|
|
| Autor |
Zpráva |
hanyska
Registrace: 12. 07. 2006 Příspěvky: 3
|
Zaslal: st červenec 12, 2006 3:27 am Předmět: studium ve Státech |
|
|
| Ahoj. Jsem tady nová a moc bych vám chtěla pochválit toto fórum. Je to báječný a užitečný nápad. A ráda bych se vás také zeptala. Slyšela jsem něco o tom, že by se ve státech dala studovat bohemistika, ale nevím, co je na tom pravdy. Tak kdybyste někdo něco věděl, budu moc vděčná za radu. Jo, a taky by mě zajímalo, jak to na univerzitách vypadá s požadavky na jazykovou připravenost zahraničních studentů. Díky moc za radu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 995 Bydliště: Chicago
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: st červenec 12, 2006 11:39 am Předmět: |
|
|
Ta bohemistika me taky trochu zarazila. Ja mysel, ze je to vlastne pro cizince. Proc by mel bohemistiku studovat Cech, natoz jeste ten, ktery prosel ceskymi skolami? To je asi jako by se Francouz prihlasil na Karlovu univerzitu na francoustinu. Ale na druhe strane by byl asi jeden z nejlepsich  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
Registrace: 25. 01. 2005 Příspěvky: 251 Bydliště: 33131
|
Zaslal: st červenec 12, 2006 1:17 pm Předmět: |
|
|
hanyska>
University of Texas v Austinu ma BA in Czech Language and Culture.
Oficialni seznam zahranicnich instituci, ktere nabizeji bohemisticka studia najdes tady: www.mzv.cz/servis/soubor.asp?id=12130
Jinak ale souhlasim s tim, ze jestli to chces pro sebe a jses v CR, tak dava vetsi smysl studovat to tam, a pripadne kdyz tak jet jen nekam stazovat pres fakultni vymenu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
|
Zaslal: st červenec 12, 2006 1:23 pm Předmět: |
|
|
| Jo jeste k te jazykove pripravenosti: pro AJ minimalni skore na TOEFLu a s CJ se da urcite zacit od uplnych zakladu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
hanyska
|
Zaslal: čt červenec 13, 2006 12:18 am Předmět: bohemistika |
|
|
Díky všem za odpovědi. Abych to upřesnila-studium bohemistiky nezahrnuje jen studium jazyka, ale především literaturu a lingvistiku obecně, tedy nejen naučit se mluvit česky, což myslím celkem zvládám , ale také teorii jazyka, stylistiku, teorii literatury atd. Jistě, že bych to mohla studovat v Čechách, ale láká mě právě ten fakt, že bych dělala to, co mě baví, a navíc se zdokonalila v angličtině. A když už se tedy chystám do států, nevíte někdo o nějaké zajímavé škole a oboru, který by se týkal jazykovědy a končil alespoň magistrem? Ještě jednou moc díky za odpovědi a mějte se krásně. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
|
Zaslal: čt červenec 13, 2006 7:42 am Předmět: |
|
|
| Computational Linguistics - krome toho, ze si v tom muzes udelat treba i Ph.D., tak je to taky slusne komercne vyuzitelny. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Petr Anonymní
|
Zaslal: čt červenec 13, 2006 8:41 am Předmět: Kundera |
|
|
Slysel jsem ,ze na "Centenary College " v Hackettstown NJ,maj Kunderu jako studium,mam to od
Dr.Klara Lutsky(assistant Profesor of English)
Slovenka,tlumocnice. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1332 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: čt červenec 13, 2006 12:18 pm Předmět: |
|
|
UT – Austin je velice dobrá Universita. Dal bych ji do nejlepších 50 universit (z asi 3000) v USA, v některý předmětech do nejlepších 20-ti. Je velká, a najdeš tam skoro cokoliv.
Centenary College je docela podprůměrná. Byl by to veliký nesmysl kvůli ní do USA jezdit. Jedině že by jses chtěl vytáhnout jak jsi chytrý oproti studentům co tam studují. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
hanyska
|
Zaslal: pá červenec 14, 2006 12:18 am Předmět: studium ve Státech |
|
|
Fakt vám všem moc děkuju za odpovědi. Ani jsem nečekala, že mi někdo odepíšete, tak děkuju. Příští rok dělám tady v Čechách bakaláře a mám přítele-Čecha-ve státech, tak jsem uvažovala, zda zkusit školu tam. Ale hodně si nevěřím ohledně angličtiny, tak nevím, zda to zkusit a nebo se vrátit i s přítelem do Čech. Co myslíte? Někde jsem vyčetla, že by mi toho bakaláře mohli ve státech uznat a mohla bych rovnou na magistra, ale obávám se, že jazykově by to byl průšvih. Tak fakt nevim, co dělat. Asi překonat strach a zkusit to, co? Ale na výběru školy právě hodně záleží, tak musím být pečlivá. Bohužel nemám moc zkušeností, tak žádám o radu vás. Snad vás příliš neobtěžuju svými problémy. Budu moc ráda, když mi poradíte, cokoli. Ještě jednou děkuju a mějte se báječně.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: pá červenec 14, 2006 9:15 am Předmět: |
|
|
| Co je to bakalář? Kolik je to let studia na vysoké po maturitě? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá červenec 14, 2006 9:30 am Předmět: |
|
|
| pdmlynek napsal: | | Co je to bakalář? Kolik je to let studia na vysoké po maturitě? |
Jsou to 4 roky. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Terezice
Registrace: 21. 06. 2006 Příspěvky: 155 Bydliště: California
|
Zaslal: pá červenec 14, 2006 9:31 am Předmět: TO HANYSKA |
|
|
Urcite to zkus. Kazda zkusenost je dobra a za pokus to stoji. S anglictinou se neboj. Tady se uci 3x rychleji nez doma A pokud tady budes mit podporu v podobe pritele, urcite se ti zdari. Takovou sanci uz treba mit nikdy nebudes  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá červenec 14, 2006 9:33 am Předmět: Re: studium ve Státech |
|
|
| hanyska napsal: | Fakt vám všem moc děkuju za odpovědi. Ani jsem nečekala, že mi někdo odepíšete, tak děkuju. Příští rok dělám tady v Čechách bakaláře a mám přítele-Čecha-ve státech, tak jsem uvažovala, zda zkusit školu tam. Ale hodně si nevěřím ohledně angličtiny, tak nevím, zda to zkusit a nebo se vrátit i s přítelem do Čech. Co myslíte? Někde jsem vyčetla, že by mi toho bakaláře mohli ve státech uznat a mohla bych rovnou na magistra, ale obávám se, že jazykově by to byl průšvih. Tak fakt nevim, co dělat. Asi překonat strach a zkusit to, co? Ale na výběru školy právě hodně záleží, tak musím být pečlivá. Bohužel nemám moc zkušeností, tak žádám o radu vás. Snad vás příliš neobtěžuju svými problémy. Budu moc ráda, když mi poradíte, cokoli. Ještě jednou děkuju a mějte se báječně.  |
Ja jsem muj Bakalar Diplom pouzil k ziskani prace a uznali li me ho. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: pá červenec 14, 2006 9:39 am Předmět: Re: studium ve Státech |
|
|
| hanyska napsal: | | Příští rok dělám tady v Čechách bakaláře a mám přítele-Čecha-ve státech, tak jsem uvažovala, zda zkusit školu tam. Ale hodně si nevěřím ohledně angličtiny, tak nevím, zda to zkusit a nebo se vrátit i s přítelem do Čech. Co myslíte? Někde jsem vyčetla, že by mi toho bakaláře mohli ve státech uznat a mohla bych rovnou na magistra, ale obávám se, že jazykově by to byl průšvih. |
Magistra? Asi píšeš o master degree, jo? Uvědom si že jestliže nebudeš studovat nějakou matiku nebo striktní vědu, tak budeš muset psát docela hodně. Jít na masters není jako studovat vysokou. Budeš možná psát disertaci (záleží na tom jak si sestavíš studium). A každá graduate school kam půjdeš bude Tě považovat za vzdělaného člověka který píše lepší než 80% rodilých Američanů. Sice psaní je více důležité než mluvení, ale mluvení bych nepodceňoval: studenti co studují na graduate school se většinou žíví tím že vyučují na vysoké škole.
Testy aby jses dostal na vysokou (to je aby jsi šel studovat na B.S. nebo B.A.) jsou SAT.
Testy aby jses dostal na graduate school (to je aby jsi studoval na Master nebo Doktoráta) jsou GRE.
Testy aby jsi dokázal že ovládáš angličtinu jsou TOEFL.
Prohlédni si ty testy, jestli je zvládneš. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|