|
Autor |
Zpráva |
REJPAL Editor
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 12936 Bydliště: Kanada
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 1:02 am Předmět: Opet o mazani prispevku ... |
|
|
Miro, nedavno jsi tady psal, ze ja mazu nekomu prispevky. Samozrejme kdyz nekdo pise debiloviny, tak mu to smaznu.
Uz tady ale zacinaji mazat prispevky i jini moderatori a to i prispevky, ktere nejsou "zavadne"
V jedne debate dneska rano jsem napsal toto a nekdo to smazal:
Trvalou adresu si lide nechavaji v CR protoze se "sychruji", kdyby se nahodou museli z nejeho duvodu vratit z USA ...
Je tato ma otazka tak spatna, ze ji nekdo musel smazat
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lynnet Moderator
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 3947 Bydliště: CA
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 1:22 am Předmět: Re: Opet o mazani prispevku ... |
|
|
REJPAL napsal: | Miro, nedavno jsi tady psal, ze ja mazu nekomu prispevky. Samozrejme kdyz nekdo pise debiloviny, tak mu to smaznu.
Uz tady ale zacinaji mazat prispevky i jini moderatori a to i prispevky, ktere nejsou "zavadne"
V jedne debate dneska rano jsem napsal toto a nekdo to smazal:
Trvalou adresu si lide nechavaji v CR protoze se "sychruji", kdyby se nahodou museli z nejeho duvodu vratit z USA ...
Je tato ma otazka tak spatna, ze ji nekdo musel smazat
 |
no ja to nesmazala...ale kazdy obcan CR MA TAM I TRVALOU ADRESU. Jednoduse musi ji mit,pokud chce byt obcan. A pro dost aktivit v CR,byva nutne to obcanstvi mit.
Nevim jestli se to treba nezmenilo,ale ja bych nemohla mit byt nebo dum v CR KDYBYCH nemela obcanstvi. Sice uz me tady nekdo tvrdil ze je to blbost,ale ja s tim mela primou zkusenost.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
REJPAL Editor
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 1:27 am Předmět: |
|
|
Dneska tam mazal urcite BR
Nemuzu to tedy dokazat, ale vubec bych se nedivil
Zrejme se mu nelibilo, ze se tam musej platit ty popelnice  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
borekt
Registrace: 30. 11. 2012 Příspěvky: 933 Bydliště: Canada
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 1:31 am Předmět: |
|
|
vrat se k tematu!!!
Ja nchapu,kdyz si koupim v cechach domek a platim property tax a vodu a eletrinu,i kdyz tam nejsem,proc musim byt obcan CR?Kdyz si koupim dum v Irsku tak taky nemusim mit irskou prislusnost,nebo jo?
Havel taky nebyl Portugalec,nebo jo???  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
REJPAL Editor
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 1:34 am Předmět: |
|
|
borekt napsal: | vrat se k tematu!!!
Ja nchapu,kdyz si koupim v cechach domek a platim property tax a vodu a eletrinu,i kdyz tam nejsem,proc musim byt obcan CR?Kdyz si koupim dum v Irsku tak taky nemusim mit irskou prislusnost,nebo jo?
Kdyz nebudes obcanem CR, tak jak z tebe Cesi dostanou dane?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lynnet Moderator
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 3947 Bydliště: CA
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 1:43 am Předmět: |
|
|
borekt napsal: | vrat se k tematu!!!
Tak dost cechu ma v USA dum a jezdi sem na Estu. Mozna snad uz to neni v CR nutne take,ale bylo,jeste par let zpatky. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
REJPAL Editor
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 1:48 am Předmět: |
|
|
Ja mam kamose v Nemecku (ten co me pomohl do Nemecka) a ten se musel zrict ceskeho obcanstvi, aby dostal Nemecke
Kdyz jeho matka, ktera zije v Cechach delala zavet, tak jeji dum musela napsat na jeho segru, protoze on jako Nemecky obcan (uz ne tedy Cech) nemohl vlastnit v Cechach dum  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig Editor
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 9384 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 1:50 am Předmět: |
|
|
Toto je opravdu neuveritelne. Dve vlakna a tolik fnukani kvuli par smazanym slovum? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
REJPAL Editor
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 1:51 am Předmět: |
|
|
Big_Rig napsal: | Toto je opravdu neuveritelne. Dve vlakna a tolik fnukani kvuli par smazanym slovum? |
Dal jsem to sem, protoze tady to nemuzes smazat
Hlavne si tedy precti co napsal Borek
Jinak Big-Rig nemas pravdu ze Ruda zneuziva sysytem,system je tak nastavenej,kdyz firma nema pro tebe praci jdes na lei off,ale ty si to predem platis ,tak v podstate jedes za svy,to je ze zamcenyho fora,ani nevim kdo jej zamknul a proc,je to debata nebo ne? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig Editor
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 2:04 am Předmět: |
|
|
To co napsal Borik&spol nic nemeni na tom, ze jsi prizivnik a socka. Zamykani temat ocividne nepomaha zastaveni hadek. Ty ten svuj rypak proste nezavres.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
REJPAL Editor
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 2:14 am Předmět: |
|
|
Big_Rig napsal: | To co napsal Borik&spol nic nemeni na tom, ze jsi prizivnik a socka. Zamykani temat ocividne nepomaha zastaveni hadek. Ty ten svuj rypak proste nezavres.  |
Mas stesti ze nezijes v Kanade, protoze tady by ti kazdy nezametnany za tvoje kecy namlatil  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig Editor
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 2:20 am Předmět: |
|
|
Mas stesti, ze nezijes v USA. Musel bys delat a nemohl by ses prizivovat  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
REJPAL Editor
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 2:28 am Předmět: |
|
|
Big_Rig napsal: | Mas stesti, ze nezijes v USA. Musel bys delat a nemohl by ses prizivovat  |
V USA take existuje nezamestnanecka podpora, ale ta neni pro ilegaly, jako jsi ty  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
borekt
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 3:00 am Předmět: |
|
|
hele,ze vy dva se nemate radi?co?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
borekt
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 3:04 am Předmět: |
|
|
taky mi ta moje rika ze bych mohl jit neco delat ,ze jsem drahej,
Rikal jsem doktorce,ze chci neco delat,ona vytrestila oci a rika,a co chces delat?kdyz vubec nic nemuzes/bud rad ze chodis.
A tak jsem teda taky socka a prizivnik??? a zneuzivam Canadskej system,kdyz mam invalidni penzi???  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
REJPAL Editor
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 3:07 am Předmět: |
|
|
borekt napsal: | hele,ze vy dva se nemate radi?co?  |
On jen nema rad, kdyz napisu jsem nezamestnanej
Muze byt rad, ze nezije v CR, tam by mu jeblo  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig Editor
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 3:09 am Předmět: |
|
|
Nezanestnanecka podpora neni pro zamestnane ... jako jsem ja. My co nejsme paraziti, jako jsi ty, pracujeme. Samozrejme, ty koncept poctive prace a snahy neco dokazat nechapes. Staci ti odflakat si naprosto nezbytne minimum a hned zase pul roku nemakat. Mas to proste v sobe - jsi vyzirka. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
REJPAL Editor
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 3:13 am Předmět: |
|
|
Big_Rig napsal: | Nezanestnanecka podpora neni pro zamestnane ... jako jsem ja. My co nejsme paraziti, jako jsi ty, pracujeme. Samozrejme, ty koncept poctive prace a snahy neco dokazat nechapes. Staci ti odflakat si naprosto nezbytne minimum a hned zase pul roku nemakat. Mas to proste v sobe - jsi vyzirka. |
Tenhle rok jsem delal od zacatku unora do poloviny listopadu, pak jsme vsichni(6 tisic lidi) dostali vypovet, protoze stavba byla dodelana
Ty si myslis, ze nas zamestanavatel bude "derzet" kdyz pro nas nema dalsi praci
Kde si myslis ze sezenu pred vanocemi praci?
Nikdo te neprijme, protoze by ti musel zaplatit vanocni bonus
Ale co ty vis o Kanade. Uplny kulovy  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig Editor
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 3:15 am Předmět: |
|
|
Byt line prase neni forma invalidity ci telesneho postizeni. Chapu Boriku, ze mas nutkani na toto reagovat, protoze si myslis, ze se te to dotyka.
Nedotyka se te to. Toto se dotyka jenom morona a jeho vyzirkovstvi. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig Editor
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 3:22 am Předmět: |
|
|
Ja jsem sehnal praci pred vanocema no problem a to bylo na vrcholu krize. Kdyz sem job nemohl kdysi sehnat pac sem spachal mensi vjezd do prikopy, zalozil sem vlastni firmu. Fnukej drzkuj jak chces. Mozna toho nevim moc o Kanade, ale vim toho az prilis o tobe - jsi vyzirka a socka. Vis ze mam pravdu jinak by ses nevztekal. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
REJPAL Editor
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 3:23 am Předmět: |
|
|
Docela se to tady zase rozjelo. To jsem take mym kamosum na FB slibil  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
REJPAL Editor
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 3:31 am Předmět: |
|
|
Big_Rig napsal: | Ja jsem sehnal praci pred vanocema no problem a to bylo na vrcholu krize. Kdyz sem job nemohl kdysi sehnat pac sem spachal mensi vjezd do prikopy, zalozil sem vlastni firmu. Fnukej drzkuj jak chces. Mozna toho nevim moc o Kanade, ale vim toho az prilis o tobe - jsi vyzirka a socka. Vis ze mam pravdu jinak by ses nevztekal. |
Kolikrat ti mam psat, ze kdyz jsem v Unii, tak si nemuzu otevrit svuj vlastni biznis
To uz bych pro ne byl konkurence a zrejme by to neunesly
A proc bych to vlastne delal, kdyz chci jit za 2 roky do duchodu
To uz to na ty nezamestnanecky nejak doflakam, at se ti to libi nebo ne  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig Editor
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 3:46 am Předmět: |
|
|
Jen se flakej, soudruhu. Ja ti to preju. Dobra diskuze to byla. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
REJPAL Editor
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 3:48 am Předmět: |
|
|
Big_Rig napsal: | Jen se flakej, soudruhu. Ja ti to preju. Dobra diskuze to byla. |
Skoda, ze se nezapojilo vice lidi
No ale oni se te asi boji  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
borekt
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 3:53 am Předmět: |
|
|
on ma Ruda v necem pravdu,ono se ted jede hlavne na contract,ty vis-prace na rok a potom jinej a nebo zase nova smlouva,jde o to ze ti firma nemusi navysovat prachy,a zase zacnes se zakladem,je to svinstvo pro zamestnance,ale kdyz budu zamestnavatel tak budu tez delat co mi vyhovuje.a kdyz mas contract tak ani unie s tebou nemuze nic delat,ona se tim contractem taky dobre obchazi,ted tu budou asi stavkovat ridici mestske dopravy,taky maji contract a ma se obnovovat,co dela unie,sere na to jsou tam urcite hybne paky,ale co si budem povidat jdou zase na ruku mestu,
ono je to vsude stejny. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
REJPAL Editor
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 4:05 am Předmět: |
|
|
Jsem rad, ze jsi se zapojil opet do debaty
Kdyz nekdo dela pro unii(jako ja), tak si nemuze vybirat, co chce delat. Unie mu nabidne praci a kdyz ji nechce, tak ji sebere nekdo jiny
Ty prace v posledni dobe moc neni a tak lidi berou vsechno. Ja vzal i praci v Newfoundlandu, i kdyz jsem letal kazdy 2 tyden do prace pres celou Kanadu 7300 km.
Zadnej Kanadan by to neudelal  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
REJPAL Editor
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
borekt
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 4:09 pm Předmět: |
|
|
ono je neco jinyho bejt svuj-soukroma zivnost adelat pro nekoho,i kdyz mas statut Canadskyho obcana,tak budes porad emigrant ! znam to,je fakt ze ti to podle zakona nikdo nesmi davat najevo,ale deje se to.Bejt svuj to je taky nesnadny,zakazky,kvalita ,dobra cena atd.Mam pritele v Marengu,dela kuchyne a zarizuje interiery,architekt,fotograf...sam rika ze bussenis v US sel strasne dolu,lidi nemaji penize.Je to firma treti generace,je 79 a porad je tam a navrhuje.ale neni to ono,dela po celych statech.
Kdyz delas pro nekoho a jsi v unii,mas urcitou vyhodu,a zase i nevyhodu.My jsme platili z kazdyho vydelanyho dolaru 10 centu,pak to zvedli na 15,mas benefit o kterym se normalnim zamestnancum nezda.
Kdyz nejsi v unii tak se zamestnavatel ani nenamaha s tebou podepsat smlouvu,ona tady plati i ustni dohoda.Ja zacal na 17$ a skoncil na 20$ ale musis bejt hodne dobrej a makat jak si sef preje,to me nevadilo a kdyz jsi dobrej muzes si i obcas vyskakovat ale ne moc.Pro me bylo tezky nekoho poslouchat,byl jsem vzdycky sam sobe sefem a delal jsem papiry no vsechno ale 14 az 16 hod denne.Tady to nikdo nezna.
Jo byly to krasne doby ted jsem v riti ale ne tak moc ,dobre to snasim a delam si classic photography,film,darkroom,nejaka vystava,volunter v muzeu a trochu starosti o domacnost,musi byt clovek vytizenej,jinak bych se picnul.
Jo zpet,ono kazda prace ma svy klady i zapory,ale chce to nebrecet a makat |
|
Návrat nahoru |
|
 |
borekt
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 4:19 pm Předmět: |
|
|
Jeste jinak,aby si nekdo nemyslel ze na neho nekdo ceka s otevrenou naruci-ukaz co umis,a jakej jsi makac,ja ti dam zaklad-ted je to 10.40 nebo 10,60 $ na hodinu,minimalni mzda-a uvidime jestli ti pridam a nebo pujdes,je jedno jestli zacnes u Tima Hortona ,nebo jinde,ale uz i tam si vybiraji,prednost maji studenti,stejne jako Mc Donald,.
Kdyz jsi mechanic s EU licenci mas vyhodu,ale zase ,necekejte ze bude te mit 20-25$ na hodinu,je lepsi mit dve nebo tri prace.Syn delal nocni-Tim Horton a jeste kuchare v hotelu,je to strasna zabiracka,ted ma praci u costruction comp. aje spokojenej,a taky dela co je potreba,ne ze rekne tohle delat nebudu,ne ?tak bez..Jeste takhle ,kdyz zacinas,tak si nemuzes vybirat,az kdyz si vybudujes urcitou pozici a je zname tve jmeno spojene s tim ze jsi makac.Nechci se nejak vytahovat ,ale me znali i za hranicema, asi tak
nespolehejte na to ze za vas nekdo neco vyridi,vy sami musite chtit,jinak EU vas vita zpet. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
REJPAL Editor
|
Zaslal: ne leden 12, 2014 6:27 pm Předmět: |
|
|
Borku, diky moc za oba vyborny prispevky
Aby se to nahodou "neztratilo" , tak to zkopiruju a hodim to jeste do sekce Kanada  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|