|
|
| Autor |
Zpráva |
Joaquin
Registrace: 14. 12. 2006 Příspěvky: 3 Bydliště: Miami
|
Zaslal: čt prosinec 28, 2006 3:15 pm Předmět: Cuban-Czech-American |
|
|
Jsem Cuban-Czech-American clovek. Zil jsem 14 let na Kladne y ted vegetuju na Floride s rodinou asi 6 mesicu. Nekdo zije v Miami?
Jinak, hledam kamaradku, zije asi 7-8 let v Chicago a se jmenuje Karolina Kuderova , delala asi Insurance s tetou. Muzete me pomoc s tim?
Bydlim na Miami a rad si pokecal s najekou mistni cecha.
Cestinu moc neumim, spanelsky nebo English, dobre umym Spanglish. Jezdim v aute s "CZ" nalepku.
Hasta la vista!!!
Joaquin |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 952 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: čt prosinec 28, 2006 3:54 pm Předmět: |
|
|
Joaquin>
Hodne zdaru pri lovu CZ kocek.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 471 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: pá prosinec 29, 2006 1:34 am Předmět: Pobre hombre Joaquin! |
|
|
Lo siento mucho - yo puedo hablar muy bien; escribir es mas peor. Yo soy Checa, pero creci en Argentina y estoy casada con un gringo.
Talves explicanos que quieres ...
To nic Miro, jen tady zavadim novou tradici Spangczech
Jeste stesti, ze to neni Japonec ... z 3 let Japonstiny si pamatuji jen Hiraganu a Katakanu  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 534 Bydliště: Canada
|
Zaslal: pá prosinec 29, 2006 7:56 am Předmět: Re: Pobre hombre Joaquin! |
|
|
| Dana_MI napsal: | Lo siento mucho - yo puedo hablar muy bien; escribir es mas peor. Yo soy Checa, pero creci en Argentina y estoy casada con un gringo.
Jeste stesti, ze to neni Japonec ... z 3 let Japonstiny si pamatuji jen Hiraganu a Katakanu  |
Nevim jestli je toto spravna vyslovnost - hadzi masi te?
To je jedine, co se pamatuji, kdyz jsem vloni potkal v USA jednu japonku(mimochodem byla to pekna kocka).  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Joaquin
Registrace: 14. 12. 2006 Příspěvky: 3 Bydliště: Miami
|
Zaslal: pá prosinec 29, 2006 9:43 am Předmět: Re: Pobre hombre Joaquin! |
|
|
Hola Dana!!
Escribes muy bien!!! ...y muy contento de tener un spangczech como amiga!! Argentina....Vos, che, como estas nena? "
Soy Cubano, con esposa cubana y hijos cubanos, mi mama es Kladenanka.
Si quieres me escribes a "joaquinito_lopez@yahoo.com"
Pozdrav z "La Capital del Sol" ,
Mozna muzeme mluvit SPANGLISHCZECH
"Nazdar pritty nina, very heska ta tuya fotka, je to great pleasure conocerte. Un hug a cau"
Mej se hezky!!!
| Dana_MI napsal: | Lo siento mucho - yo puedo hablar muy bien; escribir es mas peor. Yo soy Checa, pero creci en Argentina y estoy casada con un gringo.
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 471 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: pá prosinec 29, 2006 5:06 pm Předmět: |
|
|
Je to spravne (hadzi - s hackem ...)
Ja toho uz dost zapomnela (nemam praxi), ale uplne staci rict:
Ohajo gozajmas, watashi wa "NAME". Dozo joroshiku onegai shimas. ... dobry den, jmenuji se "XY", velice me tesi
Hai (ano), ie (ne) a par dalsich slovicek a je vymalovano.
Ona Japonstina zase neni tak tezka, az na to pismo a znaky. Gramatika pomerne jednoducha a kdyz jsi cizinec, tak nemusis ani zachovavat tradici zenskeho a muzkeho vyjadrovani (zeny musi byt - a to nejenom v reci - zdvorilejsi). |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Nikl
Registrace: 30. 12. 2006 Příspěvky: 198
|
Zaslal: so prosinec 30, 2006 12:32 pm Předmět: |
|
|
| Dana_MI napsal: | Je to spravne (hadzi - s hackem ...)
Ja toho uz dost zapomnela (nemam praxi), ale uplne staci rict:
Ohajo gozajmas, watashi wa "NAME". Dozo joroshiku onegai shimas. ... dobry den, jmenuji se "XY", velice me tesi
Hai (ano), ie (ne) a par dalsich slovicek a je vymalovano.
Ona Japonstina zase neni tak tezka, az na to pismo a znaky. Gramatika pomerne jednoducha a kdyz jsi cizinec, tak nemusis ani zachovavat tradici zenskeho a muzkeho vyjadrovani (zeny musi byt - a to nejenom v reci - zdvorilejsi). |
Ze se tady pise o te japonstine. Meli jsme doma parkrat japonskou studentku (na room and board). Vetsinou to byly holky z bohatsich rodin, ktere se prijely do Kanady priucit anglictinu.
Take jsme se znazili najeke to slovo pochytit. Jak Dana spravne pise, vyslovnost neni az tak slozita. Holky me vzdy rikali, ze mam vyslovnost skoro stejnou jako jejich tatove. Jo s psanou japonstinou bych si zrejme ani "neskrtl".
To anglicky prizvuk me dela vetsi problemy.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marketa_NY
Registrace: 23. 09. 2006 Příspěvky: 315 Bydliště: New York
|
Zaslal: so prosinec 30, 2006 3:05 pm Předmět: |
|
|
No me to tu vsechno zni spis jako Romstina  |