|
|
| Autor |
Zpráva |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1042 Bydliště: Praha
|
Zaslal: ne únor 04, 2007 5:27 pm Předmět: |
|
|
| jeni3 napsal: | | Na netu jsem nasla jednoho chlapika,ktery ti ohledne toho vseho pomuze,poradi a tak(ma na ambassade pritelkyni),ale neni to 100 %,ale pry 99%.bere si 4000,a 1500 za hodinu kunzultace....nevim,tedy hodne lidi mi to rozmluvilo,zda si ho mam zaplatit, anebo to sama risknout.. |
Ty co ti to rozmlouvali meli pravdu... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jeni3 Anonymní
|
Zaslal: ne únor 04, 2007 5:32 pm Předmět: |
|
|
Tak,a ted jsem z toho jeste vetsi blazen .. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne únor 04, 2007 10:28 pm Předmět: |
|
|
| Nikl napsal: | | Anonymous napsal: | NIKL: Kdyby vyhrala GC v loterii tak si ji vyzvedava v CZ na ambasade, nejezdi se to vyzvedavat do USA.
|
Vidim anonyme, ze me jeste neznas.
Tou loterii jsem myslel opravdovou loterii (lotto).
Jestlize by vyhrala nejake penize, tak by si to musela vyzvednout osobne a ukazat nejaky doklad totoznosti  |
loterii (o penize) dneska hrat nemuzes pukud nejsi legalni. ( driv to fungovalo) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
Registrace: 25. 01. 2005 Příspěvky: 252 Bydliště: 33131
|
Zaslal: po únor 05, 2007 2:31 am Předmět: |
|
|
| jeni3 napsal: | | ..Ja to tedy risknu bez prace, s 50 000 na ucte a zvacim dopisem... |
Na coz se da divat tak, ze za 50 tisic akorat koupis letenky, zaplatis provizi kontraktorovi, poridis neco malo do zacatku a promptne zacnes mydlit podlahy na Walmartu. Coz je mnohem logictejsi varianta, nez ze si x mesicu nezamestnany & s prozatim nulovou perspektivou pojede za posledni uspory jen tak lazo plazo prohlednout Central Park. Samozrejme, pokud mas dalsi majetek, vazby, predchozi pobyty v USA atp., tak se na to da koukat zas uplne jinak.
Proc neprijede pritel do Cech? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jeni3 Anonymní
|
Zaslal: po únor 05, 2007 6:22 am Předmět: |
|
|
Kulisek, ve zvacim dopise ale bude psano, ze veskere naklady spojene s moji cestou hradi oni.. Bydleni budu mit zajistene take u nich.. Letenky plati take on..
To je hrozny, to jsem snad jen ja jedina, kdo je bez prace a ma jet do USA..? Achjo  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
|
Zaslal: po únor 05, 2007 8:22 am Předmět: |
|
|
Me slo hlavne o to, ze ten vylet do USA by mel nejak davat smysl. Proc je rozumne, abys jela zrovna ted? Proc je pravdepodobne, ze se taky vratis? Promin, jestli mi neco uslo, ale ja to v tom, s cim zatim hodlas na ambasadu jit, porad nak nevidim.
Treba takhle: Gratis dovolena, hm, ale z ceho bude zit po navratu? I kdyz z tech penez, co ted ma, neutradi behem dovolene ani halir (znacne nepravdepodobne, protoze stejne musi dal platit ucty v CR), tak po ni bude mit zas jen to. Uz zadna podpora v nezamestnanosti; maximalne nejake ty socialni davky. Ma se starat o dceru, ale misto hledani noveho zdroje prijmu planuje dovolenou. No, bud je tak desne nezodpovedna anebo ma neco za lubem...
A na tobe je, aby imigracni urednik zrovna timhle smerem nepremyslel. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jeni3 Anonymní
|
Zaslal: po únor 05, 2007 10:41 am Předmět: |
|
|
Kulisku...Ja jsem psala do nekolik cestovnich kancelari, na jejich nazory, vetinou tim,co zprostredkovavaji viza,a vetina z nich mi odpovedela kladne,ze neni problem pokud jsem bez zamestnani.Vis,kdyby tady byl nekdo,kdo je ve stejne situaci jako ja .. A myslis si,ze opravdu je blbost dat si razitko od znameho,jako ze jsme u nej zamestnana? Tady nakde jsem o tom cetla,jedna slecna to tak udelala... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: po únor 05, 2007 11:59 am Předmět: |
|
|
At to mas trosku slozitejsi, pridam svuj nazor taky.
1. Nevim, jestli si dobre uvedomujes, proc ty pohovory na ambasade vlastne probihaji. Pokud se na to podivas uplne nestranne a odlozis svou naivitu, tak ti musi byt jasne, ze jednak maji odhalit lidi spojene s terorem neb organizovanym zlocinem a hlavne eliminovat priliv nelegalnich pristehovalcu. Ja osobne na tom nevidim vubec nic spatneho, protoze nelegalni imigrace je v USA opravdu velky problem. Cim vic jich zarazi uz na ambasade, tim lip pro USA i pro ty zoufalce, co si jeste dnes mysli, ze je to spravna cesta ke stesti.
Pokud to pochopis tak, potom pri trose soudnosti musis sama sobe priznat, ze ve tvem postaveni jsi pro zamitnuti zadosti jako vysita. Proste jsi uplne ukazkovy pripad dalsiho potencialniho imigranta. bez ohledu na to, ze "jedna holka to jako nezamestnana dostala". Podle mne, ti navic vubec nejde o turistiku. Ke konci prazdnin te nakonec pritel stejne "premluvi", ze v CR to pro tebe nema budoucnost a pro malou budou USA zase to "nejlepsi". Jak uz tady zaznelo vyse, odjet jako nezamestana matka ditete na dvoumesicni dovolenou v situaci, kdy nutne potrebujes praci, abys sebe i malou uzivila, nevypada blbe jen pro pana konzula.
2. Mozna ti to prijde tvrde, ale musim ti znovu pripomenout tvoji neuveritelnou naivitu. Pokud opravdu veris tomu, ze "nekdo na netu" ma na ambasade "znamou" a ze ti za 5000 "pomuze", tak to te v budoucnu ceka v zivote jeste nejedno nemile prekvapeni. A specialne v USA Jenomze naivita se bohuzel neda odstranit domluvou. Clovek musi opakovane pristat usty na zemi, aby prozrel.
3. V dobe, kdy vseobecne zajem o imigraci do USA z prostredi nizsich socialnich vrstev v zemich vychodni Evropy upada, kvuli komplikovanosti a snizujicimu se celkovemu financnimu efektu, jsou podminky pro obdrzeni viza stale lepsi. Ty nejostrejsi dny jsou minulosti a pocet zamitnutych zadosti je hranici, ktera by po dalsich dvou letech dodrzeni mohla otevrit bezvizovy styk s USA pro obcany CR bez sloziteho schvalovaciho procesu v kongresu. I s tim se pri jednani o zruseni vizove povinnosti pro CR tak trochu pocita a je velmi pravdepodobne, ze ke zruseni dojde prave touto cestou. Proste ambasada dostane z Washingtonu befel udrzet pocet zamitnutych zadosti pod 4% a potichu se pocka jeste 2 roky. Jakmile se to trosku vic rozkrikne, tak se pocet zadosti s pribyvajicim datem zacne snizovat, protoze "turisti" si uz radeji pockaji na bezvizovy styk.
Hlavni je to, ze v dnesni dobe, kdy jsou podminky pro udelovani turistickych viz notoricky zname, nedostane vizum s prominutim jenom blb. Pokud nekdo opravdu moooooc chce, nebo "musi" s dcerou na prazdniny, tak do 3-4 mesicu msi mit takove "zazemi", ze mu konzul jeste popreje stastnou cestu. O tom, ze by perfektni dokumentaci na ambasade v den pohovoru nekdo proveroval telefonicky, nemuze byt ani rec!
4. Nedavne jsem cetl takovou studii o vyvoji migrace lidi na planete Zemi. Bylo tam zajimave porovnani poctu a cilovych zemi za poslednich asi 200 let. I laikovi musi byt pri pohledu na ta cisla jasne, ze udrzet stabilitu ekonomik vyspelejsich statu sveta je bez regulovaneho pristehovalectvi nemozne. Podle odhadu by napr. o okamzite emigraci do USA (v pripade, ze by Spojene staty prestaly svou imigracni politiku regulovat a otevrely by se okolnimu svetu) uvazovala asi 1 miliarda lidi (pocitano jen s temi, kteri by mely moznost sehnat financni prostredky pro sebe a svou rodinu na cestu).
Vsadim se, ze do te miliardy patris a nijak se ti ostatne ani nedivim. Kazdy sveho stesti strujcem, kazdy sveho chleba krujcem. Aspon ten zivot neni moc jednotvarny.
Ale cloveka tak nejak mrzi, jak pribyvaji ti, co si v USA prozili svou deziluzi a dnes pro "zemi zaslibenou" nemaji nic jineho, nez jedovatou slinu nenavisti.
Takze na zaver, jako v Bananovych rybickach, moje rada zni:
Kdo uvazuje o stehovani do USA, nedelejte to kvuli penezum! Ty samotne vam stesti opravdu neprinesou. Peceni holubi tu urcite litaji jinam, nez do cloveku do huby a penize se tu sice valeji na chodniku, ale clovek se musi sehnout tolikrat, ze mu to zabere strasne moc casu a jeste z toho zatracene bolivaji zada.
Jinak ovsem preju vsechno NEJ vsem vecnym snilkum, odvaznym cestovatelum a nezkrotnym dobrodruhum!
Vzhuru do nekonecna! A jeste dal!!!!!!!!!
Vas scout |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
|
Zaslal: po únor 05, 2007 12:00 pm Předmět: |
|
|
| jeni3 napsal: | | ... neni problem pokud jsem bez zamestnani... |
Bez zamestnani anebo nezamestnana? Nemuzu si pomoct, ale ja v tom rozdil vidim.
| jeni3 napsal: | | ...Vis,kdyby tady byl nekdo,kdo je ve stejne situaci jako ja... |
Podivej se na usaboard.sk - je tam hafo prispevku o tom, kdo s cim dostal ci nedostal viza vc. tech turistickych.
| jeni3 napsal: | | ... A myslis si,ze opravdu je blbost dat si razitko od znameho,jako ze jsme u nej zamestnana? Tady nakde jsem o tom cetla,jedna slecna to tak udelala... |
Preci te nebudu navadet k trestnemu cinu, jak te na predchozi strance upozornil pdmlynek. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jeni3 Anonymní
|
Zaslal: po únor 05, 2007 1:54 pm Předmět: |
|
|
Tak Vam moc dekuji za Vase nazory.. Asi ,tedy urcite si najdu zamestnani a cestu odlozim az po prazdninach, mozna dele .. Vsichni kolem me tak moc zmatli,ze jsem sedela a nic nedelala..Spousta lidi mi rikalo, to nevadi, ze jsi bez prace, dulezite je, ze mas penize.. Co clovek , to jiny nazor..To lhani o zamestnani, do toho se mi take popravde nechce.. A ani to delat nebudu.. Kaslu na same ty podvody, ktere mi byly poradeny...
Toto forum je opravdu moc pekne, a dekuji Vam za vase prispevky..Preji krasny zbytek dne a obcas se sem juknu,co je zde noveho a zajimaveho....  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: po únor 05, 2007 2:12 pm Předmět: |
|
|
| jeni3 napsal: | Tak Vam moc dekuji za Vase nazory.. Asi ,tedy urcite si najdu zamestnani a cestu odlozim az po prazdninach, mozna dele .. Vsichni kolem me tak moc zmatli,ze jsem sedela a nic nedelala..Spousta lidi mi rikalo, to nevadi, ze jsi bez prace, dulezite je, ze mas penize.. Co clovek , to jiny nazor..To lhani o zamestnani, do toho se mi take popravde nechce.. A ani to delat nebudu.. Kaslu na same ty podvody, ktere mi byly poradeny...
Toto forum je opravdu moc pekne, a dekuji Vam za vase prispevky..Preji krasny zbytek dne a obcas se sem juknu,co je zde noveho a zajimaveho....  |
Cau,
proc nejdes a nezkusis to? Ja mam jednoho znamyho, kterej sice dela, ale nema ani vlastni byt ani auto ani statisice na ucte, a dokonce neumi ani anglicky. Je mu 25. Vizum dostal. To prece neni vubec o tom co si o tom myslej lidi tady na foru. Proste to zkus. Bud to vyjde nebo ne.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marketa_NY
Registrace: 23. 09. 2006 Příspěvky: 316 Bydliště: New York
|
Zaslal: po únor 05, 2007 4:07 pm Předmět: |
|
|
Ja se k tomu vyjadrim asi takto ...
Moje sestra za mnou chtela prijet na navstevu v lonskem roce...ma dite, je svobodna a nezamestnana ... pani u prepazky na Americke Ambasade se pry na ni ani nepodivala .. ani se ji pomalu na nic nezeptala ... podala ji pas a rekla
"Bohuzel Vam visum nemuzeme udelit" ... segra se slusne zeptala, proc .. pani ji ne moc slusne oznamila "Nemate dostatek penez na uctu, nemate zadny mesicni prijem, nemate zadnou praci ... spojene staty americke si tudiz nepreji vasi pritomnost, protoze zde neni jistota, ze si nejedete pro ilegalni praci v zahranici"
Tak segra zbalila malyho .. no a sla domu a pry uz ji tam nikdo v zivote neuvidi ....
Ale to je pribeh od pribehu .. ty treba zrovna muzes mit stesti ... no ... ale bohuzel take nemusis ...
Budu ti ale drzet pesticky aby ti to dobre dopadlo
S falsovanim razitek bych si moc nevyskakovala .. ambasada od urcite doby kontroluje bankovni ucty peclive a kotroluje kde jsi k tem penezum prisla a zdali mas mesicni prijem ... uz to neni jako to bejvalo pred deseti rokama bohuzel.
PODLE ME TI PROSTE NEZBYVA NEZ JIT A ZUSIT TO! MOC O TOM NEPREMEJSLEJ, PROSTE TO UDELEJ, BUT TO BUDES MIT STESTI, NEBO HO MIT NEBUDES... ALE KDYZ TO NEZKUSIS, TAK NEVIS...
NA LIDI SE NEOHLIZEJ, KAZDEJ MA JINE ZKUSENOSTI .. NA AMBASADE TO BEZTAK DELAJ PODLE TOHO, JAK SE VYSPALY A JAK SE JIM LIBI TVUJ KSICHT .. O TOM TO CELE BOHUZEL JE!
TAK NEVAHEJ A JDI! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: po únor 05, 2007 6:52 pm Předmět: |
|
|
Urcite to neni o tom, co si mysli lidi na foru, ale zase rict bez tam, proste to zkus a snad ti to vyjde a drzime ti palce a za zkousku nic nedas je blbost. uz jen proto, ze zamitnuti zajemci maji prece jen jinou pozici pri zadosti opakovane.
Vzdycky ma dalekovetsi "stesti" a sance ten, ktery se vic snazi a lip se pripravi. Nemeni na tom nic ani ojedinele pribehy mladeho bezdomovce, nebo blondynky na volne noze s hlubokym vystrihem, nebo dvou propustenych horniku z Karvine, kteri viza dostali, aniz by mohli prilozit ke svym zadostem cokoliv pouzitelneho. Ti patrili do jednoho procenta stastlivcu, zrovna tak jako je tam naopak zamitnuto jedno procento majetnych smolaru, kteri si opravdu chteli jen vyjet uzit trochu slunce a nevadskych kasin.
Hlavnim ukolem zadatele je dostat se mezi tech vice nez 50 tisic lidi, kteri vloni ta turisticka viza dostali.
Tvrdit, ze jde o to, jak se urednik zrovna vyspal, je lehkovazne a nebezpecne. Udelat se da strasne moc, nebo taky nic. Ale podle toho pak taky rostou nebo klesaji sance zadatelu.
Bankovni vypisy nikdo neproveruje, ale ti urednici nejsou uplni debilove a umi v nich cist. Pokud si nekdo mysli, ze vlozi na ucet 100.000 a necha je tam lezet kvuli pohovoru, tak se krute plete. Ten vypis musi byt v pohybu, musi vykazovat vklady vybery, platby v obchodech, na benzinkach, platby leasingovych smluv, pojisteni atd.
Neposlouchejte zadne historky o tom, jak jeden sel a dostal to, druha sla a nedostala to. Udelejte maximum a z toho, co je pozadovano ted! Neposlouchejte story lidi, kteri jsou v USA uz 10 let a na ambasadu v Praze uz by mozna ani netrefili. Podivejte se po jinych typech viz, u kterych je trochu jiny postup, ale diky vyjimecnosti se se *S*P*A*M* dokumenty ziskavaji snaz. Poslouchejte lidi, kteri vam chteji OPRAVDU poradit a nerozptylujte se planym tlachanim typu jedna pani povidala.
Konecne rozhodnuti je vzdycky na urednikovi, ale jake bude, mate vetsinou v rukach vy sami!!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jeni3 Anonymní
|
Zaslal: út únor 06, 2007 5:24 pm Předmět: |
|
|
MOC KRASNE NAPSANE SCOUTE..... A LOGICKE ....  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ja Anonymní
|
Zaslal: st únor 07, 2007 9:19 am Předmět: |
|
|
Jeni3, ja bych to rozhodne zkusila, ale jen s tim, ze jsem zamestnana. Klidne i s falsovanym razitkem (neverim tomu, ze si to maji cas overovat, to by nedelali nic jinyho). Nezamestnana mas podle me skoro nulovou sanci.
Drzim pesti!  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|