apostille

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

apostille

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding
Autor Zpráva
zuzka
Anonymní

PříspěvekZaslal: st září 13, 2006 6:14 am    Předmět: apostille Odpovědět s citátem

Ahoj, chtela jsem se zeptat, jestli je nutne prekladat apostilu do cestiny, nez ji poslu do Washingtonu a oni do Brna. Na vasich strankach jsem cetla ze ano, ale na strankach Velvyslanectvi CR jsem cetla ze ne. Nevite tedy jak to je??
dekuji
ZUZKA
Anonymní

PříspěvekZaslal: po září 18, 2006 3:47 pm    Předmět: APOSTILA Odpovědět s citátem

Muzete mi prosim nekdo poradit????
DEKUJI MOC.
kulishek
Moderator

Registrace: 25. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po září 18, 2006 4:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Prekladas vlastni dokument, nikoli apostilu.

Sdeleni MZV 45/1999 Sb., cl. 4: “... Doložka však může být vyhotovena v úředním jazyce úřadu, který ji vydává. ...”
zuzka
Anonymní

PříspěvekZaslal: út září 19, 2006 5:37 am    Předmět: apostila Odpovědět s citátem

dekuji, tim tedy myslis ze prekladam jen "License and certificate for marriage",ze
Az obrdzim apostilu tak mam poslat Apostilu spolu s prelozenym "License and certificate for marriage" na ambasadu CR ve Washingtonu,ze? Nevite jestli je treba vyplnit nejakou zadost, nebo to tam muzu jen poslat a oni uz si s tim poradi? Na jejich strankach jsem nic o tom nenasla.

jeste jednou dekuji
kulishek
Moderator

PříspěvekZaslal: út září 19, 2006 8:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Orientacne potrebujes:

Formular Zapis o uzavreni manzelstvi
US oddaci list vc. Apostile + preklad + zadost o overeni spravnosti prekladu
Doklad statniho obcanstvi
Rodny list

Vsechny podrobnosti (jake formulare, jestli original nebo kopii dokladu, pocet vyhotoveni, overeni ceho kym, poplatky atd.) mas v konzularnim info geograficky prislusneho zastupitelskeho uradu.

Los Angeles: http://www.mzv.cz/wwwo/default.asp?ParentIDO=4536&ido=18844&amb=113&idj=1
zuzka
Anonymní

PříspěvekZaslal: út září 19, 2006 3:24 pm    Předmět: apostila Odpovědět s citátem

ahoj, ja se omlouvam ze zase otravuji, ale ja nechapu proc musim dodavat tolik moc papiru kdyz jsem se zde docetla viz: http://www.chicago-cz.com/forum/viewtopic-628.html ze je treba jen poslat oddaci list + apostilu do Washingtonu a oni to poslou do brna. Tak ja to teda je? Na strankach velvyslanectvi CR v USA jsem nic o zapisu manzelstvi nenasla. Opravdu prosim o radu. dekuji moc.
kulishek
Moderator

PříspěvekZaslal: út září 19, 2006 5:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jakych moc papiru? Formular stahnes z Internetu, apostilu uz vyrizujes, rodny list budto mas nebo ti ho poslou rodice, no a pas mas urcite.

Na strankach Washingtonu neni email nebo alespon telefon?

Alternativne mas vsechny doklady potrebne k zapisu uvedene na strankach Zvlastni matriky.
zuzka
Anonymní

PříspěvekZaslal: st září 20, 2006 6:04 am    Předmět: dokumenty Odpovědět s citátem

Jaky formular stahnu z internetu? Tim myslis:ZÁPIS O UZAVŘENÍ MANŽELSTVÍ (Státní občanství ČR manželů ověřeno:co to znamena?),Žádost a dotazník (toto vubec nechapu),PROHLÁŠENÍ
Je nekde navod jak to vyplnit?
Rodny list a past mam jen kopii, staci to? Stejne bych NIKAM neposilala muj original pas nebo rodny list. Jeste se to ztrati a jsem v ....

A taky by me zajimalo jak to mam stahnout, kdyz je to na tech strankach jen jakoby oskenovane Sad
Prosim porad.

moc dekuji
kulishek
Moderator

PříspěvekZaslal: st září 20, 2006 12:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co normalne pozadat ZU, aby ti zaslali formulare vc. navodu a dalsich podrobnosti? Za tu dobu, co to tu resis, uz si mohla mit vsechno pohromade.

Velvyslanectví ČR ve Washingtonu
Tel.: (202) 274-9100
Fax: (202) 966-8540
e-mail Consular Dpt.: con_washington@embassy.mzv.cz

ZÁPIS O UZAVŘENÍ MANŽELSTVÍ stahnes tam, kde se stahnout da (napr. Zvlastni matrika ho ma v RTF/PDF), anebo jen normalne zkopirujes text z webu do Worda.

"Státní občanství ČR manželů ověřeno:" jednoduse znamena, ze a na zaklade ceho urad overil tvoje CR obcanstvi. Zadas o zapis do CR matriky, tak nejdriv doloz, ze si obcan CR. Na co by se s tebou jinak cesky matrikar zabyval, kdyz ses vdavala v USA.

Žádost a dotazník te zajimaji pouze v pripade, ze CR obcanstvi nejsi schopna zdokladovat beznym zpusobem, tj. nemas platny pas, OP ani jiny akceptovatelny doklad.

PROHLÁŠENÍm potvrzujes, ze CR obcanstvi, ktere si mela v dobe vydani dokladu, mas i v case podani zadosti.

A rozhodne uradum nedavej, co uznas za vhodne, ale presne to, oc si aktualne zadaji. Ono to i v idealnim pripade bude cele chvili trvat, a pokud si budete s matrikou/ZU korespondovat tam a zpet, ze ti neco chybi, tak tim stravis mladi.
zuzka
Anonymní

PříspěvekZaslal: st září 20, 2006 4:05 pm    Předmět: dokumenty kopie Odpovědět s citátem

Mockrat dekuji za rady. Ja bydlim daleko od Washingtovu, takze by me zajimalo jestli jim muzu poslat jen kopii rodneho listu a pasu.

A dalsi (mozna hloupy dotaz): kdyz jsem si vzala Americana, to neznamena ze mam americke obcanstvi, ze ne? Jsem porad obcankou CR a budu mit i cesky pas akorat s novym jmenem, je tak???

A jeste jeden: Co je moje residence address? Ja budu bydlet v USA, s tim ze budu pravidelne jezdit domu do CR. Muzu mit dve residence address? Jednu tady a jednu doma? Ja totiz nevim co mam napsat do dokumentu, na pasu mam napsanou adresu v cr ale na oddacim listu v USA.

Ja vim ze ti asi pripadam uplne blba, ale opravdu si cenim tve pomoci. Embarassed Arrow

zuzka
Maxipes

Registrace: 05. 02. 2005

PříspěvekZaslal: st září 20, 2006 11:42 pm    Předmět: Re: dokumenty kopie Odpovědět s citátem

zuzka napsal:
Mockrat dekuji za rady. Ja bydlim daleko od Washingtovu, takze by me zajimalo jestli jim muzu poslat jen kopii rodneho listu a pasu.

A dalsi (mozna hloupy dotaz): kdyz jsem si vzala Americana, to neznamena ze mam americke obcanstvi, ze ne? Jsem porad obcankou CR a budu mit i cesky pas akorat s novym jmenem, je tak???

A jeste jeden: Co je moje residence address? Ja budu bydlet v USA, s tim ze budu pravidelne jezdit domu do CR. Muzu mit dve residence address? Jednu tady a jednu doma? Ja totiz nevim co mam napsat do dokumentu, na pasu mam napsanou adresu v cr ale na oddacim listu v USA.

Ja vim ze ti asi pripadam uplne blba, ale opravdu si cenim tve pomoci. Embarassed Arrow

zuzka

Ahoj zuzka.
Presne jak ti radi kulisek.

1,Pises,ze bydlis daleko od Washington D.C.,
ale proc tam nezavolas,nebo neposles e-mailik ???
Nebo proc si podle sveho mista bydliste nezavolas na konzulat pod ktery spadas ???
Posilam ti tu odkaz,kde si najdes USA, atd.....

http://www.mzv.cz/wwwo/mzv/EncTemata.asp?IDT=53

2,Pokud jsi si vzala US obcana (Americana),tak mas stale ceske obcanstvi.Myslim,ze muzes o americke obcanstvi pozadat po trech letech od te doby co dostanes GC,ale mela by jsi byt stale vdana za sveho manzela.
Az dostanes AMERICKE obcanstvi tak si muzes ponechat i CESKE.Takze muzes byt ze zakona drzitelem dvou obcanstvi.Nejde to v kazdem pripade,ale podle toho co pises to v tvem jde uplne normalne.Je to prima,ze se potom nemusis vzdavat ceskeho pokud by jsi chtela mit i americke.
Ano budes mit stale CESKY PAS a jestli s novym jmenem to nevim,protoze jsi nenapsala zda jsi si ho pri svatbe nechala zmenit.....atd......

3,Residence Address: je adresa na,ktere bydlis.
Zalezi na jakou aplikaci to vyplnujes.Nekde vyplnujes aresu v USA a jinde tvoji posledni trvalou adresu v Cesku.

Zatim cago maxipes
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: st září 20, 2006 11:51 pm    Předmět: Re: dokumenty kopie Odpovědět s citátem

zuzka napsal:

Pokud jde o obcanstvi, tak neco bylo napsano zde:

http://www.chicago-cz.com/forum/viewtopic-179.html
zuzka
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt září 21, 2006 5:14 am    Předmět: doklady Odpovědět s citátem

dekuji moc, ja tam zavolam.
No ja jak jsem podepisovala merriage licence tak mi bylo receno ze to mam podepsat jeste mym rodnym jmenem. Ja chci ale mit jmeno manzela. Ale o to musim prej pozadat po svatbe. Je to pravda?
diky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com