|
|
| Autor |
Zpráva |
jana Anonymní
|
Zaslal: pá duben 01, 2005 12:29 am Předmět: |
|
|
ahoj,
mam k vam vsem prosbu. Za par mesicu me ceka svatba, neni to az tak z lasky jako z duvodu to tu zlegalizovat. Pobyt jsem tu prekrocila asi o 2 roky, takze me spis zajima jak je to s tim poplatkem 1000 USD... ale hlavne jak je to s vycestovanim do cech? za jak dlouho po svatbe budu moci vycestovat, nebo budu moc vyjet az po pohovoru? pripadne az po vydani GC?
a jeste jedna otazka.... mam tu vybranou college, protoze si myslim, ze je potreba si tu udelat i nejakou tu jejich skolu, nevite nekdo, jak je to s poplatky? jak dlouho po svatbe mam narok byt resident a platit minimalni skolne? nekde jsem slysela, ze je to rok od vydani GC? vazne tak dlouho?
moc moc diky vsem |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 994 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: pá duben 01, 2005 1:50 am Předmět: |
|
|
Zalezi na tom v jakym state ses. Podle toho kolik maj lidi na vyrizovani. V nekterych statech to je za par mesicu a jinde to trva rok a vic.
Jinak co se skoly tyka, budes muset projit testem anglictiny "assessment test" ten se sklada ze cteni komunikace a na nekterych skolach i z matematiky. Jestli nejsi dobra v anglictine asi se budes muset nejdriv zapsat na "Intensive English Classes" to te pripravi na skolu. Jinak umet anglicky myslim poradne, znam lidi co sem prijeli se statnicema a u testu jen koukali s otevrenou hubou.
Jinak okolo svateb se moc nevyznam, ale jdu kontaktovat "scout66" ten neco o svatbach vi, snad se ozve |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 999 Bydliště: Praha
|
Zaslal: pá duben 01, 2005 1:22 pm Předmět: |
|
|
| miro napsal: | | Jinak co se skoly tyka, budes muset projit testem anglictiny "assessment test" ten se sklada ze cteni komunikace a na nekterych skolach i z matematiky. Jestli nejsi dobra v anglictine asi se budes muset nejdriv zapsat na "Intensive English Classes" to te pripravi na skolu. Jinak umet anglicky myslim poradne, znam lidi co sem prijeli se statnicema a u testu jen koukali s otevrenou hubou. |
Ja mel za to, ze kdyz ma clovek treba TOEFL, tak uz nemusi delat zadnou zkousku ohledne anglictiny, aby se dostal na vysokou.
Jak to tedy presne je s tou anglictinou, abych mohl studovat na vejsce jako nerodily mluvci? A budou me brat jako nerodilyho mluvciho, i kdyz budu mit americke obcanstvi? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Nata Anonymní
|
Zaslal: pá duben 01, 2005 5:02 pm Předmět: |
|
|
ja byla na Sullivan university, ted sem momentalne prerusila na par. ale co se tyka zkousek, tak je delas tak jako ostatni, s americanama, je to matematika a anglictina. nikdo se me na nic neptal, ja se prihlasila, udelala zkousky, prosla a pak sem rok byla ve skole. Jelikoz jsem vdana za Americana a mam vsechny potrebne doklady, SSN, drivers licence, tak jim to je asi jedno jestli jsi z Drevakova nebo z Bubakova. Co se tyka poplatku, tak vim, ze kdyz si resident myslim ze vic nez 1 rok, tak platis stejne jako ostatni (Americani). O kolik to je vic to fakt nevim....Sranda je v tom, ze moje Anglictina byla v mem Anglickem premetu lepsi nez nekterych americanu, takze si clovek nepripada jak pitomec.
Nata |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 994 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: pá duben 01, 2005 9:21 pm Předmět: |
|
|
| czolgos napsal: |
Ja mel za to, ze kdyz ma clovek treba TOEFL, tak uz nemusi delat zadnou zkousku ohledne anglictiny, aby se dostal na vysokou.
Jak to tedy presne je s tou anglictinou, abych mohl studovat na vejsce jako nerodily mluvci? A budou me brat jako nerodilyho mluvciho, i kdyz budu mit americke obcanstvi? |
"assessment test" neni jen pro cizince, hodne americanu neumi cist a psat.
Ono nejde jen o anglictinu jde o celkovou inteligenci, proto jsou testy i z matematiky. Na nektere predmety musis delat specialni test aby jsi je mohl studovat. Napr kdyz prijde nekdo novej a chce studovat "Advanced javaScript programming" misto aby zacal od "Basic of javaScript programing" tak musi prokazat ze o tom neco vi.
Jen pro ty co nevi co to je TOEFL
"TOEFL" = Test of English as a Foreign Language
nasel jsem zajimavej test:
http://www.stuff.co.uk/toefl.htm |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
salaska
Registrace: 27. 01. 2005 Příspěvky: 81 Bydliště: Chicago,IL
|
Zaslal: út duben 12, 2005 3:44 pm Předmět: Pohovor |
|
|
Jdu se s Vami podelit o zazitky z prvniho pohovoru
Cekali jsme asi jen o 45 min vice nez na nas dosla rada. Vyzvedla si nas docela sympaticka pani, mela trosku prizvuk.
Doted to bylo v pohode
Nebyli jsme na to moc dobre pripraveni, podcenili jsme to. Nemeli jsme v poradku Affidavit of Support, trosku byl predelany..hlavne to danove priznani (klasicka cizkovina ), takze si musime najit sponzora.. (btw. nevite o nekom )
Vratil se jim muj FBI check up, bylo tam napsano jen Error (to jsem taky moc nepochopila, protoze bud jsem neco provadela nebo ne, ale nenajit ani me jako osobu??)
No a nakonec mi rekla, ze asi uz nebudu moct zpet do Cech, protoze me asi nepusti zpatky do US, (mela unlawful present vice nez 180 dni, asi o mesic vic)..
Jinak se moc neptala, akorat jak a kde jsme se seznamili, koukla na fotky ze svatby, chtela nejake spolecne veci jako majetek, ucty.
Tak mam radost, letim do CR za 3 dny.
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pepino73 Kritik
Registrace: 31. 01. 2005 Příspěvky: 267 Bydliště: Tennessee
|
Zaslal: st duben 13, 2005 3:04 pm Předmět: |
|
|
Pokud letis sama Z5 to muzes mit problemove. Pokud ale letis i s manzelem,tak bys nemela mit takovej problem...Hodne stesti  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 462 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: ne duben 17, 2005 7:50 am Předmět: |
|
|
Zalezi taky koho si beres jestli to je pan co ma dum a nejaky majetek tak to je jednoduchsi jestli nema nic tak musite najit sponsora tam muze pomoci treba koste.
ze skolou moc nejim delal jsem posgraduat zaplatis skolne a moc je nezajima jaka je tvoje anglictina
preji hodne stesti Henry |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ppp Anonymní
|
Zaslal: čt květen 12, 2005 8:21 pm Předmět: |
|
|
| zaleci na state kde zijes v ca je to do pohovoru necelich 6 mesicu je dulezite aby tvuj sponzor ,zena ,manzel mel prijem alespon 14000 usd kdyz jste jen dva ,u pohovoru chteji kopije spolecnych uctu ,najemni smlouvu na obe jmena a trvaleho zamestnavatele to znamena dopis kolik vydelavas ty a tvoje druha polovina ,pak dane za posledni tri roky jinak je nic jineho nezajima,zelenou dostanes na dva roky, tri mesice pred vyprsenim platnosti posles form nevim cislo a ty ti poslou zelenou na 10 let po trech let co mas permanent resident status muzes pozadat o cityzen dvouleta je jen conditional resident status,kdo se zeni za penize doporuzuju nedat penize driv nez mas alespon conditioanl status nebo dat alespon nejakou hodne malou zalohu ,jinak pracovni povoleni dostanes do mesice po poslani vsech dokumentu doporucuju udelat dvoji kopie od vsech dokumentu dvakrat marriage license jednu posles druhou chteji videt u pohovoru hodne stesti vsem |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ananas Anonymní
|
Zaslal: st červenec 13, 2005 3:14 pm Předmět: svatba |
|
|
| CHCI SE JEN PODELIT O ZKUSENOST.KAMARADKA CHTELA GREEN A TAK ODJELA DO CESKA.SVATBU MELA DOMLUVENOU S AMIKEM JEN OPRAVDU PRO PAPIRY.ZAPLATILA MU LETENKU A MESICNI POBYT V CESKU.VRATILA SE DO USA PO DVOU MESICICH A ROK OD SVATBY UZ MA ZELENOU A BEZ POHOVORU.JE TO TA NEJJEDNODUSSI CESTA.ZNAM LIDI KTERI SE ZENI A VDAVAJI TADY A CEKAJI LETA NA ZELENOU.POKUD MATE NEKOHO ODPOVEDNEHO KDO SE NEBOJI LETET DO CECH TAK TO UDELEJTE.PS.JEN NA OKRAK ZILA V USA NELEGALNE 5 LET A NIKDO SE NA AMBASADE O NIC NEZAJIMAL. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st červenec 13, 2005 3:32 pm Předmět: |
|
|
Od manzela chteli prijmy tusim 19000 za rok. O mne se u pohovoru nestarali, co delam, proc treba nepracuji..A proc jsem vubec uz 6 mesicu v Cechach Mimochodem manzel ty prijmy nemel. Tak jsme jim tam predlozili danove priznani za rok 2004, ktere nebylo az tak pravdive. A protoze to porovnavali s temi dvemi lety predtim, tak se jim to nezdalo. Ale asi to nejak prekousli a zelena mi dosla presne za rok po svatbe. S. Hodne stesti vsem!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 999 Bydliště: Praha
|
Zaslal: st červenec 13, 2005 5:43 pm Předmět: Re: svatba |
|
|
| ananas napsal: | | CHCI SE JEN PODELIT O ZKUSENOST.KAMARADKA CHTELA GREEN A TAK ODJELA DO CESKA.SVATBU MELA DOMLUVENOU S AMIKEM JEN OPRAVDU PRO PAPIRY.ZAPLATILA MU LETENKU A MESICNI POBYT V CESKU.VRATILA SE DO USA PO DVOU MESICICH A ROK OD SVATBY UZ MA ZELENOU A BEZ POHOVORU.JE TO TA NEJJEDNODUSSI CESTA.ZNAM LIDI KTERI SE ZENI A VDAVAJI TADY A CEKAJI LETA NA ZELENOU.POKUD MATE NEKOHO ODPOVEDNEHO KDO SE NEBOJI LETET DO CECH TAK TO UDELEJTE.PS.JEN NA OKRAK ZILA V USA NELEGALNE 5 LET A NIKDO SE NA AMBASADE O NIC NEZAJIMAL. |
Cau ananas, nevis nahodou vic detailu o jeji svatbe v Cechach? Neco jako step-by-step popis, co vsechno musela udelat, s jakym vizem odjela po svatbe do USA, v jakem state zadala o imigracni vizum, v kterem roce to bylo apod.
BTW s tou zelenou po roce bez pohovoru je to divny. To musela byt nejaka stastna souhra nahod, protoze na oficialnich strankach uscis pisou, ze o zelenou muzes zadat az po dvou letech od svatby a nezalezi na tom, kde se vezmete. A na pohovor musite. Dokonce pry kdyz propasnes lhutu a neprihlasi se na pohovor, tak te muzou deportovat |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
apple Anonymní
|
Zaslal: po říjen 10, 2005 3:56 pm Předmět: Re: svatba |
|
|
| NO TU ZELENOU JSEM OPRAVDU DOSTALA UZ V CECHACH NA AMBASADE DA SE RICI, DOSTALA JSEM RAZITKO DO PASU NA ROK POVOLENI K POBYTU TAKZE TO MELI AMICI LHUTU DO KTERE ME MELI POSLAT ZELENOU ALE BYLI NASTESTI RYCHLI A PRISLA DO MESICE A MAM JI NA DVA ROKY. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Libor Anonymní
|
Zaslal: ne prosinec 04, 2005 9:31 am Předmět: |
|
|
Appel
No nevim jak ty jsi to mela, ale ja jsem se zenil ted v srpnu a mel jsem dostatecne papiry k vyrizeni. Dnes je prosinec a stale cekam na pristehovatelska visa do USA. Byl jsem v USA 3.5 roku nelegalne. Moje pritelkyne US citizen prijela za mnou a vzali jsme se v Cechach.
Za prve na ambasade v CR se nevirizujou pristehovatelska viza, vsechny papiry totiz US ambasada v Praze posila do Vidne, protoze v Praze neni imigracni.
Jedini co jde je visa K1 fiance visa a to jeste musi mit clovek approved z USA. No ale jako rada pro kazdeho je, ze po svatbe v CR urcite stravite nejakou dobu nez dostanete visa. Muzu kazdemu rict jak to vse probihalo. Vzit si cizince v CR neni take jednoduche jak se zda.
V USA to je jednodussi. Nez prijela moje zena do CR tak jsme museli mit spousta papiru z USA jako Maturial status vse apostilou, potom rodny list apostilou samo vse prelozit do ceskeho jazyka.To jenom svatba. Na ambasade v Praze jsme museli dat za 3 roky dane moji zeny,asi 3 prihlasky ktere me vysli na $900. Jit v Praze k doktorovi jestli je clovek zdravy dalsich asi $200.
No a pak jeste Waiver...
Po mesici chce jeste imigracni ve Vidni Hardship letter.Moje zena pise jim kazdy tyden a odpoved? Zadna, musi cekat az se na nej dostane rada. A to muze byt zitra za mesic nebo i rok to me rekli na ambasade v Praze. Takze jak to Appel udelala je mi zahadou. Ja to stesti asi nemam a to z nas asi 99 procent ne. Jestli bude nekdo chtit dalsi info rad na ne odpovim.
Libor |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 462 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: ne prosinec 04, 2005 9:56 am Předmět: |
|
|
TO CZOLGOS par mesicu po svatbe dostanes kartu "Temporary rezident" nekteri si to pletou se zelenou kartou
GC bez pohovoru nedavaji. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|