Můžu volit v USA volit pokud mám občanství?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Můžu volit v USA volit pokud mám občanství?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Americka politika
Autor Zpráva
Misha

Registrace: 04. 11. 2008

PříspěvekZaslal: út listopad 04, 2008 1:02 pm    Předmět: Můžu volit v USA volit pokud mám občanství? Odpovědět s citátem

Dobrý den zajímalo by mě jestli můžu v USA volit pokud mám občanství.Děkuji za odpověd
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: út listopad 04, 2008 4:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

muzes ale musis se nejdriv zaregistrovat jako volic,nejlip na BMV tam kde davaji ridicaky.

Naposledy upravil Henek dne st listopad 05, 2008 5:10 am, celkově upraveno 1 krát
AzPete

Registrace: 06. 01. 2007

PříspěvekZaslal: út listopad 04, 2008 10:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Misha bude muset pockat dalsi ctyri roky,ale Henku kde to davaji ridicaky? Na Bayerische Motoren Werke? To se deji veci.To snad ani Obama nevi. Wink azp.
Misha

Registrace: 04. 11. 2008

PříspěvekZaslal: st listopad 05, 2008 1:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

takze nejdřív se musím zaregistrovat a pak cekat ctyri roky a pak az muzu jit volit?
Piskle

Registrace: 20. 01. 2005

PříspěvekZaslal: st listopad 05, 2008 1:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Misha napsal:
takze nejdřív se musím zaregistrovat a pak cekat ctyri roky a pak az muzu jit volit?

Misha...jak dlouho mas obcanstvi???
Piskle

Registrace: 20. 01. 2005

PříspěvekZaslal: st listopad 05, 2008 1:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

AzPete napsal:
Misha bude muset pockat dalsi ctyri roky,ale Henku kde to davaji ridicaky? Na Bayerische Motoren Werke? To se deji veci.To snad ani Obama nevi. Wink azp.

Pete..ja myslela,ze BMW je Bakelit Motor Wagen... Shocked Laughing
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: st listopad 05, 2008 6:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Misha napsal:

Ze vseho nejdriv ... se o to musis zacit zajimat driv nez jeden den po volbach.

Hned jak dostanes papir o US citizenship do ruky muzes se zaregistrovat a nemusis ani nikam chodit, jde to i postou. Ale opet zalezi, jako u spousty jinych veci, na ktere se tady lidi ptaji, v jakem state zijes.

4 roky cekat nemusis - treba v Californii, pokud to delas postou to je asi takhle: In California, the deadline to register to vote for an election is 15 days before each local and statewide Election Day, so please register early! cili In order to be eligible to vote in the statewide election on: November 4, 2008 (General Election) Your registration must be postmarked no later than:
October 20, 2008.
Tudiz pokud jsi slozil slib a stal se US citizen alespon 16 dnu pred volbama, mohl jsi volit (Obamu) uz v techto volbach. Takto budes muset pockat 4 roky na dalsi prezidentske volby nebo se spokojit za dva roky s volbama do congressu a lokalnima volbama.

Toto info ma starosti Secretary Of State prislusneho statu a da se to vsechno najit na jejich webu, dalkeo lip a presneji nez to kdokoli zodpovi tady -

www.sos.state.(sem vloz zkratku statu).us

Nebo to googluj.
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: st listopad 05, 2008 6:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

PETE NA TO JSEM ZROVNA MYSLEL.......
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: st listopad 05, 2008 7:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big_Rig napsal:
Takto budes muset pockat 4 roky na dalsi prezidentske volby nebo se spokojit za dva roky s volbama do congressu a lokalnima volbama.

Rigu, kde beres tu jistotu, ze bude muset cekat 4 roky Twisted Evil ?
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 3:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja porad verim tomu, ze US nejsou takova politicka fraska, jako byvala (a mozna jeste je) v CR, kde jsou volby kazde tri mesice, protoze co kandidat, to zkorumpovany kriminalnik and/or idiot.

Nazory, ze ho republikani, KKK, nebo Klingoni zavrazdi, podari se jim presvedcit vsechny, ze volby byly podvod nebo, ze zacne obcanska valka, prosim zasilejte Gaydovi.

Kdyz vydrzeli v Bilem dome celych 8 let jak Junior, tak (my main dawg) Billy "I can whip it out wherever I want cuz I'm the prez" Clinton, Barack to zvladne levou zadni.

Nebo Te napadaji jine scenarios, kdy by volby mohly byt driv? Nebo sem se sek a pristi kolo lokalnich voleb je driv nez za dva roky?
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: ne listopad 09, 2008 10:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:
Big_Rig napsal:
Takto budes muset pockat 4 roky na dalsi prezidentske volby nebo se spokojit za dva roky s volbama do congressu a lokalnima volbama.

Prezidentské volby jsou každe 4 roky. Zdroj: Ústave USA, Art. II, Sec. 1, Para. 1.

Jestliže Prezident umře, nebo je odvolán, nebo nemůže dále vládnout, tak to jde na Vice Prezidenta. Pak na jiné členy Federální vlády.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: ne listopad 09, 2008 10:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Big_Rig napsal:

Nebo Te napadaji jine scenarios, kdy by volby mohly byt driv? Nebo sem se sek a pristi kolo lokalnich voleb je driv nez za dva roky?

Jo, můžou. Né na federální úrovni, ale na státní nebo místní úrovni ano.
bouncingczech

Registrace: 20. 07. 2007

PříspěvekZaslal: ne listopad 09, 2008 12:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Souhlas. Kdy budou pristi volby zalezi na statu. Napriklad v Georgii to vypada ze budou mit "runoff election" protoze ani jeden z kandidatu na senatora nedostal vice nez 50% hlasu. To je tam zakon a v jinych by tech 50% nebylo potreba. V Georgii se bude volit za par mesicu ale jenom na senatora. V Californii jsem meli dve zvlastni volby pred nekolika lety. Poprve kdyz nas guvernor byl odvolan a ty vyharl Arnold a pak myslim rok na to se Arnold rozhodnul ze zase budeme mit zvlastni volby. Ale normalne by jsem meli myt volby jenom kazde dva roky. Na federalni volby nebudes muset cekat cele 4 roky protoze nejdriv budou primaries a ty jsou vsude zacatkem volebniho roku.
Mit Americke obcanstvi ma jenom tri vyhody (na rodil od Green Card - Permanent Resident)
1. Pravo volit
2. Moznost mit americky pas
3. Moznost dostat praci na kterou je obcanstvi podminkou (jako defence atd.)
Jenom tak pro zajimavost, bouncingczech ma tri obcanstvi. Jsem Cech (dokonce mi letos dali pas po skoro 40 letech) jsem Sved a American. Presne k cemu je to dobre, nevim.
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: po listopad 10, 2008 9:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Dana_MI napsal:
Big_Rig napsal:

Prezidentské volby jsou každe 4 roky. Zdroj: Ústave USA, Art. II, Sec. 1, Para. 1.

Jestliže Prezident umře, nebo je odvolán, nebo nemůže dále vládnout, tak to jde na Vice Prezidenta. Pak na jiné členy Federální vlády.
Mlynku, ja si jen delala legraci Confused
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Americka politika Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum - rare free community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic