Kam jet?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Kam jet?
Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema
Autor Zpráva
Marcco
Anonymní

PříspěvekZaslal: út červenec 04, 2006 1:25 pm    Předmět: Kam jet? Odpovědět s citátem

Ahoj, pravidelne vas tu sleduji uz peknou dobu, a dost me to zpocatku pomahalo cist vase pribehy, cist, ze jste tisice km od domova a ze se vam treba styska... Je mne 21, narodil jsem se v Cesku, v 12 letech jsme s rodinou odjeli do Nemecka, kde jsem zil az do svych 18, i kdyz jsme si tu za 4 roky docela zvykl, nebylo to ono, chtel sem poznat vic a tak sem si nasetril penize a odjel do Anglie - do Londyna, kde jsem zil a pracoval az do svych 21 let. Pred 5 mesici sem se rozhodl, ze se vratim jen sem nevedel kam, jestli do CR nebo do Nemecka. Mohl sem jak tam, tak tam, protoze cast rodiny zije v Cesku, druha cast v Nemecku. Nakonec sem se rozhodl pro rodnou vlast, prece jen sem tu prozil dectvi a tak me to lakalo vic. Celou dobu (tech 5 mesicu) sem nezamestnany, tak nejak ziju z penez, ktere sem si vydelal, pravda, ze ziju docela bohemsky a uz sem toho hodne rozhazel a taky sem tu splatil nektere dluhy za svoji rodinu, takze uz sem skoro bez penez Sad
No proc vlastne pisu.... moc me to tu nebavi, tohle je zeme, na kterou se vzdy budu tesit, je to ma rodna vlast, ale zit tu nechci. do Nemecka se me taky nechce a Anglii sem poznal dostatecne. Tak sem uvazoval ze se na par let podivam do dalsich zemi. Samozrejme se nabizi USA nebo Kanada, jenze student nejsem, zazemi tu nemam, konto tak akorat na cestu + kapesne s sebou nez najdu praci, takze to nevidim moc nadejne. Uvazoval jsem o Mexiku nebo Agrentine nebo Karibiku.Co vy na to? je tu nekdo, z techto koncin, kdo by mne mohl poradit, pripadne pomoct? Dale sem uvazoval o Keni, coz je muj sen od malicka, jenze co tady?! Na to abych si vydelal to urcite neni. Po prazdninach chci vypadnout, jen vubec nevim kam. Myslite ze je tezky zivot v Jizni Americe, daji se tam vydelat nejake penize? Nebo se mam pokouset o USA i kdyz to nevidim nadejne?
ShaQuan

Registrace: 15. 05. 2006

PříspěvekZaslal: út červenec 04, 2006 1:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no ja ti bohuzel neporadim, nemam ani tolik zkusenosti s cestovanim co ty, ale napadlo me, jestli by si nechtel treba do australie, vydelat by se tam dle me dalo, navic australane sou pohodari, nevim jake si ty povahy, ale tak snad by sis tam zvyknul, jedina nevyhoda je vzdalenost jinak si myslim ze je to docela dobra zeme na bydleni, a kdyz porad nevis kam jit tak ti to davam jako priklad, takze tento prispevek ber pouze jako dalsi moznost. Very Happy

zdravi
ShaQ
Marcco

Registrace: 04. 07. 2006

PříspěvekZaslal: út červenec 04, 2006 1:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Australie, vidis to me ani nenapadlo. Stoji to za zvazeni. Ja sem takovej, ze se klidne ze dne na den seberu a jsu na opacnem konci sveta, zadne stvani se... Very Happy
ShaQuan

PříspěvekZaslal: út červenec 04, 2006 2:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no zminil sem se o ni, protoze se mi libi, a hlavne sme prave s kamosem uvazovali ze bysme tam pres agenturu jeli, tak proto sem ti o ni napsal ale vazne myslim ze to neni vubec spatna zeme, a kdyz uz tam budes - Novej Zealand je coby kostelnikuv Honza 3x kamenem dohodil Very Happy Very Happy
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: út červenec 04, 2006 2:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co děláš? Jaký máš povolání? Podle toho budeš mít představu kde pracovat a kde žít. Jestliže nejsi nějak specializovaný, tak např. zapomeň na Kenya; ve východní Africe se říká: proč zaměstnávat cizince když to může zdejší udělat také?

V každé zemi je jiná poptávka pro zaměstnance. Jestliže jsi zedník, tak nemá cenu pracovat v Ukrajině, kde by se Tvé práce tak nevážili jako v ČR. A v ČR si Tvé práce nevážejí třeba jako v Německu. V Německu si třeba nevážejí Tvé práce jako v USA (a nebo je to třeba naopak).
Marcco

PříspěvekZaslal: út červenec 04, 2006 2:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejsem specializovany na nic. V Anglii sem delal vsechno mozne - par mesicu sem pracoval cely den s pajkou, pak sem uklizel v jedny firme, pak KFC, znate to...Po roce zivota v Anglii jsem zjistil, ze umim Polsky lip jak cesky Very Happy a anglicky skoro nic, pak jak sem nastoupil do KFC tak sem za par mesicu mluvil jak rodilej Anglican:-)

Mno ja sem tam nejel za penezma a ani se v budoucnu nechystam jet nekam jen kvuli penezum,proto si vybiram Jizni Ameriku. Ja tam jel za poznanim a pro nove zkusenosti to same chci i ted.
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: út červenec 04, 2006 4:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jó, už Tě chápu jak to myslíš. Ty chceš poznat svět, žít si jak se dá, prožít si dobré časy, někde si přividělat, mít prostě good time. Založení domova, rodiny, kariéry a ostatních věcí zatím nespěchá. To máš dobrý. To chápu.

Být tebou bych jel na pár mésíců/roků někam mimo Evropu, někam do více exotických částí světa. Nemá cenu jet “do světa” a zůstat si v Evropě. Zajeď si do Afriky, nebo Jížní Ameriky, nebo Jihovýchodní Asie. Je to tam levné, máš docela dobrý život když nehledáš to za čem se honí lidé v Evropě. Najdi si nějaké místo kde můžeš pomáhat ve zdejších turistických centrech (např. nevím kolik průvodců zřícenin Angkor v Kambodii mluví Polsky, Česky nebo Německy jako Ty, ale věřil bych že by zdejší kšefty někoho takového asi potřebovali).

Good luck, vyžívej si toho, a za 5, 10 let se vrať do ČR a založ si pak firmu.
Marcco

PříspěvekZaslal: st červenec 05, 2006 12:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zatim sem toho moc nepoznal, akorat Nemecko a Anglii - Londyn, odsud sem se dostal na venkov jen jednou Wink Asi bych nedokazal zit jako vetsina lidi na jednom miste, mit stastnou rodinu, dobrou praci, pekne auto.....asi sem zatim jeste mladej, ale casem urcite zmenim nazor.proto chci jeste nekam jet. Pochybuji, ze kdybychom se tenkrat neodstehovali do Nemecka, ze bych o necem takovem ted uvazoval, ale sem rad, ze to tak je Smile

Mimo Evropu bych jel rad, jen porad premyslim kam. Tady musim zustat jeste minimalne 3 mesice, kvuli rodinne svadbe, ktere se musim zucastnit Smile pak muzu jet.
Terezice

Registrace: 21. 06. 2006

PříspěvekZaslal: st červenec 05, 2006 9:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja bych vzala shaqa za slovo. Australie nebo Zeland, sakra, jak ja bych se tam rada podivala Laughing To si budu muset holt pockat.
Kamarad se zrovna vratil z NZ a rikal, ze kdyby nemel problemy doma, tak tam zustane, pry raj na zemi. Rada verim. Drzim Ti palce at uz vyrazis kamkoli
ShaQuan

PříspěvekZaslal: čt červenec 06, 2006 2:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Marcco- taky sem slysel, ze pry asijska cas ruska - okoli Bajkalu (nejen) je krasna, je to nedocenena zeme, kazdy vidi jen sibir, Stalina, Vodku a Mrazika, ale ve skutecnosti se jedna o krasnou zemi plnou kontrastu, treba uplne na vychode blizko hranic s Cinou ziji Tygri Ussurijsti - a vypada to tam jako na Aljasce, - fakt nadhera Wink Very Happy Very Happy Very Happy ale je fakt, ze Australie je dobra, taky bych se tam chtel nekdy mrknout Smile
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: čt červenec 06, 2006 9:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Marcco napsal:
Asi bych nedokazal zit jako vetsina lidi na jednom miste, mit stastnou rodinu, dobrou praci, pekne auto.....asi sem zatim jeste mladej, ale casem urcite zmenim nazor.proto chci jeste nekam jet. ...

Nemá to s mládím nic společného. Není přece problém mít šťastnou rodinu, dobrou práci, pěkné věci (auto, nemovitosti), a pak se přestěhovat jinam. Vezmeš rodinu, prodáš barák, a přestěhuješ se jinam. Pojedeš se za lepším.

Mě se to zdá dosti divné že by člověk žil celý život ve stejné zemi. Když někde je to lepší, tak přece jedu za lepším, né? Jsem tak kde to je pro mě momentálně nejlepší. Za 10 let třeba by to pro mě bylo lepší v Brazíli, tak se odstěhuji do Brazílii, a vytvořím si domov tam. Za 20 let třeba to bude pro mě nejlepší v Číně, a tak vše prodám v Brazílii, a stanu se Číňanem.
XxX

Registrace: 13. 07. 2005

PříspěvekZaslal: čt červenec 06, 2006 11:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Marcco napsal:
Asi bych nedokazal zit jako vetsina lidi na jednom miste, mit stastnou rodinu, dobrou praci, pekne auto.....asi sem zatim jeste mladej, ale casem urcite zmenim nazor.proto chci jeste nekam jet. ...

Nemá to s mládím nic společného. Není přece problém mít šťastnou rodinu, dobrou práci, pěkné věci (auto, nemovitosti), a pak se přestěhovat jinam. Vezmeš rodinu, prodáš barák, a přestěhuješ se jinam. Pojedeš se za lepším.

Mě se to zdá dosti divné že by člověk žil celý život ve stejné zemi. Když někde je to lepší, tak přece jedu za lepším, né? Jsem tak kde to je pro mě momentálně nejlepší. Za 10 let třeba by to pro mě bylo lepší v Brazíli, tak se odstěhuji do Brazílii, a vytvořím si domov tam. Za 20 let třeba to bude pro mě nejlepší v Číně, a tak vše prodám v Brazílii, a stanu se Číňanem.

Pdmlynku, cinanem se nestanes Smile

neni to divny, ze nekdo zije cely zivot ve stejny zemi. Moji rodice zijou v Cechach a maj se fajn. Rekni mi co je na tom divnyho ze se nechtej odstehovat do Brazilie nebo do Ciny (jak navrhujes ty Laughing )

Tak napis neco o sobe, kde ty si zil. Porad mi nejak unika jak to s tebou je. Jen vim ze s Mirem jste bud otec a syn a nebo mate nejaky zajimavy vztah Smile a jeste teda Miro rikal ze jsi uz skoro v duchodu Smile
(ale to zase mi pak vrta hlavou ta tvoje hlaska o uspokojovani manzelky LOL I kdyz - sex v duchodu asi nekonci, ale to nemusis rozvadet , mne jen zajima kde si vsude bydlel a tak)
Dik
Marcco

PříspěvekZaslal: pá červenec 07, 2006 1:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dekuju vsem za podporu a rady. Premyslim o tom 24 hodin denne, Australie nebo Novy Zeland nezni spatne, anglicky umim, takze mam o problem mene, nez kdybych jel nekam, kde bych neumel jejich reci ani pozdravit Very Happy

Co sem slysel, tak pry Svoboda zaridil viza po internetu? Tomu se mne nechce ani verit, ze by to bylo az tak jednoduche?? Very Happy

Problem je, ze bych si asi mel najit praci.Ted sem za tech par mesicu flakani nejak zlenivel Rolling Eyes Tady v Cesku budu na prazdninach do konce mesice, pak pojedu "domu" do Nemecka. Pak jeste minimalne 2 mesice tvrdnout tam, takze bych tam mel asi vydelat nejake money na cestu Laughing
miro
Site Admin

Registrace: 09. 01. 2005

PříspěvekZaslal: pá červenec 07, 2006 2:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dej nam vedet jak jsi dopadl a jake to tam je. Preju hodne stesti. Wink
ShaQuan

PříspěvekZaslal: pá červenec 07, 2006 2:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jj hodne stesti, a bacha na krokodyly a zraloky Very Happy
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com