|
|
| Autor |
Zpráva |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 1415 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: čt červenec 12, 2007 11:15 pm Předmět: |
|
|
| Henek napsal: | | pete ty jsi to nepochopil on chtel napsat ze ona je blba jak lopata |
No,zas tak blba nebude kdyz ma triple X. AzPete  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 2126 Bydliště: Kanada (ostrov Vancouver)
|
Zaslal: so srpen 04, 2007 7:18 pm Předmět: |
|
|
| AzPete napsal: | | BUCKETHEAD napsal: | XxX,
Nezalezi na tom co mas v garazi ale v hlave, ale opravdu v tvem pripade, to co je v garazi je cenejsi nez co mas v hlave.
Krasou od Boha, prsama a sexualni pritazlivosti
To dokaze kazda zenska v americe.
Zdar Bucky  |
Pozor Bucky.Zapomnel jsi ze v Americe maji tyhle moznosti i chlapi a ruzne individua mezitim.Zalezi kde bydlis.
Take jsem chtel pripomenout ze ne kazda zenska v Americe ma krasu od Boha,prsa a sexualni pritazlivost.
Urcite populace Americkych nativu(tim nemyslim Native Americans) me opravdu zarazi jestli je mam oslovit Mr. anebo Mrs.
Zadne kozy,zadny pas,zadna krasa a zadna pritazlivost ...takove spis tezce chodici koule kolem 400 Lb. AZPete.  |
Pete, vzdyt je to "krasa"
http://i5.photobucket.com/albums/y162/mountie_007/FatWomenTryingtogetpantson.jpg |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
|
Zaslal: so srpen 04, 2007 8:10 pm Předmět: |
|
|
No proto jsem sem urcite neprijel,ale aspon je poznat ze je to zenska,nebo se mylim.?
Poslu TI fotku na private mail,ale nelekni se. AZPete.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
|
Zaslal: so srpen 04, 2007 8:59 pm Předmět: |
|
|
| AzPete napsal: | No proto jsem sem urcite neprijel,ale aspon je poznat ze je to zenska,nebo se mylim.?
Poslu TI fotku na private mail,ale nelekni se. AZPete.  |
Jak to vis, ze je to zenska? To ze ma kozy jeste nic neznamena  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
|
Zaslal: so srpen 04, 2007 10:15 pm Předmět: |
|
|
Ja jsem nerekl ze posilam fotku zenske.
To je fotka z Australie..ona taky muze byt klokan transvestite. Ja ji pod ty kozy nevidim.
AZPete.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
|
Zaslal: so srpen 04, 2007 10:32 pm Předmět: |
|
|
| AzPete napsal: | Ja jsem nerekl ze posilam fotku zenske.
To je fotka z Australie..ona taky muze byt klokan transvestite. Ja ji pod ty kozy nevidim.
AZPete.  |
Pete, ty o voze, ja o koze
Myslel jsem ze pises o te zenske, co jsem pridal na forum. Ta tvoje Australanka alespon dobre vypada.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Andy Anonymní
|
Zaslal: ne srpen 24, 2008 10:50 am Předmět: Krajan |
|
|
myslim, že tady jen má někdo plnou pusu řečí. Ty se asi rád posloucháš co??? Mě to že žiju v čechách taky zrovna netěší a taky ameriku vynáším do nebe a miluju jí. Ale, když čtu tvé podání a to jak opovrhuješ vším co není americké,ale evropské, docela dost se stydím za takového krajana jako jsi ty.Jestli se jednou odhodlám a taky zkusím ameriku, doufám, že na někoho jako jsi ty nenarazím.
| scout66 napsal: |
- Nevim, koho znas v Americe ty, ale ja tu teda urcite potkal vic lidi, kteri chodi na balet, do divadla, na koncerty na vystavy atd nez v CR. Televizni kultura je naopak to, co momentalne absolutne hybe celou ceskou populaci. Boje jednotlivych televizi, denodenni vysedavani u asi sesti ruznych serialu, posedlost reality show, to vse ma prumerny American uz davno za sebou a jde pak uz spis o to, s kym se stykas, nez o celkove statistiky. Cesi v tom TV konzumu teda nezaostavaji zcela urcite! Je to asi dano mistem, kde clovek zije. V Chicagu toho bylo oproti vsem ceskym mestum z kultury k navstiveni mnohem vic, takze i tam asi budou ty limity. Ale podle potreby si asi clovek taky vybira misto k ziti. Kabel dostane asi vsude
- Soccer jsem pouzil zamerne, aby nedoslo k zamene. nemam problem s uzitim vyrazu fotbal, ale tady na tomto foru by se to mohlo plest. Takze kopana je pro mne aspon v beznem, ceskem, ligovem podani ten nejnudnejsi sport. At se na mne nikdo nezlobi, ale oproti kteremukoliv prenosu NFL je to nesrovnatelne nekoukatelne. Kopana tedy snad jen na urovni Champions League nebo WC. "Americky fotbal" vubec neni o nasili. Je to velice takticka hra, plna kombinacnich moznosti, plna ruznych hracskych typu a roli, s vyuzitim rozdilnych fyzickych a motoricko-koordinacnich schopnosti. Nic takoveho, krome ragby, v Evrope bohuzel k videni neni. Ne nahodou je SuperBowl uz deset let v rade neotresitelne nejsledovanejsi televizni prenos. I baseball ma uplne jine herni principy nez tradicni evropske (olympijske) kolektivni sporty a proto je tam bohuzel (na rozdil treba od Japonska) permanentne ignorovan. Z vlastni zkusenosti muzu ale odprisahnout, ze vsechny deti, ktere jsem to v CR ucil, byly z te hry uneseny!!!!
-Gastronomii jsem rozebirat vlastne ani nechtel. je mi uplne jedno, co jim. To, ze jsem se zbavil klasicke ceske kuchyne, osobne povazuji za velke stesti. Hodne se mi tim ulevilo. Dnes si dam rad cokoliv a ta variabilnost je tu rozhodne mnohem vetsi, nez na starem kontinente. Evropske pivo si koupim dnes uz temer kdekoliv. Uz davno se nebiju v prsa s vykrikem, ze Plzenske je NEJ, NEJ, NEJ. Piva jsou ruzna jako treba vina a zalibeni se da nalest ve vsech. O chlazene americke moci nemluvim
v Cesku jsem pil pivo opravdu, opravdu, opravdu hodne. A kdyz rikam hodne, tak myslim HODNE. Ale dne s uz si radeji koupim Sam Adams, nez treba Plzen, ktere jsem vypil bazeny (nekolikrat i s Bohouskem Hrabalem u Tygra "na Velkych parohach"). V tom bych dnes rozdil mezi Amerikou a Evropou (Ceskem) rozhodne nehledal. Naopak.
- Prizpusobeni je velmi slozita otazka. Ja bych asi taky tezko mohl prilitnout do skoly s tim, ze jsem jsem ucitel TV a biologie a ze chci ucit. Nebo ze jsem byl prvoligovy basketbalovy trener, tak at mi daji hned nejaky job. Nebo ze jsem delal jako obchodni zastupce v exportu pro Mercedes, Audi, BMW, VW a Opel, tak at me prijmou na to stejne misto u GM. Jsem tu cizi, vim, ze nejen zivot, ale i obchod tu bezi jinak a bez poradne teoreticke pripravy, skoly, praxe, bych se o funkce, ktere jsem zastaval v CR, ani neuchazel. Ale na druhe strane vim, ze kdybych udelal vsechno potrebne, tak by moje evropske zkusenosti a vzdelani byly asi neporazitelne. Tady se opravdu na narodnost nehledi. Ale do rizika nepujde nikdo a nejakou praxi v USA chtit budou. To naprosto chapu.
Takze ted si spokojene taxikarim a mam cistou mysl. Snazim se dat pomalu realnou podobu napadum, ktere by v CR byly jen vecnymi sny, nemam nic, o co bych mohl prijit, cas ztraveny v Evrope u TV travim v te sparchantele Americe uplne jinak, protoze TV ani nemam Kazdy den je jiny, novy, krasny. nemuzu se vynadivat na ty hory kolem, na tu nadhernou poust, na ty zapady a vychody slunce, na ty palmy, na ten vzduch, jak se i v unoru teteli na d nadherne rovnou cernou silnici, ktera jde jen bud od vychodu na zapad, nebo od severu na jih. Stahnu strechu a posloucham tu samou country jako pred 35 lety, kdy jsem jako malej kluk, vyhrabal prvni tatovy kotouce na Sonet Duo s Johny Cashem, Kris Kristofersonem, Greenhorns a se zavrenyma ocima jsem se pred usnutim kazdy vecer videl ridit prave to auto, co mam ted. A tak si ted kazdy den splnuju ty svoje nesplnitelny klukovsky sny. A cim vic jich je splnenych, tim se citim mladsi, klidnejsi a stastnejsi. Smireny se svym osudem, smireny s hlouposti, lakomstvim, zavisti, chamtivosti a mamonem vsude kolem, klidnejsi, den za dnem moudrejsi, pokornejsi a trpelivejsi.
A za to vsechno vdecim Americe. Tedy aspon te me Americe. Takove, jakou ji chci mit ja.
BTW. Ceskoslovensko zustava moje rodna zeme. S tim nenadelam vubec nic. Je to proste fakt, ktery nezmenim, ale neznamena to, ze bych tuto zemi a vsechno s ni spojene nekriticky a naivne povysoval nad okolni svet. Bylo by to zvlaste v teto prazvlastni a tezke "porevolucni" dobe posetile. A nakonec - nasim rodistem je planeta Zeme  |
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 2055 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: po srpen 25, 2008 1:17 pm Předmět: |
|
|
| Budu muset zamestnat nekho, kdo mi bude delat z techto dlouhych prisveku vytahy. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 745 Bydliště: u more
|
Zaslal: po srpen 25, 2008 7:34 pm Předmět: Hmmm |
|
|
Hezky ses rozepsal....
ja na baseball chodim, ale fakt ze me prijde misty az moc nudny, fotbal, hraje se jen par tydnu a je kolem nej humbuku az moc. Ale pevne doufam ze Chargers tentokrat fakt neco uhraji.
Ale radeji mam stejne auticka.
K prispevku.....je to vsechno relativni. Kazdy mame na co mame a kdyz ne, furt muzeme nadavat. To je vsude v oblibe.
Pze jsem necetla nic nez ten prispevek prede mnou, tak ani nevim co se resilo....
To chce klid.) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rocky Anonymní
|
Zaslal: ne září 07, 2008 3:01 pm Předmět: |
|
|
| Pro me je Amerika sen od 10ti let. V 18ti (2000) jsem zadal o vizum, byl to podvod. Pote jsem zadal, kdyz jsem byl na VS v 24 letech (2004) a v pohode jsem letel na J1 a delal na kramech u plaze s hardama. Byl to nadherny pul rok. Zkusil jsem si ke konci take tvrdou realitu podradne prace na uklizeni obchodu. Tezka depka. Uz tehda jsem ale poznal hodne rozlicnych lidi, kazdy chtel neco jineho. Nekdo prijel jen za penezma, nekdo jen si uzit. Rekl jsem si, ze se stejne vratim. V 26ti letech jsem tedy zadal o vizum B2 a blbci mi ho dali jen na rok (2006). Hrozne me to mrzelo, protoze jsem vedel, ze se budu muset zase vratit. Byl jsem v US dalsi rok a hrozne moc poznal, hrozne moc praci vyzkousel, tak jako treba za 5 let. Mel jsem i porad lepsi a lepsi praci. Ted je mi 29, skoro kazdy den snim o USA. Nelituju odletu, musel jsem. A vratit se, to uz asi ne...bojim se, ze jsem na to starej, zacit tam studovat a byt nekym. To by trvalo i 5 let. Kdyz jsem se vratil do CR a z nuly zacal v novem meste v Praze bylo to lehky. Hrozne zalezi, jak jste celevedomi. Ted si vydelam 2500 USD mesicne v prepoctu, mam sluzebni auto, delam tak 6-7 h denne ve spickove firme jako financni analytik. Nemam VS, ani zvlast praxi, jen umim komunikovat a premyslet. Vlastne me to stve, ze jsem neceho dosahl, jsem skoro na stropu svych moznosti. Kdyz pujdu zpet do USA, budu podradnej, nebudu mit respekt tak jako ted, vse si budovat znova ve 30 je asi fakt pozde. Pro me to neni o penezich. Ja USA miluju. Tu kulturu, otevrenost, pestrost, ze vas kazdej neokrade, cestovani, moznosti, anglictinu, vodu. Jakej to byl pro me sok, ze v kazdym obchode s potravinama v Praze je ochranka, aby lidi nekradli jidlo, ze vsude chodi lidi vybirat popelnice na sidlistich, vecne ucpany maly silnice, ve zpravach denne o korupci, naprosta nevymahatelnost a neduvera v pravo, sileny poplatky bank, sileny dane, prodavaci v potravinach jen slovaci a rusaci, byt je stejne drahy jako dum v US atd atd... Takova je Praha dnes. Abych nebyl jen kritik, po case mi v US vadilo, ze nema vlastni kulturu, ze jsou i mista, gheta kde clovek radsi nejde, silenosti se zbranemi, male jistoty. Muj osobni zaver je - jestli jste uz v US, zustante tam. Pokud vam je min jak 30, jdete na skolu a budte cilevedomi. Stante se vyssi stredni tridou, ne makanim rukama, ale hlavou. Pokud chcete penize na ukor respektu a delate rukama, zustante tam taky, i treba nelegalne. Nikdy se vam nebude tak dobre zit v CR jako v US. Je tu vse o 20-80% drazsi. Takze s vyssim platem se vam to jeste nasobi. Prumer v CR je v r 2008 cca 17000 cisteho (1000 USD) a v Praze 22000 cisteho (USD 1300) mate v tom uz ale pojisteni, nemocenskou, pracak. Tak co, co berete? Skromejsi zivot v CR, lepsi praci, pocit ze nejste cizinci, vetsi jistoty nebo financne neomezeny zivot v US, krasy US, vlidnost ameriky? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 570 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: ne září 07, 2008 6:39 pm Předmět: |
|
|
| S tim vekem to neni takovy problem, aspon pro me to tak nebylo. Ja jsem prijel do US poprve kdyz mi bylo 32 let. Ano, bylo to trochu lehci protoze jsem sem prijel z UK kde jsem byl 14 let, a tim padem jsem nemel potize s anglictinou. Taky jsem uz mel par veci za sebou, moh jsem ukazat co jsem delal a muj prvni job tady byl to same co jsem delal ve Skotsku - architectural design. Myslim ze to zalezi trochu na tom co ocekavas. Nevim presne jak to vysvetlit. Nekdo sem jede jenom za praci ktera je lehka sehnat. Proc nemuzes delat to co delas v Cesku tady? Znal jsem pred lety grafika ze Skotska ktery priletel do New Yorku, sel do jedne "advertising agency" na Madison Avenue a nabidnul jim ze pro ne bude pracovat 2 tydny zadarmo. Kdyz se jim bude libit co on dela, tak mu daji praci. Zustal u nich nekolik let. Preju ti uspech se sem vratit protoze velice dobre rozumim co te sem tahne. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 2651 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: ne září 07, 2008 8:00 pm Předmět: |
|
|
No, vítej Rocky! Né že bych Ti do toho chtěl kecat, ale nerozumím co přesně myslíš že v 30 je něčeho pozdě. Jsou lidi co přešli do USA ve 40 nebo v 50, a začali znovu. Já jsem změnil kariéru, šel jsem na vysokou na 4 roky když mi bylo 40. V USA jsou lidé co se stěhují za lepším, a začínají znovu když mají 60 a jsou už pár let v důchodu.
Myslím že si člověk zbytečně hodně omezuje svojí budoucnost když se řídí podle svého věku místo to co se domnívá že je pro něho nejlepší.
V 1998 jsem přemýšlel jaký to budu mít v roce 2008; je to dnes úplně jiné, a daleko lepší než jsem očekával. V 1988 jsem přemýšlel jaký to budu mít v roce 1998; nakonec v roce 1998 to bylo úplně jiné a daleko lepší než jsem předpokládal v 1988. V 1978 jsem přemýšlel jaký to budu mít v roce 1988; nakonec v roce 1988 to bylo úplně jiné a daleko lepší než jsem předpokládal v 1978. Co bude se se mnou dít v roce 2018? Nemám představu, a kdybych měl hádat, tak je mi to jasné že to neuhodnu.
Jestli Tě USA tak vítá, tak jeď do USA. Nezaleží na věku. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1478 Bydliště: Prague
|
Zaslal: po září 08, 2008 2:29 pm Předmět: |
|
|
Precti si na idnesu blog od uzivatele George Novotny a zjistis, ze i po tricitce neni pozde zacinat v USA od nuly.
Musis byt ale legal, jako nelegal to nema cenu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Leo Anonymní
|
Zaslal: st září 17, 2008 6:09 pm Předmět: pravda |
|
|
Máš pravdu Evropa je lepší na práci a na zábavu já podnikám v Praze a mám 80000Kč měsíčně a jsem v pohodě  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Maxi Anonymní
|
Zaslal: st září 17, 2008 7:37 pm Předmět: Re: pravda |
|
|
| Leo napsal: | Máš pravdu Evropa je lepší na práci a na zábavu já podnikám v Praze a mám 80000Kč měsíčně a jsem v pohodě  |
NO, pokud vydelavas tyhle slusne penize,asi v tobe neco je a nemas to zadarmo...takze asi tak....Evropa, Amerika,vsude stejne moznosti pro schopne.
A zabava, tak tos asi jeste nikde nebyl) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|