|
Autor |
Zpráva |
DEMS Anonymní
|
Zaslal: čt leden 31, 2013 12:10 am Předmět: imigracni |
|
|
Ahoj Vsem, mate nekdo nejakou zkusenost s vyhostenim a naslednym navratem do USA. je to vubec mozne? ilegalne jsem pracoval a byl chycen, vycestoval na vlastni naklady a dostal 10 let zakaz. ted uz je to 14 a chci vycestovat jako turista ( opravdu s rodinou ). mam sanci? ma vubec smysl zadat o vizum? nevite jestli si nechavaji zaznam nebo me vrati zletiste
dik |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig Editor
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 9367 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: čt leden 31, 2013 12:24 am Předmět: |
|
|
Zadej na ambasade o viza, vsechno rekni na rovinu. Pokud ti reknou ne, tak se o ESTA ani nepokousej. Pokud ti daji vizum, tak te urcite pusti i na letisti. Dej vedet, co ti rekli. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milanuk
Registrace: 24. 01. 2013 Příspěvky: 151 Bydliště: Saskatoon, SK
|
Zaslal: čt leden 31, 2013 1:51 am Předmět: |
|
|
Mého kamaráda taky kdysi vyhostili a on se tam pak po několika letech zase vrátil jako ilegál...nevím jak to udělal...snad je to možné.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lynnet Moderator
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 3947 Bydliště: CA
|
Zaslal: čt leden 31, 2013 3:50 am Předmět: |
|
|
Milanuk napsal: | Mého kamaráda taky kdysi vyhostili a on se tam pak po několika letech zase vrátil jako ilegál...nevím jak to udělal...snad je to možné.... |
Jako ze sem priplaval? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milanuk
Registrace: 24. 01. 2013 Příspěvky: 151 Bydliště: Saskatoon, SK
|
Zaslal: čt leden 31, 2013 6:42 pm Předmět: |
|
|
Možná plaval, možná měl lodku
Oni jeli tekrát do Ameriky vydělat prachy. A docela se jim to podařilo. Pak si s přítelkyní chtěli postavit dům v čechách a zjistili,že ještě potřebujou další peníze, tak odjeli do Ameriky zase...dnes žijou spokojeně v Čechách...postavili si pěkný dům, mají tři děti a jsou bez dluhů...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 9:34 pm Předmět: |
|
|
ahoj všichni.mám jeden dotaz...jsem pozvaná s dcerkou k rodině do PA a chtěla jsem se zeptat,jestli je potřeba mít nějaký zvací dopis nebo tak něco když pojedu s dcerkou které je 10 let,abych neměla problém na imigračním kvůli dceři. má někdo zkušenosti?díky za případnou odpověď. Marcela |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 6030 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: po leden 13, 2014 12:41 am Předmět: |
|
|
Jo. Je to silně doporučené americkou pohraniční policii (t.j. U.S. Customs and Border Protection) že když děcko jede jen s jedním rodičem, tak aby mělo doklad že druhý rodič s tím souhlasí. Není to zákonem nařízené, ale usnadní to cestování.
Jde o omezení únosů dětí vlastními rodiči. Američani jsou na to přísnější než češi, ale né tak přísní jako kanaďani, mexičané, a spousty jiních zemí.
Americká vláda nevyžaduje žádný formulář, takže si to musíš sestavit sama.
https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/268
https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/1254 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
brook Veteran
Registrace: 21. 12. 2010 Příspěvky: 2485
|
Zaslal: po leden 13, 2014 1:21 pm Předmět: Re: imigracni |
|
|
DEMS napsal: | Ahoj Vsem, mate nekdo nejakou zkusenost s vyhostenim a naslednym navratem do USA. je to vubec mozne? ilegalne jsem pracoval a byl chycen, vycestoval na vlastni naklady a dostal 10 let zakaz. ted uz je to 14 a chci vycestovat jako turista ( opravdu s rodinou ). mam sanci? ma vubec smysl zadat o vizum? nevite jestli si nechavaji zaznam nebo me vrati zletiste
dik |
rekni nam jak si byl chycen? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
REJPAL Editor
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 12888 Bydliště: Kanada
|
Zaslal: po leden 13, 2014 4:59 pm Předmět: Re: imigracni |
|
|
brook napsal: | DEMS napsal: | Ahoj Vsem, mate nekdo nejakou zkusenost s vyhostenim a naslednym navratem do USA. je to vubec mozne? ilegalne jsem pracoval a byl chycen, vycestoval na vlastni naklady a dostal 10 let zakaz. ted uz je to 14 a chci vycestovat jako turista ( opravdu s rodinou ). mam sanci? ma vubec smysl zadat o vizum? nevite jestli si nechavaji zaznam nebo me vrati zletiste
dik |
rekni nam jak si byl chycen? |
Brook zase "kuje pikle"  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá leden 17, 2014 7:57 am Předmět: |
|
|
díky moc !
pdmlynek napsal: | Jo. Je to silně doporučené americkou pohraniční policii (t.j. U.S. Customs and Border Protection) že když děcko jede jen s jedním rodičem, tak aby mělo doklad že druhý rodič s tím souhlasí. Není to zákonem nařízené, ale usnadní to cestování.
Jde o omezení únosů dětí vlastními rodiči. Američani jsou na to přísnější než češi, ale né tak přísní jako kanaďani, mexičané, a spousty jiních zemí.
Americká vláda nevyžaduje žádný formulář, takže si to musíš sestavit sama.
https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/268
https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/1254 |
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
PiPi Editor
Registrace: 03. 12. 2008 Příspěvky: 3635
|
Zaslal: pá leden 17, 2014 6:35 pm Předmět: |
|
|
Anonymous napsal: | ahoj všichni.mám jeden dotaz...jsem pozvaná s dcerkou k rodině do PA a chtěla jsem se zeptat,jestli je potřeba mít nějaký zvací dopis nebo tak něco když pojedu s dcerkou které je 10 let,abych neměla problém na imigračním kvůli dceři. má někdo zkušenosti?díky za případnou odpověď. Marcela |
Zvaci dopis od rodiny,ke ktere cestujete urcite ANO,pokud rodina bude ochotna vam ho napsat. Dopis neni povinny,ale hodne pomuze.
Je urcite dobre v dopise zminit,jak dlouho u nich budete pobyvat a ze rodina se po celou dobu pobytu o vas postara. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|