|
|
| Autor |
Zpráva |
Luca AnonymnÃ
|
Zaslal: so únor 09, 2008 8:47 pm Předmět: NP - zapad Ameriky |
|
|
Cele zari a pulku rijna se chystam cestovat po NP v zapadni casti Ameriky - naklady minimalni : stan, nudle, atakdale... . Zacinam premyslet nad itinerarem cesty - vse momentalne v zacatcich ( jestli to teda tech zacatku vubec dosahlo... ). Chce se nekdo pripojit ? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 PÅ™ÃspÄ›vky: 564 BydliÅ¡tÄ›: Orlando, FL
|
Zaslal: ne únor 10, 2008 2:06 pm Předmět: |
|
|
| Pripojit se mohu, jen se zazitkama a poradit kam jet a kdy;) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Luca AnonymnÃ
|
Zaslal: ne únor 10, 2008 7:19 pm Předmět: |
|
|
Hrn to na me Jsem jedno velky ucho.... ..hm, k tomuhle smajliku bych mela spis napsat, ze jsem dve velky voci. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 PÅ™ÃspÄ›vky: 564 BydliÅ¡tÄ›: Orlando, FL
|
Zaslal: ne únor 10, 2008 8:28 pm Předmět: |
|
|
Muj nejoblibenejsi park je urcite Grand Canyon v Arizone, paradni park. je dobre asi ze severni strany, muzes campovat zadarmo v National Forest, sice kdyz budes na vice dni takl musis z parku vzdy vyjet do toho forestu, ale jinak super. Pak jsi mi hodne libilo v Yosemite Nat Park v Californii, byl jsem tam v cervnu, bylo paradne az na to ze tam byly dost komari, jinak super.
Lake tahoe je take nadherne, neni to park ale je to super.
Arches v Utahu jsou take super.
Mesa Verde Nat Park v Coloradu, indianske vesnicky, v peknem Canyonu.
Sequia Nat Park take pekny, krasne lesy, priroda, proste parada.
Kdyz budes v Californii tak urcite nezapomen navstivit San Francisco, proste nejhezci mesto v USA.
Manoument Valley v Utahu u Arizony ma take neco do sebe a Four Corners je jen otom ze v jednu dobu muzes byt ve 4 statech.
Krasnej park je take Rocky Nat Park v Coloradu asi 100 mil severo zapadne od Denveru.
Las Vegas me moc neohromilo.
Napis svou trasu!!!
Bucky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
marcibrn AnonymnÃ
|
Zaslal: po únor 11, 2008 3:39 pm Předmět: Zapad USA |
|
|
Po Zapade USA je spousta uzasnejch mist ktery muses navstivit, zalezi jen vedet o co mas zajem
Vetsina Narodnich parku stoji za videni:
http://www.nps.gov/findapark/index.htm - je jejich officialni stranka a kdyz jim zavolas tak ti poslou mapy a info zdarma o jakychkoliv parcich chces
Ja osobne rada jezdim do Yosemite, CA ( na jare a zacatkem leta, na podzim tam nejsou vodopady) , Bristlecone Pines, CA ( nejstarsi stromy na svete),
Grand Canyon ( jih ci sever ale nejlepsi je havasupai cast: http://www.aznetco.com/Supai2/waterfalls.html) , Arches, UT ( pokud mas rada cevene kameny a skalnate oblouky) , Canyonlands,UT ( nejvetsi park a mista kam nikdo nikdy nevkrocil) a Monument Valley v Navaho nation ( uprosted ma indian staj a muzes na projizdky na koni). Vsechno od Grand canyonu je v poustich tj. je tam velke horko ( 100F v lete a zadny stin)
Dobre jsou take:
Sequioa, CA nejvetsi stromy na svete, Redwoods ( nektery jsou u San Francisca, nevyssi stromy), Death Valley,CA ( tam jsou pisecne duny, krater, a jsi pod urovni more , nejlepe na jare - kvetou tam tuny kvetin, v lete je tam nesnesitelne) Bryce,UT a Zion, UT jsou take dobre.
V NP se da taborit za poplatek jen na urcenych mistech ( kolem $20-30/noc) a je dobre si to zamluvit dost dopredu o vikendech na
http://www.recreation.gov/
treba Yosemite udoli jsou obsazena 5 mesicu dopredu na vikendy a svatky, ve vetsine narodnich lesu se da taborit zdarma ale je par pravidel
Jesli bys nejake specificke info napis mi vzkaz, mam tu prirodu USA dost projetou |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 PÅ™ÃspÄ›vky: 1415 BydliÅ¡tÄ›: Arizona
|
Zaslal: po únor 11, 2008 10:13 pm Předmět: |
|
|
Luco.
Ozvi se tak mesic pred tim nez dorazis do Arizony a jestli budu mit cas a energiji tak Vam mozna ukazu okolni atrakce anebo urcite poradim.Ale je jeste moc brzo.Zari a rijen jsou perfect na cestovani v Arizone,N.M. Californie. AzP.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|