|
|
| Autor |
Zpráva |
Czech-man Anonymní
|
Zaslal: pá březen 14, 2008 2:54 am Předmět: Chci odjet do USA - Prosím o rady |
|
|
| Je mi 23 let a jsem vyucenej automechanik. Chci odjet do USA ale vůbec nevim do jaké části. Poraďte mi prosím co všechno si zařídit před cestou, co si vzít sebou, něco o práci a taky které město je pěkné. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1205 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: pá březen 14, 2008 7:04 am Předmět: |
|
|
Vítej, Czech-mane!
Prohlédni si tyto stránky jaké mají lidi názory na tyto otázky. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá březen 14, 2008 9:50 am Předmět: Re: Prosím o rady |
|
|
| Czech-man napsal: | | Je mi 23 let a jsem vyucenej automechanik. Chci odjet do USA ale vůbec nevim do jaké části. Poraďte mi prosím co všechno si zařídit před cestou, co si vzít sebou, něco o práci a taky které město je pěkné. |
Pokud v dnesni dobe prijedes jako turista s umyslem tu zustat tak to budes mit velmi tezke a nesnadne se uchytit. Chce to prijet legalne anebo se VELMI RYCHLE zlegalizovat a taky umet anglicky, pak jako automechanik se uchitis. V dnesni dobe na cerno bez ridicaku, social security number to je velmi nesnadne skoro nemozne tu fungovat. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: so březen 15, 2008 5:44 pm Předmět: Re: Prosím o rady |
|
|
| Czech-man napsal: | | Je mi 23 let a jsem vyucenej automechanik. Chci odjet do USA ale vůbec nevim do jaké části. Poraďte mi prosím co všechno si zařídit před cestou, co si vzít sebou, něco o práci a taky které město je pěkné. |
Ja teda nevim na jakej program v televizi koukas,
ale pripada mi ze plno lidi v CR porad nechape ze planovane zruseni viz neznamena ze nasednes na letadlo a prifrcis sem jako by to byla Anglie. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Czech-man Anonymní
|
Zaslal: st březen 19, 2008 5:49 am Předmět: |
|
|
| Tak chtěl bych do USA určitě legálně. A zůstat tam. Co bych si teda měl všechno vyřídit a na co nezapomenout? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Czech-man Anonymní
|
Zaslal: st březen 19, 2008 6:16 am Předmět: |
|
|
| A jak je to s prací automechanika v USA, nebo řidiče kamionu? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 534 Bydliště: Canada
|
Zaslal: st březen 19, 2008 6:51 am Předmět: |
|
|
| Czech-man napsal: | | Tak chtěl bych do USA určitě legálně. A zůstat tam. Co bych si teda měl všechno vyřídit a na co nezapomenout? |
Precti si na foru nektere predesle prispevky. Vzdyt se tady o tom porad pise. Legalne do USA? Good luck? 
Naposledy upravil Rumburak dne st březen 19, 2008 7:25 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Czech-man Anonymní
|
Zaslal: st březen 19, 2008 6:59 am Předmět: |
|
|
| Rumburak: A jak je to v Kanade? J snadnější se dostat a pracovat v USA nebo Kanade, |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: st březen 19, 2008 3:15 pm Předmět: |
|
|
| Czech-man napsal: | | Tak chtěl bych do USA určitě legálně. A zůstat tam. Co bych si teda měl všechno vyřídit a na co nezapomenout? |
Legalne?
Jak? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st březen 19, 2008 3:18 pm Předmět: |
|
|
V prvni rade se nezapomen ozenit (v USA) a potom zacat vyrizovat. jakakoliv jina cesta v dnesni dobe je velmi TEZKA ba pri "nemozna". |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 534 Bydliště: Canada
|
Zaslal: st březen 19, 2008 7:32 pm Předmět: |
|
|
| Czech-man napsal: | | Rumburak: A jak je to v Kanade? J snadnější se dostat a pracovat v USA nebo Kanade, |
JESTLI UMIS ALESPON TROCHU ANGLICKY A MAS NEJAKE REMESLO, TAK JE KANADA O HODNE LEPSI.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Czech-man Anonymní
|
Zaslal: čt březen 20, 2008 2:17 pm Předmět: |
|
|
| Rumburak napsal: | | Czech-man napsal: | | Rumburak: A jak je to v Kanade? J snadnější se dostat a pracovat v USA nebo Kanade, |
JESTLI UMIS ALESPON TROCHU ANGLICKY A MAS NEJAKE REMESLO, TAK JE KANADA O HODNE LEPSI.  |
Anglicky docela umim. A řemeslo mám jsem vyučenej automechanik. A jak je to s prací automechanika nebo řidiče kamionu v kanadě (penize, volna mista)? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 802 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: čt březen 20, 2008 2:51 pm Předmět: |
|
|
Prohledni si ty dva posledni prispevky na tomhle vlaknu, je to primo ze stranek dvou solidnich kanadskych trucking companies, ktere se 8.-10. brezna zucastnily job fairs v Evrope (konkretne v Nemecku):
http://www.chicago-cz.com/forum/viewpost-21293.html#21293
Taky si po precteni tech prispevku udelas predstavu o svoji urovni anglictiny - pokud tomu nebudes dobre rozumet, tak nemas u CDL zkousek a pozdeji pri trainingu sanci. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|