|
|
| Autor |
Zpráva |
ocean*
Registrace: 05. 04. 2005 Příspěvky: 224
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
GermanDreamxxl Anonymní
|
Zaslal: čt březen 22, 2007 3:56 pm Předmět: Kravina |
|
|
| co to jako ma bejt za kravinu, mozna je ten ekonomickej rust procentualne nizzsi, jenze vem si kolik si clovek vydela napr. v nemecku a kolik v americe, rozhodne se tu v zapadni evrope ma clovek lip. S tou skolou je to mozna pravda, ale nezapomente ze v evrope na skolu musi mit clovek rozum, v americe se clovek dostane kamkoli kdyz ma $.!! o usa se porad mluvi jak o raji, jenze tak sladky to neni, sam sem to zazil |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: čt březen 22, 2007 7:25 pm Předmět: |
|
|
Ty skoly jsi ale osobne nezazil, ze Pokud znas vsechno tak, jako system americkeho skolstvi, tak.... wunsche Dich viel Gluck in deinem deustchen Traum
Btw me uz by po 4 letech stravenych v Hamburku a Mnichove do Nemecka nikdo nedostal, i kdyz pivo maji nejlepsi na svete  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1390 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: čt březen 22, 2007 8:39 pm Předmět: Re: Kravina, |
|
|
| GermanDreamxxl napsal: | | co to jako ma bejt za kravinu, mozna je ten ekonomickej rust procentualne nizzsi, jenze vem si kolik si clovek vydela napr. v nemecku a kolik v americe, rozhodne se tu v zapadni evrope ma clovek lip. S tou skolou je to mozna pravda, ale nezapomente ze v evrope na skolu musi mit clovek rozum, v americe se clovek dostane kamkoli kdyz ma $.!! o usa se porad mluvi jak o raji, jenze tak sladky to neni, sam sem to zazil |
Průměrný standart života v USA je prý asi 40% vyší než v Německu.
Ale jinak chápu že tento článek je hrozně nevitaný. Ukazuje to něco Evropané nechtějí slyšet, ať to je pravda nebo ne. (Já to zase Evropu tak zoufale nevidím). Kdyby někdo podobně psal o Číně, nebo Brazílii, nebo Indii, nebo Jížní Africe, jak je zaostalá oproti USA, nebo kdyby někdo psal podobně o USA jak jde oproti Japonsku nebo Číně dolů, tak jsem si jistý že hodně Číňanů, Brazilců, Indů, Jihoafričanů, nebo Američanů, by argumentovalo že je to omyl, a psali by by podobné hlody jako GermanDreamxxl aby se jim ulevilo. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 551 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: čt březen 22, 2007 9:45 pm Předmět: |
|
|
| scout66 napsal: | Ty skoly jsi ale osobne nezazil, ze Pokud znas vsechno tak, jako system americkeho skolstvi, tak.... wunsche Dich viel Gluck in deinem deustchen Traum
Btw me uz by po 4 letech stravenych v Hamburku a Mnichove do Nemecka nikdo nedostal, i kdyz pivo maji nejlepsi na svete  | No tak o tom pivu by se dalo diskutovat Scoute - sorry, v tomhle jsem 100% patriot - nic osobniho.
A skoly - tak to zalezi asi na stupni; ale muj kluk v pate tride v US probiral vetsinou to, co uz znal z Cech ze 3. a 4. tridy. Ale jinak asi ano, da se rict, ze na spickove americke univerzity ma maloco.
Ovsem na druhou stranu skola je zaklad, ale neni to vsechno. Zivot je take skola ...
Naposledy upravil Dana_MI dne čt březen 22, 2007 9:47 pm, celkově upraveno 2 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ocean*
|
Zaslal: čt březen 22, 2007 9:46 pm Předmět: |
|
|
A v otazce zivotni urovne zaostava Evropa za USA o 30 let. Zubarska skola cca o 20 let.
A to nesrovnavame CR a USA. EVROPU a USA. To jsou proste fakta. Ano, i ja chapu, ze to nekdo vuuuuubec nechce slyset. A mne to popravde ani netesi. Ale nic s tim nenadelam.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ocean*
|
Zaslal: čt březen 22, 2007 9:49 pm Předmět: |
|
|
Ja jsem ze SRN, kde jsem byla pracovne, ujela po 6ti tydnech. Mela jsem pobyt jeste cca 2 mesice.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ocean*
|
Zaslal: čt březen 22, 2007 9:50 pm Předmět: |
|
|
.......Ty skoly jsi ale osobne nezazil, ze
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 551 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: čt březen 22, 2007 10:00 pm Předmět: |
|
|
| ocean* napsal: | .......Ty skoly jsi ale osobne nezazil, ze
 |
To myslis na Scouta nebo na me? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ocean*
|
Zaslal: pá březen 23, 2007 3:15 am Předmět: |
|
|
| scout66 napsal: | Ty skoly jsi ale osobne nezazil, ze Pokud znas vsechno tak, jako system americkeho skolstvi, tak.... wunsche Dich viel Gluck in deinem deustchen Traum
Btw me uz by po 4 letech stravenych v Hamburku a Mnichove do Nemecka nikdo nedostal, i kdyz pivo maji nejlepsi na svete  |
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
HardLimit Anonymní
|
Zaslal: pá březen 23, 2007 7:16 am Předmět: |
|
|
lepsi deutsche traum nez illegal usa traum  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
HardLimit Anonymní
|
Zaslal: pá březen 23, 2007 7:23 am Předmět: |
|
|
| jo a eu zaostava usa ekonomikou, to ale neznamena ze se clovek ma v napr. v anglii hur nez v usa |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 710 Bydliště: Canada
|
Zaslal: pá březen 23, 2007 10:31 am Předmět: |
|
|
| ocean* napsal: | A v otazce zivotni urovne zaostava Evropa za USA o 30 let. Zubarska skola cca o 20 let.
A to nesrovnavame CR a USA. EVROPU a USA. To jsou proste fakta. Ano, i ja chapu, ze to nekdo vuuuuubec nechce slyset. A mne to popravde ani netesi. Ale nic s tim nenadelam.  |
Nevim jak nekdo muze porovnavat USA a Evropu.
V USA nikdy nebyla svetova valka, cili nemohou posoudit jak se zije po valce.
Kdyby nebylo evropskych emigrantu, tak by Amerika nikde nebyla
Zili by tam jen indiani a bisoni  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: pá březen 23, 2007 12:09 pm Předmět: |
|
|
| Rumburak napsal: | | ocean* napsal: | A v otazce zivotni urovne zaostava Evropa za USA o 30 let. Zubarska skola cca o 20 let.
dobre receno!  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1390 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: pá březen 23, 2007 12:15 pm Předmět: |
|
|
| Rumburak napsal: |
|
To myslíš vážně? Vymlouvat se na rozdíli mezi Evropou a USA na základě toho že Evropané se mezi sebou pobili před 70 lety? Připadá mi to asi jako když někteří lidé z Blízkého Východu se vymlouvají na jejich zaostalost na Křižácké tažení před tisíci lety.
Jinak to že na území USA je klid a mír už od Války Severu Proti Jihu je pravda, ale nepřipadá mi to nějak špatné. Myslím že je to vzácnější si zachovat mír, než si zaválčit aby se potom zjistilo jak se žije po válce.
O tom že na území Severní Ameriky byly války (vždyť i u Tebe Rumbuku byla válka na základě hesla “fiftyfour forty or fight”) o kterých v Evropané moc neví, nebo o tom že 2. Světová stála USA víc peněz než jakoukoliv jinou zemi na světě, se ani bavit nemusíme.
| Rumburak napsal: |
Jeden Afričan si povídá s druhým: “No, jó, to víš, Evropa. Ta se nedá srovnat s naší oblíbenou Afrikou. Kdyby nebylo afrických emigrantů, tak by Evropa nikde nebyla. Byli by tam jen mamuti a ledovce."
Historije je zajímavá věc, ale čo bolo to bolo. Nežiju v historii, ale v přítomnosti. ("Za Karla IV, ...")  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|