|
Autor |
Zpráva |
Čenda
Registrace: 03. 03. 2011 Příspěvky: 459
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Indy
Registrace: 19. 01. 2014 Příspěvky: 500
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 6030 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: po únor 10, 2014 8:30 am Předmět: |
|
|
Co to znamená je že samohláska v jednom z těchto 4 slov se vyslovuje jinak než v těch ostatních. Česky bych to četl jako stud, kud, flád, a puš.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig Editor
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 9273 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: po únor 10, 2014 11:20 am Předmět: |
|
|
Some people just dont understand English Only!
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Indy
Registrace: 19. 01. 2014 Příspěvky: 500
|
Zaslal: po únor 10, 2014 8:02 pm Předmět: |
|
|
pdmlynek napsal: | Co to znamená je že samohláska v jednom z těchto 4 slov se vyslovuje jinak než v těch ostatních. Česky bych to četl jako stud, kud, flád, a puš. |
Aha, dekuju, ale prece to "U" neni taky vsude stejny, nebo jo? Ja to asi nechapu
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
borekt
Registrace: 30. 11. 2012 Příspěvky: 933 Bydliště: Canada
|
Zaslal: po únor 10, 2014 9:57 pm Předmět: |
|
|
Koukam ze si nekdo dal ten stupidni test z ceskych nivin
Stupidni je v tom ze kontinentalni anglictina se lisi od US a Canadsky,ne moc ale lisi.Taky jsem na tom byl a usmival jsem se
Takhle Kluci nez jsme sli za more se ucili v cechach english a bylo jim to prd platny,meli zkraje problemy,ale mladi to prekonalo hrave
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Čenda
|
Zaslal: po únor 10, 2014 10:27 pm Předmět: |
|
|
borekt napsal: | Koukam ze si nekdo dal ten stupidni test z ceskych nivin
Stupidni je v tom ze kontinentalni anglictina se lisi od US a Canadsky,ne moc ale lisi.Taky jsem na tom byl a usmival jsem se
Takhle Kluci nez jsme sli za more se ucili v cechach english a bylo jim to prd platny,meli zkraje problemy,ale mladi to prekonalo hrave |
No tak třeba brňáci maj taky svůj Hantec, ostravaci jsou kratky zobaci no a hanáci škoda mluvit . Nesmíš bejt tak cimprdlich . Jediná zdokumentovaná angličtina je Oxfordská , všechno ostatní jsou nářečí .
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
REJPAL Editor
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 12877 Bydliště: Kanada
|
Zaslal: po únor 10, 2014 10:35 pm Předmět: |
|
|
Čenda napsal: | borekt napsal: | Koukam ze si nekdo dal ten stupidni test z ceskych nivin
Takhle Kluci nez jsme sli za more se ucili v cechach english a bylo jim to prd platny,meli zkraje problemy,ale mladi to prekonalo hrave |
No tak třeba brňáci maj taky svůj Hantec, ostravaci jsou kratky zobaci no a hanáci škoda mluvit . Nesmíš bejt tak cimprdlich . Jediná zdokumentovaná angličtina je Oxfordská , všechno ostatní jsou nářečí .  |
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
borekt
|
Zaslal: po únor 10, 2014 11:03 pm Předmět: |
|
|
to vim ze v texasu je to jiny na vychodnim pobrezi,v motane atd to same v canade,jedna se i o psani,ja to beru co se ucili kluci v cechach a tady,co se angl.tyce.Jinak starsi s ceskou skolou byl povazovan na hight school za mimoradne nadanyho....to je ale jine story
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
REJPAL Editor
|
Zaslal: po únor 10, 2014 11:07 pm Předmět: |
|
|
borekt napsal: | to vim ze v texasu je to jiny na vychodnim pobrezi,v motane atd to same v canade,jedna se i o psani,ja to beru co se ucili kluci v cechach a tady,co se angl.tyce.Jinak starsi s ceskou skolou byl povazovan na hight school za mimoradne nadanyho....to je ale jine story |
Ja se pamatuje na kluka, kterej se v Cechach ucil 8 let anglictinu(asi britskou), pak priletel do Kanady na dovolenou a nerozumel ani slovo Jde o to, ze kdyz jen mluvis s Cechama, tak jak muzes rozumet ruznym jinym accentum
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
borekt
|
Zaslal: út únor 11, 2014 12:31 am Předmět: |
|
|
hele nez jsem zacal rozumet Garymu z Texasu tak mi to trvalo asi den,ale moc se mi to libilo jak to taha,to je zpev
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Čenda
|
Zaslal: út únor 11, 2014 12:27 pm Předmět: Nářečí |
|
|
Za parného léta pije pražák v Brně vodu z kašny na náměstí Svobody .
Jde okolo brňák a povídá
"Kemo nepí tu vasrovku, chčijó do ní morgoši" .
Pražák se otočí řka
"Ale já vám pane vůbec nerozumím, já jsem z Prahy" .
"A ták" povídá brňák " vy jste z Prahy, tak pijte tu vodu pomalu, je studená" .
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
REJPAL Editor
|
Zaslal: út únor 11, 2014 7:25 pm Předmět: |
|
|
|