|
|
| Autor |
Zpráva |
Vojtula
Registrace: 28. 11. 2006 Příspěvky: 1
|
Zaslal: út listopad 28, 2006 8:28 am Předmět: Ako naspat do USA,ked som nemam ZELENU kartu |
|
|
Mam taky problem. Vyhral som zelenu kartu. Viza som dostal na pol roka aby som mohol vycestovat(05.1.2006-04.07.2006). Vycestoval som 27.06.2006. Zelena karta mi mala dojst na danu adresu co mi aj dosla ale vzhladom na to ze som uz nebyval na tej adrese tak sa vratila spat. Tak som zaziadal aby mi dosla na novu adresu. Vzhladom k tomu ze som studen na vysokej skole som musel odist na Slovensko skor ako mi prisla ta zelena karta(ktora mi mala prist k zamestnavatelovi a NEDOSLA). Sa chcem opytat ci mam moznost vycestovat naspat do USA s tymi vizami .Ci mam poziadat o nove viza? alebo ako mam postupovat.
PS:Som volal na Americku ambasadu do Prahy , ale som sa nemohol dovolat. Vzdy tam bol odkazovac
Vdaka za kazdu radu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
Registrace: 25. 01. 2005 Příspěvky: 248 Bydliště: 33131
|
Zaslal: út listopad 28, 2006 10:41 am Předmět: |
|
|
| Ve vizu bys mel mit napsano, ze “Upon endorsement serves as temporary I-551 evidencing permament residence for 1 year”. Rok se pak pocita od data na endorsement stamp, co ti dali do pasu pri priletu. Pokud si tedy v mezidobi nemenil pasy, muzes cestovat zpet do cca pristiho cervna. Kdybys k tomu hledal info na Internetu, tak dej do vyhledavace “I-551 stamp” – tohle razitko se davalo do pasu pred zavedenim machine readable immigrant visas a melo stejnou funkci docasne zelene karty. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|