klidne neplatte, oni si to vyberou nekde jinde

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

klidne neplatte, oni si to vyberou nekde jinde

Autor Zpráva
Terezice

Registrace: 21. 06. 2006

PříspěvekZaslal: pá červenec 14, 2006 9:37 pm    Předmět: klidne neplatte, oni si to vyberou nekde jinde Odpovědět s citátem

Ja jenom koukam, ze nase tema o placeni doktoru se dostalo uuuuplne nekam jinam, nevadi, napisu to do noveho tematu, jelikoz jsem siiiilene rozhorcena. Manzela jsem uz nastvala, tak to nekomu rict musim, ze jo.
Byla jsem u lekare s lehkymi obtizemi - bolelo me na leve strane pod zebrama - lekar nevedel, ktera bije, takze me udela milion krevnich testu. Super. Odchazela jsem z ordinace o 140 $ lehci. Celkova suma cinila 390 $, diky pojistovne, me to nezrujnovalo. Na otazku, za co platim tolik me bylo receno, ze jsem novy pacient. OK budiz. Objednala jsem se na pohovor s lekarem o mych krevnich testech. Nejenom, ze jsem v ordinaci cekala asi tak hodinu a pul, navic pan doktor rekl, ze veskere tesky jsou naprosto v poradku a ze teda nevidi duvod aby me lehke obtize dale pretrvavaly. Pri odchodu z ordinace jsem se ptala sestry jestli jsem neco dluzna. Ale kdepak, to byly jenom vysledky.
Dalsi den jsem jela na dovolenou, a tak jsem doktorovi rekla, ze kdyby neco, stavim se u nej za dva mesice. (Ty zahadne obtize celkem prestaly obtezovat).
Vcera jsem dostala ucet na 180$. Do telefonu me bylo receno, ze je to za posledni navstevu. Jeeee vy si nedovedete predstavit, jak jsem byla besna.
Zatim to nema zadny konec - manager je na dovoleny - ale jsem pripravena se o tech blbej 180 $ rvat - a to snad i fyzicky. A to neni o penezich, je to o principu. Jaka to drzost. No nic jdu schladnout.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: pá červenec 14, 2006 10:18 pm    Předmět: Re: klidne neplatte, oni si to vyberou nekde jinde Odpovědět s citátem

Terezice napsal:
…jsem siiiilene rozhorcena. Manzela jsem uz nastvala, tak to nekomu rict musim, ze jo.

No tak se vypovídej. Na to jsme tady.

citace:

Nejenom, ze jsem v ordinaci cekala asi tak hodinu a pul, ….

To mě taky štve. Bohužel, protože dnešní doktory platí především pojišťovny, kterém je to jedno jak dlouho čekáš, není v tom žádný volný trh. Kdyby doktora platil každý bez pojišťovny, tak by jsi viděla jak rychle by ta čekající doba by zmizela.

Co s toho ale? Já to řeším tím, že si beru sebou papíry z práce. Můžu pracovat ať jsem v čekárně nebo v práci. Když musím čekat dlouho, tak si odskočím na oběd, a jím to v čekárně. Stalo se mi, že jsem jedl kýbl chicken wings, a pak mě pozvali dál. Tak jsem mu odpovídal během prohlídce když jsem si vesele žral dál. Sice se mu to doktorovi nelíbilo, ale měl to těžké, protože se mi zase nelíbilo že mě nechal čekat tak dlouho že jsem s toho měl hlad.

citace:

Pri odchodu z ordinace jsem se ptala sestry jestli jsem neco dluzna. Ale kdepak, to byly jenom vysledky.

Vcera jsem dostala ucet na 180$. Do telefonu me bylo receno, ze je to za posledni navstevu.

Bohužel Ti posílají mnoho účtů. Musíš platit ordinaci, doktorovy, laboratoři, atd. Takže jestliže Ti sestřička pravdivě řekla že nebudeš platit za doktora, asi Ti neřekla že dostaneš účet za krevní test, nebo něco podobného. Sad
Klara

Registrace: 04. 05. 2006

PříspěvekZaslal: so červenec 15, 2006 8:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Moje kamaradka mela nedavno podobnou situaci.Sla na dermatologii za znamenkama (pihy).Mela jednu na dost blbym miste,takze to nebyl kosmeticky zakrok.Aleeee,mela jeste par dalsich po tele a pan doctor ji rekl ,ze ji je tez odstrani,a ze to napise ne jako kosmeticky zakrok.Ok 3krat se u okenka sekretarky ptala,jestli bude neco platit?????Bylo ji receno ,ze to bude neco malo do 200$max..Ok.....Mesic na to ji prisel ucet na 800$ Tak vola do ordinace a co ji nerekli, cituji:no slecno ,preci jste si nemyslela ,ze to bude zadarmo.Tak se tam kamoska trosku rozkricela....Vecer ji volal domu sam doctor a omluvil se,ze si pry myslel,ze to pojistovna uhradi.(a to volal na zaklade toho,ze jeji manzel jim poslal mailika,ze se s nima o to muze soudit).
No dopadlo to tak,ze kamaradka zaplatila 800$ ,protoze nemaji cas se z nekym handrkovat po soudech a financne jim to taky neublizilo,ale jednalo se o princip.Je to sprosty.,nekdy to je proste zlodejina Exclamation
ShaQuan

Registrace: 15. 05. 2006

PříspěvekZaslal: so červenec 15, 2006 8:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Chci se zeptat, jak je to s kvalitou doktoru v USA?? Ti nejlepsi pracuji na nejakych svych soukromych klinikach a stoji nebesky penize a ti prumerni pracuji v normalnich nemocnicich a nebo jak to je?? Slysel sem ze hodne dobrych doktoru v US je prave z Cech, Slovenska, Polska a Ruska, docela me zajima uroven zdravotnictvi ve statech, je urcite skvela ale urcite cim vetsi kvalita - tim vice penez tak me spis zajimaji ti prumerni doktori,
dikec Very Happy
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: so červenec 15, 2006 10:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ShaQuan napsal:
Chci se zeptat, jak je to s kvalitou doktoru v USA?? Ti nejlepsi pracuji na nejakych svych soukromych klinikach a stoji nebesky penize a ti prumerni pracuji v normalnich nemocnicich a nebo jak to je??

No, všichni doktoři v USA co pracují jsou soukromní. Každý doktor má svůj kšeft, většinou se 3 až tak 12 dají dohromady a otevřou si kliniku. Některé klinký jsou zaměřené na všeobecnou péči, jiné třeba na dermatologii, jiní na těhotěnství, jiní na děckou péči, atd. Má to smysl, protože se třeba stane že máš nouzovou péči, a tak doktor kterého chceš vidět je pryč a tak uvidíš jeho kolegu.

Každý doktor pak má smlouvu pracovat v jedné nebo pár nemocnicích v okolí, a pracuje tam s jeho pacienty. Takže když třeba žena je těhotná, tak normálně je viděná doktorem v klinice, a když rodí v nemocnici, tak je to stejný doktor koho už zná je s ní.

Všichni doktory které vidíš v nemocnici mají soukromou kliniku z které pracují. Nakonec nemocnice jsou také soukromné. Kdo se domníváš že vlastní nemocnice? Nemocnice jsou vlastněné investorami, nebo patří církvi nebo vysoké škole. Vláda s tím nemá nic společného, jen vlastní a řídí nemocnice pro vojáky, a lidi co dříve sloužili.

Kvalita je špičková. Jen nejlepší žáci a studenti se dostávají na léhařskou fakultu. Na vysoké jsem vždy měl jedničky a pár dvojek, ale jednou jsem si vybral na třídu biochemii (která mě vždy bavila) a kde byli jen studenti co se připravovali na medicínu, a dostal jsem z toho čtyřku. Hloupí studenti se na medicínu nedostanou. Nemůže si doktor dovolit dělat chyby -- za každou co někomu ublíží je souzený.

V USA pacient je zákazník, a doktor dělá co si pacient přeje. Je to kšeft, stejný jako budování domů, nebo pilotování, nebo sekání trávy.

Jo, s placením to je bordel, protože každá pojišťovna má jiné předpisy, jiné smouly s doktorami, atd.
ShaQuan

Registrace: 15. 05. 2006

PříspěvekZaslal: so červenec 15, 2006 12:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek -> diky moc Cool to je dobrej system - taky by ho u nas meli zavest, ale myslim ze jak stat tak i lide na to budou pripraveni az tak za 50 let,
Terezice

PříspěvekZaslal: ne červenec 16, 2006 2:56 pm    Předmět: Re: klidne neplatte, oni si to vyberou nekde jinde Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:

Bohužel Ti posílají mnoho účtů. Musíš platit ordinaci, doktorovy, laboratoři, atd. Takže jestliže Ti sestřička pravdivě řekla že nebudeš platit za doktora, asi Ti neřekla že dostaneš účet za krevní test, nebo něco podobného. Sad

ten ucet nebyl za krevni test, nebo neco podobneho. Bylo to za navstevu ordinace. To je na tom prave to nejsprostsi. Vysledky me nechteli rict po telefonu, takze jsem musela jit do ordinace, aby me doktor rekl, ze jsem v poradku a za to mam platit 180 $. Doufam, ze se to nejak vyresi. Ale s timhle doktorem jsem rozhodne zkoncila.
Terezice

PříspěvekZaslal: ne červenec 16, 2006 3:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ShaQuan napsal:
pdmlynek -> diky moc Cool to je dobrej system - taky by ho u nas meli zavest, ale myslim ze jak stat tak i lide na to budou pripraveni az tak za 50 let,

Ja doufam,ze zavedou jenom tu cast ohledne education. Jinak to vsechno opravdu stoji za starou backoru. Jenom platis a platis a platis. Kolikrat ani nevis za co.
V cechach jsem mela zubare - super chlapik. Vzdycky jsem platila kes (do jeho kapsy) a vsechno bylo ok. Naposledy u nej byla mamka na korunce a vytazeni korenu. Cela procedura cca za 800 kc. Doktor rikal, ze barak, kde ma ordinaci, koupil nejaky zbohatlik a bude vsechno renovovat. Byla se tam podivat minuly mesic. Pomalu i kohoutky na zachode byly zlate. Prej to vypadalo ohrome, jak v pohadce. Taky se dozvedela, ze za tu proceduru, co ji delal doktor minule, by tedka zaplatila pohadkovou sumu 4.000,- korun. (Jo a pojistovny nebere)Opravdu trochu zmena. Ten doktor se rozhodl odejit a vzit si sebou svoje zakazniky.
Mozna by do budoucna mel nekolikanasobne vetsi mesicni plat, kdyby zustal. Ale on svoje pacienty zna moc dobre, vzdyt uz na nich maka nekolik let, a tak rikal, ze na nejaky zbohatliky neni zvedavej. Doufejme,ze mu tohle vydrzi hodne dlouho a ze takovych lidi bude v republice hodne, protoze jinak si prumerny clovek nebude moc dovolit doktora ani omylem. Good luck to people in Czech republic
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Pomoc SOS Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com