|
|
| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
Zaslal: po duben 16, 2007 7:00 am Předmět: |
|
|
| scout66 napsal: | Ja mam pocit, ze jsem tady nechaval pomerne nedavno kontakt na pravnika v Chicago. Tusim, ze to byl pan Sevcik (ale jisty si nejsem) a ten je specializovany na imigraci Cechu do Kanady. Nekolikrat jsem mu i volal a jeho informace byly hodne presne a podrobne.
Ale je tam zima  |
Mozna je zima v zimnich mesicich, ale od jara do podzima je tam pekne.
A co v NYC, tam zima neni?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Karel_Pawlas Anonymní
|
Zaslal: po duben 16, 2007 9:38 am Předmět: |
|
|
Já zimu rád  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: po duben 16, 2007 11:26 am Předmět: |
|
|
Vzdyt to rikam porad! Kazdy at si zije tam, kde je mu dobre. Hlavne si navzajem nevnucujte vlastni predstavy o nejlepsim miste pro bydleni
Pro mne je v Kanade proste zima. A nic na tom nemeni ani fakt, ze je tam od jara do podzimu "pekne"
V NYC je taky zima, ale ruku na srdce, NYC ma oproti vsem mestum na svete takova specifika, ze se tam kvuli nim letni i zimni extremy pocasi daji prekousnout. Ale proc to same snaset v kanadskych nebo i americkych mestech (i kdyz mnoha z nich jsou urcite svym zpusobem hezka)?
Pokud ma rad nekdo zimu, proc ho premlouvat k zivotu na Floride nebo v Arizone? Ja jsem cely zivot touzil po tom, bydlet nekde, kde neprsi, porad sviti slunicko a minimalne od brezna do listopadu muzu chodit v sandalech a kratasich. S postupujicim vekem je podle serioznich vyzkumu kazdy clovek vic a vic senzitivnejsi na pocasi a to ho ovlivnuje vic, nez si spousta z nas dokaze priznat. Takze pokud mate nejaky svuj vysneny ideal, nevahejte a vyrazte. Prace, bydleni, skoly, nemocnice, rekreace, sluzby uz najdete vzdycky. Ale pocasi se porucit neda  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 464 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: po duben 16, 2007 2:19 pm Předmět: |
|
|
| ja zase teplo jednu dobu jsem zil "central america"jen dve rocni obdobi,1. prsi a 2. kdy hodne prsi porad teplo proste pohoda |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 509 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: po duben 16, 2007 3:08 pm Předmět: |
|
|
Ja jsem zase spokojenej s Floridou, je tu teplo a krasne. Nekdo tvrdi ze je to hezke jak se meni zimni obdobi, ale zase kdyz volam domu a lidi nadavaj jak tam mrzne a ze vsichni chodej nabaleni. No proste to ne.
Kalhoty na sebe beru jen kdyz jdu z manzelkou nekam na veceri, jinak vubec  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 665 Bydliště: Canada
|
Zaslal: po duben 16, 2007 10:12 pm Předmět: |
|
|
| Karel_Pawlas napsal: | Já zimu rád  |
Jo kdyz sedis doma u krbu a koukas z okna, jak tam snesi to je pekne.
Kdyz mas ale treba delat venku ve 40 stupnovym mrazu, tak to zadny 'medicek' neni. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Karel_Pawlas Anonymní
|
Zaslal: po duben 16, 2007 10:43 pm Předmět: |
|
|
| Pracovat v -40 tak to asi ne...., ale v jiných ohledech mám zimu rád. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 665 Bydliště: Canada
|
Zaslal: po duben 16, 2007 10:54 pm Předmět: |
|
|
| Karel_Pawlas napsal: | | Pracovat v -40 tak to asi ne...., ale v jiných ohledech mám zimu rád. |
No nechci te nejak lekat, ale nejvetsi zima je asi na severu Kanady. Kdyby jsi chtel bydlet napriklad ve meste Vancouver, tam je zima "prijatelnejsi". Vetsinou tam jen prsi a snezi jen malokdy.
Musis ale pocitat s tim, ze je tam dost draho(tak jako v kazdem vetsim meste).
Je tam ted dost prace, protoze v roce 2010 tam budou zimni olympijske hry.
Jesteli se nebojis delat rukama, tak na stavbe te vezmou kdekoliv. Musis ale znat trochu anglicky. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Karel_Pawlas Anonymní
|
Zaslal: po duben 16, 2007 11:02 pm Předmět: |
|
|
| Já pojedu do Vancouveru na 3 měsíční jazykový kurz. Jde to udělat, tak že kdybych si během toho kurzu našel práci, šlo by přímo z tama požádat o pracovní vízum? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1332 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: út duben 17, 2007 10:47 am Předmět: |
|
|
| Rumburak napsal: |
Kdyz mas ale treba delat venku ve 40 stupnovym mrazu, tak to zadny 'medicek' neni. |
No, ale platí se za práci v takových podmínkách docela dobře. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út duben 17, 2007 6:37 pm Předmět: |
|
|
| pdmlynek napsal: | | Rumburak napsal: |
No, ale platí se za práci v takových podmínkách docela dobře. |
No ale jak ktera companie. Nektery jsou velice "cipacky".  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út duben 17, 2007 9:58 pm Předmět: |
|
|
| Karel_Pawlas napsal: | | Já pojedu do Vancouveru na 3 měsíční jazykový kurz. Jde to udělat, tak že kdybych si během toho kurzu našel práci, šlo by přímo z tama požádat o pracovní vízum? |
Nevim nic o tom jestli se to pracovni visum da zaridit az z Kanady. Tady toto si ale muzes prostudovat http://www.canadaworkpermit.com/ |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út duben 17, 2007 11:03 pm Předmět: |
|
|
| Karel_Pawlas napsal: | | Já pojedu do Vancouveru na 3 měsíční jazykový kurz. Jde to udělat, tak že kdybych si během toho kurzu našel práci, šlo by přímo z tama požádat o pracovní vízum? |
http://www.canadaimmigrants.com/Vancouverliving.asp |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
SENGVIN
Registrace: 29. 11. 2005 Příspěvky: 4 Bydliště: CHICAGO
|
Zaslal: út červen 17, 2008 8:55 am Předmět: |
|
|
| scout66 napsal: | Ja mam pocit, ze jsem tady nechaval pomerne nedavno kontakt na pravnika v Chicago. Tusim, ze to byl pan Sevcik (ale jisty si nejsem) a ten je specializovany na imigraci Cechu do Kanady. Nekolikrat jsem mu i volal a jeho informace byly hodne presne a podrobne.
Ale je tam zima  |
No jo no ale pan Sevcik si uctuje $1800 za osobu plus kanadske poplatky kolem $500 takze ja s pritelkini bych zaplatil kolem $5000 dolaru a to se mi zda moc ,jenom by me zajimalo kde je nejake spolehliva stranka kde by se to dalo vyresit za poplatek pouze kanade a ne zlodejskym agenturam???! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|