|
|
| Autor |
Zpráva |
madbob
Registrace: 01. 03. 2008 Příspěvky: 2 Bydliště: Ohio
|
Zaslal: so březen 01, 2008 10:47 pm Předmět: vycestovani se zmenenym statusem |
|
|
| Zdravim vsechny krajany za velkou louzi a rad bych Vas pozadal o radu. Do USA jsem priletel s turistyckym vizem, tady jsem si zmenil status na studenta F-1. Tak a ted se dostavam k memu problemu. Chci si na 14 dni zaletet na dovcu do Mexica, ale v pasu mam jenom vizum B-2, ktere se pri zmene statusu automaticky rusi. Obavam se tedy, aby me pustili zpet do statu, kdyz v pase nemam platne vizum. Volal jsem dvakrat na USCIS a jak uz jsem si tady zvykl, tak kazdej urednik mi rekl neco jineho. Prvni nevedela nic a odkazala me na department of state, kde mi rekli, ze si budu muset vyridit nove vizum na Ambasade v Mexicu. Druha urednice mi rekla, ze forma I-20 mi bude slouzit jako vizum, kdyz pri vystupu z USA neodevzdam I-94 form a ze jsem absolutne v klidu. Tak ja to kazdopadne risknu a na ambasadu v Mexicu pujdu az me do US nepusti. Presto bych rad poprosil, jestli nekdo resil podobny problem o info. Preci jenom stesti preje pripravenym, diky. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne březen 02, 2008 9:44 am Předmět: |
|
|
| Mel bys met papir od INS ktery ti zmenu statusu potrvzuje a toto ti vcil sluzi jako vizum a legalni doklad ze nejsi ilegal. Ale si taky musis zjistit jesli mas multiple entry. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
madbob
Registrace: 01. 03. 2008 Příspěvky: 2 Bydliště: Ohio
|
Zaslal: po březen 03, 2008 9:53 pm Předmět: |
|
|
| tak potvrzeni od INS-USCIS o zmene statusu na F-1 mam. S Vizem F-1 a s formularem I-20, coz je papir ze skoly, se muze bez problemu vycestovat do Mexica, Kanady a jeste na nejake ostrovy na dobu ne delsi nez 30 dnu. Formu I-20 taky mam, ale nemam vizum F-1 zapsany v pasu. Takze to potvrzeni od USCIS mi nahradi vizum v pasu a jsem v pohode, jestli tomu dobre rozumim? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|