|
|
| Autor |
Zpráva |
Petra Anonymní
|
Zaslal: pá prosinec 22, 2006 1:07 pm Předmět: posílání peněz do ČR přes Paypay |
|
|
| Máte prosím někdo zkušenosti s přeposíláním peněz do ČR přes Paypay.com? Chtěla bych si přeposlat větší částku v USD na svůj účet v Čechách u ČSOB taky v USD, jestli to jde. Nevím ale jak je to s poplatky a kolik si banka strhává za příchozí platbu? A kolik maximálně si můžu poslat? Moc děkuji jestli máte s tím někdo zkušenosti. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
Registrace: 25. 01. 2005 Příspěvky: 248 Bydliště: 33131
|
Zaslal: pá prosinec 22, 2006 5:35 pm Předmět: |
|
|
Nevim, jak moc se zmenily podminky od doby, co Paypay zacal verifikovat, ale puvodne se penize do Cech daly odeslat jen v CZK. Poplatek ceske banky tak byl sice max. par korun za prichozi polozku na pasivni strane transakce (viz sazebnik prislusne banky), ale zas se tratilo na prevodnim kurzu Paypay.
Me vysla kalkulace tak, ze vetsi castku (od radu tisicu) je vyhodnejsi odeslat bankovnim wire transferem na bezny ucet v USD, (prevest na terminovany, abysme se vyhnuli % poplatku za vyber hotovosti z cizomenoveho bezneho uctu), a pak USD ve smenarne vymenit podle nejlepsiho kurzu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Petra Anonymní
|
Zaslal: ne prosinec 24, 2006 11:50 am Předmět: |
|
|
| Díky moc za radu. Ono bych vlastně ještě musela ty peníze na ten účet Paypay nějak dostat a na jejich stránkách jsem našla, že při převodu peněz z bankovního účtu na účet Paypay, když bych to převáděla přes internet jako e-bills, si strhnou 3% z částky, tzn. že třeba z 5.000 USD činí poplatek 150 USD, což moc výhodné teda není. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
Registrace: 25. 01. 2005 Příspěvky: 248 Bydliště: 33131
|
Zaslal: čt prosinec 28, 2006 2:11 pm Předmět: |
|
|
| Kde vidis ty 3%? Me to porad ukazuje, ze vklad je bez poplatku. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 471 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: pá prosinec 29, 2006 1:44 am Předmět: |
|
|
Ja posilala penize z LaSalle Bank (drive Standard Federal) na svuj ucet v CR a poplatek byl $20.
A asi pred dvema lety z E-banky do USA; tam byl poplatek $60, ale to fakt byla VETSI castka ($200k).
Paypal je o.k., ale nemusis jit jen pres nej ... wire transfer je taky v pohode. Tech $150 se mi zda taky moc ...
A kolik maximalne muzes poslat? Nevim, ja myslim ze tam limit nebude. Nebo jak u ktere banky - je nutno se ptat a ptat; lina huba, hole nestesti.
A jeste jedna vec - mas svuj ucet u Paypal a mas ho verifikovany? To je dost podstatne, protoze pokud u Tebe verifikace neprobehla, muzes sice Paypal vyuzivat, ale podminky se mohou lisit. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Petra Anonymní
|
Zaslal: ne prosinec 31, 2006 10:41 am Předmět: |
|
|
Kulishku máš pravdu, ten vklad na Paypay účet je free, já myslela, že se to bere jako platba z kreditní nebo debitní karty, tam je právě uvedeno 2,99% + 0,29 USD. Akorát to jde opravdu asi jenom na CZK, nenašla jsem na jejich stránkách nic o tom, že by šlo poslat na USD účet. Já tam účet zatím ještě založený nemám.
A zkoušel jste někdo prosím přeposlat peníze do ČR šekem, myslím tím zaslat šek někomu známému do ČR a ten vám ho tam uloží na váš účet v USD? Banka v Čechách si prý vezme 1 % z částky, ale nevím jestli jsou ještě kolem toho nějaké jiné poplatky? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marketa_NY
Registrace: 23. 09. 2006 Příspěvky: 316 Bydliště: New York
|
Zaslal: po leden 01, 2007 4:59 pm Předmět: |
|
|
Mate treba nekdo zkusenost s cestovnima sekama?
Jako jak to funguje a kolik Vam pak doma v Cechach ztrhnou za prevod ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Nikl
Registrace: 30. 12. 2006 Příspěvky: 198
|
Zaslal: po leden 01, 2007 5:11 pm Předmět: |
|
|
| Marketa_NY napsal: | Mate treba nekdo zkusenost s cestovnima sekama?
Ahoj Marketo, jak se vede? Zrovna jsem se po Silvesrtu probudil z "mrtvice"
Ja kdyz jedu do Cech, tak si beru American Express seky a ztrhavali me 2% v Komercni bance. Nevim jestli jine banky neuctujou vice.
Mimochodem, myslel jsem si ze puvodne pochazis z Prahy, ale po precteni jednoho tveho prispevku z minulosti jsem se dozvedel, ze jsi zila v Usti nad Labem. To zase neni tak daleko od Jablonce nad Nisou, kde jsem zil ja. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1222 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: út leden 02, 2007 8:27 am Předmět: |
|
|
| Nikl napsal: |
Ja kdyz jedu do Cech, tak si beru American Express seky a ztrhavali me 2% v Komercni bance. Nevim jestli jine banky neuctujou vice.
|
Já chápu že zde se mluví o posílání peněz do ČR, ale chtěl bych se vyjádřit k Niklovým příspěvku. Skoušel jsem různé varianty jak převádět mé peníze na místní měnu když jedu někam do zahraničí (ať do Evropy nebo jinam), ale nelevnější co jsem zjistil je si platit vše kreditní kartou. Je to nejlevnější protože banky mezi sebou převádějí prachy ve velkým. Abych měl nějakou hotovost při sobě, tak to řeším úplně stejně jako doma: vyzvednu si prachy u bankomatu, což je taky levnější než převádět hotovost. Jo, mám pár set dolarů v rezervě, ale normálně to nepoužívám. Traveler’s checks (jako od Am Ex) jsou docela drahé: musíš platit za vydání, půjčuješ Am Ex bezúročně peníze, a občas si banky nebo hotely za převod účtují také.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marketa_NY
Registrace: 23. 09. 2006 Příspěvky: 316 Bydliště: New York
|
Zaslal: út leden 02, 2007 2:05 pm Předmět: |
|
|
| Nikl napsal: | | Marketa_NY napsal: | Mate treba nekdo zkusenost s cestovnima sekama?
Ahoj Marketo, jak se vede? Zrovna jsem se po Silvesrtu probudil z "mrtvice"
Mimochodem, myslel jsem si ze puvodne pochazis z Prahy, ale po precteni jednoho tveho prispevku z minulosti jsem se dozvedel, ze jsi zila v Usti nad Labem. To zase neni tak daleko od Jablonce nad Nisou, kde jsem zil ja. |
Ne ja nejsem z Prahy Ja byla v Praze 4 roky na vejsce
Puvodne jsem z Usti nad Labem...no jo...tak to je od tebe tak trosku kousicek vid
Diky za pomoc. Nemam KB ale rozdil v jine bance nemuze bejt az tak rapidne velkej ... ne? Akorat ze ten prevod nekdy trva dyl vid |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|