|
|
| Autor |
Zpráva |
jakudo
Registrace: 28. 01. 2006 Příspěvky: 129 Bydliště: Trebic/Praha/Seoul(Jižní Korea)
|
Zaslal: čt březen 06, 2008 7:42 am Předmět: Je jedno kde žádám o vízum? |
|
|
Zdravím všechny uživatele a návštěvníky tohoto fóra;)
Prosím o radu. V současné době jsem na studijní stáži v Jižní Korei. O prázdninách bych chtěl jet pracova do USA. Práci budu mít domluvenou na universitě ve městě Athens/Georgia u jednoho profesora a budu pracovat v laboratoři na nějakém výzkumu (tohle byla asi docela nepotřebaná informace). Profesor z ČR, který mi to tam domluvil tam jezdí pracovat na J-1 viza a já bych měl jet na to samé. Je jedno, kde si ho vyřídím? Chtěl bych si ho vyřídit tady v Jižní Korei, abych mohl pak dojet domů jen na týden (to bych ho nestihl vyřídit) a pak hned odletět do USA již s vyřízeným vízem J-1 z ambasády v Jižní Korei. Nebo je to problém s vyřízením takového víza v jiné zemi, než je moje rodná?
Diky Jakub |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 863 Bydliště: Praha
|
Zaslal: čt březen 06, 2008 4:23 pm Předmět: |
|
|
z FAQ pražské ambasády:
Žadatel má právo žádat o vízum na kterémkoli americkém konzulátě kdekoli ve světě. Získání víza však může být nesnadnější, žádáte-li o ně v jiné zemi než je země vašeho stálého pobytu.
Měli byste prokázat, že máte silné vztahy k zemi, do které se chcete vrátit ze Spojených států. Proto radíme žadatelům, aby si žádost podávali pokud možno ve své vlastní zemi stálého pobytu. Rozhodnutí o vydání víza bude učiněno v rámci žádosti o vízum.
Toto platí hlavně pro turistické víza. U J-1 to bude asi podobné, možná jednodušší. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jakudo
Registrace: 28. 01. 2006 Příspěvky: 129 Bydliště: Trebic/Praha/Seoul(Jižní Korea)
|
Zaslal: čt březen 06, 2008 4:45 pm Předmět: |
|
|
| Ok, moc děkuji:) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|