Legalizace po svatbe s problemy?!?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Legalizace po svatbe s problemy?!?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding
Autor Zpráva
Bernau

Registrace: 24. 02. 2007

PříspěvekZaslal: út květen 22, 2007 3:10 pm    Předmět: Legalizace po svatbe s problemy?!? Odpovědět s citátem

Tedy muj problem je, ze jsem se tady letos v unoru ozenil. Jsem tady nelegalne od roku 1999 (vstoupil jsem legalne, na turisticke vizum), mam SSN s "Not valid for employment" a pracuji tady, a pred asi peti lety jsem byl chycen DUI.
Dneska jsem volal na INS helpline a tam mi rekli, ze jestli tady pracuji, predstavuje to zasadni problem.
Coz me teda prekvapilo, protoze pokud vim, snad kazdy kdo se tady ozenil, pracoval...
O DUI mi pani rekla ze nevi jiste, jestli je to povazovano za criminal offense anebo za traffic violation a ze to zalezi na mistni uprave zakona.

Jsem celkem vyplasen denim tady, asi mesic nazpatek tady ve dvou hotelich, kde jsem kdysi davno jeste pro bosse pracoval, pochytali neco kolem 300 ilegalu, vetsinou Mexiku.

Takze pro svuj klid to chci mit uz za sebou, a chtel bych vedet, jestli mam vubec v me situaci nejakou sanci.

Druha otazka navazuje na tu prvni. Jestlize mam sanci, mel bych poslat vsech 4-5 formularu najednou jako "package" (jak to nazvala ta pani na INS helpline)? Anebo mam poslat nejprve I-130 zaroven s G-325A a pak zbytek???

Dekuji uprimne za kazdou dobre minenou radu.

Naposledy upravil Bernau dne út květen 22, 2007 8:08 pm, celkově upraveno 1 krát
Petra
Anonymní

PříspěvekZaslal: út květen 22, 2007 7:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Predpokladam, ze manzelka je US citizen.
Drzim palce - ja ti jen muzu napsat, co jsem mela hned po svatbe udelat ja. Nebylo to bez kotrmelcu, ted uz jsem snad chytrejsi:)

Okamzite zaslat Application for adjustment of status I-485 - k tomu potrebujes oddaci list, prelozeny overeny rodny list a Affidavit of Support I-864 od sve manzelky, nejake fotky taky.
Zaroven muzes hned zaslat I-765 Application for Employment.
Vsechny formulare jsou na uscis.gov
Bernau

PříspěvekZaslal: út květen 22, 2007 8:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

LOL - samozrejme ze je US citizen. Jinak by bylo moje dilema bezpredmetne neni liz pravda... Very Happy

Takze jestli Ti dobre rozumim, Ty jsi v dobe podani zadosti pracovala.
Mob

Registrace: 26. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út květen 22, 2007 9:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bernau,
jen kratce, Na helpline INS ti moc nepomuzou. Tam je clovek ktery prave dodelal skolu, moc nic nevi, dostava placenu minimalni zdu a diva se na hodiny kdy vypadnout Smile, ridi se podle tabulek a zije v uplne jinem state nez ty.
So...ze si pracoval, so what? Vsichni tady pracuji, a nebo pracovali, toho se neboj. Vybehej si vsechny potrebny papiry!! I mean VSECHNY!! a posli to najednou.
Jak psala Petra vsechny potrebne papiry najdes na uscis.gov or kdyz si vyhledas starsi prispevky tam je to vsechno popsany ...
Good luck a dej vedet Wink
Bernau

PříspěvekZaslal: út květen 22, 2007 10:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky Mob, doufal jsem v podobnou odpoved.
Nicmene mam dalsi problemek.
V Cesku jsem se rozvedl asi 15 let nazpet. Tady v tech papirh pisou, ze musim dolozit VSECHNY rozvodove listy a pokud nejsou v anglictine, prelozene by certified translator.
Ovsem jak mam dostat moje papiry z Ceska kdyz tam nikoho nemam mi zustava tajemstvim.

Nema nekdo nejakou informaci o tom DUI???
Maxi
Anonymní

PříspěvekZaslal: út květen 22, 2007 10:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bernau napsal:
V Cesku jsem se rozvedl asi 15 let nazpet. Tady v tech papirh pisou, ze musim dolozit VSECHNY rozvodove listy a pokud nejsou v anglictine, prelozene by certified translator.
Ovsem jak mam dostat moje papiry z Ceska kdyz tam nikoho nemam mi zustava tajemstvim.

ja musela predlozit rozvodovy certifikat uz na marriage office......uredne overeny preklad a apostillu.....a totez jsem musela zaslat na imigracni spolu s dokumenty.....a pak pri pohovoru osobne jeste predlozit originaly techto dokladu.......
nevim, ale asi tohle budes muset predlozit, obrat se nejlepe na soud kde si se rozvadel, at ti vyhotovi druhopis i s apostilou, nevim jak je to s preklady, mozna nemusi byt overeny, ale asi bych to neriskovala......nevim ale jestli si muzes tozvodovy list vydany v CR prelozeny do AJ nechat overit tady.......me se o vsechno postaral v CR advokat na ktereho jsem se obratila, ja se rozvadela na dalku.......
ale v kostce......rozvodovy certifikat overeny apostilou mit podle mych zkusenosti musis.......
Bernau

PříspěvekZaslal: út květen 22, 2007 10:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dalsi vec je ze ja uz tady jednou zenaty byl ale nikdy jsem nepozadal o nic. (slozita situace)
Takze ja mam rozvodovy list z posledniho manzelstvi tady, jen nemam RL z manzelsvi v Cesku.
Btw, na courthouse se jen zeptali na datum rozvodu a to jim stacilo.
Obavam se, ze INS to stacit nebude.
m01m
Anonymní

PříspěvekZaslal: st květen 23, 2007 7:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bernau napsal:
Dalsi vec je ze ja uz tady jednou zenaty byl ale nikdy jsem nepozadal o nic. (slozita situace)
Takze ja mam rozvodovy list z posledniho manzelstvi tady, jen nemam RL z manzelsvi v Cesku.
Btw, na courthouse se jen zeptali na datum rozvodu a to jim stacilo.
Obavam se, ze INS to stacit nebude.

Bernau,jestlize potrebujes papiry o rozvodu v Cesku,zavolej na soud,kde Te rozvadeli a sdel jim,ze jsi v cizine,ze se Ti ztratil RL a oni by Ti ho meli poslat,moji zname ho z Ceska poslali.Prelozeny a notarsky overeny muze byt v USA.Dej vedet,jak jsi dopadl.
Anonymní

PříspěvekZaslal: st květen 23, 2007 12:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bernau napsal:

Pokud je to ze starsiho data tak jim to nevadi. Ale pokud ma to DUI v procesu stale otevreny pripad tak budes moset pockat.
Anonymní

PříspěvekZaslal: st květen 23, 2007 12:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zeptej se na urade kde se budes zenit. Napriklad V IL (cook county) pozaduji divorce degree jenom jestli je to v poslednich 6 mesicich.

Okazka:

NOTE: If you have been divorced within the previous six months, you MUST provide a certified copy of the divorce decree at the time you apply for your marriage license.

http://chicago.about.com/od/government/a/090605_married.htm
Bernau

PříspěvekZaslal: st květen 23, 2007 2:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Zeptej se na urade kde se budes zenit. Napriklad V IL (cook county) pozaduji divorce degree jenom jestli je to v poslednich 6 mesicich.

Nojo, ale ja uz zenatej jsem...
Jak jsem uz uvedl vyse, ozenil jsem se tady letos v unoru.
Cilibzkom ja nepotrebuju divorce gecree pro courthouse ale pro INS coz je, obavam se, zcela jine kafe.
Bernau

PříspěvekZaslal: st květen 23, 2007 2:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mimochodem neznate nekdo certifikovaneho prekladatele?
Ja uz do ceska dneska volal a docla prijemna pani na soude mi slibila, ze se o to osobne postara.
Anonymní

PříspěvekZaslal: st květen 23, 2007 5:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bernau napsal:
Mimochodem neznate nekdo certifikovaneho prekladatele?

http://www.chicago-cz.com/forum/viewtopic-788.html
Bernau

PříspěvekZaslal: čt květen 24, 2007 3:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky panonymni. Pouzii.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com