Snoubenecke vizum -prosim poradit

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Snoubenecke vizum -prosim poradit
Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Zelena karta
Autor Zpráva
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: pá leden 19, 2007 1:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo a jeste jedna vec - je sice pravda, ze Ti snoubenecke vizum dat nemusi a nemusi Ti dat ani imigracni (po svatbe s Americanem v Cechach), ale stejne tak Ti nemusi dat ani advance parole na vycestovani a pak tu fakt tvrdnes do doby, nez dostanes zelenou kartu. A ani tu Ti dat nemusi, pokud se na pohovoru imigracnimu dustojnikovi nebudes zdat. Je to vsechno sazka do loterie, nic neni 100%.
Ja nevim, ale priznam se, ze moje zkusenot s US Embassy v Praze byla absolutne skvela. Ja tedy zadala uz o imigracni vizum po svatbe v CR, ne o snoubenecke. Sice prvni navstevu absolvoval muj tehdy jeste nastavajici sam (sel pro zpusobilost k uzavreni snatku v CR) - ja jsem to odmitla, uz jsem tam byla rok zpatky zadat o turisticke a styl, jak se mnou jednali, byl hrozny. Pak jsem tam ale s nim po svatbe uz musela, kdyz pro nas (me a syna) osobne zadal, prijala nas konzulka, byla velice mila, jen se zeptala za jak dlouho chci vycestovat (ja asi byla jako slunicko, vim jen, ze jsem prosila, aby to slo rychle, ze jsme 1/2 roku od sebe a tak) - ona se me ptala kolikrat jsem byla v USA, tak jsem ji to rekla, ze jsme byly celkem 7 mesicu spolu, jak jsme se seznamili a tak (vsechy pobyty jsem mela legalni a seznamili jsme se na me sluzebni ceste).
A kdyz jsem tam sla po mesici znova (uz sama), tak me nejdrive chteli soupnout do fronty, ktera tam byla, ale kdyz jsem se ostahy zeptala, jestli to je na imigracni vizum, tak rekl ze ne a jeste mi otevrel dvere. Tech lidi ve fronte mi bylo ale moc lito. Nahore jsem zaplatila poplatek, predala zbyvajici dokumenty, konzulka mi vzala otisky prstu a za hodinu jsem se vratila pro pasy (moje a syna) s vyznacenymi vizy.
Ja ted mluvim POUZE za sebe, ale mam pocit, ze kdyz na Embassy jdes s Americanem, vsechno jde daleko snaz a i jinak s Tebou jednaji. Sice si nejspis asi fakt lidi vybiraji, jak to tu BUCKETHEAD psal, ale nikdy nic v zivote neni 100%. Pokud tedy pritel nevydelava a nebude ani jiny clovek, ktery se financne zaruci, tak asi Scoutova cesta je reseni ... ale jen nesmis se vdat hned, jak dorazis do statu (aspon myslim, ze tohle radi nemaji ... je to tak?). A mit vsechny zadosti predem pripravene, aby se cely proces uspisil, poslat je hned, jak dostanech oddaci list ... nekde to Scout pise a velice hezky.
Jenom jedna vec - Scoute, ja s zadosti v USA nemam vubec zkusenost, ale nechteji oni nahodou ten affidavit of support i tady?
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: pá leden 19, 2007 1:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Po svatbe s americkym obcanem je postup pri zadani o imigracni vizum uplne stejny kdekoliv na svete. At v USA nebo v CR, nebo v Tanzanii nebo v Gronsku. Stejne zadosti, stejne dokumenty, stejne lekarske prohlidky, stejne poplatky. Pouze v USA si clovek zada o cestovni dokumenty, aby mohl vycestovat po dobu vyrizeni jeho zadosti. Pokud ma clovek v poradku viza a delku pobytu v USA, zadosti se vyhovuje ve 100% pripadu. Existuji i pripady, kdy cestovni dokumenty vystavi i cloveku (asi omylem) s overstay statusem Smile
Co se tyce cekaci doby na GC, hodne se to lisi stat od statu. Podle vseho je ted nejrychlejsi CA. Arnold tam v tomto smeru udelal kus prace Smile
Ja mel GC asi za 10 mesicu od odeslani zadosti (FL), ale mne to nejak moc nepalilo, protoze dulezitejsi v te dobe pro mne bylo legalne pracovat a mit moznost cestovat.
No a to jsem mohl uz po 3 tydnech po odeslani vsech zadosti. Ta uvadena doba 2 roku je nejaky tezky omyl. I kdyby clovek nemel narok na Parol of an Alien into US (cestovni dokument), coz navic neni nas diskutovany pripad, tak dnes uz prakticky neexistuje stat, kde by vyrizeni GC presahlo jednorocni dobu platnosti cestovnich dokumentu a pracovniho povoleni.
Ukazkovy pripad tady na foru byla XxX, ktera jako drzitelka viza J-1 mela cestovni dokumenty po svatbe v CA temer okamzite a GC do 6 mesicu.

Naposledy upravil scout66 dne pá leden 19, 2007 2:01 pm, celkově upraveno 1 krát
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: pá leden 19, 2007 1:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to je skvele .... ze se to zacina hybat
scout66

PříspěvekZaslal: pá leden 19, 2007 2:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zduraznuji, ze o ty cestovni dokumenty si muze pozadat po svatbe i ten, kdo nebyl v dobe podani zadosti v USA nelegalne dele, nez 180 dni!
V praxi to znamena, ze na B-2 muze pobyvat legalne 6 mesicu, potom nelegalne dalsich 180 dni a jeste porad se na cestovni dokumenty kvalifikuje.
Anonymní

PříspěvekZaslal: so leden 20, 2007 12:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ohledne 2 roku jsem slysela od US advokata, samozrejme to trva i kratsi dobu nez ti daji GC. Pripada mi trapny zadat o to abych mohla jet zpatky do CR.
scout66

PříspěvekZaslal: so leden 20, 2007 2:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty nezadas o to, abys mohla jet zpet do CR. Ty zadas o to, aby ses bez problemu a na 100% mohla vratit odkudkoliv na svete do USA dokoncit cely proces spojeny s udelenim imigracniho viza. Tu trapnost v tom nejak nenachazim.
BUCKETHEAD

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: ne leden 21, 2007 12:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Scoute,
Jak muzes psat ze postup na svete uplne stejny? Co je to za blbost? Ty jsi nekdy tim procesem prosel ze to tvrdis? Treba v CR?

Myslis ze v USA musis zadat form I-601 waiver? Asi ne co!!!! A to k tomu se posilaji dokumenty z Prahy do Vidne a jeste z Vidne to preposilaji do Frankfurtu na ohodnoceni. Obvykle to trva 6 mesicu od doby podani a to te muzou denied, na toz v USA mas do 3 mesicu hned SSC a WP...
Takze je postup uplne jinej.
Musis k tomu dat Hardship letter a ten se v USA nedava.
Cus Bucky Very Happy
scout66

PříspěvekZaslal: ne leden 21, 2007 11:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To bylo spatne pochopeno. Rozdily tam samozrejme jsou, ale ja mysle zakladni podminky Wink
Miska
Anonymní

PříspěvekZaslal: út únor 06, 2007 9:29 am    Předmět: snoubenecka viza Odpovědět s citátem

Ahoj,
prosila bych o radu jak vse provezt v co nejkratsi dobe. mam americkeho pritele, radi bychom spolu zili alespon chvili na floride, kde on zije, pak se treba casem vratili sem. jde o to,ze nemam vizum, nikdy jsem o nej nezadala, a moc o tom nevim, vim jen,ze existuje snoubenecke vizum, ale priteli pravnik ve statech rekl,ze to trva zhruba 8 mesicu, coz bych rekla,ze je dost dlouha doba. urychli to treba kdybychom se vzali v cechach? pokud nekdo mate najeke zkusenosti, prosim dejte vedet. velice dejkuji
BUCKETHEAD

PříspěvekZaslal: út únor 06, 2007 10:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Sad Misko bohuzel jak psal tu Dana predtim , tak od 23,01,07 zrusily zadosti jak na K-1 tak i na immigracni viza. Ne ze by je zrusily, ale vse musi byt vyrizovani v USA a trva to dost dlouho. Jedina moznost pro tebe je si pozadat o turisticke.
Je tu moznost jestli jsi studentka tak si pozadat o J-1 na WAT....
Jestli chces nejake info tak dej vedet na 605365290 Cau Bucky
BUCKETHEAD

PříspěvekZaslal: út únor 06, 2007 10:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Very Happy Sorry psala Dana
ilsalmi

Registrace: 13. 06. 2006

PříspěvekZaslal: ne březen 04, 2007 9:23 pm    Předmět: Ted jsem si tim prosla:) Odpovědět s citátem

Ahoj,
jsem ted prvni mesic v USA po vyrizeni snoubeneckeho viza a po svatbe v USA - rekla bych ze jsem na tom byla presne jako ty - pritel student a me se nelibilo si po svatbe nechat manzela ujet beze me.
Pisni mi na ilsalmi(zavinAC)yahoo.co.uk, rada poradim.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Zelena karta Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com