|
|
| Autor |
Zpráva |
Sunkovej narez Anonymní
|
Zaslal: čt březen 01, 2007 2:18 am Předmět: Jdu k soudu. |
|
|
| Chytli me policajti a protoze byli hodni a hned me nezavreli,tak todle muzu napsat. Pustili me domu,ale za mesim musim prijit k soudu. Nemam ridicak a jel sem 94mph v max. 65mph. Urcite budou chtit u soudu videt ridicak. Nemam...mam ho zfalsovat,nebo zdrhnout do Cech nebo jak to vidite? Navic,kdyby to s tim ridicakem vyslo,kolik mi muzou napalit za tu rychlost? Nemate s tim nekdo zkusenosti??? Diky moc |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 1001 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: čt březen 01, 2007 6:53 am Předmět: |
|
|
Ja jel predloni 97MPH na 65ce a pokuta jen $150 ve wisconsinu.
Nevim ale jak to budou resit, kdyz nemas ridicak.
Mam znameho Japonce co tu je ilegalne. On mel druhe DUI (havarie do stromu pod vlivem drog). Predtim mu vzali ridicak za jizdu pod vlivem alkoholu. No musel platit asi 7K a mel zakaz ridit na 2 roky. Jinak se mu nic nestalo a na to jestli je tu legalne nebo ne se o u soudu nikdo neptal. Toto se stalo v roce 2004 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Klara
Registrace: 04. 05. 2006 Příspěvky: 115
|
Zaslal: čt březen 01, 2007 8:54 am Předmět: |
|
|
Ja jsem mela auto nehodu ,kterou jsem zavinila ja ...americky ridicak jsem mela propadly...musela jsem k soudu a vysvetlit proc ho nemam obnoveny atd....mela jsem mesic na to abych si sehnala novy,coz samozdrejme nebylo mozny.Pak jsem si vzala pravnika,sli jsme k soudu,on jim rekl,ze americky ridicak nemam a ani mt nebudu,protoze do tydne opustim USA.Dostala jsem pokutu a sla jsem na to jestli jsem tu legalne ci ne se nikdo neptal,i kdyz jim to asi bylo jasny..Usa jsem neopustila,ale po tom uz nikdy nikdo nepatral....tak Good Luck! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt březen 01, 2007 12:32 pm Předmět: |
|
|
| Klara napsal: | Ja jsem mela auto nehodu ,kterou jsem zavinila ja ...americky ridicak jsem mela propadly...musela jsem k soudu a vysvetlit proc ho nemam obnoveny atd....mela jsem mesic na to abych si sehnala novy,coz samozdrejme nebylo mozny.Pak jsem si vzala pravnika,sli jsme k soudu,on jim rekl,ze americky ridicak nemam a ani mt nebudu,protoze do tydne opustim USA.Dostala jsem pokutu a sla jsem na to jestli jsem tu legalne ci ne se nikdo neptal,i kdyz jim to asi bylo jasny..Usa jsem neopustila,ale po tom uz nikdy nikdo nepatral....tak Good Luck! |
Zasatavili te policajti od te doby? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mob
Registrace: 26. 01. 2005 Příspěvky: 654 Bydliště: Na Samote u Lesa
|
Zaslal: čt březen 01, 2007 4:19 pm Předmět: Re: Jdu k soudu. |
|
|
| Sunkovej narez napsal: | | Chytli me policajti a protoze byli hodni a hned me nezavreli,tak todle muzu napsat. Pustili me domu,ale za mesim musim prijit k soudu. Nemam ridicak a jel sem 94mph v max. 65mph. Urcite budou chtit u soudu videt ridicak. Nemam...mam ho zfalsovat,nebo zdrhnout do Cech nebo jak to vidite? Navic,kdyby to s tim ridicakem vyslo,kolik mi muzou napalit za tu rychlost? Nemate s tim nekdo zkusenosti??? Diky moc |
Pokud se to stalo ve state ve kterym nezijes, tak uz tam nikdy nesmis ..pokud ve state v kterym zijes, tak se prestehuj!
Jinak se ti u soudu stat nic nemuze, akorat ti napari pokutu a reknou ti udelej si ridicak. I kdyz vedi ze nemuzes..ale to je takovy catch22  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt březen 01, 2007 4:56 pm Předmět: |
|
|
No tak stalo se to vcera vecer. 30teho tento mesic mam jit k soudu. Nevite jak je to s prekladatelem? Musim ho mit s sebou,proste kdyz neco nebudu rozumet,jestli se se mnou budou parat,nebo jestli to odlozi na jiny termin. Dale me zaujalo,ze pisete...soudce ti rekne at si udelas ridicak. Co kdyz se me zepta? Proc nemas ID? Ja reknu,protoze nemam SSN,a on rekne,proc nemas SSN...tak mam rict,protoze sem tu ilego? Jako ja vim,treba to zni smesne,ale me ted do smixu vubec neni Napiste lidicky,co jste meli neco podobnyho,vase zkusenosti,diky moc! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mob
Registrace: 26. 01. 2005 Příspěvky: 654 Bydliště: Na Samote u Lesa
|
Zaslal: čt březen 01, 2007 4:59 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | No tak stalo se to vcera vecer. 30teho tento mesic mam jit k soudu. Nevite jak je to s prekladatelem? Musim ho mit s sebou,proste kdyz neco nebudu rozumet,jestli se se mnou budou parat,nebo jestli to odlozi na jiny termin. Dale me zaujalo,ze pisete...soudce ti rekne at si udelas ridicak. Co kdyz se me zepta? Proc nemas ID? Ja reknu,protoze nemam SSN,a on rekne,proc nemas SSN...tak mam rict,protoze sem tu ilego? Jako ja vim,treba to zni smesne,ale me ted do smixu vubec neni Napiste lidicky,co jste meli neco podobnyho,vase zkusenosti,diky moc! |
Kdyz se zepta na ID rekni pravdu nechtej ji ti ho dat..to same s SSN, jeho nezajima jestli jsi tu legalne nebo ne ...alespon co ja jsem videl u soudu.
Prekladatele nemusis pokud si veris, pokud ne tak si ho radeji najdi  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Sunkovej narez Anonymní
|
Zaslal: čt březen 01, 2007 5:09 pm Předmět: |
|
|
| Hm...no to zas bude matura.Ja se jednou tady z tydle pakarny picnu. Hele a kdyz jste byli u soudu,poustali tam vase video,kdyz vas natocili... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1390 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: čt březen 01, 2007 9:43 pm Předmět: Re: Jdu k soudu. |
|
|
| Sunkovej narez napsal: | | Chytli me policajti a protoze byli hodni a hned me nezavreli,tak todle muzu napsat. Pustili me domu,ale za mesim musim prijit k soudu. Nemam ridicak a jel sem 94mph v max. 65mph. Urcite budou chtit u soudu videt ridicak. Nemam...mam ho zfalsovat,nebo zdrhnout do Cech nebo jak to vidite? Navic,kdyby to s tim ridicakem vyslo,kolik mi muzou napalit za tu rychlost? Nemate s tim nekdo zkusenosti??? Diky moc |
OK, let’s take it from the top.
Samozřejmě že já Ti radit Tobě nebo jinému o takových věcích nemůžu, ale čistě teoreticky, jestliže někdo by měl takovýdle problém tak bych mu mohlo řict asi toto:
Zaprvé by se mu řeklo aby se podíval na ten lístek (normálně “citation”, formálně “Complaint - Summons”) co dostal. Jsou různé druhy přestupků; (1) za některé je člověk hned zatknutý, (2) za jiné se musí dostavit k soudu, (3) za mírnější musí jít k soudu jen když se o to chce soudit, a (4) za nejmírnější jen dostane warning, a nic nemusí platit nebo jít k soudu. Jestliže jde o přestup v rychlosti, tak čím vyšší rychlost, tím je to víc seriózní. Ty hranice rychlosti jsou třeba tak 5 mph over na (4), 15 mph na (3), 30 mph na (1). Jestliže někdo by třeba jel 94 mph ve 65 mph zóně, což je jen 29 mph nad 65 a né 30 na (1), tak bych se vsadil že by mu policajt řekl že jaké má štěstí a jak jsou na něho hodní.
Valná většina přestupků je (3). Většinou je na citation napsáno na přední straně totožnost člověka, identita přestupku (“traffic offense”). Ke konci je “Notice to Appear” a “Court Date”. Hned vedle toho je box nazvaná “Court Appearance Required”. Jó, protože je vyplněné court date tak to vypadá že se musí na soud jít, ale ve skutečnosti to platí jen když je “Court Appearance Required” zaškrtnuté. Většinou Court Appearance Required není zaškrtnutá, což znamená, že člověk může se citation zbavit tím že pošle peníze na soud podle rejstříku na druhé straně citation. Jó, jen to fůru peněz, ale pak nic se pak řešit nemusí.
Jestliže ale “Court Appearance Required” je zaškrtnuté, tak je potřeba s tím něco dělat. Když se člověk nedostaví k soudu, tak je na něho vydán zatykač (an “arrest warrant”). Neznamená to že po něm policie bude pátrat, ale znamená to že jestliže člověk je znovu zastaven, i za maličkost, tak může být automaticky zadržen. Není to nic seriózního, a může se člověk zbavit arrest warrant docela jedoduše, (been there, done that), ale ignorovat to není doporučené. Nic nenaštve soud víc než když obžalovaní kašlou na rozhodnutí soudu.
Jestliže “Court Appearance Required” je zaškrtnuté, a obžalovaný nemá řidičák (“DL”) tak je to problém. Jezdit bez řidičáku je větší přestupek než za rychlou jízdu. Na to bych si obžalovaný měl zajít za právníkem, a nechat si poradit. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Sunkovej narez Anonymní
|
Zaslal: pá březen 02, 2007 3:16 pm Předmět: |
|
|
Diky moc,todle je rada...si myslim cloveka znaleho. Uz jsem dostal i info od jinych krajanu,ze to takhle je. S tim,ze me neupozornili na to, ze kdyz ja zaskrtle.."vyzadovano dostaveni se na soud". Divam se ted na to, a ja tam tu kolonku vubec nemam,takze ani nemel co zaskrtnout. Bud maji vice druhu bloku,nebo to je jenom statem treba nevim. Co tady mam je,co jsem podepsal..Without admitting guilt, i promise to appear at the time and place indicated below...no a tam je kdy se mam dostavit..a dve kolonky..juvenile,superior court..tak mam zaskrtlej ten soud,to je vsechno. Uz mam i stranky z internetu,kde to muzu zaplatit online Snad to nakonec vsechno dobre dopadne
A diky moc vsem a drzte se!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Sunkovej narez Anonymní
|
Zaslal: pá březen 02, 2007 5:24 pm Předmět: jeste sem se chtel zeptat... |
|
|
| nevite nekdo za jak dlouho se jim to objevi v systemu,abych to mohl zaplatit? Jeste to tam neni,je to druhy den od toho co se to stalo. Tak za 2 tydny asi? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá březen 02, 2007 7:34 pm Předmět: |
|
|
| pokud nemas US Drivers Licence tak nemas vedeny zadny zaznam (driving record), takze se ti to v jejich computru asi neobjevi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Sunkovej narez Anonymní
|
Zaslal: pá březen 02, 2007 11:23 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | pokud nemas US Drivers Licence tak nemas vedeny zadny zaznam (driving record), takze se ti to v jejich computru asi neobjevi. |
Ne ja mluvim o evidenci pokut,tam to je jedno jestli mam ridicak,jenom jmeno a cislo pokuty. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ocean*
Registrace: 05. 04. 2005 Příspěvky: 224
|
Zaslal: so březen 03, 2007 8:37 am Předmět: |
|
|
Byla jsem u soudu 2x. Pokazde stejna pisen - nemam US ridicak, protoze nejakej fake je fakt nezajimal.
Vuuuubec je nezajimalo, jak tady jsem ci nejsem. Zajimalo je jen, ze jsem ZASE jela bez platneho ridicaku. A jeste jsem vyhodila vajgla z okna, coz kvalifikovali jako prestupek - odpadek do vahy 15 liber.
Velka pokuta, zakaz rizeni na 3 mesice. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ocean*
Registrace: 05. 04. 2005 Příspěvky: 224
|
Zaslal: so březen 03, 2007 8:38 am Předmět: |
|
|
| Jo - a za toho vajgla mi dal pokutu hned na miste. Byla splatitelna 2 tydny od prestupku. Ale kdyz jsem ji sla zaplatit, rekli mi, ze i vajgl bude predmetem jednani soudu. Tam mi ovsem pokutu 4x zvedli, ha ha ha. Online se to zaplatit nedalo. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|