Totalni zmena identity

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Totalni zmena identity
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Predstavte se nam
Autor Zpráva
Lucka
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá duben 06, 2007 9:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no jasne xxx:-) ja zrovna taky neziju nekde na predmesti... County ve ktere ziju je jedna z nejbohatsich v MD... a ty zensky tady stejne vypadaj a chovaj se tak jak jsme popsaly... Smile
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: pá duben 06, 2007 9:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lucka napsal:
jsem tu jenom 6 mesicu a 2 mesice z toho jsme se s manzelem starali o jeho nemocnou maminku, ktera nakonec zemrela...

Uprimnou soustrast.

Musi to byt pro vas nyni dosti tezke.

Lucka napsal:

Cetla jsem tvoje rady ostatnim holkam, ktere maji podobny osud jako ja a mas naprostou pravdu.

Mohla by jsi napsat me zene ze mam nekdy pravdu? Very Happy

Lucka napsal:

mimochodem: kam jedes na tu dovcu s rodinou ? Tady u nas je to moc moc pekne....

Decka maji ze skoly na tyden volno, tak si vyjedeme na par dni se podivat na historicke a kulturni pamatky. Pojedeme navstivit Inner Harbor v Baltimoru a kolem, a pak se podivat na veci ve Washington DC. Ale pres leta se obcas podivame k vam do Chesapeake Bay nebo na druhou stranu do Ocean City. Smile Smile

Lucka napsal:
nedavno tu byly jeste stovky divokych hus, ale ted uz jsou zase zpatky v Kanade:-)

Jsou nadherne. Me to prijde docela vzacne, ale bohuzel pro vetsina lidi na East Coast, Canada Geese jsou zver co se musi vyhubit. Hodne me to stve. Mad Mad Nasi sousedi plati nejake firme co chodi se psi a vyhaneji je z maleho rybniku za nasim. Mad Mad Decka maji vzdy srandu kdyz nam nejaka kachna nebo husa zabloudi na zahradu; vetsinou pozdeji na jare davam nejake prkno do bazenu jako rampu aby jsem nemusel vylovovat utopene male kacenky ktere tam spadnou...
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá duben 06, 2007 9:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

="pdmlynek"][
Uprimnou soustrast.
Musi to byt pro vas nyni dosti tezke.

je to tezke, ale jsme radi, ze jsme mohli byt posledni mesice jejiho zivota s ni. byla to vyjmecna zena.

mohla by jsi napsat me zene ze mam nekdy pravdu? Very Happy

pani Podmlynekova, vas manzel ma naprostou pravdu Wink

Chesapeake Bay nebo na druhou stranu do Ocean City. Smile Smile

OC je od nas cca 1 hodinu autem. Mame tam letni "condo" je to tam moc hezke. Urcite nezapomente s deckama jed na Asseteaque (nebo jak se to pise) Island. Jsou tam divoci ponici snad uplne vsude!!!

bohuzel pro vetsina lidi na East Coast, Canada Geese jsou zver co se musi vyhubit.

ja vim, je to strasny, ale pry tu bylo strileni hus na nejakou dobu zakazno - coz je moc dobre. Tady hodne lidi lovi. Kdyz nas volal soused at se jdeme podivat do jeho trucku na zastreleneho jelena, tak jsem se omluvila ze to fakt videt nemusim....
co me prekvapilo a uplne odzbrojilo je, ze tady normalne litaj i supi !!!!! Z toho jsem mela sok...

tak a ted uz dopekam tvarohove kolace (mela jsem na ne strasnou chut tak jsem je upekla) a pak jdu spat.

mej se krasne.
Mob

Registrace: 26. 01. 2005

PříspěvekZaslal: pá duben 06, 2007 10:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lucie
citace:
Je to fascinujici, jak veci, ktere mi vubec v cechach neprisly dulezite, dokonce me obcas rozcilovaly ... ty veci mi ted chybi.
Rozcilovala me napriklad nedelni vesnice. Liduprazdna vesnice, jablone u cesty s popadanyma jabkama a polni lany, zavan hnoje...
Taky mi lezly na nervy stanky s parkem v rohliku... ted na tu vuni vzpominam a rada bych kousla do krupaveho rohliku posypaneho makem a prokousala se az nadno kde je vsechna horcice

Prave dneska jsem se o tom bavil se zenou Very Happy Jake male prkotiny me tu chybi...hlavne ted o Velikonocich...az jsem slzu uronil Rolling Eyes
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: so duben 07, 2007 12:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Lucko, XXX, Mlynku, Mobe & spol.
Jenom s Vami souhlasim. Jako byste mi mluvili z duse ...

Jinak: i ja se pripojuji k vete: Mrs. Mlynek, your husband is always right (if he is not, rule No. 1 applies Wink).

Jinak s temi Americankami: podle me to asi je hodne individualni, ale ja si take vic rozumim s chlapy (az na vyjimky).

Jinak Lucko: ten stesk po domove je normalni. Ja tu uz jsem pres 2 roky a porad je mi obcas po Cechach smutno. Presneji receno - je mi smutno, ale na druhou stranu vim, ze uz bych tam zit nemohla. Kdyz jsem cetla Tvoje 'osobni predstaveni' bylo mi, jako kdybych to psala sama (ale asi bych to takhle hezky nezvladna, nevim). Coz mi pripomina, ze jsem se sama jeste ani nepredstavila - promin Miro - prilezitostne to snad napravim.
Lucko, myslim, ze jsem na tom dost podobne; i kdyz na druhou stranu u nas bylo v podstate jasne, kde jako rodina budeme zit; manzel (American) mel velice dobrou praci, a protoze v Evrope nikdy nezil, neumel jazyk atd., tak u nas bylo predem dane, ze bud budeme spolu zit v USA a nebo kazdy zvlast. Navic jsem uz po par zklamanich k ceskym klukum nijak zvlast netihla, a protoze jsem driv nezila pouze v CR, tak jsem vedela, ze zmena pro me bude daleko jednodussti, nez by byla pro nej (to platilo i pro meho starsiho syna, kteremu tehdy bylo 10 let).
Ano, jsou veci, ktere mi tu v US porad vadi a veci, ktere nemusim; ovsem na druhou stranu jsem si jednak uz dost zvykla, nasla si par znamych a take pozmenila zivotni styl.
Presne chapu, jak tezce musis prozivat skok z profesniho zivota do 'docasneho utlumu'. Presne timhle si porad jeste prochazim i ja; v r. 2003 jsem v Cechach vydelavala okolo 45tis. cisteho za mesic, coz si myslim nebylo vubec spatne. A tady v US jsem se najednou stala zenou v domacnosti (cekala jsem maleho). Sice ze zacatku mi to vyhovovalo, protoze uz jsem po tech letech byla vsim tim pracovnim vytizenim unavena, po case jsem ale zjistila, ze to tahkle dal nepujde. A relativne nedavno se k tomu pridal pracovni uraz meho manzela, takze jsem byla vlastne najednou 'hozena do vody'. Pravda, s nejakym pracovnim vyzitim jsem teprve na zacatku (mam zatim jen part time, protoze ted je manzel po operaci a ja proste nemuzu jit nekam na 8 a vice hodin denne - a uz vubec ne ho nechat se 2 detmi), ale i tohle se jiste casem podda.
No a co me chybi z domova? Urcite, jak jsi psala, krupave rohlicky a spousta podobnych veci, dale treba to, ze asi nemuzu poslat kluky koledovat na velikonocni pondeli, rada rozdilnych svatku (byt jde treba jenom o MDZ) a tak podobne. Zni to treba hloupe, ale o Vanocich maji vsichni krasne vyzdobene domy, ale alespon tady u nas nenajdu klasicky Vanocni trh s vuni Frantiska a jehlici jako doma v CR. Take to, ze neslavi svatky (jmeniny) mi trochu chybi ...
Na druhou stranu sice ctim jejich svatky, nekdy si ale pripadam ponekud komicky. Co ja mam proboha spolecneho se Dnem Nezavislosti? Ano, obvolam rodinu a popreji vse nejlepsi a vecer jdeme se sousedy na ohnostroj; ale porad mi to jeste prijde jako ze se me to netyka.
Sice jsem toho hodne z Cech uz doma zavedla - nekdy je mi az lito manzela, protoze se u nas doma urcite neciti jako v tradicni americke rodine; napr. na Vanoce se ode me sunky urcite nedocka. Ale na druhou stranu se snazim aspon v necem prizpusobit - takze tu sunku udelam treba po Vanocich Wink. A v jinych vecech jsem take velice neprizpusobiva - jak uz jsem tady hodnekrat psala - jsem naprosto alergicna na US merny system (a u me je ta averze horsi cim dele tu jsem). Sice ho velice dobre umim, ale prakticky nepouzivam a doma uz vsichni pouzivaji metriku (sice to byl trochu problem sehnat vsechny veci v C atd., ale povedlo se). A znami me uz znaji, takze kdyz se bavime, tak radeji reknou 'bude teplo nebo zima' - urcite nereknou stupne (protoze vi, ze kdyby rekli 90 degrees, tak jim reknu, ze pri 90 degrees by se jim odparila krev z tela) Wink . Nemyslim si, ze chci byt nejak konfliktni nebo tak podobne; jenom asi nechci pretit dalsi pouto, co me poji s domovem.
Presne jako Ty jsem zjistila, ze vlastne az po odjezdu z Cech zacinam bazirovat na vecech, ktere mi v Cechach prisly samozrejme a nekdy mi i vadily. Napriklad barveni vajec nebo peceni Vanocniho cukrovi. V CR? Ani nahodou! Tady? Nemuzu pripustit, abych nemela napeceno.
Driv, kdyz jsem ruzne cestovala, mi prislo zvlastni priznat, ze jsem Ceska. Ted vubec ne: jsem na to hrda. A zacinam si uvedomovat, ze i kdyz zivot v Cechach je o hodne jiny, tak v jistem smeru je to dobra pruprava pro zivot nekde jinde (i kdyz asi jak pro koho).
Tak se devce drz, urcite to zvladnes - bude to jen chtit cas. V kazdem pripade si ale myslim, ze by ses nemela vzdavat toho, co je Ti blizke ... ono to okoli se take trochu podda Cool .
ocean*

Registrace: 05. 04. 2005

PříspěvekZaslal: so duben 07, 2007 5:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Neprovdala jsem se za Amika, neprovdala jsem se vubec.
Moc jsem sem chtela.
Ze pujdu profesne dolu? To jsem vedela... Moje duvody pro opusteni vlasti byly jine... Velke zklamani ( zase velke zklamani ) z politicke situace doma a mnoho a mnoho dalsich. Chtela jsem pro syna moznost volby a lepsi budoucnost.
Probrecela jsem se par mesici pri praci pokojske, pri ZADNE PRACI, pohoda v recepci, silenstvi v kavarne.... Nikdy jsem presto nerekla : prdim na to, vracim se.
Amerika pro me byla a je velkou sanci a vyzvou.
2 roky vecer co vecer ve skole.
1.firma. Uklidova. Ale najednou jsem si byla sama svou pani... Drina fyzicka, cista hlava... Zadnej stres. Klid.
A kurzy...
2.firma, pocitacova...

Skola zivota. Uzasna. Zivot, o jakem jsem v Cesku ani nesnila, bajecny partner, nadherne bydleni a jine a jine.

Myslim, ze kdo se neztratil doma, tady se neztrati uz vubec. Vam, ktere doma placete a cekate na manzely, bych jen chtela poprat hodne sily a zvazeni, jake mate moznosti TADY. Fakt nemusite sedet doma. Nevim, co je vase profese, ale napr. ruzna zvyseni kvalifikace a certifikace v oblasti IT jsou cenove i jinak dostupna. A ted urocim... Chodte do skoly, tam najdete kamose a jeste se krapet vzdelate... Ja mistni skoly miluju.

...... a krupavej rohlik si uz umim upect, ceskej chleba dostanu v polskym obchode, par znamych uz taky mam a pratele 2 - a to je vic, nez jsem si mohla prat...

Hodne stesti a mene stesku!
Eva
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: so duben 07, 2007 7:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To Ocean* Very Happy
Anonymní

PříspěvekZaslal: so duben 07, 2007 7:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

XxX napsal:

Nene Mlynku, ja uz nejsem v CA, ale v CO. Ve velkomeste, primo v Downtown kde jsou jen zazobanci (ano ano, stref se do me, muj bf je taky vyssi vrstva), a vetsina holek je tu to same co bylo v Santa Barbare - odbarvovac, umely prsa, umely nehty, chlast, kokain (ano tahle oblast tady je proslula coke-headama) a to je jejich celej zivot. Me to nelaka, a ani si s nima nemam co rict.

Lucka napsal:

ja zrovna taky neziju nekde na predmesti... County ve ktere ziju je jedna z nejbohatsich v MD... a ty zensky tady stejne vypadaj a chovaj se tak jak jsme popsaly... .

Takze neni to jen white trash jak bylo napsano ale taky vyssi vrstva. Tam kde clovek zije je jeho volba a kdyz vam to nesedi tak proc tam zustavat? Co to takhle skusit ve stredni tride?
Lucka
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne duben 08, 2007 8:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

to:Dana

moc se mi libilo co jsi napsala, hlavne to, ze drzis s detmi aspon nektere tradice a ze jsi hrda na to, ze jsi Ceska... dekuju

to all:
vite, nechtela jsem vyznet jako ze si stezuju a jako ze je vsechno na h....
veci se maji tak, ze ja jsem poctivy, uprimny a pracovity clovek, ktery by nikdy nikomu neublizil a take vim, ze tady budu v pohode, az schroupu vsechny zmeny. To vite, mamince nebo kamaradum v cechach nemuzu rict to co jsem napsala tady, protoze 1) nechci jim pridelavat starosti a 2) asi by to nepochopili, protoze zadnou takovou velkou zmenu v zivote jak mam ted ja nemaji...
"bottom line" : cele toto forum me "nakoplo" , protoze jsem si uvedomila, ze nejsem "magor" a ze to jak se citim je naprosto normalni. Taky jsem si uvedomila, ze muzu byt vdecna za to, ze jsem tu legalne a mam vse co potrebuji a nemusim se strachovat o to, ze budu muset jednou svuj novy domov opustit.

Vsem Vam dekuju za VSECHNY prispevky na foru, opravdu me to nakoplo a povzbudilo Smile

to Ocean: ja jenom nesedim doma na zadku, za tech par mesicu co tu jsem jsem si udelala "real-estate license" a chystam se na dalsi rozsireni obzoru. Ale souhlasim s tebou. Neni treba fnukat, ale zacit zit tady a ted a tu predeslou cast zivota je treba nechat tam, kde jsem si to odzila a v hlave a v srdci jako krasnou vzpominku.

Mejte se krasne a vesele velikonoce. Doufam ze se mi podari donutit manzela aby me vyslehal (abych neuschla Smile )
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: ne duben 08, 2007 9:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak ja jsem asi nejakej divnej, protoze mi tady z Ceska nechybi vlastne nic. Naopak od posledni vanocni navstevy jsem z dalsiho pripadneho tripu do Ceska spis nervozni, protoze tam pojedu vicemene z povinnosti k rodine, nez proto, abych si uzil domoviny. I ty velikonoce v tradicnim ceskem podani mi vzdycky prisli jako nejblbejsi svatek roku a uz od 16 let jsem radeji odjizdel nekam na hory, abych nemusel byt u toho. Detem jsem to teda ukazal, ale nastesti je to taky nikdy nechytlo. Naopak Halloween nebo TG jako svatky uplne miluju. TG sice jeste nemuzu slavit v tom tradicnim americkem duchu, protoze bez rodiny to neni ono, ale to urcite v budoucnu prijde.
Dost me prekvapuje, jak casto se tady mluvi o "obrovske zmene zivotniho stylu". Ja si naopak myslim, ze rozdil mezi USA a Kanadou a Zapadni Evropou je v podstate minimalni. Opravdu sok by clovek zazil asi vsude jinde ve zbytku sveta! Myslim, ze vsechny ty vzpominky na CR by se vam dostavovali treba i v Nemecku, Spanelsku, Italii nebo Anglii, kdyby jste tam zili dostatecne dlouho bez moznosti pravidelnych navstev. Ja jsem nekdy tezce tesknil i v Mnichove, kdyz jsem nebyl delsi dobu v CR Smile
Opravdu zadne "zasadni" rozdily nevidim. To, co se stale dokola diskutuje, jsou vlastne jen takova drobna specifika Evropy a Ameriky, respektive CR a USA, ktere na bezny zivot nemaji v zasade zadny fatalni vliv.
Mockrat jsem premyslel o tech vzpominkach, ktere se kazdemu z nas vybavuji. Vzpominky na krupajici rohlicek a vuni hnoje atd., ale dosel jsem k zaveru, ze to je jenom takova ta normalni nostalgie, ne zadna skutecna potreba. Pokud byste se vratili do Ceska, nebo se odstehovali treba do Afriky, budete po case nostalgicky vzpominat na USA, tak jako velka vetsina lidi, kteri to uz udelali. Dokud se clovek nezvedne a neopusti rodnou hroudu, tak to nezazije. Kdo se stehuje casto, tech vzpominek na ruzna mista pribyva.
Neni to vlastne smutek nebo pocit, ze mi neco z Ceska chybi. Ja mam treba ve Vegas jedno mistecko, ktere mam strasne rad. Projizdim tudy vzdycky, kdyz se vracim domu. Je to takova velka oaza uprostred pouste. Golfovy klub plny palem, ktere jsou v horkych vecerech vydatne zavlazovany. Na tom miste je pak citit diky te vlhkosti takova uplne jina, vyjimecna vune a ja kdyz tudy projizdim, zastavim na stopce, zavru oci a nekolikrat se zhluboka nadechnu. Nasavam tu vuni jak davku kokainu. A v kazdem tom nadechu nachazim desitky vzpominek na mladi, na detsvi, na Kromeriz, na nas pokropeny dvur, slysim krik kamaradu na koupalisti, vidim sam sebe jak skacu do rybnika, vidim kropici vozy, co se sunou pomalu z kopce od zamku k nam do podzamci, vidim a citim nasi ulici po desti, vybavuji se mi stovky veceru, kdy jsem spaval na svych cestach pod sirakem v lese, v horach,na prehradach. A tyto vzpominky prinasi hned dalsi vzpominky a dalsi drobnosti a priplouva i tem krupavy rohlicek, i chleba se sadlem a cibuli a nase kralikarna a neopakovatelny hluk vsech mych milovanych hospod, cinkot skla, rachot beden a sudu z pivovaru, u ktereho jsem vyrustal, vune sladu a krik pavu z Podzamecke zahrady a pripalene spekacky nad taboraky a stekot psu ze sousednich dvoru a zahrad a vune palene travy v chladnych podzimnich vecerech..... A pak se pomalu rozjedu a ty vune a vzpominky pomalu mizi. A je tu zase ta vune Nevadske pouste, ktera tak pripomina vuni dobre zabehnute sauny. A ja vim, ze bych tyto vzpominky nikdy nemel, kdybych TAM zustal. Vim, ze je to jen krasna nostalgie a ze uz bych se tam nikdy nevratil a kdybych i na nejaky cas musel, uz by to nikdy nemohlo byt tak krasne, jako v mych myslenkach za zavrenymi vicky na Durango Drive u toho golfoveho hriste. Rohlik by byl zase jen obycejny rohlik, hnuj by protivne smrdel, lidi by byli vecne zakaboneni a porad by si neco suskali o sousedech a byla by tam zase ta desna nuda a v hospode porad dokola ty stejny kecy a cely ten krasny a dobrodruzny svet tak strasne daleko!
Takze kdyz mi 5. ledna na JFK vratil imigracni urednik moje doklady, usmal se a rekl "Welcome home", byl to jeden z nejkrasnejsich pocitu jake jsem v zivote zazil. V te chvili jsem mel opravdu pocit, ze jsem zpatky doma.

Mejte se krasne, pokud slavite velikonoce, tak si je pekne uzijte a hlavne, zijte zivot tim zpusobem, ktery vas tesi a dela vas stastnymi. A nenechejte se nikym a nicim manipulovat jinam Wink
XxX

Registrace: 13. 07. 2005

PříspěvekZaslal: ne duben 08, 2007 11:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
XxX napsal:

Nene Mlynku, ja uz nejsem v CA, ale v CO. Ve velkomeste, primo v Downtown kde jsou jen zazobanci (ano ano, stref se do me, muj bf je taky vyssi vrstva), a vetsina holek je tu to same co bylo v Santa Barbare - odbarvovac, umely prsa, umely nehty, chlast, kokain (ano tahle oblast tady je proslula coke-headama) a to je jejich celej zivot. Me to nelaka, a ani si s nima nemam co rict.

Lucka napsal:

ja zrovna taky neziju nekde na predmesti... County ve ktere ziju je jedna z nejbohatsich v MD... a ty zensky tady stejne vypadaj a chovaj se tak jak jsme popsaly... .

Takze neni to jen white trash jak bylo napsano ale taky vyssi vrstva. Tam kde clovek zije je jeho volba a kdyz vam to nesedi tak proc tam zustavat? Co to takhle skusit ve stredni tride?

Vetsinou white trash nebydli v centrech velkomest, ale nekde v trailorparku, a taky nemaj finance na silikonovy vycpavky hrudniku Confused

No ale stehovat se jinam kvuli tomu ze se mi nelibi umelej hrudnik sousedky, nebo fetaci ze ctvrteho patra, tak to je prece kravina. Nebo ty bys rekl/a sve manzelce/manzelovi ze se stehujes jinam a opoustis ji protoze ti ten umelej hrudnik na sousedce neda spat???? Blbost vid Wink
ocean*

Registrace: 05. 04. 2005

PříspěvekZaslal: ne duben 08, 2007 1:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lucko, ja jsem to nemyslela nejak konkretne... Jen je proste skoda nechat tady vsechny ty prilezitosti plavat. Jsi sikula !!!!! Hodne stesti!
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: ne duben 08, 2007 1:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ocean* napsal:
Neprovdala jsem se za Amika, neprovdala jsem se vubec.
Moc jsem sem chtela.
Ze pujdu profesne dolu? To jsem vedela... Moje duvody pro opusteni vlasti byly jine... Velke zklamani ( zase velke zklamani ) z politicke situace doma a mnoho a mnoho dalsich. Chtela jsem pro syna moznost volby a lepsi budoucnost.
Probrecela jsem se par mesici pri praci pokojske, pri ZADNE PRACI, pohoda v recepci, silenstvi v kavarne.... Nikdy jsem presto nerekla : prdim na to, vracim se.
Amerika pro me byla a je velkou sanci a vyzvou.
2 roky vecer co vecer ve skole.
1.firma. Uklidova. Ale najednou jsem si byla sama svou pani... Drina fyzicka, cista hlava... Zadnej stres. Klid.
A kurzy...
2.firma, pocitacova...

Skola zivota. Uzasna. Zivot, o jakem jsem v Cesku ani nesnila, bajecny partner, nadherne bydleni a jine a jine.

Myslim, ze kdo se neztratil doma, tady se neztrati uz vubec. Vam, ktere doma placete a cekate na manzely, bych jen chtela poprat hodne sily a zvazeni, jake mate moznosti TADY. Fakt nemusite sedet doma. Nevim, co je vase profese, ale napr. ruzna zvyseni kvalifikace a certifikace v oblasti IT jsou cenove i jinak dostupna. A ted urocim... Chodte do skoly, tam najdete kamose a jeste se krapet vzdelate... Ja mistni skoly miluju.

...... a krupavej rohlik si uz umim upect, ceskej chleba dostanu v polskym obchode, par znamych uz taky mam a pratele 2 - a to je vic, nez jsem si mohla prat...

Hodne stesti a mene stesku!
Eva

Mila Evo,

v jistem smyslu mas v leccems pravdu, v jinem bych si Te dovolila trochu poopravit (aspon ze sveho pohledu).

Chapu, ze Te politicka situace v CR znechutila (nevim, kdy jsi odjizdela); me take. Respektive me byla politika absolutne fuk, protoze tam nahore to je podle me stejne jen boj o koryta. Ale to pro me nebyl duvod opoustet CR.

Jak mluvis o te vyzve, tak s tim 100% souhlasim - pro me je to vyzva take a i to tak chapu. Za posledni 2 roky jsem se toho naucila jako v CR za 10 let a hodlam v tom pokracovat, protoze to je neco jako muj motor; nedokazu necinne sedet. S tou IT certifikaci jsi alespon u me trefila hrebik na hlavicku, protoze to je presne to, na cem m.j. prave pracuji.

Ja si totiz myslim, ze Lucka to myslela trochu jinak (asi tak, jak to beru ja): proste jakym zbusobem se s tim prechodem srovnat, protoze to neni pro kazdeho stejne a kazdy to bereme jinak. A pokud Lucka ci ja uz mela jiste postaveni v praci a delsi pracovni historii, tak i kdyz vis, ze pujdes profesne dolu, tak porad si nekde ve skrytu duse rikas ze je to nespravedlive (coz je pravda). Ano, je treba za zivotem v CR udelat do jiste miry tlustou caru a zacit v podstate znova, ale zase na druhou stranu jiste zkusenosti z minula se Ti hodi vsude.

Ty jsi do Ameriky chtela a tim padem jsi byla v trochu jine situaci nez treba Lucka ci ja. Vedela jsi, ze to bude jen na Tobe a tohle predstavuje podstatne vyssi pocatecni motivaci, nez kdyz tu mas rovnou rodinu a jiste zazemi. I kdyz netvrdim, ze jsem sedela doma a touzebne vyhlizela manzela a nic nedelala. Naopak, mela jsem a mam docela dost prace - i kdyz cast te prace byla trochu jineho druhu, nez v CR (zatim).

Protoze i kdyz pracuji na sve kvalifikaci a i jinak se snazim pracovat, tak do prace ted proste jit nemuzu (manzel je po operaci a teprve ted zacina sam chodit - neumim si predstavit, jak by chodil treba na toaletu, kdybych tam nebyla).

S temi moznostmi pro syna atd. mas pravdu i kdyz na druhou stranu treba; jedine, co mi tady (pokud jde o toho meho) vadi je nizka uroven skolstvi; spoustu veci ho musim doucovat, protoze dost (podle me podstatnych) veci berou jen velice povrchne a veci, ktere zase az tak potreba nejsou, omilaji do nekonecna (napriklad zlomky probirali cely rok = na co?).

U me ten stesk po domove neni nijak zavratny; obcas sice zatouzim po vecerni prochazce Prahou a navstevou nejake te kavarny, obcas nejaky ten ples ci tak, ale to je asi tak vsechno. Jo a jednou, dvakrat do roka vylet do sklipku s cimbalem, tanecek ... Mozna jeste les a houby (vim, ty tu rostou take, jen jsem jeste nevyrazila = moje chyba).

Ameriku mam velice rada, jsem tu spokojena a tech par veci, co mi vadi, proste beru jako ze jsou a az tak to neresim. Ale na druhou stranu tedy urcite automaticky neprevezmu vsechno a nebudu se snazit 'splynout s davem' jenom proto, ze ted ziji tam a tam. Svagrova lamentovala, ze mam troubu v Celsiich a ze ji mam mit ve F, protoze ted ziju v USA. Tak jsem ji s klidem odpovedela, ze az zavita do Cech, tak ji taky nebudu nutit mluvit cesky a pokud chce neco u me upect, tak ze ma prevodni tabulku v kredenci. Ano, slavim americke svatky, ale chci, aby alespon moje rodina slavila i ty ceske, protoze ja jsem Ceska, muj starsi syn je Cech a maly je oboji. Sice na den ceske nezavislosti nebudu poradat ohnostroj, ale urcite udelam dobrou veceri a tuhle udalost pripomenu. Nebo na Cyrila a Metodeje ci Jana Husa. A to proto, ze v zadnem pripade neminim svoje deti u tohle pripravit. Znam hodne pripadu ze sousedstvi, kdy rodice byli ceskymi emigranty, ale deti uz neumi cesky ani "B", o ceske historii toho vi houby a jen prohlasi "ja jsem vlastne take Cech". A tohle bych pro sve deti nechtela. Jiste, je mi jasne, ze ta dalsi generace (tedy pokud budu mit vnuky) uz bude od nasi kultury vzdalenejsi, ale to uz je o necem jinem.

P.S. Uvitala bych Tvuj recept na ty rohliky Wink.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: ne duben 08, 2007 2:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

XxX napsal:

... finance na silikonovy vycpavky hrudniku Confused

Jen tak stranou, XxX: nevím jestli si to uvědomuješ nebo ne, ale silikónové implanty se už při Augmentation Mammaplasty nepoužívá v USA od 1992. Prý je moc velká šance že to může škodit zdraví. Jo, vím že se to ještě někde jinde používá, ale v USA a Kanadě ne.
XxX

Registrace: 13. 07. 2005

PříspěvekZaslal: ne duben 08, 2007 2:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
XxX napsal:

... finance na silikonovy vycpavky hrudniku Confused

Jen tak stranou, XxX: nevím jestli si to uvědomuješ nebo ne, ale silikónové implanty se už při Augmentation Mammaplasty nepoužívá v USA od 1992. Prý je moc velká šance že to může škodit zdraví. Jo, vím že se to ještě někde jinde používá, ale v USA a Kanadě ne.

Mlynku, OK, tak cokoliv pouzivaj, to nemeni situaci na tom ze to stoji kolem $3K, at to vycpou cimkoliv, tak white trash v trailorparku si to stejne dovolit nemuze. Nevim proc to beres tak osobne, jakobych rikala ze se mi nelibi tvoje vycpana hrud Wink
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Predstavte se nam Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com