Je jedno kde žádám o vízum?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Je jedno kde žádám o vízum?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Tipy a navody
Autor Zpráva
jakudo

Registrace: 28. 01. 2006

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2008 7:42 am    Předmět: Je jedno kde žádám o vízum? Odpovědět s citátem

Zdravím všechny uživatele a návštěvníky tohoto fóra;)
Prosím o radu. V současné době jsem na studijní stáži v Jižní Korei. O prázdninách bych chtěl jet pracova do USA. Práci budu mít domluvenou na universitě ve městě Athens/Georgia u jednoho profesora a budu pracovat v laboratoři na nějakém výzkumu (tohle byla asi docela nepotřebaná informace). Profesor z ČR, který mi to tam domluvil tam jezdí pracovat na J-1 viza a já bych měl jet na to samé. Je jedno, kde si ho vyřídím? Chtěl bych si ho vyřídit tady v Jižní Korei, abych mohl pak dojet domů jen na týden (to bych ho nestihl vyřídit) a pak hned odletět do USA již s vyřízeným vízem J-1 z ambasády v Jižní Korei. Nebo je to problém s vyřízením takového víza v jiné zemi, než je moje rodná?

Diky Jakub
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2008 4:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

z FAQ pražské ambasády:

Žadatel má právo žádat o vízum na kterémkoli americkém konzulátě kdekoli ve světě. Získání víza však může být nesnadnější, žádáte-li o ně v jiné zemi než je země vašeho stálého pobytu.
Měli byste prokázat, že máte silné vztahy k zemi, do které se chcete vrátit ze Spojených států. Proto radíme žadatelům, aby si žádost podávali pokud možno ve své vlastní zemi stálého pobytu. Rozhodnutí o vydání víza bude učiněno v rámci žádosti o vízum.

Toto platí hlavně pro turistické víza. U J-1 to bude asi podobné, možná jednodušší.
jakudo

Registrace: 28. 01. 2006

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2008 4:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ok, moc děkuji:)
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Tipy a navody Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com