Práce v USA (New Orleans) - jaká

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Práce v USA (New Orleans) - jaká
Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema
Autor Zpráva
jakudo

Registrace: 28. 01. 2006

PříspěvekZaslal: so říjen 21, 2006 2:23 pm    Předmět: Práce v USA (New Orleans) - jaká Odpovědět s citátem

Zdravím všechny (převážně americké čechy:))
Chtěl bych Vás poprosit o pomoc. Příští rok bych chtěl jet do USA (nejpravděpodobněji do New Orleans) pracovat a poté studovat na Univerzitě. Chtěl bych se zeptat, co by jste mi doporučili za práci, kterou bych mohl dělat i při škole. Jakožto student bych měl možnost až 20hodin pracovat. Myslím, že moje angličtina je celkem dobrá a během pár týdnů v USA se ještě hodně zlepší (měl bych tam strávit asi rok). Nehodlám vydělat majlan, jen si přividělat na cestování, nějakou zábavu a tak...
Díky za každou radu;)
Jakub

edit: omlouvám se, že jsem to napsal sem, ale nějak jsem si nevšiml té skupiny, jak a kde vydělat...moje chyba
Mob

Registrace: 26. 01. 2005

PříspěvekZaslal: so říjen 21, 2006 5:49 pm    Předmět: Re: Práce v USA (New Orleans) - jaká Odpovědět s citátem

jakudo,
pises jako vzdelany clovek, proc se teda ptas jestli je nejaka prace v oblasti ktera byla zasazena jednim z nehorsich huraku v dejinach USA??
Ptas se jakou praci?? Znovu postavit New Orleans.
kdy zacit? Okamzite!

jakudo napsal:
Zdravím všechny (převážně americké čechy:))
Chtěl bych Vás poprosit o pomoc. Příští rok bych chtěl jet do USA (nejpravděpodobněji do New Orleans) pracovat a poté studovat na Univerzitě. Chtěl bych se zeptat, co by jste mi doporučili za práci, kterou bych mohl dělat i při škole. Jakožto student bych měl možnost až 20hodin pracovat. Myslím, že moje angličtina je celkem dobrá a během pár týdnů v USA se ještě hodně zlepší (měl bych tam strávit asi rok). Nehodlám vydělat majlan, jen si přividělat na cestování, nějakou zábavu a tak...
Díky za každou radu;)
Jakub

edit: omlouvám se, že jsem to napsal sem, ale nějak jsem si nevšiml té skupiny, jak a kde vydělat...moje chyba
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: so říjen 21, 2006 7:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pár poznámek:

(1) Jo, jde pracovat když se chodí studovat na universitu. Hodně lidí to tak dělají. Jestliže budeš studovat full-time, tak 10 nebo 15 hodin za týden je OK. 20 hodin je už trochu námáhavější, a poznáš že Ti to bude vadit.

(2) Jistě víš že za universitu musíš platit. Jestliže budeš chodit do veřejné university, tak to bude daleko levnější, protože jsou částečně podporovany státem. Ale stát platí universtě jen za studenty kteří jsou obyvatelé toho státu. To znamená, že např. Texas platí částeční za studium za studenty co pocházejí z Texasu když jdou na University of Texas, ale studenti co pocházejí z New Yorku musí platit plnou částku: poplatníci z Texasu klidně platí za vzdělání ostatních obyvatelů Texasu, ale nechtějí platit za vzdělání lidi z New Yorku.

Aby se člověk stal obyvatelem státu (residency), tak tam musíš se přistěhovat asi 6 nebo 12 nebo 18 měsíců než začneš školu. Když budeš mít residency, i když nebudeš mít občanství (citizenship), tak můžeš platit in-state tuition.

Děláš to tedy správně že napřed si vybereš kde chceš jít na universitu, počkáš si ten rok aby jsi se stal obyvatelem státu, a budeš platit o 10.000 - 20.000 dolarů za rok mín, a pak by jsi šel na 4 roky na universitu.
jakudo

PříspěvekZaslal: ne říjen 22, 2006 4:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Musim se omluvit, špatně jsem to napsal.
Momentálně studuji ČVUT v Praze. Do USA pojedu studovat jako na výměnný pobyt, takže studium neplatím. Jediné, co budu platit je cesta. Takže žádné školné ani nic podobného. ČVUT má smlouvu se 4. školami v USA:
Kansas State University (KSU), Manhattan, KS,
Union College, Schenectady (UC), NY,
Milwaukkee School of Engineering (MSOE), Milwaukee, WI,
University of New Orleans (UNO), New Orleans LO
ještě nejser přesně rozhodnut, ale New Orleans se mi líbí. Takže potřebuji nějakou práci, která není nějak časově náročná a dá se "lehce" zajistit...
Jakub
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: ne říjen 22, 2006 9:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo, už chápu.

No, to zrovna nejsou nejslavnější university v USA. O žádné z nich neřekl že je výborná. Kdybych si vybíral podle kvality vyučování, tak bych řekl že KSU by byla asi nejlepší z těch 4, ale hodně záleží na oboru.

KSU je prototypická velká mid-western universita (má asi 23.000 studentů) která je docela dobrá skoro ve všech oborech. Z těch 4 dostaneš asi nejlepší vyučení, a lidi jsou zde nejpříjemněší z těch 4, ale mimo university v Manhattanu KS nic není a kultůrně je z těch 4 na posledním místě.

UNO je OK, ale nejsem si jistý jak běží po Katríně. Očekával bych že tam můžeš dostat práci budovat New Orleans docela jednoduše.

Union College je taky OK. Je to prototypická malá severovýchodní soukromá výběrová universita. Není sice v Ivy League, ale je docela podobná.

MSOE je prototypická malá ingenýrská škola. Prý je vysoko v USN&WR rankings, ale já studoval nedaleko Milwaukee asi 7 let, ale nikdy jsem o ní moc neslyšel.
jakudo

PříspěvekZaslal: ne říjen 22, 2006 11:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Týý jo, moc diky za informace:) Ještě nad tím výběrem popřemýšlímWink Zatím na to mám dost času:)
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: po říjen 23, 2006 12:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Celkem by me zajimalo, co je to za moznost prace? Co mi rikali kamosi z vymennych programu, tak oficialnich je tech 20 hodin pouze v campusu, ci proste jakakoliv prace pro universitu. Vsechno ostatni uz museli valit nelegalne, ale pri hodinove mzde ve skole, o teto legalni moznosti ani neuvazovali Smile
jakudo

PříspěvekZaslal: po říjen 23, 2006 1:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jeno v Campusu??? Tak o jsem nevěděl. To jsem yl asi teda špatně informován. Ještě se na to teda budu muset zeptat...
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po říjen 23, 2006 1:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Scout ma pravdu. Ted jsem se dival na nabidky na nasem campusu Miami U. OH - fakt nema cenu jit nekam "flip burgers" nebo do nejake temp agency. Na stavbe te asi nikdo na 20 hodin tydne po skole nezamestna. Funguje uz univerzita vubec? Mam pocit, ze na Miami a U. of Cinci jsou jeste porad studaci z Orleans
jakudo

PříspěvekZaslal: út říjen 24, 2006 7:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to je docela blbý, jestli to za to nestojí... A jde nějak vyřešit pracovní povolení?
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: út říjen 24, 2006 10:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím jak to chodí s exchange programem, ale normálně aby studenti si mohli dovolit z finančního hlediska studovat, tak škola jim pomáhá najít práci. Něco jako ve smyslu:

Jestliže Ty nebo Tvoje rodiče nemají dost peněz na studie, a jestliže nedostaneš stipendium, a jestliže peníze co si pujčíš na studie Ti nestačí, a jestliže si nenajdeš práci sám, tak aby jsis mohl dovolit studovat, tak my na universitě se Ti pokusíme pomoc najít práci.”

Spoléhání se že universita pomůže studentovy najít práci se uvažuje na posledním místě, a né na prvním. Jestliže najdeš práci sám, tak universita bude jedině ráda.
jakudo

PříspěvekZaslal: út říjen 24, 2006 10:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

no na tom něco bude, že pokud nebudou muset, tak nic shánět nebudou. Já teda jakožto exchange student bych si platil jen letenku (což se dá) a tam bych měl mít zaplacené jídlo a ubytování. Pak ještě můžu dostávat od ČVUT 8000Kč (cca 360USD) na měsíc jako kapesné (to jsem zjistil včera a je to výborná novinka:)). Takže to s tou prací až tak žhavé nebude:D
Všem Vám děkuji za Vaše názory a rady...a těším se, až se zase v USA objevím
Patrik
Anonymní

PříspěvekZaslal: út říjen 24, 2006 12:14 pm    Předmět: Bydlení v USA Odpovědět s citátem

Zdravim. Sice to sem přímo nepatří, ale chtěl jsem se zeptat, jak se v USA shání bydlení??..Dají se tam sehnat volné byty apod.??..Kdyžtak mi písněte přímo na email: PatrikHrdina4(zavinAC)seznam.cz. Moc děkuji za informace.
miro
Site Admin

Registrace: 09. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út říjen 24, 2006 1:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Patrik>>
http://www.chicago-cz.com/forum/viewtopic-373.html
clef
Anonymní

PříspěvekZaslal: út duben 01, 2008 4:00 am    Předmět: někdo v NO? Odpovědět s citátem

ahojte,
prosím, máte někdo aktuální informace o tom, zda je vůbec možné sehnat nějakou práci v NO? Teda práci, která se aspoň trochu vyplatí? Jaká je tam vlastně situace? Nejste tam někdo? díky!
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com