Existuje moznost jak tu zustat legalne?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Existuje moznost jak tu zustat legalne?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

Autor Zpráva
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: pá září 01, 2006 3:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Toto vsechno se dalo zjistit predem. Pro holky je to nejjednodussi cesta, tak vetsina z nich mavne rukou a doufa, ze ona se bude mit skvele.
Mam pocit, ze vetsina tyto informace pred odjezdem nechce slyset. Je to o osobnim rozhodovani. A taky by se nic nestalo, kdyby se kazda "vychodoevropska otrokyne" predem pripravila na eventualitu, ze ji proste tento zpusob vylepsovani anglictiny nebude vyhovovat. Resit to pak po pul roku na forech je trosku blahove.
XxX

Registrace: 13. 07. 2005

PříspěvekZaslal: pá září 01, 2006 3:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

scout66 napsal:
Toto vsechno se dalo zjistit predem. Pro holky je to nejjednodussi cesta, tak vetsina z nich mavne rukou a doufa, ze ona se bude mit skvele.
Mam pocit, ze vetsina tyto informace pred odjezdem nechce slyset. Je to o osobnim rozhodovani. A taky by se nic nestalo, kdyby se kazda "vychodoevropska otrokyne" predem pripravila na eventualitu, ze ji proste tento zpusob vylepsovani anglictiny nebude vyhovovat. Resit to pak po pul roku na forech je trosku blahove.

Scoute,
jel jsi nekdy pres agenturu delat aupair?
Zkus to, a vyslechni si agenturu, jak se o skvelem programu aupair vyjadruje. Ja chtela slyset jaky to je, ale to co jsem slysela se velice lisilo od toho co jsem zazila.
Ale v jednom tobe a mlynkovi dam zapravdu - gratis letenka do Statu. Diky Laughing
XxX

PříspěvekZaslal: pá září 01, 2006 3:33 pm    Předmět: Re: To: pdmlynek Odpovědět s citátem

Katka napsal:
To: pdmlynek

Ahoj myslim si ze se na aupair divas hodne naivne asi jako vetsina Americkych rodin.... je to pro ne tak jednodussi rict si pomuzeme nejake chudince privydelat si a rozsirit si obzor, nez si priznat ze najdou nekoho koho budou mit pri ruce 24 hodin denne za 140 doradu...

Ja uz nejsem zadny pubertak je mi 24 let, 3 roky jsem v Praze pracovovala a zila v podnajmu....
Aupair nedelam kvuli penezum (mela jsem slusnou praci) ani kvuli neskonale obetavosti, ale kvuli anglictine... byla to ta nejjednodusi cesta jak se konecne naucit anglicky...

Obecny pohled aupair... pokud muzu shrnout pribehy mych kamaradek. Tak to je ze pokud se nekdo prizpusobi tak je to aupair. Zije v cizim baraku, ji z ciziho talire, stara se o cizi deti... kdyz sem prijedes zjistis ze vlastne nemas narok skoro na nic jen na tech 140 dolaru... vsechno ostatni je milodar rodiny...
A pokud se te rozhodnout vyuzivat mas 2 moznosti drzet hubu a krok, nebo se ozvat coz zapricini prinejlepsim jen dusno a neshody.... v horsim pripade nesnasenlivost, naschvaly a zmenu rodiny, k lepsimu??? chachaaaa to vi jen panbuh...

Je to vazne VOJNA PRO HOLKY...

Me zkusenosti? Ja si rekla pokud si budu rozument s matkou bude to ok.... v prvni rodine byla matka krava (s prominutim) musela jsem behem pul hodiny uklidit kuchyn (coz znamena nadobi, linka, sporak, mikrovlnka, prekapavac, trouba) detem pokoje (ustlat, kose, hracky), koupelny uklidit, play room a zalozit na pradlo....
Deti museli mit srovnane obleceni podle barev...
Kdyz na me asi 3 neopravnene kricela rekla jsem si a dost...
Zmenila jsem rodinu... kde sice nemusim delat vsechnu tuhle otrocinu, ale zjistila jsem ze jsem temer nesvepravny clovek.... jim hnusna jidla co kupuji.. mobil muzu pouzivat jen kdyz rodice prcuji navic nemuzu nikomu dat cislo, s autem muzu jezdit jen v nejblizzsim okoli a vzdycky se musim zeptat, PC muzu pouzivat do pulnoci a v tu dobu mam taky vecerku.....

Ziju zivot cizi rodiny misto abych si setrila na neco vlastniho... a prisla jsem o svoji svobodu...

A vis co reknu ti jeste neco presto mam velmi dobrou rodinu!!!!

Mimochodem probud se aupair je job jako kazdy jiny... mela by snad treba ucitelka zustat v jedne praci jen proto ze s ni reditel pocita a deti ji maji radi?????? Vetsinou Americke rodiny si hraji na to ze to neni pracovni vztah protoze pak maji tu holku k dispozici 24 hodin denne...

Je pravda ze jsem mela ty nejlepsi umysly s rodinou zustat rok... jsem tady 7 mesicu a jsem nestastna do tedka me ty dve starsi holky moc nemusi coz nesnasim moc dobre... ale zivot je boj...

Rodina pocitam nebude smutna tak dlouho jako jsem tu ja a nemuzu prece dat prednost jim pred sebou??? Takovej masochista zase nejsem...

Tak moje rozhodnuti je celkem snadne, vrhnout se do nejiste budoucnosti, vydelat si nejake peniza a vratit se do Cech...
Nebo se vratit do Cech uz ted...

Kazdopade dekuju za nazor Katka

Katko,
vykasli se na rodinu i na podmlynka,
odejdi a vydelej si.
Hele vsichni tady budou hucet at se vratis domu,
ze jsi nelegal, ale kasli na ne.
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá září 01, 2006 3:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to;XxX
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: pá září 01, 2006 4:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

XxX napsal:

Podmlynku,
usetri si kecy, nekdy mluvis jak magor. ..

A ty si taky nekdy usetri zbytecny kecy kdyz o tom h*** vis.

Máš pravdu, moc o tom nevím, děkuji že mi to tak můžeš vysvětlit.

XxX napsal:

Hele, ja taky trapne delala aupair. A chtela bych videt tebe jak nekde makas 45 hodin tejdne za 140 dolaru tydne!!!

Jo bydleni zdarma, a jidlo, ale 45 h tydne.

Kdyz si to vsechno spocitas, tak logicky - levna pracovni sila.

Není to prý žádná práce. Vždyť i Ty jsi psala že J1 vísum které podle Tebe au-pairky musí mít jim nedává právo být zaměstnaná.

Jestliže to považuješ za práci, a né šanci si zlepšit jazyk, podívat se do světa, atd., tak souhlasím že to je mizerně placené. Nerozumím proč jsi to považovala za práci.

A navíc, jestliže to jsi považovala jako zaměstání, a chtěla jsis vydělat místo aby jsi prožila rok v cizině, tak proč jsi do toho šla? Nutil Tě k tomu někdo, nebo co? Vždyť jsi šla jsi do toho dobrovolně. Zdá se mi to nepochopitelné že někdo dobrovolně příjme práci kterou považuje za špatně placenou, a pak brečí že to je málo. Jestli se Ti zdálo $140 za týden málo, tak proč jsi to dělala? Question

XxX napsal:

...ja ji preju aby ji vyslo vse po cem touzi...

Díky! Smile
XxX

PříspěvekZaslal: pá září 01, 2006 4:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

podmlynek:
Není to prý žádná práce. Vždyť i Ty jsi psala že J1 vísum které podle Tebe au-pairky musí mít jim nedává právo být zaměstnaná.

--->>> Hele mlynku, ja nejsem imigracni oddeleni, takze asi takhle : na J1 smis pouze pracovat jako aupair, neboli nanny. A jestli myslis, ze holky co hlidaj deti a staraj se o ne, vlastne nepracujou, tak jsi mimo. Nebo rikas ze holky co delaj ve skolkach, atd, vlastne nedelaj???

podmlynek:
A navíc, jestliže to jsi považovala jako zaměstání, a chtěla jsis vydělat místo aby jsi prožila rok v cizině, tak proč jsi do toho šla? Nutil Tě k tomu někdo, nebo co? Vždyť jsi šla jsi do toho dobrovolně. Zdá se mi to nepochopitelné že někdo dobrovolně příjme práci kterou považuje za špatně placenou, a pak brečí že to je málo. Jestli se Ti zdálo $140 za týden málo, tak proč jsi to dělala? Question

--->>> protoze mi bylo teprve 24, a brala jsem to jako gratis vstupenku do USA.

A agentura lhala jako kdyz tiskne.
A protoze jsem byla blba a naivni, tak jsem u rodiny zustala skoro celej rok, protoze mi bylo blby se na ne vykaslat. A proto jsem to delala.
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: pá září 01, 2006 4:32 pm    Předmět: Re: Existuje moznost jak tu zustat legalne? Odpovědět s citátem

XxX napsal:
Měl jsem vždycky dojem že holka nejede si vydělat, ale jen si spíš užít rok v jiném kraji.

-- ses naivni nebo blbej? Kdyz si budu chtit uzit, tak si pojedu uzit a ne se nechat sedrit z kuze!!

Asi naivní. Já to jen znám z hovorů se soudedkami a z web stránek. Je to jasné že nejde o to aby si holka vydělala, ale aby si užila v jiném kraji. Není to zaměstnání. Přeci žádná holka nebude považovat vydělávání $140 za týden jako slušnou mzdu. Proč by pracovala za tak málo peněz?

A jestliže jsi sis to chtěla užít, a né pomáhat rodině s děckami jakoby starší sestra, tak vůbec nerozumím proč jsi přijela do USA jako au pairka a né jako turistka.

XxX napsal:

....hostit au pairku je jako si pozvat do domu teenagera....

-- Teenagera?? WTF... ja nemam slov...

Hele, toto byly slova mých sousedek, né moje. Prý průměrná au pairka je více zodpovědná než děcko, ale nemůže být považovaná za úplně dospělou zodpovědnou osobu. Jen se podívej na stránky agentůr; píšou rodičům že au pairka jen má pomáhat, a né jí brát jako nanny.

XxX napsal:

Vážně se na to díváš, XXX, jako na otročinu? Dosti mě to šokuje. Mají ostatní au pairky podobný názor?

-- dalsi debilita, jak mam vedet zda maji ostatni aupairky podobny nazor? Maji vsichni zednici stejny nazor?? Nebo vsichni prodavaci??

Mě zajímá jestli jsou jiné au pairky tak naštvané jako Ty. Předpokládal jsem že Ty jich pár budeš znát, a že budeš vědět jaké asi ony mají názory na tuto věc. Jo, předpokládám že každý zedník, nebo prodavač bude znát pár kolegů, a že bude vědět jak se na svojí práci dívají.

Znáš pár jiných holek které dělají nebo dělaly jako au pairky? Víš jestli se na svůj čas s rodinou dívaly jako na zaměstnání?

XxX napsal:

Rodina by byla smutna, jasne, blby cesce platej o 50% min nez americance, jasne, sahnout hluboko do penezenky - to fakt zaboli u srdce.

Hele, když už jsem u těch peněz, mohla by jses na to podívat z pozice té rodiny? Rodiče které potřebují pomoc s malými děckami nejsou o moc starší než au pairky. Začínají od začátku. Mají poměrné nízké platy, poměrně vysokou hypotéku, velké výdaje pro děcka, atd. Kolik myslíš že si můžou dovolit platit za někoho kdo by pomáhal s děckami? Docela nic moc. Proto prý je systém, kde rodina dostane pomoc s děckami za to že nejenom dají holce pár dolarů, ale hlavně jí umožní prožití v jiné zemi.
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: pá září 01, 2006 4:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Prave jsem chtel napsat, ze se mi nechce verit, ze bys zrovna ty byla tak naivni a verila nejaky agenture! vdyt si to procti na netu ty story od holek, co tim prosly. Ale je fakt, ze ta agentura se posloucha lip. To je takova ta rajska hudba pro usi a stetka pekne huste namocena do medu maze usta Smile
archimedes

Registrace: 10. 02. 2005

PříspěvekZaslal: pá září 01, 2006 4:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kacenko, jeste neodjizdej Very Happy
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: pá září 01, 2006 4:39 pm    Předmět: Re: To: pdmlynek Odpovědět s citátem

Katka napsal:
Ahoj myslim si ze se na aupair divas hodne naivne asi jako vetsina Americkych rodin....

Díky za vysvětlení. Nevěděl jsem že to může být tak hořké pro au pairku jak to líčíš.

Přeju Ti štěstí!
archimedes

Registrace: 10. 02. 2005

PříspěvekZaslal: pá září 01, 2006 4:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

myslim, ze tohle tema nekteri jedinci vzali jako osobni prestrelku, myslim, ze puvodni dotaz znel, zda je moznost zde legalne zustat jako Au-pair a prectete si, co z toho vzniklo . Rekl bych, ze se sem vubec nema jako Au - pair jezdit Smile ja tuhle problematiku neznam, tudiz nemohu radit, ale z predeslych "rad" citim, ze na otazku co delat ? prisla odpoved "dobre Ti tak" alespon ja mam takovy pocit a to doufam mit muzu.. Very Happy
Pobytu zdar a Au-pair zvlast !!! Drzim Ti place KACENKO Very Happy
XxX

PříspěvekZaslal: pá září 01, 2006 4:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

scout66 napsal:
Prave jsem chtel napsat, ze se mi nechce verit, ze bys zrovna ty byla tak naivni a verila nejaky agenture! vdyt si to procti na netu ty story od holek, co tim prosly. Ale je fakt, ze ta agentura se posloucha lip. To je takova ta rajska hudba pro usi a stetka pekne huste namocena do medu maze usta Smile

Scoute, ver tomu, byla jsem naivni, ja predtim nikdy aupair ve statech nedelala Smile
a nerikej ze ty kdyz jsi nekde hledal job, a oni ti slibovali hory doly, tak jsi vzdy vedel ze kecaj.
A mozna ty jsi vedel co a jak - a mozna je to kvuli tomu ze mezi nama je 20 letej vekovej rozdil Smile
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: pá září 01, 2006 4:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

XxX napsal:

Ale v jednom tobe a mlynkovi dam zapravdu - gratis letenka do Statu. Diky Laughing

Hmm, gratis. Nesmysl. Rodina za to platila.

Stejně jako za jídlo; nebo máš dojem že jídlo nic nestojí?
Stejně jako za ubytování; nebo máš dojem že dům s 5 ložnicemi je stejné drahý jako s čtyřmi?
Stejně jako za pojištění (o které jsi psala že by prý holka přišla); nebo si myslíš že to pojišťovny dělají zadarmo?
Stejně jako zvýšení automobilového pojištění; nebo si myslíš že pojišťovna nebude považovat přídání 20-ti leté holce s neznámou řidičovskou historií za hazardní?
Stejně jako za tu agentůru; nebo se domníváš že agentůra to všechno organizuje zadarmo?

Těch $140 co holka dostane je jen zlomek toho co to rodiče stojí. Prý rodina spíš má počítat že týdení náklady budou o $270 víší (aspoň to tak bylo když jsem si to prohlížel před 3 lety).
XxX

PříspěvekZaslal: pá září 01, 2006 4:59 pm    Předmět: Re: Existuje moznost jak tu zustat legalne? Odpovědět s citátem

[quote="pdmlynek"]

A jestliže jsi sis to chtěla užít, a né pomáhat rodině s děckami jakoby starší sestra, tak vůbec nerozumím proč jsi přijela do USA jako au pairka a né jako turistka.

-->> PROTOZE JSEM POTREBOVALA GRATIS LETENKU Smile
UZ JSEM TO PSALA.

========================================

....hostit au pairku je jako si pozvat do domu teenagera....

-- Teenagera?? WTF... ja nemam slov...

Hele, toto byly slova mých sousedek, né moje. Prý průměrná au pairka je více zodpovědná než děcko, ale nemůže být považovaná za úplně dospělou zodpovědnou osobu. Jen se podívej na stránky agentůr; píšou rodičům že au pairka jen má pomáhat, a né jí brát jako nanny.

--->>> AHA KDYBY NEBYLA POVAZOVANA ZA DOSPELOU OSOBU, TAK ASI NEHLIDA DETI, NE? PROC TEDA AMERICKY RODINY CHTEJ AUPAIRKY?????

Mě zajímá jestli jsou jiné au pairky tak naštvané jako Ty. Předpokládal jsem že Ty jich pár budeš znát, a že budeš vědět jaké asi ony mají názory na tuto věc. Jo, předpokládám že každý zedník, nebo prodavač bude znát pár kolegů, a že bude vědět jak se na svojí práci dívají.

Znáš pár jiných holek které dělají nebo dělaly jako au pairky? Víš jestli se na svůj čas s rodinou dívaly jako na zaměstnání?

--->>> JO ZNAM, ZABALILY TO PO PAR TEJDNECH, ANEBO TO TAKY BRALI JAKO GRATIS LETENKU DO STATU.

Rodiče které potřebují pomoc s malými děckami nejsou o moc starší než au pairky. Začínají od začátku. Mají poměrné nízké platy, poměrně vysokou hypotéku, velké výdaje pro děcka, atd. Kolik myslíš že si můžou dovolit platit za někoho kdo by pomáhal s děckami? Docela nic moc. Proto prý je systém, kde rodina dostane pomoc s děckami za to že nejenom dají holce pár dolarů, ale hlavně jí umožní prožití v jiné zemi.

--->>>TY VOLE MLYNKU, ODKUD JSI VYLEZ??? ZASE SE PLETES.
RODINY JSOU VYBIRANY PECLIVE, PODLE JEJICH PRIJMU.
TAKZE BOHATY RODINY, CO SI MYSLEJ ZE ONI JSOU "SHIT".
JO, RODICE NEJSOU O MOC STARSI NEZ AUPAIRKY? AHA TAKZE 4O LET PRUMER, TO ASI NIC NEZNAMENA, VID.

A JEDNU RADU PRO TEBE A VSEM TVYM PODOBNYM - NESUKEJ KDYZ NEVIS JAK SE TO DELA A PAK KVULI NASLEDKUM SI NEMUZES DOVOLIT AMERICKOU NANNY!!!!!!
XxX

PříspěvekZaslal: pá září 01, 2006 5:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
XxX napsal:

Hmm, gratis. Nesmysl. Rodina za to platila.

Stejně jako za jídlo; nebo máš dojem že jídlo nic nestojí?
Stejně jako za ubytování; nebo máš dojem že dům s 5 ložnicemi je stejné drahý jako s čtyřmi?
Stejně jako za pojištění (o které jsi psala že by prý holka přišla); nebo si myslíš že to pojišťovny dělají zadarmo?
Stejně jako zvýšení automobilového pojištění; nebo si myslíš že pojišťovna nebude považovat přídání 20-ti leté holce s neznámou řidičovskou historií za hazardní?
Stejně jako za tu agentůru; nebo se domníváš že agentůra to všechno organizuje zadarmo?

Těch $140 co holka dostane je jen zlomek toho co to rodiče stojí. Prý rodina spíš má počítat že týdení náklady budou o $270 víší (aspoň to tak bylo když jsem si to prohlížel před 3 lety).

MLYNKU,
STACI.
JSI UPLNE MIMO, TAK TO NEROZEBIREJ.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Pomoc SOS Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Strana 2 z 8

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com