|
|
| Autor |
Zpráva |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 985 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: čt září 21, 2006 7:53 pm Předmět: |
|
|
Hmm, ze by TripleX mela segru?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1398 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: čt září 21, 2006 8:28 pm Předmět: Re: Existuje moznost jak tu zustat legalne? |
|
|
| MARKETA napsal: |
MAM ABSOLUTNE STEJNY NAZOR. ZLEGALIZOVANA OTROCINA. HLAVNE JA BYDLIM V NY...TADY SI ZA 140 DOLARU NEKOUPIS ANI ZIMNI KABAT!!!!!! VZDYT JE TO HROZNE. |
Holky, já vám vážně nerozumím. Přečtě te si co to znamená být au pair. Není to zaměstnání. Není to abu jste si vydělávali prachy. Jestli chceš si vydělávat peníze, tak běž pracovat. Podívej se co o au pair píšou např. na stránkách www.aupairinamerica.co.uk
As an au pair, you take part in the day-to-day routine of your host family, experiencing life in the USA at first hand and taking part in all the family activities.
The best way to get to know the culture of a country is by living there, and Au Pair in America makes it easy for you – everything from eating out and going to the movies to attending sports events, getting involved in local activities and visiting galleries and museums.
Being an au pair in America is an ideal way for you to:
• Experience the American culture
• Study something new
• Travel
• Improve your English
• Gain independence and self-confidence
• Make new friends from around the world
• HAVE FUN!
Nikde nepíšou že to je jak si vydělat prachy.
Mohla by jsi vysvětlit proč to považuješ jako za práci?
A jestli se Ti ty podmínky nelíbí (píšeš že to je otročina), tak proč jsi do šla? Proč jsi radči nešla pracovat za kolik peněz chceš? Copak otrok jde dobrovolně do otroctví? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: pá září 22, 2006 4:38 pm Předmět: |
|
|
| Big_Rig napsal: | Hmm, ze by TripleX mela segru?  |
neprud rigu  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: pá září 22, 2006 4:41 pm Předmět: Re: Existuje moznost jak tu zustat legalne? |
|
|
• Travel- HAHA TO JO..KDYZ DELAS 50 HODIN TEJDNE ZA ALMUZNU TAK TEDA MOC SVETA NEUVIDIS...
• Gain independence and self-confidence - no jasne, delani otroka/sluzku ti zvedne sebevedomi...
• HAVE FUN! --> OH MY FUCKIN' GOD, GIMME A BREAK!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marketa Anonymní
|
Zaslal: so září 23, 2006 5:35 am Předmět: Re: Existuje moznost jak tu zustat legalne? |
|
|
| Katka napsal: | Ahoj jsem aupair ale chci odejit od rodiny, pracovat, nebo studovat....
Poradi mi pls nekdo jake mam moznosti pokud tu chci zustat legalne?
Je mozne ze mi zmeni vizum J-1?
Bylo mi receno ze pokud odejdu od rodiny (agentury) tak mi zrusi vizum... ale ja myslim ze tu budu legalne az do vyprseni data platnosti ne?
dik |
AHOJ KATKO
JA JSEM OD RODINY PRED TYDNEM ODESLA.BYLA JSEM TU S NIMA 20MESICU A NA POSLEDNI 4 JSEM TO UZ VZDALA. ZA 140DOLARU UZ ANI NEVSTANU.
DO SKOLY TE NEVEZMOU...POKUD SI NEUDELAS STUDIJNI VISUM JESTE ZA POBYTU U RODINY..TO BY SLO...JE TO ALE DRAHE A MUSI TE NA TU SKOLU VZIT S PREDSTIHEM...A VETSINOU SE MUSIS VRATIT DOMU ABY TI TO VISUM UZNALI...ALE TAKY TI HO UZNAT NEMUSEJ (VIZ..TO SE STALO TED MOJI KAMARADCE, KTEREA BYLA V CA A CHTELA STUD VISU.JELA DOMU SE VSIM UZ ZARIZENYM..A ONI JI HO NEDALI!!!!!)
MAS SSN A RIDICAK??
JA TED AKORAT KAZDEHO OTRAVUJU AT MI REKNE JAK SI NECHAT POJISTIT AUTO...ALE JINAK JE TO V POHODE. PRACI SEZENES JAK NA BEZICIM PASE A S BYTEM JSEM TAKY NEMELA PROBLEM ( A TO PODOTYKAM ZE JSEM V NEW YORKU,KDE SEHNAT LEVNE BYDLENI JE TEMER NEMOZNE).
PRACOVNI VISUM TI TU NIKDO NEDA ... A S TIM STUDIJNIM JAK RIKAM...JE TO RISK
ALE ROZHODNE JESTLI SE NA TO CITIS TAK TO ZKUS. ZUSTAT TU NA CERNO JE SILENOST, ALE CO...DELAME TO VSICHNI [color=red]TED SE MI TO KECA,KDYZ JSEM TED VLASTNE CERSTVA ILEGALKA...HELE NECHCE TO SE MNOU NEKDO OSLAVIT??[/color]
PAMATUJU KDYZ JSEM JELA JAKO NA TURISTICKA VISA K BRATRANCOVI DO VIRGINIE (ROZENY AMERICAN). BYDLELA JSEM TAM ROK A PUL(BILOU KARTICKU NA 3MESICE -VISUM 10LET)..RIDILA JSEM ROK A PUL NA PROSLEJ INTERNATIONAL DL..A CO,BYLA JSEM V POHODE...ODJELA JSEM DOMU A ZA PUL ROKU JSEM SLA ZADAT O PRACOVNI VISUM...A VIS CO? DALI MI HO .. JE TO PROSTE O TOM KSICHTE...
TAK HODNE ZDARU MARKETA |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marketa Anonymní
|
Zaslal: so září 23, 2006 5:49 am Předmět: Re: Existuje moznost jak tu zustat legalne? |
|
|
| pdmlynek napsal: | | MARKETA napsal: |
MAM ABSOLUTNE STEJNY NAZOR. ZLEGALIZOVANA OTROCINA. HLAVNE JA BYDLIM V NY...TADY SI ZA 140 DOLARU NEKOUPIS ANI ZIMNI KABAT!!!!!! VZDYT JE TO HROZNE. |
Holky, já vám vážně nerozumím. Přečtě te si co to znamená být au pair. Není to zaměstnání. Není to abu jste si vydělávali prachy. Jestli chceš si vydělávat peníze, tak běž pracovat. Podívej se co o au pair píšou např. na stránkách www.aupairinamerica.co.uk
As an au pair, you take part in the day-to-day routine of your host family, experiencing life in the USA at first hand and taking part in all the family activities.
The best way to get to know the culture of a country is by living there, and Au Pair in America makes it easy for you – everything from eating out and going to the movies to attending sports events, getting involved in local activities and visiting galleries and museums.
• Experience the American culture
• Study something new
• Travel
• Improve your English
• Gain independence and self-confidence
• Make new friends from around the world
• HAVE FUN!
Nikde nepíšou že to je jak si vydělat prachy.
Mohla by jsi vysvětlit proč to považuješ jako za práci?
A jestli se Ti ty podmínky nelíbí (píšeš že to je otročina), tak proč jsi do šla? Proč jsi radči nešla pracovat za kolik peněz chceš? Copak otrok jde dobrovolně do otroctví? |
Aupairky to nepisou !!! Pisou to za ne lidi z agentury.VIm to..napsali za me jeden clanek taky a jeste si tam sproste pripichly moji fotku!!!! Je to vsechno Bull shit!
Jako aupairka sem jdes...protoze je to nejjednodussi zpusob jak se sem dostat a k tomu dostat i potrebne papiry, ktere jinak nedostanes kdyz sem prijedes jako turista.
Vis ja nerikam ze kdyz chytnes dobrou rodinu,tak to musi bejt spatne..to jsem opravdu nikdy nerekla. Ale vetsinou je to masakr.NEchaj te delat vsechno!
Tak napriklad.
Moje kamaradka musi mimo hlidani deti:
Varit pro celou familii..a obsluhovat je u vecere
Prat pradlo _vsechno pradlo aj posrane fotrovo trenyrky a te matky tangara
Vencit tri cokli,co maj...5x denne.
Tudle ji ta jeji stara rekla,at ji jde uklidit koupelnu.Nechci nikoho znechutit,ale kdyz tam prej vlezla,tak byl hajzl podelanej, pochcanej a lezely tam kalhotky s pouzitou vlozkou.Ona je musela vzit vydrbat a vyprat!!!
Tohle bys delal?????? Ona uz diky bohu od tamtud odesla, ale co si tam musela vytrpet ... musela tam byt protoze nemela vyrizene SSN,ale jak ji doslo,tak byla v tahu..lidi delaj spoustu veci aby tu zustali...tys nedelal ??
Nevis co ty holky musej delat aby tady mohli bejt.. nekdy je to prochazka ruzovim sadem.jindy horor prvni tridy.
Ja mela pohodu...s detma s praci...ale matka alkoholicka v prechodu s mentalni poruchou... uzasne!
A jak to tu uz nekdo rekl 100lidi 100zkusenosti |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: so září 23, 2006 12:51 pm Předmět: Re: Existuje moznost jak tu zustat legalne? |
|
|
| Marketa napsal: |
Jako aupairka sem jdes...protoze je to nejjednodussi zpusob jak se sem dostat a k tomu dostat i potrebne papiry, ktere jinak nedostanes kdyz sem prijedes jako turista.
|
Tohle to, myslim, vystihuje nejlip. Mile au-pair by se sem proste jinak nedostaly o ziskani papiru jako SSN a DL, pro ktere by vetsina kluku, ktere znam, byla ochotna vrazdit, ani nemluve. Takze nezbyva nez zatnout ty rozmazlene zuby a brat to jako vojnu.
Nebo prasknout do bot - Marketa vam urcite potvrdi, ze SSN vam nikdo nesebere, nezablokuje ani nic podobneho, kdyz odejdete predcasne |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: so září 23, 2006 3:10 pm Předmět: |
|
|
Tak tak, akorat ze ti kluci, co by vrazdili, mohli jako au-pair prijet taky
Naprosto presne jsi to Rigu pojmenoval s tim zatinanim rozmazlenych zubu! Nejenom au-pairky si zazily v USA tezke chvile. Spousta lidi si musela vytrpet horory, nez se postavili na vlastni nohy. Pucovani posranych hajzlu nevyjimaje, casto k tomu byla prihozena i nejaka ta tycka Museli si tvrde vydelat na stravu, na bydleni, na auto a vsechny naklady s tim spojene, na postel, periny, hrnec a hrnecek....O nejakych 140$ na utratu si mohli nechat dlouhe mesice jen zdat!
Zbytecne sem tahat 100 ruznych pripadu. Jde o princip.
Jinak znovu podotykam, ze ne vzdycky je ten nejjednodusi zpusob taky ten nejlepsi. Existuji i jine cesty, ale je treba se mnohem vic snazit!
Naposledy upravil scout66 dne so září 23, 2006 3:26 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1398 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: so září 23, 2006 3:19 pm Předmět: Re: Existuje moznost jak tu zustat legalne? |
|
|
| Marketa napsal: |
Tudle ji ta jeji stara rekla,at ji jde uklidit koupelnu.Nechci nikoho znechutit,ale kdyz tam prej vlezla,tak byl hajzl podelanej, pochcanej a lezely tam kalhotky s pouzitou vlozkou.Ona je musela vzit vydrbat a vyprat!!!
|
Jestli tomu rozumím, tak au pair není na to že má uklízet. Na to jsou uklízečky. Je to většinou rodinám velice jasně řečeno že holka není na to aby uklízela ale aby pomáhala se starat o děcka. Když mluvím se sousedkami a čtu co o au pairkách píšou rodiny, tak se vyjadřují spíš že ty holky jsou u nich na celoročné dovolený (“No, prostě si uvědom že to si pozveš do domu teenagera, a né někoho kdo je nanny nebo uklízečka. Holka není samostatná.”) a jen pár hodin denně (asi prý 5 nebo 6) pomáhají s děckem.
Souhlasím že je to špatné když rodina zneužívá au pairku. To by se mělo trestat.
Navíc, píšeš že au pairku jsi dělala už 20 měsíců. Jestliže to je otročina tak proč jsis to prodloužila? Nemá to být jen na 12 měsíců?
BTW, nerozumím co se Ti zdá znechuceného že někdo myje záchody. Je v USA hodně lidí kteří to dělají 8 nebo 10 hodni denně. Není to žádná tragédie. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marketa Anonymní
|
Zaslal: so září 23, 2006 4:25 pm Předmět: Re: Existuje moznost jak tu zustat legalne? |
|
|
| Big_Rig napsal: | | Marketa napsal: |
|
Tohle to, myslim, vystihuje nejlip. Mile au-pair by se sem proste jinak nedostaly o ziskani papiru jako SSN a DL, pro ktere by vetsina kluku, ktere znam, byla ochotna vrazdit, ani nemluve. Takze nezbyva nez zatnout ty rozmazlene zuby a brat to jako vojnu.
Nebo prasknout do bot - Marketa vam urcite potvrdi, ze SSN vam nikdo nesebere, nezablokuje ani nic podobneho, kdyz odejdete predcasne |
TAK JSEM RADA,ZE TO KONECNE NEKDO POCHOPIL. PRESNE TAK TO JE. HOLKY SEM JEDOU PRO PAPIRY A PAK NAZDAREK KASPAREK A ZDRHACKA. SSN MATE NADOZIVOTI A CO SI S TIM PAK NALOZITE UZ JE VASE VEC.
JA JSEM SE JEN OBRATILA K TOMU,ZE BYT AUPAIRKOU SI KAZDY PREDSTAVUJE JAKO NECO JEDNODUCHEHO,ALE OPAK JE PRAVDOU. TY HOLKY (NEKDY I KLUCI) SI VAZNE MUSI KOLIKRAT ZAZIT SVE... TAKZE BY TO NIKDO NEMEL PODCENOVAT... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MARKETA Anonymní
|
Zaslal: so září 23, 2006 4:30 pm Předmět: Re: Existuje moznost jak tu zustat legalne? |
|
|
| pdmlynek napsal: | | Marketa napsal: |
|
Jestli tomu rozumím, tak au pair není na to že má uklízet. Na to jsou uklízečky. Je to většinou rodinám velice jasně řečeno že holka není na to aby uklízela ale aby pomáhala se starat o děcka. Když mluvím se sousedkami a čtu co o au pairkách píšou rodiny, tak se vyjadřují spíš že ty holky jsou u nich na celoročné dovolený (“No, prostě si uvědom že to si pozveš do domu teenagera, a né někoho kdo je nanny nebo uklízečka. Holka není samostatná.”) a jen pár hodin denně (asi prý 5 nebo 6) pomáhají s děckem.
Souhlasím že je to špatné když rodina zneužívá au pairku. To by se mělo trestat.
Navíc, píšeš že au pairku jsi dělala už 20 měsíců. Jestliže to je otročina tak proč jsis to prodloužila? Nemá to být jen na 12 měsíců?
BTW, nerozumím co se Ti zdá znechuceného že někdo myje záchody. Je v USA hodně lidí kteří to dělají 8 nebo 10 hodni denně. Není to žádná tragédie. |
JENOMZE PRAVE NE KAZDA RODINA JE FEOFOVA..HLAVNE TY,KTERE UZ MELY NEKOLIK AUPAIREK ZA SEBOU O TOM VEDI SVE...HODNE RODIN AUPAIRKU ZNEUZIVA. HELE ZNAM JICH HODNE...
ANO JSOU I TAKOVE CO SI TO NEMUZOU VYNACHVALIT A RODINU NAPROSTO MILUJOU..ALE PAK MAS DESET DALSICH KTERE SE STRILEJI DO HLAVY...
PROC JSEM SI TO PRODLOUZILA? TY BY SIS NIC NEPRODLOUZIL KDYBYS MEL TU MOZNOST DOSTAT ID NA ROK PAK ZDRHNOUT A VESELE SI ZIT NA ROK (SKORO LEGALNE)? SAMOZREJME ZE PRODLOUZIL.
KAZDEJ TO VIDI STRASNE JEDNODUSE NEZ SI TO SAM ZKUSI. PROSIMTE NEPODCENUJ TO,KDYZ O TOM NIC NEVIS.
KAZDA RODINA JE JINA. NEKTERI NECHAJ AUPAIRKU PRACOVAT TECH 6HODIN DENNE...A JE TO OPRAVDU JEN O TECH DETECH. JINE RODINY TOHO ZNEUZIVAJI A AUPAIRKA MAKA DVANACTKY NEBO DESITKY DENNE A DELA NAPROSTO VSECHNO
NERIKAM ZE MITI ZACHODU JE SPATEN...ALE PRO TO SE JAKO AUPAIRKA NEZAPISUJES..A UZ VUBEC NE MITI HAJZLU PO TECH HOST PARENTS..MAS TO UKLIZET MAXIMALNE PO DETECH A POKUD VIM,TAK MALY DETI VLOZKY NENOSEJ!!!!!
HELE...JE TO SAMOZREJME KAZDEHO NAZOR A JA TI TEN TVUJ BRAT NEBUDU...ALE JAK RIKAM...100LIDI 100 ZKUSENOSTI .. A NEMEL BYS TO BRAT PODLE JEDNE AUPAIRKY... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne září 24, 2006 11:27 am Předmět: |
|
|
| scout66 napsal: | Tak tak, akorat ze ti kluci, co by vrazdili, mohli jako au-pair prijet taky
Naprosto presne jsi to Rigu pojmenoval s tim zatinanim rozmazlenych zubu! Nejenom au-pairky si zazily v USA tezke chvile. Spousta lidi si musela vytrpet horory, nez se postavili na vlastni nohy. Pucovani posranych hajzlu nevyjimaje, casto k tomu byla prihozena i nejaka ta tycka Museli si tvrde vydelat na stravu, na bydleni, na auto a vsechny naklady s tim spojene, na postel, periny, hrnec a hrnecek....O nejakych 140$ na utratu si mohli nechat dlouhe mesice jen zdat!
Zbytecne sem tahat 100 ruznych pripadu. Jde o princip.
Jinak znovu podotykam, ze ne vzdycky je ten nejjednodusi zpusob taky ten nejlepsi. Existuji i jine cesty, ale je treba se mnohem vic snazit! |
Amen to that, brotha!
Ver mi, ze ti "kluci", o kterych mluvim, by sem jako au-pairky prijet nemohli. Ackoli treba Bedan by byl skvela au-pair ! Toho by poslouchali nejen deti, ale taky rodice, jejich sousedi, mistni sherif, starosta ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: ne září 24, 2006 12:11 pm Předmět: |
|
|
Dneska me to porad odhlasuje  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marketa_NY
Registrace: 23. 09. 2006 Příspěvky: 316 Bydliště: New York
|
Zaslal: po září 25, 2006 5:52 pm Předmět: |
|
|
NAHODOU JA BEJT ZNUDENA AMERICKA PANICKA S PETI CAPARTIKAMA..JA BYCH SI KLIDO PIDO NECHALA DOVEST PEKNEHO UROSTLEHO CESKEHO CHLAPAKA AUPAIRAKA ... MANZILKA BYCH POSLALA NA PRACOVNI CESTU DO ZAHRANICI ... A AUPAIR BY ME MOHL OBSKAKOVAT... DOSLOVA
NO TECH PET DETI BYCH TREBA POSLALA NA DOVOLENOU K MAMINCE DO CECH  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: po září 25, 2006 7:22 pm Předmět: |
|
|
A tomu se oni prave snazi zabranit - once you Czech, you never go back!  |