|
|
| Autor |
Zpráva |
Redneck
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 72 Bydliště: Deep South
|
Zaslal: čt srpen 30, 2007 7:38 pm Předmět: |
|
|
| Henku, kupodivu - puska je skutecne cesky vynalez, mam takovy dojem, ze ji vynalezli husite... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1398 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: pá srpen 31, 2007 7:48 am Předmět: |
|
|
| Redneck napsal: | | Henku, kupodivu - puska je skutecne cesky vynalez, mam takovy dojem, ze ji vynalezli husite... |
No, to jo. A pak to Číňané Čechům v 14. století ukradli a vzali to naspátek do 9. století.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 1003 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: pá srpen 31, 2007 9:51 am Předmět: |
|
|
Česká slova, která se dostala do světových slovníků:
robot – toto slovo pochází z knihy R.U.R. Karla Čapka a rozđířilo se po roce 1923, kdy drama bylo uvedeno v londýnském divadle
polka – český tanec pojmenován na počest polské revoluce 1830
bohém – od slova la Boheme – původní význam označující kočovné cikány, putující přes nađe území do Z Evropy, byl později dle analogie jejich způsobu ţivota pouţíván pro francouzské bohémské umělce
pistole – od českého píđťala, kterým husité označovaly druh střelné zbraně
cyrilice – od svatého Cyrila, první staroslověnské písmo (hlaholice – cyrilice) na nađem území
dollar – od českého stříbrného platidla tolar (od 1520 – raţba v Jáchymově), ve své době jedna z nejsilnějđích měn v Evropě
pilsner – název druhu piva pojmenovaného po městě Plzeň, kde vzniklo |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 1003 Bydliště: Chicago
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Petr Gejdoš
Registrace: 25. 08. 2007 Příspěvky: 73 Bydliště: ČR, Frýdek-Místek
|
Zaslal: pá srpen 31, 2007 10:42 am Předmět: Pane moderátore ! |
|
|
Pane moderátore ! | citace: | Mlynku, skoro vsechni lidi na Zvedavci jsou paranoidni
No ale kazdej jsme nakej, ze jo? |
Je to tady opravdu zvykem, že zde přispívají lidé zcela mimo tema a takhle přiblble ? Nemám na tebe apelovat, abste s tím člověkem dělal pořádky.
Nebo se zeptám jinak - je to zde forum pro každého, kdo se chová slušně ? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: pá srpen 31, 2007 12:13 pm Předmět: Re: Pane moderátore ! |
|
|
| Petr Gejdoš napsal: | Pane moderátore ! | citace: | Mlynku, skoro vsechni lidi na Zvedavci jsou paranoidni
Je to tady opravdu zvykem, že zde přispívají lidé zcela mimo tema a takhle přiblble ? Nemám na tebe apelovat, abste s tím člověkem dělal pořádky.
Pravidla fora: http://www.chicago-cz.com/forum/viewtopic-373.html |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá srpen 31, 2007 6:26 pm Předmět: Re: Pane moderátore ! |
|
|
| Petr Gejdoš napsal: | Pane moderátore ! | citace: | Mlynku, skoro vsechni lidi na Zvedavci jsou paranoidni
Zalobnicek zaluje, pod nosem si maluje  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 710 Bydliště: Canada
|
Zaslal: ne září 02, 2007 9:34 am Předmět: Re: Pane moderátore ! |
|
|
Gejdosi, tady nejsme na Nezvedavci. Kdyz tady zacne nekdo moc do lidi "drbat", tak nas na to bud admin upozorni at prestaneme a nebo zablokuje diskuzi, coz je nejlepsi.
Mimochodem, anonym ti zase az tak nic spatneho nenapsal, tak nevim proc se cilis.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Petr Gejdoš
|
Zaslal: po září 03, 2007 9:55 am Předmět: Já se nečílím.. |
|
|
Já se nečílím, já prostě po smutných zkušenostech a poté, co tuším, co ten člověk je zač, jsem se preventívně ohradil.
Já totiž jsem mírně řečeno alergický na takové ptáčky. On tady pořád vzpomíná, co "bylo a případně je" někde jinde. Třeba na Zvědavci. Tam na Zvědavce totiž takoví jako Anonym chodí a mění si často své nicks a " diskutují velmi radostně" asi tímto stylem.
Člověk A napíše: "No já tedy nevím, ale jestli USA vynakládají na svoje zbrojení skoro polovinu celosvětových nákladů na zbrojení, potom je snad evidentní, že to nemůže být příznak mírumilovnosti USA, zejména když USA skutečně zcela protiprávně již vícekrát napadly suverenní stát - viz například Irák."
Anonym napíše: "No ale ty jsi fašista, komunista a antisemita a nemáš rád demokracii a lidské práva."
Člověk A dotčeně odpoví: "Poslyš, Anonyme, jak to souvisí, že USA jsou evidentně válečnický stát, který chystá další loupeživou válku s tím, že jakože já, Člověk A, jsem fašista komunista zároveň ?"
Anonym anebo nereaguje, nebo zopakuje, že Člověk A je fašista a komunista zároveň s tím, že je ještě antisemita. A je vymalováno ! Diskuse ohromná ...
Anonyma jsem pouze již jemně nakvašeně upozornil, že nic nepíše k věci - což by měl - jedná se snad o diskusi, nebo ne ? A tedy nechť se nevěnuje komentování mě, s tím, že předjímá, co já budu psat, "protože mě zná ze Zvědavce".
Tak se tam zajděte podívat na Zvědavce, co jsem tam napsal, pokud se to někomu jeví relevantní, ale už bych třeba od Anonyma přijal, kdyby mě ocitoval, že jsem "tehdy a tehdy říkal něco jiného, než zde !".
Ale ani to neudělal - tedy nechápu, proč ten člověk tu tedy vůbec píše ? K věci nepíše nic, jen podpichuje. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po září 03, 2007 11:20 am Předmět: Re: Já se nečílím.. |
|
|
| Petr Gejdoš napsal: | Já se nečílím, já prostě po smutných zkušenostech a poté, co tuším, co ten člověk je zač, jsem se preventívně ohradil.
Já totiž jsem mírně řečeno alergický na takové ptáčky. On tady pořád vzpomíná, co "bylo a případně je" někde jinde. Třeba na Zvědavci. Tam na Zvědavce totiž takoví jako Anonym chodí a mění si často své nicks a " diskutují velmi radostně" asi tímto stylem.
Člověk A napíše: "No já tedy nevím, ale jestli USA vynakládají na svoje zbrojení skoro polovinu celosvětových nákladů na zbrojení, potom je snad evidentní, že to nemůže být příznak mírumilovnosti USA, zejména když USA skutečně zcela protiprávně již vícekrát napadly suverenní stát - viz například Irák."
Anonym napíše: "No ale ty jsi fašista, komunista a antisemita a nemáš rád demokracii a lidské práva."
Člověk A dotčeně odpoví: "Poslyš, Anonyme, jak to souvisí, že USA jsou evidentně válečnický stát, který chystá další loupeživou válku s tím, že jakože já, Člověk A, jsem fašista komunista zároveň ?"
Anonym anebo nereaguje, nebo zopakuje, že Člověk A je fašista a komunista zároveň s tím, že je ještě antisemita. A je vymalováno ! Diskuse ohromná ...
Anonyma jsem pouze již jemně nakvašeně upozornil, že nic nepíše k věci - což by měl - jedná se snad o diskusi, nebo ne ? A tedy nechť se nevěnuje komentování mě, s tím, že předjímá, co já budu psat, "protože mě zná ze Zvědavce".
Tak se tam zajděte podívat na Zvědavce, co jsem tam napsal, pokud se to někomu jeví relevantní, ale už bych třeba od Anonyma přijal, kdyby mě ocitoval, že jsem "tehdy a tehdy říkal něco jiného, než zde !".
Ale ani to neudělal - tedy nechápu, proč ten člověk tu tedy vůbec píše ? K věci nepíše nic, jen podpichuje. |
Tim ze tady na Cicago-cz budete "pospinovat" USA si moc nepomuzete. Ten kdo tu zije na trvalo, urcite vase nazory na USA nebude tolerovat a proto s vami nikdo nebude diskutovat.
Vy zijete v Ceske Republice a mate tam take mnoho problemu, tak nevim proc nediskutujete o techto problemech v rubrice Ceska Republika. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Petr Gejdoš
|
Zaslal: čt září 06, 2007 6:55 am Předmět: Hm - čím že to USA špiním ?? |
|
|
| citace: | | Tim ze tady na Cicago-cz budete "pospinovat" USA si moc nepomuzete. Ten kdo tu zije na trvalo, urcite vase nazory na USA nebude tolerovat a proto s vami nikdo nebude diskutovat. |
Pane/paní Anonymní, smím se zeptat, čím to jako USA "pošpiňuju" ??
Je to "pošpiňování USA" dané tím, že tvrdím, že USA na svoje zbrojení vynakládají takměř tolik prostředků, jako zbytek světa ? A tedy, že tím darebáckým státem, který ohrožuje mír na Zemi jsou USA ?
Je to "pošpiňování USA" dané tím, že se domýšlím na základě studia ekonomických symptomů, že ekonomika USA je na prahu zdrcující recese a fakticky takto před kolapsem tak typickým pro tzv. "přeexponované imperia" ?
Je to "pošpiňování USA" dané tím, že vnímám jistou a-kulturnost amerického stylu života, který se ostatně promítá do všech aspektů života Američanů, kulturou bydlení a trávení volného času počínaje a jistou barbarizací pohledu na okolní svět obecně konče ?
Je to "pošpiňování USA" dané tím, že ve své mysli obviňuji právě USA z ničení celosvětové biosféry nenasytnou pažravostí typických Američanů, což se na první pohled zobrazuje třebas na naprosto nemožné technické úrovni amerických aut z hlediska ochrany životního prostředí ?
Je to "pošpiňování USA" dané tím, že pozorováno takhle z dálky přes oceán se mi pomalu, avšak jistě jeví, že v Americe nastává soumrak demokracie a lidských práv, jak ostatně ve svém díle "Demokracie v Americe" již před 150 léty napsal Alexis de Tocqueville ?
Mohl/mohla bys mi vysvětlit, čím to tu nešťatsnou Ameriku špiním. A proč že tedy se mnou nikdo nebude diskutovat ? A vůbec - byl by to nakonec můj problém, kdyby se mnou o tom nikdo nechtěl diskutovat ? Copak jsem to já, který potřebuje pomoc a otevřít oči ? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: čt září 06, 2007 8:02 am Předmět: Re: Hm - čím že to USA špiním ?? |
|
|
| Petr Gejdoš napsal: | | citace: | | Tim ze tady na Cicago-cz budete "pospinovat" USA si moc nepomuzete. Ten kdo tu zije na trvalo, urcite vase nazory na USA nebude tolerovat a proto s vami nikdo nebude diskutovat. |
Pane/paní Anonymní, smím se zeptat, čím to jako USA "pošpiňuju" ??
...
Mohl/mohla bys mi vysvětlit, čím to tu nešťatsnou Ameriku špiním. A proč že tedy se mnou nikdo nebude diskutovat ? A vůbec - byl by to nakonec můj problém, kdyby se mnou o tom nikdo nechtěl diskutovat ? Copak jsem to já, který potřebuje pomoc a otevřít oči ? |
Ne, nechápeš. Né že by lidi nepříjímali kritiku USA, ale psát z ČR na stránky českých lidí žijící v USA nebo českých emigrantů v USA, jak je USA špatná, aniž by jsi rozuměl nebo chtěl rozumět situaci z Americké strany je vážně divné.
Bylo by to asi jako kdyby néjaký Polák z Karviny nebo Wędrynia přišel do Tvého města Frýdku-Místu, a prohlašoval jak to je v ČR špatné, jak je vláda ČR špatná, jak je ekonomie špatná.
Jo, jsou v USA problémy, ale mám dojem že Ty vůbec nemáš zájem jim rozumět nebo řešit. Mám dojem že Ty Petře když vidíš v novinách nějakou správu o něčem dobrém co se stalo v USA tak jsi nešťastný a když vidíš nějakou správu o něčem špatným co se stalo v USA, tak to oslavuješ. Mám pravdu? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Petr Gejdoš
|
Zaslal: čt září 06, 2007 9:20 am Předmět: Tak to tedy ne ! |
|
|
| citace: | | Mám dojem že Ty Petře když vidíš v novinách nějakou správu o něčem dobrém co se stalo v USA tak jsi nešťastný a když vidíš nějakou správu o něčem špatným co se stalo v USA, tak to oslavuješ. Mám pravdu? |
Tak to tedy pravda není ani omylem. Já mám v Americe už docela dlouho provdanou dceru a původně jsem z toho nikterak moc šťastný nebyl. Ostatně - co tu budu cosi komusi nalhávat, i teď mi to připadá krapánek "z ruky" !
Já se o dění v USA zajímal pomalu od děcka - hlavně tedy pravidelným poslechem tzv. "Hlasu Ameriky". Myslím si, že při svých příhodných zájmech a koníčcích jsem o dění v USA, o jeho historii, zeměpisu, přírodopisu a vůbec dění velmi dobře informován. Rozhodně pak lépe, než valná část Američanů samotných !
Nevím, jak jsi vůbec mohl přijít na to, že bych se těšíl z pohrom Ameriky a byl nešťastný z úspěchů Ameriky. Můžeš mi to vysvětlit ? Já se totiž dost marně zamýšlím nad tím, jak tohleto může někoho napadnout a myslet to vážně !!
Druhá však je věc ta - a to je moje patrně obtížně pochopitelná zvláštnost až podivnost - že já opravdu "od děcka" studuji mytologii starověku a velké Proroky. To by ještě tak divné asi nebylo, divné pak je asi již to, že já velkým Prorokům a jejich proroctví věřím a považuju informace z těchto proroctví za relevantní pro dnešní dobu.
Proto mi netřeba podsouvat jakousi zlomyslnost vůči Americe, ale hrůzu ! Hrůzu z toho, co Amerika znamená a jaký osud má prorokován !
Hrůzu z toho, co již již přichází a já tam mám dceru. Uznej, že tedy nemůžu mít zájem přát někomu - zde USA - něco špatného a těšit se z toho.
Proroctví jsou vážným varováním lidem, kteří, když na to dbají - mohou neštěstí těch proroctví odvrátit ! A já o tom mluvím, protože stále doufám, že při velké úsilovnosti by příští neštěstí odvrátit bylo možno !
PS - rozumím, že jestli se někdo nikdy nad něčím takovým ani nezamyslel, že toto může považovat za povážlivě bláznivý názor. Není tu Bohu žel prostor na to, abych tě Podmlýnku dokázal zde přesvědčovat a přesvědčit, že mé názory, zde prezentované jsou bvelmi dobře podložené ! Nejen velkými Proroky.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt září 06, 2007 11:41 am Předmět: Re: Tak to tedy ne ! |
|
|
| Petr Gejdoš napsal: | ;;;;;;;;;;;;;;; Já mám v Americe už docela dlouho provdanou dceru a původně jsem z toho nikterak moc šťastný nebyl. ...................
Proto mi netřeba podsouvat jakousi zlomyslnost vůči Americe, ale hrůzu ! Hrůzu z toho, co Amerika znamená a jaký osud má prorokován ! .....................................
Hrůzu z toho, co již již přichází a já tam mám dceru.........  |
Tak uz tu prestan plytvat svym casem a taky casem ostatnich a psat tu dlouhe romany zmatku a honem si tu svou dceru zachran a prived domu do Cech. Ale taky bych se nedivil ze ona do Ameriky utekla pred tvymi chytrymi prorockymi zvasty. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 486 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: čt září 06, 2007 2:52 pm Předmět: Re: Tak to tedy ne ! |
|
|
[quote="Anonymous"] | Petr Gejdoš napsal: | ;;;;;;;;;;;;;;; Já mám v Americe už docela dlouho provdanou dceru a původně jsem z toho nikterak moc šťastný nebyl. ...................
Proto mi netřeba podsouvat jakousi zlomyslnost vůči Americe, ale hrůzu ! Hrůzu z toho, co Amerika znamená a jaký osud má prorokován ! .....................................
Hrůzu z toho, co již již přichází a já tam mám dceru.........  |
Ty musis mi poradny zmatek v HLAVE |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|