|
|
| Autor |
Zpráva |
Katka Anonymní
|
Zaslal: čt duben 26, 2007 11:15 am Předmět: Svatba po skonceni viza! |
|
|
Ahoj vsem! ... vim ze po skonceni au pair viza J1 ma kazda au pair pravo na 30 dnich cestovani a pote musi opustit US. Napr vizum v pase je platne do 17 cervna a tudiz mohu zustat az do 17 cervence. Chci se zeptat, pokud se vdam pozdeji nez ubehne tech 30 dni, bude to uz velky problem s papiry?
V predchozich otazkach jsem cetla ze jeste 6 mesicu po skonceni viza by tu clovek nebyl ,,nelegalne,,je mozne se tedy vdat bez vetsich problemu? Nebo je to jinak u au pair J1 viz? Chci se vdavat co nejpozdeji z duvodu velkych priprav, ktere nam honde zaberou. Do kdy tedy mohu nejpozdeji pokud me vizum konci toho 17.cervna? Nechapu roli tech 30 dni versus 6mesicu? Prijde mi ze po tech 30 dnech ziskam status ,,nelegalne v us,,? Prosim o vysvetleni. Dekuju. K. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt duben 26, 2007 11:24 am Předmět: |
|
|
| Stanes se nelegalni ale i tak se porad muzes vdat a znovu se zlegalizovat svatbou s US obcanem. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: čt duben 26, 2007 11:31 am Předmět: |
|
|
Ano. Po tom mesici uz v USA nebudes pobyvat legalne, ale vsechno se zase zmeni po svatbe. Tech 6 mesicu ma vyznam pouze pro ziskani cestovnich dokumentu pred tim, nez ziskas GC. Jinou roli v procesu ziskani pristehovaleckeho viza tato lhuta nema. V praxi to znamena, ze pokud nemas v umyslu v dobe do 1. pohovoru vycestovat a nevadi ti nelegalni statut, nepotrebujes legalni praci, pak te cas zase az tak netlaci a muzete pict kolace treba rok  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Katka Anonymní
|
Zaslal: čt duben 26, 2007 12:06 pm Předmět: |
|
|
| Dekuju za odpovedi. Jeste se chci zeptat. Kdybych se stihla vdat jeste behem platneho viza, aby to vsechno bylo bez komplikacich, muselo by to byt nejakou dostatecnou dobu predtim nez vizum propadne? Nebo by to mohlo byt i ten 29 den v tom mesici co ma kazda au pair na cestovani?( myslim tim kvuli papirovani, nez jim dojde ta zadost o zmene statusu) Je tam nejaka stanovena doba, kdy zadost musi byt odeslana pred tim nez to stare vizum propadne nebo by to brali tak, ze jsem je vcas neinformovala a tudiz v dobe cekani na jejich odezvu bych uz mela mensi problemy s overstayed? Cetla jsem ze nejlepe je vdavat se, kdyz je vizum jeste platne. Strasne moc diky. K. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt duben 26, 2007 12:21 pm Předmět: |
|
|
| Vyhnout se nelegalnimu pobytu muzes kdyz se vdas, posles papiry na INS a od nich dostanes potvrzeni ze je dostali a zaradili te do procesu, ale to vse pred tim nez ti vyprsi vizum. Takze potom i kdyz ti propadne mas receipt zes pozadala o zmenu a cekas na vyrozumneni. Po tuto dobu porad zustavas legalni. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt duben 26, 2007 1:53 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | Vyhnout se nelegalnimu pobytu muzes kdyz se vdas, posles papiry na INS a od nich dostanes potvrzeni ze je dostali a zaradili te do procesu, ale to vse pred tim nez ti vyprsi vizum. Takze potom i kdyz ti propadne mas receipt zes pozadala o zmenu a cekas na vyrozumneni. Po tuto dobu porad zustavas legalni. |
Ahoj. Promin, jeste se chci ujistit, at mam jasno. Pises...to vse predtim, nez mi vyprsi vizum... jak moc predtim tedy? Zalezi tedy na datu kdy INS moje papiry obdrzi nebo bude naprosto stacit poslat to treba den pred skoncenim meho viza?( predpokladam ze se mail muze zdrzet a take nez jej otevrou, urcite jich tam maji hory a budu nekde v poradi za dalsi mesic) Jde mi o to jestli berou ohled na to kdy dopis obdrzeli nebo na to kdy bylo datum svatby, ktera by treba tesne pred skonc.viza? Nebo neni treba nekde zakonem stanovena lhuta jak moc predtim? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt duben 26, 2007 2:25 pm Předmět: |
|
|
| Musi to obdrzet a dat do jejich computru k procesing, coz znamena ze neudelaji jeste rozhodnuti ale poslou ti papir ktery rika ze to obdrzeli a budou se tim zabivat a to musi byt pred vyprsenim tveho viza. Obycejne je na formu napsane ze by se to melo poslat 45 dni pred vyprsenim. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Katka Anonymní
|
Zaslal: čt duben 26, 2007 2:45 pm Předmět: |
|
|
| Hmmm...tak rychle se asi vdat nestihnu, rozhodne ne s temi plany na velkou svatbu co mame. Ale dekuju za informace, aspon vim na cem budu stat. Ahoj |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|