|
|
| Autor |
Zpráva |
sladkavanilka
Registrace: 24. 08. 2005 Příspěvky: 3
|
Zaslal: st srpen 24, 2005 2:26 pm Předmět: Jaké je to na Hawaii? |
|
|
Ahojky, máte nějakou zkušenost s prací (mám na mysli hlavně práci v restauraci) na Hawaii? Jde tam pracovat i bez papírů? Budu ráda za každou zkušenost či radu  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 782 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: čt srpen 25, 2005 3:40 pm Předmět: |
|
|
Jo, na Hawaii tam se maji. Skoda, ze tam nevedou dalnice ...  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kurvinek Anonymní
|
Zaslal: pá srpen 26, 2005 8:22 am Předmět: |
|
|
Jo na Hawai-tam je fajn.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: pá srpen 26, 2005 9:21 am Předmět: :( |
|
|
Kamarad je v Honolulu uz vic jak pul roku. On je hodne skromny a staci mu surfovani a more, ale i tak je Hawai pro nelegala velmi tvrdy orisek. Pracovnich prilezitosti v turistickem prumyslu, restauracich atd. je sice opravdu hodne, ale bez radnych papiru je clovek temer bez sance
Alespon podle nej je situace v porovnani s Chicagem naprosto diametralne odlisna a ma potize vubec sehnat PT, ktery by mu mohl pokryt naklady na ubytovani, stravu a telefon. 
Naposledy upravil scout66 dne pá srpen 26, 2005 4:04 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
sladkavanilka
Registrace: 24. 08. 2005 Příspěvky: 3
|
Zaslal: pá srpen 26, 2005 2:13 pm Předmět: Re: :( |
|
|
| scout66 napsal: | Kamarad je v Honolulu uz vic jak pul roku. On je hodne skromny a staci mu surfovani a more, ale i tak je na Hawaii pro nelegala velmi tvrdy orisek. Pracovnich prilezitosti v turistickem prumyslu, restauracich atd. je sice opravdu hodne, ale bez radnych papiru je clovek temer bez sance
Alespon podle nej je situace v porovnani s Chicagem naprosto diametralne odlisna a ma potize vubec sehnat PT, ktery by mu mohl pokryt naklady na ubytovani, stravu a telefon.  |
Ahoj, dík moc alespoň za tyhle info...Jinak nikdo nic neví. Já byla skoro celý minulý rok na Florida Keys a tam bylo super-i co se týče práce. Tam už jet ale nechci...Zvažuji Hawaii protože si říkám, že by tam zase až tam moc nelegálů-myslím Cechů a Poláků být nemuselo...Jako je např. práve v Chicagu. Tam jsem také několik měsíců byla a musím říct, že co se týče práce, tak se to s Floridou srovnávat nedá... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 403 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: pá srpen 26, 2005 5:08 pm Předmět: Re: Jaké je to na Hawaii? |
|
|
| sladkavanilka napsal: | Ahojky, máte nějakou zkušenost s prací (mám na mysli hlavně práci v restauraci) na Hawaii? Jde tam pracovat i bez papírů? Budu ráda za každou zkušenost či radu  |
ahoj Hawai je nejkrasnejsi misto na svete ale tezko se tam vydelavaji penize.Je tam hodne ilegalu hlavne z asie a pracujou tak za $ 6 na hodinu a nekdy i za min.Na zacatek bych ti poradil Vaikiki-Honolulu area da se tam sehnat prace a bydleni tak za $350 na mesic.a pak se poohlednout po necem lepsim.Preji ti hodne stesti. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pure Anonymní
|
Zaslal: so září 24, 2005 4:29 am Předmět: |
|
|
Myslim si, ze neni dulezite kde a co delas,ale jak to delas!Pokud si chces pouze vydelat rychle a za co nejmensi namahu,pak pravdepodobne nebudes nikdy vydelavat slusne penize.(I kdyz to je relativni,kazdy ma jinou predstavu co je pro mne slusny peniz pro jineho muze byt almuzna.)Ja se snazim zit s nohama na zemi.
Myslim tim, ze kdyz se budes snazit a hlavne delat svoji praci dobre,tak v Americe se uplatnis skoro ve vsem.
Co mam na mysli je take,ze musis mluvit nebo se ucit anglicky,a udelat i vic nez je dano a ono se ti to znasobi casem v $$.
Prestat byt zavisly na druhych.
Hlavne nejdulezitejsi je se oprostit od takzvanych bossu a zacit na vlastni pest.Ale na to je treba odvaha,trpelivost ,pot a vule.(Umyslne nepisu stesti protoze jsem presvedcena ze kdyz se kdokoliv bude snazit tak se mu to casem povede.)A to vse vam preji  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt listopad 10, 2005 7:54 am Předmět: Re: Jaké je to na Hawaii? |
|
|
| Henek napsal: |
ahoj Hawai je nejkrasnejsi misto na svete ale tezko se tam vydelavaji penize.Je tam hodne ilegalu hlavne z asie a pracujou tak za $ 6 na hodinu a nekdy i za min.Na zacatek bych ti poradil Vaikiki-Honolulu area da se tam sehnat prace a bydleni tak za $350 na mesic.a pak se poohlednout po necem lepsim.Preji ti hodne stesti. |
Ahoj, moc děkuji za odpověď! Chtěla jsem se Tě ještě zeptat, jak se v Honolulu nejlépe schání bydlení? Přes inzerát v novinách? Ty sám si tam pracoval? Dá se tam najít práce v restauraci jako server příp. busser? Moc díky  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 403 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: čt listopad 10, 2005 5:02 pm Předmět: |
|
|
| bydleni nejlepe v novinach apacka tam jsou celkem levne,prace se tam da sehnat nejlip zacit pracovat treba za malo a hledat si lepsi..preji stesti |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
TOTEN_KOPF Anonymní
|
Zaslal: pá únor 24, 2006 3:36 pm Předmět: |
|
|
| NO JA BYCH TEDA NESOUHLASIL S TIM O TECH BOSSECH A ANGLICTINE, ANGLICKY MLUVIM JAKO CESKY A POKAZDY, KDYZ JSEM PRACOVAL BEZ BOSSA, PO STRZENI DANE SEM VYDELAL O POZNANI MIN NEZ S BOSEM A NAVIC ME VZDYCKY PO CHVILI VYRAZILI. AT ZIJI CONTRACTORS!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Miichal Anonymní
|
Zaslal: st říjen 24, 2007 8:46 am Předmět: Dovolená zkušenosti |
|
|
Já jako legál bych na Hawai dělat nechtěl. Byl jsem tam na dovolené cca 1měsíc (1994), hodně jsem se koukal i ze zajímavosti po východevropanech, i v té době tam téměř žádný nebyl. Mě se na Hawai aby se přiznal nelíbilo. Vlny tam mají ok. Moře a pobřežní turistika mě v USA nějak neoslovila. To vnitrozemí to je jiná.
Co se týče práce, tak tam bude moc levných asiatů. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bob Anonymní
|
Zaslal: čt březen 27, 2008 3:32 pm Předmět: Re: :( |
|
|
| sladkavanilka napsal: | | scout66 napsal: | Kamarad je v Honolulu uz vic jak pul roku. On je hodne skromny a staci mu surfovani a more, ale i tak je na Hawaii pro nelegala velmi tvrdy orisek. Pracovnich prilezitosti v turistickem prumyslu, restauracich atd. je sice opravdu hodne, ale bez radnych papiru je clovek temer bez sance
Alespon podle nej je situace v porovnani s Chicagem naprosto diametralne odlisna a ma potize vubec sehnat PT, ktery by mu mohl pokryt naklady na ubytovani, stravu a telefon.  |
Ahoj, dík moc alespoň za tyhle info...Jinak nikdo nic neví. Já byla skoro celý minulý rok na Florida Keys a tam bylo super-i co se týče práce. Tam už jet ale nechci...Zvažuji Hawaii protože si říkám, že by tam zase až tam moc nelegálů-myslím Cechů a Poláků být nemuselo...Jako je např. práve v Chicagu. Tam jsem také několik měsíců byla a musím říct, že co se týče práce, tak se to s Floridou srovnávat nedá... |
Ahoj, prosim nemas nejake kontakty na zamestnavatele na Floride, kteri by brali pracovniky na leto pres WAT?
Diky! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|