|
|
| Autor |
Zpráva |
Drazik Anonymní
|
Zaslal: út leden 01, 2008 12:42 pm Předmět: Chci žít v USA, ale jak? |
|
|
Ahojky,
posledních 5 let mám sen a to žít v Americe a to v Chicagu. SLeduju Chicago po internetu a je uchvatné.
Chci se zeptat spíše poradit co by člověk musel udělat hned po příletu. Určitě musí mít peníze na živobití apod. Jak si člověk má sehnat bydlení? Jak práci? Angličtina není problém, studoval jsem jí osm let. A dá se pak získat třeba americká občanství? Páč bych tam chtěl žít. Předem díky za rady. Jarda |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 564 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: út leden 01, 2008 4:00 pm Předmět: |
|
|
Ahoj,
Byt uprimy, ale momentalne je to v americe velice tezke.
Pro nas co tu jsme uz dlouho, byla cesta snadsi nez je ted. Vse se zprisnilo atd...Pokud umis anglicky tak bych asi doporucoval delat tady Au-pair rok. Dostanes SSN( social security number) Slouzi to neco jako u nas rodne cislo, a DL drivers licence.
Poznas jak to tu chodi a pak se muzes rozhodnout, jestli se ti tu libi nebo ne.
Amerika neni jako v televizi Bevely Hills...Udelej si zkusenosti z Evropy a pak jak jsem psal, au-pair je dobrej start. Nezapomen ze bez dokladu v USA se uz neda delat, akorat ti to zneprijemni zivot a znechuti ameriku, ktera je bajecna. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Drazi
Registrace: 01. 01. 2008 Příspěvky: 14
|
Zaslal: út leden 01, 2008 4:28 pm Předmět: |
|
|
No jasný, ale není moc šancí jak dělat aupair, pač většinou chtěj ženský  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Buba Anonymní
|
Zaslal: út leden 01, 2008 4:50 pm Předmět: |
|
|
| Znam i pansky aupairy. Bucky dobre radi. Prvni si ameriku otukej a neskakej do ni rovnejma nohama. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Drazi
|
Zaslal: út leden 01, 2008 4:58 pm Předmět: |
|
|
| tak to je jasný že do ní nebudu skákat po hlavě, kolik si tak aupair tam pruměrně vydělá? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
|
Zaslal: út leden 01, 2008 6:17 pm Předmět: |
|
|
Jetli chces zacit v USA zit, tak jak jsem psal Au-pair pro mladeho kluka je super. Mas nejakych 170 dolaru tydne, zadarmo bydleni a jidlo, a jeste ty papiry do toho aletenku ti rodina zaplati. Samozrejme ze bydlis s cizima lidma, ale zase se seznamis a aspon zjistis jak to v USA chodi. Rok vydrzis a pak muzes na sve nohy se postavit.
Vis, kdyz tu nikoho neznas tak ti jen tak nekdo nepomuze ze zacatku a urcite ne cesi, ty ti jen zedrou z kuze za babku....
Takze zkus jak ti radim  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
|
Zaslal: út leden 01, 2008 6:19 pm Předmět: |
|
|
Jeste jednu otazku!!!
proc milujes Chicago, vzdyt jsi tam nikdy nebyl! jen me to zajima, nerikam ze Chicago neni spatny sam jsem tam zil par mesicu, muzes vlastne videt i foto na web strance, ale proc zrovna tam? Mas nejaky vztah k Chicagu? Nebo jen s televize? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 4637 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: út leden 01, 2008 8:31 pm Předmět: Re: Chci žít v USA, ale jak? |
|
|
| Drazik napsal: | Ahojky,
posledních 5 let mám sen a to žít v Americe a to v Chicagu. Páč bych tam chtěl žít. Předem díky za rady. Jarda |
Jardo, vítej na Chicago-cz.com.
Aby Ti lidi mohli dobře pomoc, napiš něco o sobě. Akorát víme že jsi kluk aže umíš anglicky. Napiš jakou máš školu, jak jsi starý, v jakým oboru chceš dělat, jestli jsi ženatý, jestli máš děcka, proč miluješ Chicágo (jo, je to zeské město, ale podle toho co máš rád možná že Ti lidi doporučí i něco lepšího), atd. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Drazi
|
Zaslal: st leden 02, 2008 1:02 am Předmět: |
|
|
Proč zrovna Chicago, nevím vždycky mě fascinovalo z televize, z fotek z dokumentů i to co se týče historie. Víš? A to je daný nějak že au-pair po roce může zažádat o SSN, řidičák apod?
to pdmlynek: představil jsem se ti nově zde:
http://www.chicago-cz.com/forum/viewtopic-2883.html |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
|
Zaslal: st leden 02, 2008 1:16 am Předmět: |
|
|
| Nene, dostanes hned DL a SSN. Po roce muzes opustit rodinu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Drazi
|
Zaslal: st leden 02, 2008 1:23 am Předmět: |
|
|
| jo takhle, určitě jsou tohle užitečný rady. A kde ty žiješ Bucku? v Orlandu jak máš napsaný? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
|
Zaslal: st leden 02, 2008 1:27 am Předmět: |
|
|
Jo ziju na Floride v Orlandu. Momentalne tento vecer jsem prisla nejaka studena fronta a je kosa jak v asshole...lol
Jinak je tu teplo celej rok....brrrrrrrrr |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Drazi
|
Zaslal: st leden 02, 2008 1:28 am Předmět: |
|
|
| Tam jsem chtel kvůli teplu taky, ale tam je to hurikánová oblast, ne? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
dvvd
Registrace: 05. 06. 2007 Příspěvky: 170 Bydliště: New York, NY
|
Zaslal: st leden 02, 2008 10:18 am Předmět: |
|
|
Cau, hele jestli chces zit v Chicagu, tak si to nenech vymluvit a udelej to. Ja sem taky mela sen ze chci zit v Nu Jorku, byla sem tim posedla asi od patnacti a bylo mi jedno, ze ostatni rikaly, ze je to sileny a predrazeny mesto. Sen se splnil a Nu Jork me nadchnul. Koneckoncu kdyz se ti nebude treba libit v Chicagu, tak se muzes sbalit a odstehovat jinam. Ja to tu ted po letech taky balim a stehuju se do Kalifornie Takze jestli je Chicago vazne tvuj sen, jdi si za tim. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Drazi
|
Zaslal: st leden 02, 2008 1:23 pm Předmět: |
|
|
Díky za radu. A neví někdo jak je to tam se satelitem třeba? když tam budu mít satelit na CW, jestli mi tam půjde Digilink karta třeba na chytání českých kanálů přes satelit, nevíte jestli to bude fachat.
to dvvd: Díky, jak jsi dlouho ty v USA? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|