|
|
| Autor |
Zpráva |
foxy8442
Registrace: 01. 02. 2005 Příspěvky: 8
|
Zaslal: st březen 16, 2005 6:09 pm Předmět: bank account |
|
|
zdravim. mam ucet v chase. v europe je zvykom ze ked chces aby ti niekto platil tak jednoducho mu posles cislo bezneho uctu kam ma uhradit platbu. tu mi bolo odporucane s najvyssim stupnom dovernosti ze akekolvek zverejnovanie mojho uctu sa neodporuca. preco? co sa moze stat? ako mi maju potom klienti posielat peniaze ked im nemam dat cislo mojho uctu a nechcem pouzivat seky a merchant account este nemam.
dik |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 939 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: st březen 16, 2005 6:32 pm Předmět: |
|
|
Myslim ze nikdo anonymni by nemel vedet tvoje bankovni informace.
Jedna z moznosti jak by se to dalo zneuzit je pro prani spinavych penez. Uz jsem dostal asi 5 emailu od nejakeho bohateho v problemech "milionar" ktery me zadal jestli by si nemohl na mem uctu ulozit $20 milionu s tim ze mi da nekolik procent z toho.
Vetsinou se vymlouva na politickou situaci v jeho zemi a tak. Ve skutecnosti mu jde jen o prani spinavych penez a preposlani na jine ucty.
Naposledy upravil miro dne čt březen 17, 2005 1:36 am, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 867 Bydliště: Praha
|
Zaslal: čt březen 17, 2005 1:23 am Předmět: |
|
|
| miro napsal: | Uz jsem dostal asi 5 emailu od nejakoho bohateho v problemech "milionar" ktery me zadal jestli by si nemohl na mem uctu ulozit $20 milionu s tim ze mi da nekolik procent z toho.
Vetsinou se vymlouva na politickou situaci v jeho zemi a tak. Ve skutecnosti mu jde jen o prani spinavych penez a preposlani na jine ucty. |
A nebyl nahodou z Nigerie? Ty to delaji casto. Slibuji urok, ale nejdrive chteji, abys za ne zaplatil provozni vydaje. A pak zmizi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 939 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: čt březen 17, 2005 1:44 am Předmět: |
|
|
| Jo myslim ze nejaky z nich byly z Nigerie. Jinak dalsi vec ktera me napadla a asi to bude ten hlavni duvod proc ja nikomu nedavam zadne financne privatni informace je to, ze jsou hackeri kteri dokazou techto informaci zneuzit. Nevim presne jak, ale po tom co jsem cetl clanky o hackerech kteri dokazou hacknout paypal jen tim ze znaji vase ICQ se uz nicemu nedivim. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
hsi
Registrace: 23. 01. 2005 Příspěvky: 26
|
Zaslal: ne březen 20, 2005 9:07 pm Předmět: nigerie - hoax |
|
|
| Doporucuju www.hoax.cz -autori te stranky si davaji praci se zjistovanim, co je hoax a co ne, casto jsou tam vyjadreni zainteresovanych osob, odborniku, vysvetleni proc je dany e-mail nesmysl apod. Mezi hoaxy je tam uvedeno i nekolik dopisu z nigerie ohledne dedictvi, prevodu velkych castek penez a tak. Viz napr. http://www.hoax.cz/index.php3?action=detail&id=240 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
666 Anonymní
|
Zaslal: ne květen 15, 2005 6:21 am Předmět: |
|
|
| Me se stalo to, ze si nekdo zjistil cislo meho konta a zneuzil toho. Volal po celem svete, za me penize, byla jsem porad v minusu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|