres seky nebo kreditky a v nejhorsim pripade ojebe nekoho jinyho, aby "zmirnil" nasledky sve lenosti a neschopnosti.
Staci to jako vysvetleni?

Nestaci,protoze nechapu co tim myslis. Ale muzes me to "privatne" vysvetlit jestli chces. Osobne si myslim ze kdyby Petra vyprodukovala dopis od lekare,v anglictine a jeji pritomnost v U.S. by pomohla tomu co se leci v L.A. tak by dostala vizum bez problemu. Americane nechteji byt obvinovani z toho ze nemaji cit a srdce..ale to je zase jine tema.
Good Luck Petro. AzPete. Wink
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: út duben 17, 2007 8:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já chápu co Petra píše, ale mám dojem že úředníkovi zní asi takhle:
“Dejte mi vísum na rok do USA. Jsem nezaměstnaná, a ani už nežiji ve státu kde jsem občanem. Ale měla bych dostat vísum na základě toho znám nějakého kluka z vedlejšího státu který prý pojede se do USA léčit.”

On je její přítel. On není její manžel, nebo fiancé, nebo otec, nebo bratr. Každý má hodně přátelů. Vím že se dávají family visa nebo fiancé visa, ale nevím jestli se dávají “friendship visa”.
scout66

PříspěvekZaslal: út duben 17, 2007 11:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To AzPete:

Ja o tom opravdu nechci s nikym moc mluvit. Je to takove me know-how, ale funguje to. Ja nikdy nemel rad tu beznou cestu "vetsiny". Vzdycky jsem se bal toho byt soucasti davu. To nenese nic dobreho. Lide otupi, prestanou premyslet, prestanou byt kreativni a jsou lehce ovladatelni. Jak je neco moc "jasne" a obecne uznavane, tak mi to nejak smrdi.
Ale jak znam Cechy, tak kdybych tu vypsal jak na to, do mesice je to bezcenne, pac se toho chytne kazdy. A bohuzel vetsina z nich by na to absolutne nemela.
A mam proste takovy dojem, ze Petra mezi tyto lidi nepatri. I kdyz se mozna pletu Wink
Obecne jsem zcela zasadne proti tomu, aby do USA prijel kdokoliv s turistickym vizem a vedomim, ze tu zustava natrvalo. Je to dnes mozna ta nejbeznejsi cesta, ale zaroven i ta nejhloupejsi a strasne kratkozraka. Kdo to mysli se stehovanim vazne, musi tomu neco objetovat a poradne se pripravit. Mne to zabralo skoro dva roky, ale stalo to za to. v USA jsem byl "nelegalne" vsehovsudy 6 dni, a to jen proto, ze jsem mel zpatecni letenku pri jedne z navstev na 12. zari 2001 a pak mi nezbylo nez cekat a cekat a cekat, nez mne nekam nalozi Wink
Pomuzu a poradim opravdu rad, ale zaroven bych chtel mit sam pro sebe dobry pocit z toho, ze to stoji za to a ze nejdu proti vlastnimu presvedceni.
AzPete

PříspěvekZaslal: út duben 17, 2007 11:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky Scoute za vysvetleni. Ted jiz tomu rozumim lepe.Ceskou povahu samozrejme znam.Doufam ze Petra dokaze toho chce a ty bud opatrny. AzPete. Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Predstavte se nam Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com