|
|
| Autor |
Zpráva |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: pá září 01, 2006 5:06 pm Předmět: Re: Existuje moznost jak tu zustat legalne? |
|
|
| pdmlynek napsal: |
Mě zajímá jestli jsou jiné au pairky tak naštvané jako Ty.
|
JA NEJSEM NASTVANA,
JA JSEM SEM JELA S UMYSLEM TU ZUSTAT,
A PROTO
JSEM SI TO VYTRPELA
A TED SE MAM DOBRE
ALE UZ ME TO NEBA TO S TEBOU ROZEBIRAT. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1222 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: pá září 01, 2006 5:21 pm Předmět: Re: Existuje moznost jak tu zustat legalne? |
|
|
| XxX napsal: |
-->> PROTOZE JSEM POTREBOVALA GRATIS LETENKU
UZ JSEM TO PSALA.
|
Ty se vysmíváš tomu že rodina Ti zaplatila letenku do Států? Kdo koho vlastně zneužil?
--->>> AHA KDYBY NEBYLA POVAZOVANA ZA DOSPELOU OSOBU, TAK ASI NEHLIDA DETI, NE? PROC TEDA AMERICKY RODINY CHTEJ AUPAIRKY?????
|
Ano. Proto au pairky nejsou prý na to aby dělali jako nanny ale proto aby prý pomáhaly rodině. Prý aupairky má být závistlá pomoc a né nezávistlá. Alespoň tak to agentůry líčí.
Jestliže se domníváš že není rozdíl mezi sloužbou aupairek z jiných zemí a sloužbou normálních amerických nannies, tak jak se domníváš že by se americké nannies měly živit? Kdyby to vážně byla stejná práce za poloviční cenu, tak by nikdo neplatil dvakrát tolik za nanny? Nikdo by tak neplýtval penězmi.
--->>>TY VOLE MLYNKU, ODKUD JSI VYLEZ??? ZASE SE PLETES.
RODINY JSOU VYBIRANY PECLIVE, PODLE JEJICH PRIJMU.
TAKZE BOHATY RODINY, CO SI MYSLEJ ZE ONI JSOU "SHIT".
|
Kde jsi na to přišla že jsou nějaké bohaté rodiny? Je jich v sousedství kolem mě moře, a žádná rodina není bohatá. A to že jsou vybrané pečlivě jsi slyšela kde? Od agentůry?
Díky za vysvětlení. Jestliže píšeš pravdu o tom jak to je, tak mi to připadá že ty agentůry povídají básničky jak rodinám, tak holkám.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: pá září 01, 2006 5:24 pm Předmět: |
|
|
| XxX napsal: | | pdmlynek napsal: | | XxX napsal: |
Ale v jednom tobe a mlynkovi dam zapravdu - gratis letenka do Statu. Diky  |
Hmm, gratis. Nesmysl. Rodina za to platila.
.... |
MLYNKU,
STACI.
JSI UPLNE MIMO, TAK TO NEROZEBIREJ. |
Vážně? Kde? Rád se poučím |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: pá září 01, 2006 5:26 pm Předmět: Re: Existuje moznost jak tu zustat legalne? |
|
|
| XxX napsal: | | ALE UZ ME TO NEBA TO S TEBOU ROZEBIRAT. |
To je v pohodě. Já si s Tebou vždy rád pokecám, protože máš uplný jiný pohled na svět než já.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá září 01, 2006 7:36 pm Předmět: |
|
|
| archimedes napsal: | myslim, ze tohle tema nekteri jedinci vzali jako osobni prestrelku, myslim, ze puvodni dotaz znel, zda je moznost zde legalne zustat jako Au-pair a prectete si, co z toho vzniklo . Rekl bych, ze se sem vubec nema jako Au - pair jezdit ja tuhle problematiku neznam, tudiz nemohu radit, ale z predeslych "rad" citim, ze na otazku co delat ? prisla odpoved "dobre Ti tak" alespon ja mam takovy pocit a to doufam mit muzu..
Pobytu zdar a Au-pair zvlast !!! Drzim Ti place KACENKO  |
1) Kazde tema se vyviji a diky tomu se tady probralo uz hodne zajimaveho, i kdyz puvodni tema bylo trochu odjinud.
2) Pokud bys to tady sledoval par let, tak bys vedel, ze takovych zoufalych dotazu co dal s J1, kdyz mam takovou zlou rodinu ale moc bych tady chtela zit, studovat, pracovat....tu bylo nepocitane a podobaji se jako vejce vejci. staci si projit historii, trochu pohledat a odpoved se da najit. Ale to se nikomu nechce. zrovna tak, jak se nikomu nechce zjistovat predem, co vlastne prace au-pair obnasi a jake s ni mely holky zkusenosti v uplynulych letech.
3) Dalo se odpovedet uplne jednoduse:
J1 visum je po opusteni rodiny uplne k nicemu. legalne tu zustat nemuzes. Musis se zaridit jinak, vratit se domu a ziskat jine vizum. nebo tu zustan nelegalne.
4) Je nacase, aby nekdo tem holkam rekl natvrdo, ze bud sem prijedou a zustanou nelegalne, nebo ze budou delat tvrdou praci pro rodinu za par dolaru. Takze odpovedi ve stylu "dobre ti tak ty nano" nejsou zase az tak mimo a mozna tem dalsim otevrou oci. I pro Kacenku samotnou bude dobre si do budoucna uvedomit, ze se za chyby plati a anivita neni vyjimkou. ja to zakusil na vlastni kuzi mockrat a utesovani na netu jsem nepotreboval. Mnohdy je opravdu lepsi kruta pravda, nez milosrdna lez.
Nic ve zlem. Pokoj v dusi vsem Dokud jeste zijem, je vsechno OK! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: pá září 01, 2006 7:38 pm Předmět: |
|
|
jj, zase jsem to nestihl pred odhlasennim  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
|
Zaslal: pá září 01, 2006 7:38 pm Předmět: Re: Existuje moznost jak tu zustat legalne? |
|
|
| pdmlynek napsal: | | XxX napsal: |
-->> PROTOZE JSEM POTREBOVALA GRATIS LETENKU
UZ JSEM TO PSALA.
|
Ty se vysmíváš tomu že rodina Ti zaplatila letenku do Států? Kdo koho vlastně zneužil?
--->>> AHA KDYBY NEBYLA POVAZOVANA ZA DOSPELOU OSOBU, TAK ASI NEHLIDA DETI, NE? PROC TEDA AMERICKY RODINY CHTEJ AUPAIRKY?????
|
Ano. Proto au pairky nejsou prý na to aby dělali jako nanny ale proto aby prý pomáhaly rodině. Prý aupairky má být závistlá pomoc a né nezávistlá. Alespoň tak to agentůry líčí.
Jestliže se domníváš že není rozdíl mezi sloužbou aupairek z jiných zemí a sloužbou normálních amerických nannies, tak jak se domníváš že by se americké nannies měly živit? Kdyby to vážně byla stejná práce za poloviční cenu, tak by nikdo neplatil dvakrát tolik za nanny? Nikdo by tak neplýtval penězmi.
--->>>TY VOLE MLYNKU, ODKUD JSI VYLEZ??? ZASE SE PLETES.
RODINY JSOU VYBIRANY PECLIVE, PODLE JEJICH PRIJMU.
TAKZE BOHATY RODINY, CO SI MYSLEJ ZE ONI JSOU "SHIT".
|
Kde jsi na to přišla že jsou nějaké bohaté rodiny? Je jich v sousedství kolem mě moře, a žádná rodina není bohatá. A to že jsou vybrané pečlivě jsi slyšela kde? Od agentůry?
Díky za vysvětlení. Jestliže píšeš pravdu o tom jak to je, tak mi to připadá že ty agentůry povídají básničky jak rodinám, tak holkám.  |
AGENTURY KECAJ I RODINE I AUPAIRKAM
JIM JDE O TO ABY ZPROSTREDKOVALY SERVIS A DOSTALY $$$
JA NIKOHO NEZNEUZILA
CHTELA JSEM DO STATU, JET PRES AGENTURU BYLA NEJJEDNODUSSI CESTA, VIZUM OKAMZITE BEZ PROBLEMU, LETENKA GRATIS. AKORAT JSEM SI MUSELA VYTRPET ROK, STARALA JSEM SE O DETI, KRASNE JSEM SI UZILA SVET OTROKU, ALE TED JSEM TU, VYSMATA, V POHODE A TO BYL MUJ PLAN NIC VIC ZA TIM NEHLEDEJ  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Katka Anonymní
|
Zaslal: pá září 01, 2006 8:58 pm Předmět: A o tom to je.... |
|
|
lol
Pratele dekuji ja nepotrebuju utesovat... vedela jsem jak se nektere holky maji spatne uz kdyz jsem sem jela a verila jsem ze budu mit stesti, ktere jsem nakonec mela (rikam ze ja mam dobrou rodinu) a nechtela jsem si na ni stezovat jen jsem psala neco o tom co mi tu nevyhovuje... protoze NEKTERI se vyjadrovali o aupair skoro jako o dorostence co si tu uziva prazdniny...
Ja jen zjistila ze to neni nic pro me a ze s tim hodlam neco udelat proto byl ten dotaz....
Dekuju! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
meppovic
Registrace: 21. 05. 2006 Příspěvky: 76 Bydliště: Prazska liska podsita
|
Zaslal: ne září 03, 2006 2:42 am Předmět: |
|
|
Ja bych k tomu dodal jen poznamku, ze jich par znam take a sic to neni pripad zrovna teto slecny tak v drtive vetsine to byla jejich prvni "poradnejsi" prace v zivote , do te doby se vetsina mela jako v bavlnce VS, rodice, sem tam brigoska atd.. a proto na to me vetsina negativni nazor, neni to o tom, ze by nejak extra dreli koneckoncu az budou mit vlastni deti budou delat to same, ale ze nejsou zvykle pracovat. A koneckoncu temer kazdy kdo si z nas vzpomene na svou prvni praci vytanemu obrazek velke driny za malo penez  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 492 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: ne září 03, 2006 3:22 am Předmět: |
|
|
XxX
Delas jako by byl v USA problem najit praci bez pracovniho povoleni....
jestli umi dobre anglicky tak kolikrat SSC nemusi ani ukazovat, ma skusenost.
Libi se mi, jak je nekdo v USA legalne a tvrdi lidem co tam jsou nelegalne, ze nema sanci na nic....
Tu holku nestraste a radeji ji nekdo dejte praci...
Vzpomente jak jste zacinali vy, tak se ji snazte pomoci a ne ji rikat takove veci...
Zdar Bucky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne září 03, 2006 8:04 am Předmět: |
|
|
to bucky:  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: ne září 03, 2006 11:17 am Předmět: |
|
|
To bucky:
Ona tady snad chtela zustat legalne, ne? Nebo na co se to vlastne ptala? Tak ji nenut v jeji situaci k dalsi blbosti a sezen ji vizum nebo GC. Pokud ma zajem tady pobyvat legalne, je nejlepsi se v klidu vratit do Cech a zaridit se jinak. Tvoje "reseni" je sice jednoduche, ale to je tak vsechno. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
|
Zaslal: ne září 03, 2006 12:25 pm Předmět: |
|
|
| BUCKETHEAD napsal: | XxX
Libi se mi, jak je nekdo v USA legalne a tvrdi lidem co tam jsou nelegalne, ze nema sanci na nic....
Vzpomente jak jste zacinali vy, tak se ji snazte pomoci a ne ji rikat takove veci...
Zdar Bucky |
cti poradne, pak pis..
otazka byla jak tu zustat legalne,
ne jak rozsirit radu nelegalu
a ten anonym co mi tu zase stoji za prdeli jak nejakej ocas by se mel taky naucit cist... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 492 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: po září 04, 2006 3:02 am Předmět: |
|
|
To je sice hezke, ale ta holka nejak zacit musi.
Nerikej te mi, ze kazdy z vas zacal hned z Green Card nebo immigration visa statusem...
Potrebuje se rozkoukat a treba najde frajera a vezme si ho.
To je jedine reseni jak zustat tady legalne.¨
V kazdem pripade, ja se setkal jenom z neochotou z cechama v USA takze se ani nedivim.
A co tady ctu, se kolikrat ani nestacim divit  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út září 05, 2006 8:58 am Předmět: |
|
|
| XxX napsal: | | BUCKETHEAD napsal: | XxX
Zdar Bucky |
cti poradne, pak pis..
otazka byla jak tu zustat legalne,
ne jak rozsirit radu nelegalu
a ten anonym co mi tu zase stoji za prdeli jak nejakej ocas by se mel taky naucit cist... |
Zatim jsem nic do tohodle tematu nic nenapsal, takze asi mas za sebou vic anonymu.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|