|
Autor |
Zpráva |
Jirka Z.
Registrace: 05. 09. 2015 Příspěvky: 2
|
Zaslal: so září 05, 2015 4:54 pm Předmět: Austin a Puerto rico |
|
|
Zdravím všechny. S přítelkyní máme v plánu podívat do Austinu, já jsem ho navštívil před třemi lety, ale pouze na takové větší prádzniny s kamarády. Jezdím na bmx a Austin nabízí přes naši zimu super podmínky pro ježdění a mnoho spotů, proto právě tam. Nedávno jsem se vrátili z Nového Zélandu, kde jsem strávili 8 měsíců. A letos na podzim bysme rádi naplánovali další cestu a napadla nás pravě Amerika. Nicméně naše cestování jsme měli spojené samozřejmě z prací abysme si pokryli náklady. Po mojí bývále navštěve Austinu si nemyslím, že by bylo uplně jednoduché si tam najít kratší práci na přivydělání, nicméně má někdo nějakou zkušenost? Nebo je to ztráta času? Vím, pokud člověk hledá tak se většinou něco podaří, ale zajímájí mě názory více lidi. Do Austinu chceme tak i tak, idkyby jsem si měli opět udělat třeba dvouměsiční prádzniny. Ovšem vracet se domů uplně bez peněz nechceme. A rádi bysme z Austinu vyrazili ještě někam. Napadlo mě Puerto Rico nebo Dominikánská Rep.. Jsou to turistické místa a z Nového Zéladnu máme docla dost zkušeností s housekeepingem, myslíte si, že je reálné si třeba v Puerto Ricu najít práci v hotelu? Díky moc za tipy rady, zkušenosti  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 6030 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: ne září 06, 2015 4:23 am Předmět: |
|
|
Vítej na Chicago-cz, Jirko! Je to dobré vidět novou tvář.
Jestliže si budeš moc najít práci bude záležet na Tvým vísum. Jaký máte? Jestliže hledáš práci na černo, tak co můžeš nabídnout co stovky tisíc ilegálů z Mexika nenabízejí?
Jak Puerto Riko (PR), tak Dominikánská Republika (DR) jsou nádherné země v Karibském Moři. Rád obě navštěvujeme. Z turistického hlediska je to nádhera, ale bude to problém tam najít práci.
V PR je nyní velká nezaměstnanost; hospodářství je v PR hrozné. Všichni v PR co můžou tak mizí do USA za prácí. Navíc v PR je moře ilegálů z chudé DR. Jestliže hledáš práci na černo, tak co můžeš nabídnout co místní nedělají nebo co tisíce ilegálů z DR nenabízejí? Je to podobné jako kdyby jsi hledal práci na černo v Ukrajině.
V DR je situace daleko horší. Miluji DR, a hodně lidí z USA a Západní Evropy do DR jezdí si tam otevřít kšeft a jde jim to. Ale zaměstnávají místní. Navíc je v DR hodně ilegálů z Haiti. Beaukracije v DR je obravská. Jestliže hledáš práci na černo, tak co můžeš nabídnout co desítky tisíc ilegálů z Haiti nenabízejí? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jirka Z.
Registrace: 05. 09. 2015 Příspěvky: 2
|
Zaslal: ne září 06, 2015 9:59 am Předmět: |
|
|
Děkuji za odpověď ikdyž mě moc nepotěšila, ale tušil jsem, že to nějak takto je, jen jsem chtěl slyšet názor někoho. Ono asi nabízet by bylo co, já jen jestli to má cenu. Na druhou stranu pokud to člověk nevyzkouší tak to nezjistí, nikdy nevíš na koho naraziš a jaké budeš mít štěstí. Nejde nám o vydělávání velký peněz, ale spíše jen si něco bokem přivydělat. Má někdo zkušenosti s wwofingem??? Napadá mě taky jako další možnost jak aspoň něco málo ušetřit  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|