|
|
| Autor |
Zpráva |
Ondra Anonymní
|
Zaslal: st listopad 30, 2005 2:28 pm Předmět: nekoho se zelenou kartou a vemu si ho, dostanu zelenou? |
|
|
Teoreticka otazka.
Kdyz najdu nekoho se zelenou kartou a vemu si ho, dostanu zelenou taky?...
Diky O |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
Registrace: 25. 01. 2005 Příspěvky: 248 Bydliště: 33131
|
Zaslal: st listopad 30, 2005 4:43 pm Předmět: Re: nekoho se zelenou kartou a vemu si ho, dostanu zelenou? |
|
|
| Teoreticky ano, ale prakticky si x let pockas. Nejrychlejsi a nejjednodussi by podle me bylo vzit si nekoho, kdo zrovna vyhral v DV loterii, abyste uz na pohovor na ambasadu sli jako manzele. Pak jeste na imigracni viza spolecne pricestujete do USA, nacez si klidne muzete jit kazdy po svem. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ondrej Anonymní
|
Zaslal: čt prosinec 01, 2005 10:21 am Předmět: Re: nekoho se zelenou kartou a vemu si ho, dostanu zelenou? |
|
|
| kulishek napsal: | | Teoreticky ano, ale prakticky si x let pockas. Nejrychlejsi a nejjednodussi by podle me bylo vzit si nekoho, kdo zrovna vyhral v DV loterii, abyste uz na pohovor na ambasadu sli jako manzele. Pak jeste na imigracni viza spolecne pricestujete do USA, nacez si klidne muzete jit kazdy po svem. |
OK,
dalsi teorie. Presne tak jak pises, tak takova teorie se mi honi hlavou, napisu ti muj myslenkovej pochod... Prihlasili jsme se do loterie o zelenou, ja a moje dlouholeta pritelkyne. Ciste teoreticky, kdyby ona vyhrala, dosli ji vsechny papiry a po te bysme se rozhodli se vzit, tedy az po doruceni oznameni o vyhre a prad pohovorem na ambasade, tak to by nebrali jako ucelovy snatek, On by na jednu stranu uvcelovy byl, protoze si ji zatim brat nemam v planu, ale tahle udalost by to malinko urychlila. Mam v umyslu s ni zit, zatim jsem ale na VS atd atd. proste pochopil jsem to spravne? Nezdalo by se jim to podezrely? popripde kde bych nasel vice info???
Diky moc. Ondra |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt prosinec 01, 2005 10:23 am Předmět: |
|
|
Jen proste kalkuluju. stesti preje pripravenejm..
Jeste jednou diky. O |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
|
Zaslal: čt prosinec 01, 2005 4:29 pm Předmět: DV Lottery |
|
|
Mezi okamzikem, kdy nekdo vyplni prihlasku do loterie, a pripadnym datem jeho pohovoru uplyne min. nejakych deset mesicu a max. skoro dva roky. To je dost dlouha doba na to, aby se i jeste docela cizi lidi uplne normalne seznamili, zamilovali a rozhodli se spolu zit. A u pohovoru muzou klidne priznat, ze snatek kvuli GC urychlili, protoze planum na spolecnou domacnost a budouci rodinu docela dobre prospiva, kdyz oba partneri ziji ve stejne zemi.
Takze s dlouhodobou pritelkyni, s niz muzete konzulovi v pohode naservirovat treba fotecky ze spolecne dovolene z doby, kdy jste jeste ani netusili, ze nejaka loterie vubec exituje, podle me teda nemate absolutne zadny problem. Akorat musite dodrzet spravny postup, v jake fazi a jakym zpusobem informovat KCC o zmene stavu. Informace jsou v papirech, co dostava vylosovany, no a kdyby neco nebylo uplne jednoznacne, tak se da - az to bude aktualni - do KCC zavolat nebo zamejlovat.
Vzorova loterijni korespondence:
Vyrozumneni o vylosovani, pruvodni dopis & instrukce k zadosti, pozvanka na ambasadu (DV-2003): www.greencard4you.us/files/btoenew.doc
Instrukce k priprave na pohovor (DV-2005): www.usaboard.sk/album/show.php?iAlbumID=143
Formulare, ke kterym to referuje, jsou verejne dostupne treba na foia.state.gov/FORMS/visa.asp . |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ondra Anonymní
|
Zaslal: pá prosinec 02, 2005 6:05 am Předmět: |
|
|
Diky
No tak to je docela mazec, protoze se s tim muze vlastne obchodovat, ne? Teoreticky tedy po doruceni vyhry se clovek jakoby muze nabidnout k snatku a tak nekomu pomuze...
To tedy znamena, ze kdyz to daji partneri nezadani, tak zdvojnasobi svoje sance a po oznameni o vyhre se vemou a hotovo.
Tos me docela potesil/la. diky moc |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
|
Zaslal: po prosinec 05, 2005 12:15 am Předmět: |
|
|
Vzdyt ono se s tim taky obchoduje. Staci, aby se svobodna holka jen zminila, ze ji Americani vylosovali v loterii, a uz se nabidky k snatku jen hrnou. Pozor na to, aby se pritelkyne nakonec nerozhodla vyrazit za Velkou louzi s nekym uplne jinym:-)))
Jinak to zdojnasobeni sanci plati i pro pary uz sezdane, protoze kazdy z manzelu si podava svoji prihlasku. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ondra Anonymní
|
Zaslal: po prosinec 05, 2005 11:48 am Předmět: |
|
|
| OK, diky moc za informace a radu... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá leden 27, 2006 9:48 pm Předmět: |
|
|
| ahojda, jestlize si vezmes nekoho, kdo ma zelenou kartu, bude muset ta dotycna vyvolena, pokud teda tu zelenou kartu vlastni uz 5 let zazadat o americke obcanstvi.....pokud ona ziska americke obcanstvi, ty ziskas zelenou kartu behem 1 roku.....[/b] |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá leden 27, 2006 9:57 pm Předmět: |
|
|
Pred 2 lety jsem vyhrala zelenou kartu na strance www.DVlottery.state.gov
Mimochodem je to bez nejakych poplatku......S pritelem jsme se okamzite vzali a formulare,co mi prisly domu jsem uz odesilala na jeho jmeno.....nejlepsi moznost. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|