|
|
| Autor |
Zpráva |
adrenalinka Anonymní
|
Zaslal: pá srpen 24, 2007 7:44 am Předmět: poprve do USA |
|
|
| Ahoj lidi, obracim se na Vás, protože myslím,že jedině vy mi můžete nejlíp poradit. Je mi 24 let,pracuju už 4 roky v mezinárodním pětihvězdičkovém hotelu v Praze jako concierge a můj přítel jako číšník v jedné luxusní restauraci v praze.S angličtinou nemáme problém.Člověk by řekl,že se musíme mít dost dobře.Omyl,tady se nedá vydělat, nebo ušetřit. Problém je,že už jsme z toho neštastní a Prahy přejedení a rozhodli jsme se,že odjedeme do USA,nebo do Kanady. Ani jeden jsme tam ještě nebyli a tak nevíme co a jak. Na jednu stranu víme,že s prací je to tam těžké,ale zase nechci uklízet v supermarketu.Chtěli bychom odletět kolem listopadu 2007 je tady někdo kdo se slituje nad nezkušenou dvojicí a poradí? Na co si máme dávat pozor? Jak a kde sehnat práci? Kam letět? Kde bydlet?Kolik si vzít do začátku peněz? Budu vděčná za každé info. RendaV@seznam.cz |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 449 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: pá srpen 24, 2007 10:34 pm Předmět: |
|
|
Nez zacnete balit kufry,tak je treba si uvedomit,ze cisnik anebo ktera koliv prace,s vyjimkou Sefkuchare a G.M. je nekvalifikovana prace v tomhle oboru.
V Americe zauci.
Politicky azyl nedostanete,a nemyslim ze pracovni visa budou fungovat.
Mexicani jsou velice dobri jako cisnici.. Jina doba..
Jestli chcete do U.S. nebo Kanady i pres me "spatne zpravy",prijedte na dovolenou a podivejte se okolo. Ceska koruna je silna a finacne je to dobra doba na navstevu.
Jeste pripominka, V G.B. se dnes vydelava vic a je to bliz.Ja vim neni to U.S. a podle me G.B. je hrozne skareda...and stinks. AZPete.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
asdf Anonymní
|
Zaslal: so září 01, 2007 10:59 am Předmět: nechápu |
|
|
| mohl bych poprosit o údaj, kolik vyděláváte dohromady měsíčně čistého včetně dýšek a podobně? nějak se mi nezdá, že byste měli oba celkem dobrou práci a stejně nevycházeli s penězi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1171 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: ne září 02, 2007 10:02 am Předmět: Re: nechápu |
|
|
| asdf napsal: | | mohl bych poprosit o údaj, kolik vyděláváte dohromady měsíčně čistého včetně dýšek a podobně? nějak se mi nezdá, že byste měli oba celkem dobrou práci a stejně nevycházeli s penězi. |
No, jestli člověk vychází nebo nevychází s penězmi není otázka kolik toho vydělá, ale kolik utratí k poměru toho co vydělá.
Jestli vydělá 8.000 na měsíc a utratí 7.500, tak vše je v pořádku; jestli ale utratí 8.500, tak má problém. Podobně, jestli vydělá 800.000 za měsíc a utratí 750.000, tak je to v pořádku, ale jestliže utratí 850.000, tak má problém. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 509 Bydliště: Canada
|
Zaslal: ne září 02, 2007 11:03 am Předmět: Re: poprve do USA |
|
|
| adrenalinka napsal: | | Ahoj lidi, obracim se na Vás, protože myslím,že jedině vy mi můžete nejlíp poradit. Je mi 24 let,pracuju už 4 roky v mezinárodním pětihvězdičkovém hotelu v Praze jako concierge a můj přítel jako číšník v jedné luxusní restauraci v praze.S angličtinou nemáme problém.Člověk by řekl,že se musíme mít dost dobře.Omyl,tady se nedá vydělat, nebo ušetřit. Problém je,že už jsme z toho neštastní a Prahy přejedení a rozhodli jsme se,že odjedeme do USA,nebo do Kanady. Ani jeden jsme tam ještě nebyli a tak nevíme co a jak. Na jednu stranu víme,že s prací je to tam těžké,ale zase nechci uklízet v supermarketu.Chtěli bychom odletět kolem listopadu 2007 je tady někdo kdo se slituje nad nezkušenou dvojicí a poradí? Na co si máme dávat pozor? Jak a kde sehnat práci? Kam letět? Kde bydlet?Kolik si vzít do začátku peněz? Budu vděčná za každé info. RendaV@seznam.cz |
Jestlize oba bydlite a pracujete v Praze, dam vam dobrou radu. Odstehujte se do jineho mesta v Ceske Republice. Treba takovy Cesky Krumlov je pekne turisticke mesto. Penize se tam daji vydelat taky (samozrejme ne takove jako v Praze) a najem za byt bude urcite levnejsi nez v Praze.
Samozrejme, reknete si, co ale budeme delat tam, vzdyd tam je nuda, to v Praze je alespon naky zivot.
Lide v Ceske Republice si navykli, ze si ted mohou koupit co chteji, ale bohuzel maji take "prehnane" pozadavky.
Znam lidi, kteri moc nevydelavaji, ale musi mit nejlepsi auto v okoli, nejlepsi mobil(nejlepe s fotakem), navigaci v aute(kterou ale zridka pouzivaji), pekne obleceni, aby si toho kazdy vsiml adt...
Kdyz ale nekdo neco takoveho chce, tak na to musi mit penize a ne si to koupit na dluh a pak si narikat, ze ztratil praci a ze to nemuze zplacet.
Bohuzel, tak to ted ale chodi uz vsude na svete  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po září 03, 2007 3:45 am Předmět: poprve do USA - to: Adrenalinka |
|
|
Adrenalinko,
tezka odpoved na tvoji otazku - dostanes tisic odpovedi a bude tisic ruznych nazoru. Ja ti napisi svuj- pokusim se nastolit realny zivot tady. I kdyz, ver mi, mnoho lidi se mnou nebude souhlasit, protoze maji zcela jine zkusenosti. Poradit dobre vlastne ani nejde. Asi spise jde o to priblizit vam realitu v US - tedy realitu z meho pohledu /jsem tu 6 let.
Nez zacnu MOC RADA BYCH ZNALA VAS CISTY MESICNI SPOLECNY PRIJEM !!!! MUZES MI NA TO ODPOVEDET????
I nas v Americe zajima, jak se ted zije v Cechach !!
(chci to hlavne vedet proto, ze mam u sebe kamarada ktery tu je sedm let a uz toho tady ma plny kecky a chce jet domu - do Cech. Ja ho zrazuji, ze v Cechach neni o co stat - byla jsem tam vloni se podivat, ale pro me to byl sok a hruza, byla jsem z toho na prasky). Tak mu porad (poradit), co je tam spatneho z tveho pohledu, az se bude vracet, aby byl pripraven!!!!
Clovek by rekl, ze se vam dari celkem dobre, proto i nazor, jak vam tu nekdo napsal, zustat v Cechach ma realne opodstatneni.
No nic, prejdu k tomu co te asi zajima:
VIZA - predpokladam, ze jiz mate v kapse.
ANGLICTINA - *big plus* pro vas. Ale neni to samospasitelne.
LEGALITA - predpokladam, ze poletite na turisticke vizum. Snad dostanete na letisti povoleny vstup na pul roku a pak si zazadate o prodlouzeni na dalsiho pul roku (pul roku vam sebere, nez se rozkoukate, zabydlite a snad ustalite v praci). Uvedom si ze se budete ucit, jak zastavit autobus - zatahnes za dratek v autobusu, hi,hi. Ucit jak se volat z telefonni budky a jine trivialni veci....proste budete v jinem svete. Dalsi pul rok zacnete setrit penizky, ale rok vam nebude stacit na nasetreni penez na byt. Tipla bych si tak tri roky, ale s tim, ze budete jenom spat - makat a makat a spat.
MEZINARODNI RIDICAK - rozhodne vyridit v Cechach oba a vzit s sebou do US na start.
KAM JET - rozhodne velkomesta (ja jsem z Chicaga - je to relativne levne na bydleni oproti treba San Francisku a rychle tu sezenes praci. Je tu silna ceska komunita - bydleni sezenete lusknutim prstu. Podivej se tady na inzeraty a bydleni si muzes domluvit uz z Cech. Cesi ti vzdycky pomuzou, treba dobrou radou ktera je do zacatku k nezaplaceni. Tady staci zajit do ceskeho obchodu a dozvis se vic, nez kdyby si brouzdala rok na internetu.
Chcete jet na zimu tak tip pro vas horske hotely - Colorado (tam se muzete zavrit na celou sezonu - muzete to mit i s ubytovanim a nebudete potrebovat ani auto a rychleji nasetrite penize).
KURS DOLARU - ouva....bez komentare
BYDLENI - $ 300 - 600. Do zacatku by vam asi stacil pokoj. Da se sehnat pro dva od tri stovek a nemusi to byt spatne bydleni. Jen to sebere hodne casu najit ten ktery by se vam libil - taky zalezi, jak a kde sezenete praci. Uvedom si ze zpravidla, lidi tady travi hodne casu dojizdenim do prace (1-3 hodky je asi prumer).
PRACE
ON - pinkl, prace na stavbach, trucker - kluci si hodne vydelaji, ale svyho chlapa neuvidis!
ONA - bartender, nanny, administrativa v kancelari mensi firmy (do banky se tezko dostanes bez SSN), horsky hotel-Colorado,
Vase pracovni moznosti budou velmi omezene, vzhledem k tomu ze nemate pracovni povoleni. Nebudete mit SSN a to je dost pruser!! Pravdepodobne budete odkazani na podradnou praci, protoze vetsina amiku se vas bude bat zamestnat, ale treba budete mit stesti.
Dost me zarazilo, kdyz pises ze by jsi nechtela uklizet v supermarketu - bud pripravena na vsechno !! Jinak budes nestastna!!
Jestli muzu poradit tak - zadne iluze si nedelej!!! Amerika neni zaopatrovaci ustav a jak lusknutim prstu muzes surovat podlahy v supermarketu (protoze musis zaplatit byt, telefon, insuru na auto, musis si nechat opravit vylomeny zub atd. atd,). Na druhou stranu - kdyz nebudes chtit, NIKDY nemusis delat praci ktera ti nevoni!! Zalezi jenom na tobe - tady budes vzdy sama za sebe!!! Uvedom si jednu dulezitou vec - tady jdes dnes do prace a zitra uz ji nemas, proste uz te nepotrebuji a nikdo ti nebude zduvodnovat proc. To ale plati i naopak -
dnes jdes do prace a zitra uz ne, protoze se ti tam nelibi.
KOLIK PENEZ S SEBOU - tak to nevim. Ani nevim jaky je limit - minimum, kolik mas mit s sebou kdyz sem letis. Ja bych si jenom tipla, ale opravdu to nevim - ja tady byla za jinych podminek. Ale snad do zacatku $ 2-3 tisice a co nejrychleji zacit pracovat.
Zdaleka jsem nenapsala vsechno, ani to nejde...... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pepino73 Kritik
Registrace: 31. 01. 2005 Příspěvky: 267 Bydliště: Tennessee
|
Zaslal: pá září 07, 2007 1:08 pm Předmět: |
|
|
Souhlasim s poslednim prispevkem Neni to jednoduche ani v USA a ani v Cesku a domnivam se ze na celem svete je chleba stejny. Rekl bych, ze te prace v cesku je docela dost a i dobre placena,ne teda kazda ale najde se. Tak ze bych rekl ,ze je to vsechno v nas lidech jak si to udelame takove to mame. Vsem v Cesku i USA preji hopdne stesti  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
Registrace: 24. 02. 2007 Příspěvky: 191 Bydliště: Florida
|
Zaslal: pá září 07, 2007 5:18 pm Předmět: |
|
|
Nezapomente na dopravni prosteredek. Ne kazde mesto ma hromadnou mestskou dopravu a spolehat se na spolubydlici... Ja kdyz jsem tady zacinal (uklizenim supermarketu) jsem musel platit memu spolubydlicimu (ktery byl zaroven muj supervisor) $5 denne za odvoz do prace.
Pokud mate zdvihnute nosanky a nechcete jen tak nejakou "podradnou" praci, doporucuji se poradne nad celou amerikou zamyslet, protoze si tady bez papiru tezko muzete vybirat. I kdyz muzete mit stesti a sehnat job hned, taky tomu to tak byt nemusi a budete muset vzit,co je a budete nadavat na tu "hnusnou ameriku".
Nevim jak ve velkomestech, ktere osobne nesnasim, ale i v mensich mestech muzete sehnat pomerne slusny job.
Jen nepocitejte, ze budete pracovat v podnicich stejne urovne jako delate ted,v cesku.
Kdyz sezenete job v cinske, nebo mexicke restauraci nebo v Golden Corral, muzete mluvit o stesti.
Btw, s mezinarodnim ridicakem by ch se osobne neobtezoval, mnoho policajtu ani nevi, co to je.
Napr na Fl vam daji ridicak s platnosti na kterou je vystaven I94.
Jak je to jinde nevim. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út září 11, 2007 7:36 pm Předmět: Re: nechápu |
|
|
| pdmlynek napsal: | | asdf napsal: | | mohl bych poprosit o údaj, kolik vyděláváte dohromady měsíčně čistého včetně dýšek a podobně? nějak se mi nezdá, že byste měli oba celkem dobrou práci a stejně nevycházeli s penězi. |
No, jestli člověk vychází nebo nevychází s penězmi není otázka kolik toho vydělá, ale kolik utratí k poměru toho co vydělá.
Jestli vydělá 8.000 na měsíc a utratí 7.500, tak vše je v pořádku; jestli ale utratí 8.500, tak má problém. Podobně, jestli vydělá 800.000 za měsíc a utratí 750.000, tak je to v pořádku, ale jestliže utratí 850.000, tak má problém. |
Stejný to úplně není, přeci jenom ten s 800.000 má podstaně větší manévrovací prostor. Návštěvu kasína si člověk odpustí snadněji než večeři. A věřím, že pingl v luxusní restauraci bude spíš v té zajištěnější skupině... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1171 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: st září 12, 2007 9:28 am Předmět: Re: nechápu |
|
|
| Anonymous napsal: | | pdmlynek napsal: | | asdf napsal: | | mohl bych poprosit o údaj, kolik vyděláváte dohromady měsíčně čistého včetně dýšek a podobně? nějak se mi nezdá, že byste měli oba celkem dobrou práci a stejně nevycházeli s penězi. |
Stejný to úplně není, přeci jenom ten s 800.000 má podstaně větší manévrovací prostor. Návštěvu kasína si člověk odpustí snadněji než večeři. A věřím, že pingl v luxusní restauraci bude spíš v té zajištěnější skupině... |
Právě že ne. Toto je právě ten omyl který lidé často dělají. Vymlouvají se na své problémy s penězmi na to že moc nevydělávají, a myslí si že jejich finanční problémy můžou být vyřešené vyším přijmem. Ale pravda je jiná: vycházení s penězmi je jen otázka žití pod úroveň příjmu.
Člověk s vysokým příjmem se musí umět spokojit s niším standartu života na jeho příjem podobně jako člověk který toho moc nevydělá. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|