|
Autor |
Zpráva |
Martin Kostička Anonymní
|
Zaslal: út červenec 11, 2017 8:15 am Předmět: Půjčení auta - Alamo |
|
|
Ahoj,
chceme si s kamarády půjčit auto v San Franciscu. 6.-17. října, 15 dní. Koukal jsem na Alamo a nerozumím jedné věci. Když si vyhledám auto jako nepřihlášený uživatel, tak mi to ukáže cenu 443,- dolarů, když se registruji, tak 608,-. Registroval jsem se kvůli slibované slevě (každá úspora na cestě je dobrá), Join Alamo Insiders and save 5% off our everyday low prices. It's free to join and easy to enroll. Obě verze objednávky jsou stejné, kategorie vozu Standard, stejný datum i čas. První má levnější základní sazbu a obsahuje všechny poplatky, druhá má dražší základní sazbu a poplatky se připlácí. Podle mě je tedy registrace dobrá jen pro ně, protože dostanou e-mail a můžou mi posílat nabídky, mě se nevyplatí, sice mi dají slevu, ale cenu napálí hodně vysoko. http://imgur.com/a/NVh0c
Alamo mi oproti ostatním půjčovnám přijde o dost levnější, dokonce i oproti rentalcars.com. Je tam ještě nějaký "háček", který jsem přehlédl, proč je cena nižší? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 3111 Bydliště: Prague
|
Zaslal: út červenec 11, 2017 5:47 pm Předmět: |
|
|
A nemůže to být tím, že jako neregistrovaný uživatel si myslí, že jsi Američna a jako registrovaný jsi z Evropy?
Vyplňoval jsi jako anonym někde stát, ze kterého pocházíš? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig Editor
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 9384 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: út červenec 11, 2017 6:11 pm Předmět: |
|
|
Rekl bych, ze to bude pojisteni. Jaky je breakdown te vyssi ceny? Mas tady obrazek je na ten levnejsi rate. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kostička Anonymní
|
Zaslal: út červenec 11, 2017 6:14 pm Předmět: |
|
|
czolgos napsal: | A nemůže to být tím, že jako neregistrovaný uživatel si myslí, že jsi Američna a jako registrovaný jsi z Evropy?
Vyplňoval jsi jako anonym někde stát, ze kterého pocházíš? |
Ano, je tam i zaškrtnuté okénko Resident of United States, když ho "odškrtnu", ta se objeví seznam zemí a já tam dám Czech Republic, pak je cena nižší, když to nechám zaškrtnuté, jako že jsem Američan, tak je ceny vyšší, jako když se registruji. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kostička Anonymní
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig Editor
|
Zaslal: út červenec 11, 2017 7:33 pm Předmět: |
|
|
Sorry, mas pravdu.
OK, ten prvni link, kde vsechny ty taxes a fees mimo sales tax jsou "included" je bullshit. Zadna pujcovna to za zakaznika nezaplati. Jinak pojisteni nevidim ani v jedne z tech rates. Garantuju ti, ze budete muset jeste platit pojisteni, protoze jste cizinci, nemate US ridicaky, ani vlastni povinne ruceni tady v US, ktere by hradilo rentals, takze i tech 600 je min, nez nakonec asi budete platit. Mozna by jste mohli nejake jine 3rd party insurance, ktere by ta pujcovna acceptovala. Myslim, ze carrentals.com mel pri pre-pay moznost vzit si jejich full-coverage insurance jen za cca $9/den. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig Editor
|
Zaslal: út červenec 11, 2017 7:52 pm Předmět: |
|
|
Podival jsem se jen tak pro zajimavost na Budget na ten Buick Verano se vsim vsudy, zadal jsem renter jako age 25+ from Czech Rep. Vyslo to i se zapocitanym Loss Damage Waiver a Supplemental Liability na 667 dolaru z SFO 6-17 rijen. Jinak i tady u te ceny je napsano taxes and fees 0, takze se urcite zvedne pri check-in o vsechny ty zlodejske poplatky.
Jinak 6-17 rijen neni 15 dnu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kostička Anonymní
|
Zaslal: út červenec 11, 2017 8:13 pm Předmět: |
|
|
Big_Rig napsal: | Jinak 6-17 rijen neni 15 dnu. |
Jo souhlasím, mělo být 6-21. Nevím kde jsem vzal 17.
A dík za analýzu. Budu koukat dál. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig Editor
|
Zaslal: út červenec 11, 2017 9:07 pm Předmět: |
|
|
Taky jedno ze zakladnich pravidel car rentals - pujcujte mimo letiste. Letistni pujcovny maji prirazene extremni poplatky k okradani turistu a business travelers. Tady v CHI staci treba Uberem za 20 prejet z letiste treba k nam do Elk Grove nebo vedle do Elmhurstu a uz usetrit na takovem delsim rentalu 200 na taxes/fees. Skoda, ze uz zmizel Firefly. Ja jsem od nich mel kdysi rental za cca 150 na tyden (sub-compact) se vsim vsudy. Podivejte se i na to pojisteni, jestli by jste nenasli neco mimo to, co vam nabizi pujcovna.
Ja pujcuju Budget v CHI, protoze s nima mam account uz more let. Ted ve Vegas jsem mel ale lepsi weekly rate od Foxu.
https://www.foxrentacar.com/?utm_source=bing&utm_medium=cpc&utm_campaign=_FRAC%20-%20Brand&utm_term=fox%20rent%20a%20car&utm_content=frac
Vase situace je ale jina od vetsiny z nas tady, protoze nejste americani a mate uplne jine podminky. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kostička Anonymní
|
Zaslal: út červenec 11, 2017 11:29 pm Předmět: |
|
|
Já mám starý propadlý řidičák z Kalifornie, takže na nic. Je tam kámoš, když jsem byl u něj na návštěvě, vzal mě na jejich dopravku, abych si ho udělal a on mi mohl půjčit auto. Měl jen dva pick-upy na firmu a ty bych prý nemohl řídit na evropský řidičák, navíc jako turista.
To s tím půjčením mimo letiště okouknu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Clayton Veteran
Registrace: 09. 08. 2009 Příspěvky: 1257
|
Zaslal: st červenec 12, 2017 6:37 am Předmět: |
|
|
Půjčení mimo letiště je výhodné i v tom, že často ušetří dlouhou frontu u přepážky - typicky třeba LAX. V SFO to obvykle bývá lepší.
Na druhou stranu je zase člověk často líný shánět Uber a někam jet. A zase je třeba plánovat na vrácení víc času než na letišti. A ani výběr aut nebývá tak dobrý. Je to třeba zvážit. Je hloupé, že v ČR nenabízí nikdo kreditku s pojištěním půjčeného auta, jak je běžné v USA (aspoň o ničem nevím). To pojištění se docela prodraží. Já když jedu do ČR a půjčuji si auto, tak mi moje US kreditka jako pojištění stačí. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kostička Anonymní
|
Zaslal: po červenec 17, 2017 6:45 am Předmět: |
|
|
Tak jsem tu opět. O víkendu jsem se potkal s bývalým spolužákem. Byl loni v Kalifornii a měl shodou okolností auto přes Alamo. Prý si ho bral až na letišti bez předchozí objednávky. Měl ho na 14 dní a vyšlo ho to prý asi na 10000,- Kč (takže asi 420,- dolarů) za full-size i s pojištěním. Za měsíc letí opět a auto bude zase brát až na letišti.
Jsem s ním domluvený, že až se vrátí, půjčí mi účet, abych se podíval, co vše je v ceně. Jestli nepřehání, tak je to pro mě dobrá zpráva. I když brát si auto na letišti mi přijde jako risk. Co když už budou všechna rozebraná na rezervace. Co koukám na recenze, tak je tam dost fotek na dlouhé fronty s popiskem, no cars.
Pak dám vědět i sem. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 3111 Bydliště: Prague
|
Zaslal: po červenec 17, 2017 6:20 pm Předmět: |
|
|
Clayton napsal: | Je hloupé, že v ČR nenabízí nikdo kreditku s pojištěním půjčeného auta, jak je běžné v USA (aspoň o ničem nevím). |
Jak to přesně funguje? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Clayton Veteran
Registrace: 09. 08. 2009 Příspěvky: 1257
|
Zaslal: út červenec 18, 2017 12:27 am Předmět: |
|
|
czolgos napsal: | Clayton napsal: | Je hloupé, že v ČR nenabízí nikdo kreditku s pojištěním půjčeného auta, jak je běžné v USA (aspoň o ničem nevím). |
Jak to přesně funguje? |
Úplně jednoduše. Když platím za car rental kreditkou, nemusím platit za pojištění - damage waiver (CDW). V USA funguje kreditka většinou jako sekundární pojištění, tedy nejprve se platí z mé vlastní pojistky mého auta (v USA vždy nebo skoro vždy zahrnuje i pojištění rental car), zbytek (deductible) z kreditky. Vyjímkou jsou business kreditky, které při business použití fungují jako primární pojistka. Pokud si půjčuji auto na US kreditku v zahraničí, tak kreditka funguje vždy jako primární pojištění.
U některých kreditek platí pojištění i pro další autorizované řidiče. Pozor na výjimky - většinou nelze použít pro luxusní auta a trucky (typicky třeba všechno od U-Haul) - viz podmínky karty. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kostička Anonymní
|
Zaslal: so červenec 22, 2017 8:52 am Předmět: Re: Půjčení auta - Alamo |
|
|
Martin Kostička napsal: | Koukal jsem na Alamo a nerozumím jedné věci. Když si vyhledám auto jako nepřihlášený uživatel, tak mi to ukáže cenu 443,- dolarů, když se registruji, tak 608,-. |
Update
Tak jsem se ptal přímo u Alama. Insider je spíš pro místní. Většina zahraničních klientů má prý už balíček slev v ceně, proto ta nižší suma. K pojistce se nevyjádřili. Tak ještě počkám na toho spolužáka. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|