|
|
| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
Zaslal: ne květen 15, 2005 5:37 pm Předmět: Dluhy v cesku |
|
|
| Ahoj, mate nekdo zkusenosti s *S*P*A*M* dluhy v cesku?Odjel sem pred 5-ti lety a nechal nejake nesplacene pujcky. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne květen 15, 2005 10:15 pm Předmět: pravni porada |
|
|
Ahoj,
chces-li "pomoc" /pravni poradu/
napis mi tve telefonni cislo na muj e-mail:yummy(zavinAC)centrum.cz
lawyer |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
tiskarna
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 106 Bydliště: Memphis
|
Zaslal: po květen 16, 2005 3:52 pm Předmět: |
|
|
| Tak to teda jsem zkusenosti mel a jsem rad ,ze to je za mnou!!Uz nikdy vice zadnou pujcku !!!Lehce se vezme ,ale tezko splaci!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
excellentmentaldefect
Registrace: 17. 11. 2005 Příspěvky: 334
|
Zaslal: čt listopad 17, 2005 8:22 pm Předmět: Ad: Dluhy v Česku |
|
|
Záleží na tom,"jak"máš nesplacené půjčky - pokud jsi zaplatil u každého dluhu alespoň 3 splátky, tak je to záležitost občansko-právní, kde platí doba promlčení dluhu 4 roky, takže - pokud je tomu ve tvém případě takto - už máš dluhy zahlazené (ovšem pokud jsi měl nějaký majetek, kterým si ručil, tak jsi už asi o něj přišel pravděpodobně v exekuci, nebo pokud jsi měl nějaké ručitele, tak ti tě asi proklínají). Pokud jsi zaplatil u nějaké půjčky 1,2 nebo žádnou splátku, tak se jedná (pokud je dlužná částka vyšší než 5000,-Kč) o trestný čin, a to je promlčecí lhůta myslím 10 let. Ale pozor - uvedené lhůty běží až od doby, kdy tě není možno zkontaktovat (např.formou doporučeného dopisu).
V obecné rovině je to zhruba vyčerpávající informace, v reálu však též záleží na různých nuancích - kdybys třeba dlužil Finančnímu úřadu byť malou částku, ta by díky penále mohla narůst do "kriminálních rozměrů", ale to dle formy tvého dotazu nebude asi tvůj případ. Dále záleží taky trochu na tom, jaké finanční instituci dlužíš, protože některé jsou náramně rychlé, některé (ale těch už je poskrovnu) to nestačej vyřídit, některé to odprodaj vymahací agentuře, ale ta se tím bude zabývat vzhledem k tvé nepřítomnosti pouze v tom případě, kdybys fakt dlužil řádově miliony a ona agentura by byla nadnárodní společnost. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 981 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: pá listopad 18, 2005 1:32 am Předmět: |
|
|
Jo ja jsem jednou dostal nespravedlivou pokutu od debilniho policajta nebo to byla verejna bezpecnost, nevim. Je to asi 7 let co jsem na machaci dostal 200kc pokutu a ja to na truc nezaplatil. No a ty hajzlove cekali asi 4 roky a pak mi bez jakykoli problemu z meho uctu v CR strhli 1800KC. Tak myslim ze cekali umyslne, pac takove uroky jim zadna banka nevydela.
DODATEK: chyba bylo to jen 1200 uz to je dlouho nepamatuju si to
Naposledy upravil miro dne pá listopad 18, 2005 4:39 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 970 Bydliště: Praha
|
Zaslal: pá listopad 18, 2005 1:45 am Předmět: |
|
|
| miro napsal: | Jo ja jsem jednou dostal nespravedlivou pokutu od debilniho policajta nebo to byla verejna bezpecnost, nevim. Je to asi 7 let co jsem na machaci dostal 200kc pokutu a ja to na truc nezaplatil. No a ty hajzlove cekali asi 4 roky a pak mi bez jakykoli problemu z meho uctu v CR strhli 1800KC. Tak myslim ze cekali umyslne, pac takove uroky jim zadna banka nevydela.  |
Jak je mozny, ze banka bez tvyho souhlasu poslala nekomu penize z tveho uctu? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
|
Zaslal: pá listopad 18, 2005 2:17 am Předmět: |
|
|
| Takhle to v CR funguje uz normalne. Financak si zjisti informace u vsech bank v CR a kdyby jsi mel 10 uctu a na kazdym 200KC tak ti to strhnou ze vsech uctu, a kdyby banka odmitla podat informace financaku, tak dostane az 2 miliony pokutu. Proto vsichni politici v CR maj ucty ve Svicarsku, nebo nemecku. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 970 Bydliště: Praha
|
Zaslal: pá listopad 18, 2005 6:38 am Předmět: |
|
|
| miro napsal: | | Takhle to v CR funguje uz normalne. Financak si zjisti informace u vsech bank v CR a kdyby jsi mel 10 uctu a na kazdym 200KC tak ti to strhnou ze vsech uctu, a kdyby banka odmitla podat informace financaku, tak dostane az 2 miliony pokutu. Proto vsichni politici v CR maj ucty ve Svicarsku, nebo nemecku. |
A dali ti aspon vedet, ze ti to strhavaji a nebo jsi jednoho dne kouknul na svuj ucet a zjistil, ze ti chybi prachy?
BTW bylo by tohle mozny v USA? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
|
Zaslal: pá listopad 18, 2005 11:17 am Předmět: |
|
|
| Myslim, ze v US to funguje taky. Jinak ja nevim jestli mi dali vedet, myslim ze ne. jen mi mamka rekla, ze mi to strhli z uctu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 449 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: pá listopad 18, 2005 3:22 pm Předmět: |
|
|
| miro napsal: | | Myslim, ze v US to funguje taky. Jinak ja nevim jestli mi dali vedet, myslim ze ne. jen mi mamka rekla, ze mi to strhli z uctu. |
V USA to funguje trochu jinak,tady ti nemuzou strhnout z uctu ale kdyz nemas zaplacenou pokutu tak ti neobnovi znacku na aute nevymeni ridicak a podobne a jsi v pocitaci a kazdy polda to vi a kdyz te zastavi a nemas zaplacenou pokutu tak jedes do basy a pusti te az to nekdo za tebe zaplati kdyz ne jdes k soudu tam obvykle za $100 nezaplacene pokuty ti daji 3 mesice basy.... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá listopad 18, 2005 4:09 pm Předmět: Ach , ty půjčky.... |
|
|
Čechy jsou již delší dobu dost pod mediálním tlakem různých komerčních finačních ústavů, které se snaží prostřednictvím reklamních kampaní a akcí přesvědčit lidi o tom, jak je nesmírně prospěšné a výhodné, když si půjčí u toho či onoho finančního ústavu (např. GE Money Bank, Home Credit, Provident apod.) finanční hotovost prakticky na cokoliv.
Proč ne? Ale problémem je, že většinou výše uvedené mediální masáži podlehnou lidi, který žijou od výplaty k výplatě, tzv.z ruky do huby, půjčej si třeba na ojetý auto (který v Čechách není na rozdíl od US téměř nezbytně nutným předmětem běžné spotřeby) a pak zjistěj, že nemaj ani na provoz toho auta natož pak na splátky - a pak příjdou do situace, kdy je jim auto zabavený (to se pak prodá za nějakou směšnou částku, která se odečte od dluhu - ale dluh se zatíží nějakou krutou penalizací, která je naprosto neúměrná půjčené částce a jim zbydou jen těžký dluhy). A dluhy tohoto druhu jsou zmíněnými peněžními velmi dobře právnicky podchycený a tudíž se nevlečou tak dlouho klasickou soudní cestou a pak ve finále dlužníci jenom tvrdě zapláčou. Na jednu stranu - pokud si půjčej na věc, bez který by se mohli obejít a zcela nestřízlivě odhadnou svojí finanční situaci - je to jejich blbost.
Faktem ale zůstává, že se někdo dostane do negativní finanční spirály "jako slepej k houslím", ale finančníkům to je jedno, ti jdou přes mrtvoly, např. vymahači od Providentu zjišťují mj.drbyodsousedů" aby pak některé eventuální "pikantnosti" ze života dlužníkova použily jako páku.
Nevím, ale ze spousty věcí - a nejen z této - je mi v Čechách dost na blití. Myslím, že si nedělám nějaký falešný iluze, že je všechno jinde růžový, tak to teda určitě ne, ale připadá mi, že v Čechách je spousta věcí tak nějak divně pokroucenejch, a funguje všechno tak nějak alternativně a firmy - nejen ty třeba ryze český - ale i mamutí nadnárodní koncerny (např.sítě supermarketů Ahold,Carrefour, Julius Meinl), který se v západní Evropě chovají velmi didtinguovaně, tak tady se chovaj jako arogantní přezíravý prasata ( V asi 70% případů zjistila potravinářská inspekce takový dobytčárny - např.prodejna řetězce J.Meinl "upravovala" několik měsíců staré párky tím, že toto zkažené zboží se máchalo v octové vodě a pakse natíralo olejem a dávalo zpátky do prodeje) ... ale to už jsem tak trochu dost odbočil od problematiky půjček ... zase mi to nějak moc kecá... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
excellentmentaldefect
Registrace: 17. 11. 2005 Příspěvky: 334
|
Zaslal: pá listopad 18, 2005 4:13 pm Předmět: |
|
|
| Ten výše uvedený canc je ode mne, nějak jsem byl automaticky odhlášen, zdraví Excellent Mental Defect. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1279 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: pá listopad 18, 2005 4:32 pm Předmět: |
|
|
| czolgos napsal: | A dali ti aspon vedet, ze ti to strhavaji a nebo jsi jednoho dne kouknul na svuj ucet a zjistil, ze ti chybi prachy?
BTW bylo by tohle mozny v USA? |
Taky se to může stát. Creditor Tě žaluje. Když nepřijdeš k soudu, tak soud jim dá default judgment. Jestliže najdou Tvůj majetek, jako např bankovní účet, tak ho předloží a vyberou si ty prachy. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|