|
|
| Autor |
Zpráva |
pendl Anonymní
|
Zaslal: čt prosinec 28, 2006 8:44 am Předmět: apostila |
|
|
Cau bratri a setry,
cetl jsem posledni clanek o apostile. Dokument poslu mailem na Department of State v Tallahassee. Potreboval bych jen vedet, jestli mi muzou overit nasledujici dokument. Jedna se o formular overeni prijmu, "income onfirmation", ktery mi zaslala ceska banka. Kupuju totiz v Cechach byt a potrebuju hypoteku. Banka chce videt moje prijmy za poslednich 6 mesicu a musim jim to overit apostilou. Snazim se to najit na netu, ale pokud s tim mate nekdo zkusenosti, bylo by to najisto.
Diky a stastny novy rok,
Pavel |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
Registrace: 25. 01. 2005 Příspěvky: 252 Bydliště: 33131
|
Zaslal: čt prosinec 28, 2006 2:16 pm Předmět: |
|
|
| Jo, ale jenom, kdyz jim to posles uz ostemplovane floridskym notarem, protoze apostila neoveruje samotny dokument, ale jen to notarizacni razitko na nem. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 556 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: čt prosinec 28, 2006 2:29 pm Předmět: Zkus jim zavolat ... |
|
|
Jednak bych na ten Department of State zavolala, ale oni to nejspis budou mit chtit predem notarsky overene (nebo Tvuj podpis na tom overeny atd.). A tohle overeni Ti snad udela vetsina bank na pockani (nevim jak v Tenessee, ale v Michiganu se za to bud neplati nebo neco malo).
Jinak notar muze overit dokument i kdyz mu nerozumi www.michigan.gov/sos/0,1607,7-127-1638_8736-85780--,00.html ... zase, alespon tady v MI, v TN si to radeji over. Ale je lepsi to mit rovnou v cestine, protoze pokud to bude v anglictine, tak zase budes v CR platit za soudne overeny preklad (to ale asi stejne, protoze danova priznani v CJ mit nebudes).
Apostilu pro overeni prijmu jsem sice nedelala, ale jine dokumenty ano (rodne listy, diplom atd.)
Tak dej vedet, jak jsi dopadl. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|