seznam vysokých škol se zaměřením na sport

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

seznam vysokých škol se zaměřením na sport

Autor Zpráva
Nela Pirochtová
Anonymní

PříspěvekZaslal: po leden 29, 2007 4:13 am    Předmět: seznam vysokých škol se zaměřením na sport Odpovědět s citátem

Dobrý den.
Jsem studentka 3. ročníku policejně-právní školy a už od nástupu do 1. ročníku přemýšlím, kam dál po maturitě. Jsem jednoznačně rozhodnutá, že chci jít na vysokou školu, ale stále mám dilema na jakou a maturita se už nezadržitelně blíží. Chci jít na nějakou sportovně orientovanou školu, protože sport je můj život a nedokáži si představit, že bych jen celý den seděla někde za kancelářským stolem a něco zadávala do počítače. ČR mě svou nabídkou takovýchto škol zklamala, téměř žádná nesplňuje zdaleka to, co očekávám a proto jsem se rozhodla hledat jinde - v zahraničí. Svěřila jsem se se svým problémem p. profesorce, která mě vyučuje anglický jazyk a navrhla mi, ať zkusím napsat na velvyslanectví. Jenže podrobnosti, jak to mám udělat nebo přesně kam napsat, mi už nesdělila. Snad se tedy tato zpráva dostane do správných rukou, a pokud ano, nesmírně moc Vás prosím, pokud to bude možné, pošlete mi na moji níže uvedenou emailovou adresu, seznam vysokých škol se zaměřením na sport, které evidujete v USA. Mockrát Vám děkuji a očekávám Vaši brzkou odpověď.
S pozdravem Nela Pirochtová

P.s.: Zde je má emailová adresa: Arusenka(zavinAC)seznam.cz
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: po leden 29, 2007 8:37 am    Předmět: Re: Prosím Vás o pomoc Odpovědět s citátem

Nela Pirochtová napsal:
pokud to bude možné, pošlete mi na moji níže uvedenou emailovou adresu, seznam vysokých škol se zaměřením na sport, které evidujete v USA. Mockrát Vám děkuji a očekávám Vaši brzkou odpověď.

Skoro každá škola má sport scholarships pro studenty. Čím větší škola, tím jsou víc na sport zaměřený. Hlavně na Midwestu, a na Jihu. Ve většině velkých škol např. football je velice podporovaný, protože to přináší universitě obrovské peníze. Ale školy jsou jinak zaměřené. Na UC-Berkeley, nejvíce podporované bylo water polo. Na UW-Madison, football a hokej přinášel peníze.

Samozřejmě že to není jednoduché dostat scholarship. Dříve když na Olympiádu nesměli profesionálové, tak všichni Američané v Olympiádách byli de fakto studenti z různých universit. Jaký sport děláš? Když jsi representovala ČR ve svém sportu, jak jsi dopadla?

Jestliže nevíš přesně co chceš, a chceš jen vědět co je na výběr, napřed si prohlédni stránky velkých universit. Začni s “Big Ten” nebo “Pac Ten”.

Organizace ohledně všech (nebo skoro všech) sportů je National Collegiate Athletic Association. Prohlédni si jejich stránky na NCAA.org
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: po leden 29, 2007 11:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No ja to pochopil tak, ze o zadnou reprezentantku asi nejde, ale ze ma proste rada sport a chtela by na vysoke skole studovat neco kolem.
Mozna se pletu, ale trosku jsem se jako vystudovany v oboru (telesna vychova, biologie) o tohle zajimal a myslim, ze s tim vyberem skol v CR to neni az tak spatne. Dokonce si myslim, ze takove vzdelani, jake ve sportu poskytuje UK Praha, UK Olomouc a MU v Brne, budes v USA nabyvat jen tezko a jako zahranicni student bez stipendia za velmi vysoke penize. Efekt, co se tyce ziskaneho vzdelani pro budouci praxi, vsak bude v podstate stejny.
Promin, ale opravdu si myslim, ze jsi se na tu nabidku skol v CR nedivala dost podrobne a moc jsi se o to nezajimala. Nechej si poslat podrobnosti, podivej se na ucebni plany tech skol, co jsem zminoval, poptej se na limity potrebne pro prijimaci zkousky a limity pro jednotlive zapocty a zkousky a mozna zjistis, ze treba ani nemas na to, aby ses na ty skoly dostala.
Nevim, jestli to s pozadavky na vykony studentu neslo od mych dob dolu (i kdyz lidi jsou tam skoro stejni), ale pokud je vse pri starem, tak by ses minimalne na prvni tri roky musela pripravit na dost velkou makacku, jestli ovsem nejsi sportovni multitalent. Malokdo dokazal bez zvlastniho treninku zvladnout vsechny limity v "trojkombinaci" plavani-atletika-gymnastika. Kdo k tomu delal navic i zavodne nejaky sport (muj pripad), tomu ten sport chvilemi uz pekne lezl krkem Smile
Jina vec je odborne studium oboru ke sportu pribuznym, jako sportovni management, sportovni medicina, trenerstvi a metodika atd. Tam je naopak vyber v USA daleko vyssi a i moznosti zamestnani vsude ve svete po absolvovani americke skoly v techto oborech rapidne narusta. Uplatneni po skole je navic velmi rozmanite a poptavka na trhu prace po techto oborech permanentne stoupa s tim, jak nezadrzitelne roste objem penez ve sportovni a rekreacni oblasti a obchodu. Ja sam tak trosku koketuji s myslenkou si vzdelani doplnit o sportovni management, ale i kdyz v USA ziju, pracuju a mam i GC, tak bych si zatim z financnich duvodu na kvalitnejsi skolu asi troufnout nemohl.
V CR a vubec v Evrope jsou vsak tyto obory jen velmi okrajove, skoly v nich oteviraji radove jen desitky mist. Navic napln a uroven vyuky je casto velmi "diskutabilni".

Shrnuto a podtrzeno

- v dobre kondici, vsestranosti a trose talentu je idealni studium telesne vychovy s pedagogickym zamerenim. je komplexni, doplnuje se jeste dalsim oborem a da se po skonceni vhodne doplnit nadstavbovym studiem tak, aby clovek opravdu pracoval ve sportu. Pro tento ucel je CR jako delana a kvalita vyuky ucitelu-telocvikaru je na vynikajici urovni

- vsechny dalsi obory tykajici se sportu jsou v CR hodne omezene a jejich variabilita a celkova nabidka se s USA nedaji srovnat. Nevyhodou pro tebe zustava to, ze po jejich absolvovani ti vetsinu casu v praci stejne zabere sezeni v kancelari, u pocitace, v ordinaci atd. Smile a na opravdu aktivni sport si budes muset najit cas ve svem volnu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Pomoc SOS Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com