|
|
| Autor |
Zpráva |
alteana Anonymní
|
Zaslal: út únor 07, 2006 3:38 pm Předmět: Poradi nekdo/platnost snatku v CR ?? |
|
|
Uz jsem tu nasla par uzitecnych info, a tak se sem obracim znovu. Nevedel by nekdo zda je manzelstvi/snatek uzavreny v USA, ( manzel je American ja jak jinak Ceska ), platny v Cechach ?? Co je pripadne treba k uznani naseho manzelstvi v CR a nebo je nutne abychom byli oddani i tam ??
Predem dekuju za radu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kukajda Anonymní
|
Zaslal: út únor 07, 2006 8:09 pm Předmět: |
|
|
Ahojky
K tomu aby bylo vase manzelstvi platne v CR, si musis nechat vydal apostilu v USA a pak tu apostilu prelozit do cestiny jeste spolecne s prelozenym oddacim listem a to vsechno se posle na Matriku do Brna. Je to tzv. Zvlastni matrika, kde ti pak vydaj oddaci list pro CR. Pokud jsi v USA, ja to delala pres Ceske velvyslanectvi, zaplatis jim poplatek a posles ty prelozeny veci a oni to tam poslou (do Brna). Trva to tak 3 mesice a pak ti poslou tvuj oddaci list kam chces. Ja si ho nechala poslat domu k rodicum, protoze jsem jela domu v dobu a navic jsem si nechavala delat novy pas a obcanku. Bez toho ti totiz novou obcanku nevydaji. Good luck...
Kukajda |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Alteana Anonymní
|
Zaslal: čt únor 09, 2006 3:20 pm Předmět: |
|
|
Dekuju moc za radu, neco podobneho mi rekli nasi po telefonu, ze pry to dela jen jeden urad v cele CR.
My jsme uvazovali, ze bychom hned co dostanu temporary green card jeli do Cech a nechali se oddat tam jeste jednou, ale hadam, ze i to by nebylo jen tak a bylo by treba vyridit spoustu papiru. Nemas nahodou tuseni jak to je ???? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Alteana Anonymní
|
Zaslal: čt únor 09, 2006 3:27 pm Předmět: |
|
|
A jeste jedna otazka, kde se nam vydaji tu apostilu ( co je to za urad )??
Ja jsem kontaktovala ceskou ambasadu v LA a nikdy od nich neslysela nazpet, takze jsem za kazdou radu moc vdecna !! Dekuju. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt únor 09, 2006 3:38 pm Předmět: |
|
|
www.mzv.cz/washington
Najdes tam spoustu informaci + tel.spojeni. Poradi ti s cimkoliv budes potrebovat.
Jana |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kukajda Anonymní
|
Zaslal: pá únor 10, 2006 11:46 pm Předmět: |
|
|
| Musis o to zazadat na Secretary of the State...spolecne s Certified Marriage Certificate to tam posles, tusim ze me to stalo 5 dolaru a oni ti pak poslou apostille. A ty pak tu Apostille musis prelozit do cestiny a i Marriage certificate a musi to byt notarsky overene a to se vse posle do Washingtonu, kde oni to poslou do Brna... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|