Práce pro moji firmu

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Práce pro moji firmu

 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Business
Autor Zpráva
newek



Registrace: 10. 02. 2013
Příspěvky: 5
Bydliště: Hawkes Bay, NZ

PříspěvekZaslal: ne únor 24, 2013 1:06 am    Předmět: Práce pro moji firmu Odpovědět s citátem

Zdravím Vás, máme s přítelkyní již delší dobu zájem začít podnikat v USA. Práce se nebojíme, spíše na opak, máme už hodně pracovních zkušeností a chceme již začít pracovat sami na sebe. Základní kapitál by byl asi něco kolem 150 000 dolarů s tím, že jsme se rozhodli pro začátek, jen koupit již existující kavárnu. Moje otázka zní, když si nemohu vyplácet mzdu, mohu si vyplácet podíl ze zisku? Nejsem jen hurvajs a fórum mám načtené vcelku slušně, hodně jsem i čerpal ze stránek podnikanivusa.cz, ale tohle mi není opravdu jasné.
Návrat nahoru
Anonymní






PříspěvekZaslal: ne únor 24, 2013 1:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek

proc by sis nemohl vyplacet mzdu?
Návrat nahoru
pdmlynek
Moderator


Registrace: 16. 08. 2005
Příspěvky: 6009
Bydliště: Philadelphia area

PříspěvekZaslal: ne únor 24, 2013 1:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vítej na chicago-cz, neweku! Je to dobré zde vidět novou tvář.

Napiš jaké máš občanství, a jestliže nemáš Americké, tak jaké máš visum.

Nerozumím rozdíl mezi vyplácení mzdy a vyplácení podíl ze zisku. Je v tom nějaký rozdíl? Jde o daní výhodu?

Jakou formu podniku si můžeš nebo nemůžeš založit bude záležet na státě kde budeš podnikat -- řídí se to podle státních zákonů a né podle federálních. Napiš kde to chceš převzít.

Jak se operuje, marketuje kavárna se domnívám že už asi víš.
Návrat nahoru
newek



Registrace: 10. 02. 2013
Příspěvky: 5
Bydliště: Hawkes Bay, NZ

PříspěvekZaslal: ne únor 24, 2013 7:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Vítej na chicago-cz, neweku! Je to dobré zde vidět novou tvář.

Napiš jaké máš občanství, a jestliže nemáš Americké, tak jaké máš visum.

Nerozumím rozdíl mezi vyplácení mzdy a vyplácení podíl ze zisku. Je v tom nějaký rozdíl? Jde o daní výhodu?

Jakou formu podniku si můžeš nebo nemůžeš založit bude záležet na státě kde budeš podnikat -- řídí se to podle státních zákonů a né podle federálních. Napiš kde to chceš převzít.

Jak se operuje, marketuje kavárna se domnívám že už asi víš.


Také Vás zdravím pdmlynku!
V USA jsem byl jen na ESTA. Žádné vízum tudiž nemám. Po odkoupení nějakého vhodného podniku chci žádat o E2. Zatím jen sbírám informace a sepisuji si je. Pravidelně navštěvuji http://www.mergernetwork.com a hledám něco zajímavého, kde bych mohl investovat.

Tomu rozdílu také nerozumím, prostě jsem někde četl, že pokud chci podnikat v USA, tak si nesmím být i zaměstnancem a vyplácet si mzdu. Pokud se pletu, prosím opravte mne.

Chci lokální kavárničku, která bude určená pro maminky s dětmi, nějaké zákusky a podobně. Nic ve stylu Starbucks coffe a podobných ,,fast food,, kaváren. Chtěl bych do Charlotte v Severní Karolíně. Nebo možná někde v historickém centru Savannah v Georgii. Ještě uvidíme, kde se najde vhodné místo, co by se nám líbilo za přijatelnou cenu.

Jinak s podnikáním jako takovým mám zkušenosti z čech, americký trh a jeho zákony teprve studuji. Embarassed
Návrat nahoru
Clayton
Veteran


Registrace: 09. 08. 2009
Příspěvky: 1002

PříspěvekZaslal: ne únor 24, 2013 7:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

newek napsal:
pdmlynek napsal:
Vítej na chicago-cz, neweku! Je to dobré zde vidět novou tvář.

Napiš jaké máš občanství, a jestliže nemáš Americké, tak jaké máš visum.

Nerozumím rozdíl mezi vyplácení mzdy a vyplácení podíl ze zisku. Je v tom nějaký rozdíl? Jde o daní výhodu?

Jakou formu podniku si můžeš nebo nemůžeš založit bude záležet na státě kde budeš podnikat -- řídí se to podle státních zákonů a né podle federálních. Napiš kde to chceš převzít.

Jak se operuje, marketuje kavárna se domnívám že už asi víš.


Také Vás zdravím pdmlynku!
V USA jsem byl jen na ESTA. Žádné vízum tudiž nemám. Po odkoupení nějakého vhodného podniku chci žádat o E2. Zatím jen sbírám informace a sepisuji si je. Pravidelně navštěvuji http://www.mergernetwork.com a hledám něco zajímavého, kde bych mohl investovat.

Tomu rozdílu také nerozumím, prostě jsem někde četl, že pokud chci podnikat v USA, tak si nesmím být i zaměstnancem a vyplácet si mzdu. Pokud se pletu, prosím opravte mne.

Chci lokální kavárničku, která bude určená pro maminky s dětmi, nějaké zákusky a podobně. Nic ve stylu Starbucks coffe a podobných ,,fast food,, kaváren. Chtěl bych do Charlotte v Severní Karolíně. Nebo možná někde v historickém centru Savannah v Georgii. Ještě uvidíme, kde se najde vhodné místo, co by se nám líbilo za přijatelnou cenu.

Jinak s podnikáním jako takovým mám zkušenosti z čech, americký trh a jeho zákony teprve studuji. Embarassed


Vízum E-2 je pracovní vízum, můžeš si tedy normálně vyplácet plat. Vzhledem k podmínkám E-2 víza by si měl pracovat v řídící pozici, neměl by si tedy v kavárně např. běžně obsluhovat. Restaurace a podobné podniky bývají často posuzovány jako marginální podnikání, které významně nepomůže USA a nezvýší zaměstnanost. Na tento typ podnikání je poměrně obtížné vízum E-2 získat. Tím neříkám, že to nejde.
Návrat nahoru
Clayton
Veteran


Registrace: 09. 08. 2009
Příspěvky: 1002

PříspěvekZaslal: ne únor 24, 2013 8:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě jenom doplním. Přítelkyni si asi budeš muset vzít, jinak pro ní vízum nedostaneš. Výhodou je, že zatímco ty smíš pracovat pouze ve vlastní firmě, ona bude mít status E-2 dependent spouse a může (po vyřízení potřebného povolení, které je ale automatické a podmíněné jen zaplacením poplatku) pracovat kdekoliv.
Návrat nahoru
zuzi63
Veteran


Registrace: 28. 02. 2010
Příspěvky: 1687
Bydliště: Passau,BRD

PříspěvekZaslal: ne únor 24, 2013 9:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Clayton napsal:
newek napsal:
pdmlynek napsal:
Vítej na chicago-cz, neweku! Je to dobré zde vidět novou tvář.

Napiš jaké máš občanství, a jestliže nemáš Americké, tak jaké máš visum.

Nerozumím rozdíl mezi vyplácení mzdy a vyplácení podíl ze zisku. Je v tom nějaký rozdíl? Jde o daní výhodu?

Jakou formu podniku si můžeš nebo nemůžeš založit bude záležet na státě kde budeš podnikat -- řídí se to podle státních zákonů a né podle federálních. Napiš kde to chceš převzít.

Jak se operuje, marketuje kavárna se domnívám že už asi víš.


Také Vás zdravím pdmlynku!
V USA jsem byl jen na ESTA. Žádné vízum tudiž nemám. Po odkoupení nějakého vhodného podniku chci žádat o E2. Zatím jen sbírám informace a sepisuji si je. Pravidelně navštěvuji http://www.mergernetwork.com a hledám něco zajímavého, kde bych mohl investovat.

Tomu rozdílu také nerozumím, prostě jsem někde četl, že pokud chci podnikat v USA, tak si nesmím být i zaměstnancem a vyplácet si mzdu. Pokud se pletu, prosím opravte mne.

Chci lokální kavárničku, která bude určená pro maminky s dětmi, nějaké zákusky a podobně. Nic ve stylu Starbucks coffe a podobných ,,fast food,, kaváren. Chtěl bych do Charlotte v Severní Karolíně. Nebo možná někde v historickém centru Savannah v Georgii. Ještě uvidíme, kde se najde vhodné místo, co by se nám líbilo za přijatelnou cenu.

Jinak s podnikáním jako takovým mám zkušenosti z čech, americký trh a jeho zákony teprve studuji. Embarassed


Vízum E-2 je pracovní vízum, můžeš si tedy normálně vyplácet plat. Vzhledem k podmínkám E-2 víza by si měl pracovat v řídící pozici, neměl by si tedy v kavárně např. běžně obsluhovat. Restaurace a podobné podniky bývají často posuzovány jako marginální podnikání, které významně nepomůže USA a nezvýší zaměstnanost. Na tento typ podnikání je poměrně obtížné vízum E-2 získat. Tím neříkám, že to nejde.


To je opravdu zajimave.V Nemecku dostanes predevsim na restaurace kavarny urcite Vizum E2.Musis koupit ale restauraci od 100 000 Euro.
Wink
Návrat nahoru
Clayton
Veteran


Registrace: 09. 08. 2009
Příspěvky: 1002

PříspěvekZaslal: ne únor 24, 2013 10:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

zuzi63 napsal:

To je opravdu zajimave.V Nemecku dostanes predevsim na restaurace kavarny urcite Vizum E2.Musis koupit ale restauraci od 100 000 Euro.
Wink


To je problém posledních tak 2-3 let a je pravda, že především u lidí z UK a také z Indie. Aspoň tedy je to hodně diskutované na fórech.
Návrat nahoru
newek



Registrace: 10. 02. 2013
Příspěvky: 5
Bydliště: Hawkes Bay, NZ

PříspěvekZaslal: ne únor 24, 2013 10:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak u britů bych se tomu ani nedivil, když jsem měl možnost pracovat v jedné z jejich lepších restaurací. Ta kuchyně je opravdu vražedná Twisted Evil


Claytone Vy jste již prošel celou procedurou na CZ ambasádě. Mohl by jste se mi o tom trochu více rozepsat?
Jak mohu dopředu zjistit jestli CZ ambasáda dává víza na ty restaurace a kavárny? Právě již dříve jsem si tady četl příspěvky od Zuzi63, která psala, že se na to vybodne a koupí kavárnu. Nerad bych se pak dostal do situace, kdy investuji téměř veškerý svůj majetek a víza by mi byla zamítnuta..
Návrat nahoru
zuzi63
Veteran


Registrace: 28. 02. 2010
Příspěvky: 1687
Bydliště: Passau,BRD

PříspěvekZaslal: ne únor 24, 2013 1:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zaruku nema nikdo,problemy nastavaji pak s detma,kteri se ve 21 letech musi vratit.Dalsi vec,coz se stava casto,je situace,kdy se po dvou letech to vizum neprodlouzi a veskera snaha byla pak zmarena.A to je nejvetsi zatez,ktera se mi muze stat.
Idealni by bylo,kdyz by si o vizum zazadal clovek jeste mlady a spise by to videl,jako zivotni zkusenost po nezdaru.
Ve triceti se da zacit kdykoliv ...
Wink
Návrat nahoru
PiPi
Editor


Registrace: 03. 12. 2008
Příspěvky: 3635

PříspěvekZaslal: ne únor 24, 2013 6:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

newek napsal:
pdmlynek napsal:
Vítej na chicago-cz, neweku! Je to dobré zde vidět novou tvář.

Napiš jaké máš občanství, a jestliže nemáš Americké, tak jaké máš visum.

Nerozumím rozdíl mezi vyplácení mzdy a vyplácení podíl ze zisku. Je v tom nějaký rozdíl? Jde o daní výhodu?

Jakou formu podniku si můžeš nebo nemůžeš založit bude záležet na státě kde budeš podnikat -- řídí se to podle státních zákonů a né podle federálních. Napiš kde to chceš převzít.

Jak se operuje, marketuje kavárna se domnívám že už asi víš.


Také Vás zdravím pdmlynku!
V USA jsem byl jen na ESTA. Žádné vízum tudiž nemám. Po odkoupení nějakého vhodného podniku chci žádat o E2. Zatím jen sbírám informace a sepisuji si je. Pravidelně navštěvuji http://www.mergernetwork.com a hledám něco zajímavého, kde bych mohl investovat.

Tomu rozdílu také nerozumím, prostě jsem někde četl, že pokud chci podnikat v USA, tak si nesmím být i zaměstnancem a vyplácet si mzdu. Pokud se pletu, prosím opravte mne.

Chci lokální kavárničku, která bude určená pro maminky s dětmi, nějaké zákusky a podobně. Nic ve stylu Starbucks coffe a podobných ,,fast food,, kaváren. Chtěl bych do Charlotte v Severní Karolíně. Nebo možná někde v historickém centru Savannah v Georgii. Ještě uvidíme, kde se najde vhodné místo, co by se nám líbilo za přijatelnou cenu.

Jinak s podnikáním jako takovým mám zkušenosti z čech, americký trh a jeho zákony teprve studuji. Embarassed



V USA jsi "byl" jen na Esta,znamena,ze momentalne jste zpet v CR??
Dodrzeli jste lhutu 3 mesicu??
Návrat nahoru
Clayton
Veteran


Registrace: 09. 08. 2009
Příspěvky: 1002

PříspěvekZaslal: ne únor 24, 2013 8:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

zuzi63 napsal:
Zaruku nema nikdo,problemy nastavaji pak s detma,kteri se ve 21 letech musi vratit.Dalsi vec,coz se stava casto,je situace,kdy se po dvou letech to vizum neprodlouzi a veskera snaha byla pak zmarena.A to je nejvetsi zatez,ktera se mi muze stat.
Idealni by bylo,kdyz by si o vizum zazadal clovek jeste mlady a spise by to videl,jako zivotni zkusenost po nezdaru.
Ve triceti se da zacit kdykoliv ...
Wink


Přesně tak. Záruku nemá nikdo a já se sám sobě někdy divím, že jsem tehdy vůbec měl odvahu do toho jít Smile Je třeba odhadnout, jak je riziko velké a co se dá dělat, když to nevyjde.
Je pravda, že US ambasáda v Praze dává často vízum napoprvé na pěl let - docela výhoda, ale zase se s tím nedá počítat. Nakonec i dvouleté vízum ve skutečnosti, pomocí jednoduchého a legálního fíglu, umožní téměř 4 roky legálního pobytu v USA (jen ty poslední dva roky nelze vycestovat).
S dětmi je to také problém, jak správně popisuje zuzi63, ale to se vás asi netýká. Pokud by se vám dítě narodilo v USA je samozřejmě US občan.
Návrat nahoru
newek



Registrace: 10. 02. 2013
Příspěvky: 5
Bydliště: Hawkes Bay, NZ

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2013 5:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zuzi miminko ještě nemáme a na 30 nám teprve táhne, takže ano, přistupuji k tomu jako k životní zkušenosti. Ovšem raději bych investoval do něčeho, co má větší šanci. Zkusím si zavolat na ambasádu, až budu v ČR a zjistím, jak to vypadá. Jestli mi tedy tuhle informaci dají.

Pipi v USA jsem byl jen necelé 3 měsíce na dovolený u známých a za půl roku se tam zase vracím na 3 měsíce. Tentokrát přes wooffing program ( dobrovolnické práce za jídlo a ubytování ). Podle mého vynikající možnost, jak se ještě více seznámit s kulturou a obhlédnout si sám nějaká vhodná místa pro moji kavárnu. Jinak teď jsem již půl roku na Novém Zélandu.

Claytone to myslíte tu fintu s vycestováním na nějakou dobu než mi vízum skončí a pak se těsně před vypršením vrátit do USA a oni mi vystaví nové? Smile
No to už mám v plánu navštívit mého bývalého spolužáka a dobrého kamaráda do Mexika Smile
Návrat nahoru
Clayton
Veteran


Registrace: 09. 08. 2009
Příspěvky: 1002

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2013 5:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

newek napsal:

Claytone to myslíte tu fintu s vycestováním na nějakou dobu než mi vízum skončí a pak se těsně před vypršením vrátit do USA a oni mi vystaví nové? Smile
No to už mám v plánu navštívit mého bývalého spolužáka a dobrého kamaráda do Mexika Smile


Při každém příletu do USA s E-2 vízem dostanete (nebo spíš měli byste dostat, je třeba si to zkontrolovat) I-94 s povoleným pobytem na 24 měsíců. Jedinou podmínkou je, aby vám nekončila dřív platnost pasu, pak to může být omezené. S E-2 prostě musíte mít na I-94 vždy 24 měsíců, úředník nemůže argumentovat platností víza. Tak to funguje podle zákona a pokud to imigrační úředník neví, je třeba to reklamovat na místě u jeho nadřízeného.
Takže pokud před koncem víza vycestujete z USA a vrátíte se třeba několik dnů před koncem platnosti E-2 víza, dostanete opět I-94 s legálním pobytem na dva roky. Je možné, že se tomu imigrační úředník bude bránit, ale je na to opravdu nárok. Takže i s E-2 na dva roky tu lze být legálně téměř 4 roky. Princip víza E-2 je trochu jiný než u turistického víza nebo ESTA, takže s tímto vízem to opravdu lze udělat.
Nehnal bych to na krev a odjel/přijel bych třeba 2 měsíce před koncem platnosti víza. Ono totiž, štvát imigračního úředníka se nevyplatí. I s E-2 vízem vás může poslat zpět bez udání důvodu.
Návrat nahoru
zuzi63
Veteran


Registrace: 28. 02. 2010
Příspěvky: 1687
Bydliště: Passau,BRD

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2013 7:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

[quote="newek"]Zuzi miminko ještě nemáme a na 30 nám teprve táhne, takže ano, přistupuji k tomu jako k životní zkušenosti. Ovšem raději bych investoval do něčeho, co má větší šanci. Zkusím si zavolat na ambasádu, až budu v ČR a zjistím, jak to vypadá. Jestli mi tedy tuhle informaci dají.

Rozumim tomu spravne-pokud mas jeste jinou moznost zalozit firmu,s vetsi sanci,tak by bylo urcite zajimave-nejdulezitejsi je,se tam ofizialne dostat a legalne zalozit firmu.Myslim si,ze je mozne mit vice firem.Jste mladi,cas pracuje pro Vas-v nejhorsim kavarnu zase prodate .
Wink
Návrat nahoru
newek



Registrace: 10. 02. 2013
Příspěvky: 5
Bydliště: Hawkes Bay, NZ

PříspěvekZaslal: čt únor 28, 2013 11:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Omlouvám se že za pozdní reakci. Jsem teď hodně vytížený. Takže zatím se loučím a až se dají věci do pohybu, tak se určitě podělím, jak to probíhá a jak jsem dopadl Smile Zatím se mějte
Návrat nahoru
zuzi63
Veteran


Registrace: 28. 02. 2010
Příspěvky: 1687
Bydliště: Passau,BRD

PříspěvekZaslal: čt únor 28, 2013 4:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

urcite se ozvi,hodne stesti Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Business Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 


Chicago-cz.com forum system
Home | Diskuse o USA