|
|
| Autor |
Zpráva |
Ruda Anonymní
|
Zaslal: po prosinec 18, 2006 10:49 pm Předmět: Vtipy... |
|
|
Ziji ted nejaky ten "patek" v Kanade. Nez jsem sem ale priletel, tak jsem zil v Nemecku, kde jsem cekal na vztupni visum.
Jednoho dne jsem jel s myma kamosema ve Stuttgartu tramvaji. Cesta to byla docel dlouha(pres cely mesto), tak jsme si vypraveli vtipy.
Najednou rikam klukum, znam taky jeden vtip o chlapkovy, ktery jede v tramvaji. Stoji a drzi se zerdi pod stropem. Tramvaj sebou "skube" zleva do prava, chlapek tak kouka dolu na lidi a najednou vidi, ze pod nim sedi zenska s velkym vystrihem. Samozrejme ze ji ten chlapek kouka na kozy ve vystrihu.
Zenska zvedne hlavu a rika: "Chcete jednu do drzky". A chlapek odpovi: "Treba vobe".
Najednou se k nam v tramvaji priblizi takova starsi pani a povida(cesky), vy jste ale sprosti mladenci.
Od te doby jsme si nikdy v tramvaji sprosty vtipy nevykladali, "bali" jsme se ze nam opet nekdo bude rozumet. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ruda Anonymní
|
Zaslal: po prosinec 18, 2006 11:07 pm Předmět: Perlicka... |
|
|
Jeste si pamatuju na jednu takovou "perlicku" z Nemecka.
Jednoho dne takhle jdu z lagru do stredu mesta a stopuju. Najednou u chodniku zastavi auto s nemeckou poznavaci znackou. Z auta vyleze chlapik a pta se me, nevite jak by jsme se dostali na vypadovku do Mnichova, my jsme tady zabloudili.
Ja byl v Nemecku sotva 3 mesice a neznal jsem jeste skoro nic nemecky, a tak se mu snazim "rukama, nohama" vysvetlit, jak se na tu vypadovku dostane.
Chvili jsem se mu to snazil vysvetlit a najednou z okna vykoukl nakej kluk a rekl. Vyser se na nej, to je nejakej debil. Rozumel jsem mu velice dobre, nebot to byla "stavnata" cestina.
Rikam jim, vy blbouni, kdybych to vedel, ze jste Cesi, tak vam tady nebudu delat "saska" s lamanou nemcinou. Pak jsme se tomu "tlemili".
Byli to nejaky Cesi, kteri byli v Nemecku na navsteve a vypujcili si auto z pujcovny.
Pak me alespon vzali autem do mesta, abych nemusel stopovat. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1398 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: út prosinec 19, 2006 8:41 am Předmět: |
|
|
No, jestliže člověk tráví nějaký ten pátek mimo vlast, tak je docela jisté že se mu stonou podobné věci jako Rudovi. V Německu, Rakousku, Itálii a v jiných zemích kolem ČR, tak velice často se najde pár česky mluvících osob ve větším schromážděním lidí, ať na tramvaji, nádraží, v hospodě, nebo museum. Stali se mi tam podobné věci už párkrát.
V USA je to většinou docela bezpečné mluvit česky o soukromnoných věcích nebo si dělat srandu z ostatních v davu aniž by někdo jiný rozuměl. Protože je to docela neobvyklé že by někdo jiný rozuměl, tak to někteří česky mluvící lidé dělají bez žádného strachu. Problém je, že někteří česky mluvící lidé to dělají tak bezstrarostně, že zapomenou přestat pomlouvat v češtině jiné když jdou v USA na výstavu českých umělců, nebo do středoevropské restaurace, nebo na český film. Občas v takových místech slyšíváš hlody jako “Hele, podívej se na tu krávu v čereným hadru vedle nás. Ta má teda kozy....”  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ruda16 Anonymní
|
Zaslal: so prosinec 23, 2006 1:27 am Předmět: prekvapeni v cizine... |
|
|
Občas v takových místech slyšíváš hlody jako “Hele, podívej se na tu krávu v čereným hadru vedle nás. Ta má teda kozy....” [/quote]
Neco podobnyho se me stalo i tady v Kanade. Sel jsem jeste se 2 Cechama do hospody(strip baru). Pijeme pivo a koukame na nahy tanecnice.
Najednou do baru prisli 3 holky a sedli si nedaleko od nas.
Kdyz tanecnice na podiu zkoncila, tak jsme se zacali zajimat, kdo jsou asi ty holky, co prisli do baru.
Mluvili jsme zrejme dost nahlas(co muze take nekdo ocekavat po par pivech ).
Rikali jsme, podivej se na tu holku v minisukni, ta ji ma tak kratkou, ze jsou ji pomalu videt kalhotky(a vubec, jestli je ma?) .
Pak jsme take mluvili neco o tom, ze by mohla jit na podium a neco nam zatancovat.
Nahle k nam jedna s tech holek prisla a rika:" To cumite na cesky holky, co? Kanadanky za nic nestojej?
Musim rict, ze jsme se dost stydeli.
No ale jak se vlastne pozna ceska od kanadanky, ze jo?
Holky nam rikali, ze jsou tady u pribuznejch na navsteve a rikali ze uz se nemuzou dockat jet domu(do Cech). Je prej tady v Kanade nuda.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|